lemi_93 je napisao:
Bez obzira na politicko opredeljenje, ove izjave (i par ostalih o tome kako gradjani trpe, da ne citiram sad sve) su mi nasmijesnije. Eto kao trpe gradjani Banjaluke (do sada je bilo med i mlijeko) a nece trpiti kada se gradu smanji budzet za vise miliona?
Sto je najgore, ne bi mi ni smetala odluka vlade, kada bi se gledala u vakumu. "Drzava hoce da pomogne siromasnijim opstinama". Da citiram Lepa sela lepo gore:
"Dok vam je ćopavi Zagorac trpao u dupe američke Dolare znali ste da kenjate o bratstvu jedinstvu, da se smeškate jedni drugima.. A onda, onda je došlo vreme da svedete račune. Nema problema, samo što ih niste ranije svodili? Nego ste se 50 godina izdrkavali, 50 godina vozili skupa kola, karali najbolje pičke.. Pa sad kad se kita više ne diže ajde sad da se bavimo malo poštenjem.. "
20 godina na vlasti rade jedno, i sad kada se fotelja malo ljulja onda se ide na Vucicevu politiku. Znaju da od gradova nema nista pa sad racunaju da garantuju glasove iz ovim manjih mjesta koje su i doveli u stanje u kojem su.
Da još jednom citiram sam sebe,
Citiraj:
Djetinjast si ti koji ne vidiš da "vlast" na ovaj način te pare prebacuje u opštine odakle ih mogu preliti u vlastite i džepove kumova i jarana, umjesto da ih prelivaju Draško i Petrović. Niko to ne radi jer se duri ili iz pakosti.
To su ozbiljni kriminalci koji se koriste rupama u zakonu (a koje su sami kreirali, opet po zakonu) da izvlače novac iz budžeta (množina).
Niko od običnih građana neće osjetiti manjak tih para, zašto - zato što su osjetljive kategorije odlična predizborna meta pa će i jedni i drugi kupovati njihovu naklonost.
Dakle, ovdje je u pitanju sukob dvije kriminalne organizacije, odnosno dva porodicna biznisa.
Jedan je lemijev koji je mocniji i ima vise poluga u rukama, drugi je Ivanicev odnosno sad Draskov.
Mile je nasao modus kako da vise para prelije u opstine gdje je on vlast, ergo ima jednostavniji nacin da te pare iz budzeta izvuce za svoju licnu ili stranacku korist, ubija dvije ptice jednim kamenom . . .
Drasko odnosno Ivanic gube mogucnost da se razbacuju narodnim parama i da svojim tajkunima nabacuju biznise, jer, ozbiljne su to pare u pitanju i za njihse vrijedi malo naguravati sa policijom i mozda dobiti koju vaspitnu preko ledja.
Ono što mene kao građanina ovdje zanima je da trotoari budu ocisceni (a ne kao danas zatrpani snijegom), da radi rasvjeta i da usluge koje placam budu redovne - voda, struja, odvoz smeca. Da rade parkinzi (koje takodje placam). Od grada mi apsolutno nista drugo ne treba, srecom jos nisam "socijalna kategorija". Dakle, samo zelim mir, a kako ce se oni medjusobno razracunavati me ne zanima, samo ne preko ledja gradjana odnosno radnika i svih ostalih koji bilo kakvim poslom dolaze u BL.
Šta sad, treba svi da budemo taoci Draškove samovolje jer su ga ovi šupci nadigrali ? Daj bre.