banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9552 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2024, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
motozeljo je napisao:
Nepune tri sedmice imaš da radiš u tri smjene uz rotaciju radnika, ja nisam nigdje napisao kontinuiran rad u trećoj smjeni.

А шта да раде кад се са тог кружног пребаце на следећи?
Можда одморе 15-20 дана, па онда опет наставе у три, лагано.

Морам и ово додати, мени лично си један од дражих људи на форуму, и заиста цијеним све оне текстове и постове о ратном периоду и захвалност за све урађено у том периоду.
Али по овом питању стварно као да не живиш овдје и не знаш како су ствари функционисале, како функционишу и нажалост како ће функционисати и у будућности.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 16:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Drizzt je napisao:
Kod merkatora su pauzirali sa radom zbog inspekcije..., je li isti bio razlog i za taj kružni?

Mislim da je tu u pitanju neki spor oko vlasništva nad dijelom zemlje planirane za raskrsnicu. Univerzitet je blokirao jer je valjda njihovo vlasništvo, a za uzvrat im je Grad blokirao već spreman sistem naplate parkinga u Kampusu.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Pfc88 je napisao:
motozeljo je napisao:
Nepune tri sedmice imaš da radiš u tri smjene uz rotaciju radnika, ja nisam nigdje napisao kontinuiran rad u trećoj smjeni.

А шта да раде кад се са тог кружног пребаце на следећи?
Можда одморе 15-20 дана, па онда опет наставе у три, лагано.

Морам и ово додати, мени лично си један од дражих људи на форуму, и заиста цијеним све оне текстове и постове о ратном периоду и захвалност за све урађено у том периоду.
Али по овом питању стварно као да не живиш овдје и не знаш како су ствари функционисале, како функционишу и нажалост како ће функционисати и у будућности.

E ovako da ti rečem nešto ..... onomad dok sam radio po terenu (prvi moj teren tj. gradilište izgradnja TF mreže u mz Brezik i mz Čađavac te Spojni Optčki Put Kablom između te dve TF centrale u Brčko distriktu 2000.godine) krenulo se raditi u kasno ljeto i nije se uspjelo završiti do prvih kiša samo što je tad bila naredba da se ne radi po kiši i blatu a pogotovo ne po snijegu i to gradilište smo konzervirali i nastavili raditi u martu 2001.godine. Završili smo ga negdje krajem aprila 2001. i predali Telekomu Srpske na upotrebu. Za vrijeme zimske pauze sam povremeno svraćao u firmu i plata je išla normalno. Ali od te 2001. se promjenilo to da je svake godine ta pauza bila sve kraća i kraća da bi recimo vrhunac bio u zimu 2008. godine kada sam sa kolegama zatvorio gradilište u Novom Pazaru 31.12.2008. godine u 17h i upalio auto pa kući za BL. Snijega je bilo do koljena a jutarnje temperature su se kretale od -15 do -17. Tad je ispao problem tzv. "grabeža" među firmama da se otimaju gradilišta i da se što brže završi posao na uštrb kvaliteta. Bitno je bilo uzeti što više da se radi a nebitno je što konkurenciju istjeruješ sa posla. Do tada je važio džentlmenski sporazum da kad dobiješ gradilište imaš rok da ga završiš i kad završiš dobijaš drugo gradilište da radiš. I bilo je dovoljno posla a i para za sve izvođače. A onda 2010.godine "TRAS" ...... nema posla a i ono već ugovoreno je stalo. Kako su "mali" klekli dve godine ranije tako su i ovi "veći" otresli o zemlju još gadnije.

Da skratim dobro sam upoznat kako funkcioniše dobijanje poslova u GU, Telekomu ili Autoputevima RS ali pitam tebe koja je poenta dati nekome da radi kružni tok 6 mjeseci, da maltretiraš ljude u kolonama koji ti se sjete matere svaki put kad budu u koloni. Samo zato što u GU nemaju sluha, znanja, htijenja da ono što se radi uradi kako treba. Napravi tender sa rokom izgradnje od mjesec dana i siguran sam da će dvije ili tri firme sjesti i dogovoriti kratkoročnu saradnju da se posao dobije i završi. Ako ništa drugo aktuelni gradonačelnik je obećao tako nešto u prošloj kampanji a obećano nije ispunio. Razrovali su na tri najveće raskrsnice u gradu i napravili bespotrebno velike gužve u saobraćaju.

Usput na vama mlađima je da promjenite percepciju, glasanjem, kako bi to trebalo da funkcioniše u budućnosti, a vidim da znate kako ne treba da se radi.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 19:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Sve je to tačno samo si zaboravio malu činjenicu da je sve stajalo dugo vremena zbog inspekcije i blokada. Nije se radilo u najboljem periodu za građevinske poslove jer je bilo opasano žutim trakama. A kome to odgovara da sve stoji...

Na stranu nesposobnost GU i činjenica da su i o ovim blokadama trebali misliti ali kad se svi ti faktori saberu, dobili smo ovo što smo dobili.

Onaj KT na tranzitu će biti gotov do izbora. Ovaj kod kampusa mooožda ako vrijeme dozvoli i ako se potrude, a u ovo drugo nisam baš siguran. Onaj kod Vidovića neće ni početi kako stvari stoje.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka

Čekaj malo, ako imaš problem sa vladajućom strankom u skupštini i ako znaš da te mogu blokirati sa inspekcijama i blokadama što krećeš nešto raditi bez dozvole? Zašto ulaziš u to ako postoji potencijalni problem?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 19:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Srpski narod treba jebati...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
motozeljo je napisao:
Čekaj malo, ako imaš problem sa vladajućom strankom u skupštini i ako znaš da te mogu blokirati sa inspekcijama i blokadama što krećeš nešto raditi bez dozvole? Zašto ulaziš u to ako postoji potencijalni problem?
Zbog glasova?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2024, 22:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Pa više glasova će izgubiti zbog ovakvih gluposti nego što će ih dobiti.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Gdje se ova nesreca desila?

https://www.atvbl.rs/vijesti/hronika/pr ... -20-9-2024

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 10:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Ova gore diskusija jasno pokazuje koliko je teško u principu biti na nekoj tako vodećoj poziciji i koliko je tu vaganja i dvoumljenja i svega ostaloga i koliko je bilo komplikovano biti sadašnja administracija i gradonačelnik. O tome pričam i tako bi i mi građani trebali da posmatramo i da nam to bude početna tačka. Zato i kažem da je sve urađeno još 10 puta veće s obzirom na sve komplikacije opstrukcije i slično.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka

Na Sokolskom nisu imali ni blokade a ni opstrukcije pa su se stvarno pokazali, svaka im čast za neznanje, nehtijenje, neslušanje građana, samo nek se betoniraju travnate površine. Zasrali su motku. Velika NULA od nas za Gradonačelnika i GU.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
ElPadrino je napisao:
Ova gore diskusija jasno pokazuje koliko je teško u principu biti na nekoj tako vodećoj poziciji i koliko je tu vaganja i dvoumljenja i svega ostaloga i koliko je bilo komplikovano biti sadašnja administracija i gradonačelnik. O tome pričam i tako bi i mi građani trebali da posmatramo i da nam to bude početna tačka. Zato i kažem da je sve urađeno još 10 puta veće s obzirom na sve komplikacije opstrukcije i slično.

Jeste teško zbog blokada, ali je još teže kad se uz to dovedeš u situaciju da te ucijene snimkom, kad se umjesto iskusnih i starijih savjetnika okružiš balavurdijom Drinićem, Kresojevićem i Miladom, a i kad nisi gadljiv na pare i spregu sa krupnim kapitalom i tajkunima.
Kad crveni i PDP zajedno mijenjaju regulacione planove onda nema blokada, blokade su samo kad je preko leđa građana, kad treba kupiti političke poene.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 12:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Jeste, to mu je sigurno greška karijere. Što bi rekao pokojni Lane Gutović "ja nemam problem što je ona lezbejka, imam problem što je ona premijer države".
Za sada ovaj barem nije išao u tome smjeru ili samo nije pokazao pravo lice.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Vidim da sad Drasko plasira pricu da SNSD placa ljude da se vozikaju po gradu, zanima me samo jel i forumasi vjeruju u to...ili misle da Drasko skida odgovornost sa sebe za ovo sto je napravio sa 3 kruzna toka koja nisu pocela na vrijeme, ukidanje solidnog broja parking mjesta,itd...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Ma dajte više. Rasprava vam se vrti u krug oko gluposti
Jeste, gužve su na onim dijelovima gdje su radovi. I da, radovi kasne. Da li bi se mi drugačije ponašali da su radovi počeli u januaru, maju, julu, septembu, decembru? Ne bi. Kenjali bi, uvijek kenjamo i uvijek ćemo kenjati. Završiće to, ne može peko noći

Šta je sa ostalim dijelovima grada gdje nema radova ili saobraćajne revolucije? Otkud tu gužve? Danas na mejdanu haos (Mala čaršija, Zeleni most) Šta je tu problem?
Pretjerujete više sa saobraćajem. Gužve su sada i biće sve veće. Niko nema čarobni štapić da to riješi. Možda će jedino malo da rastereti most u Česmi i to je to za sada. U Beogradu, Berlinu, Amsterdamu nema gužvi, zar ne? Banja Luka je malo mjesto s puno vozila.

Ja najviše zamjeram što se svaka zelena površima pretvara u betonski park i one besmislene ogromne kipove i spomenike

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 19:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Bio u Amsterdamu, nema gužve :P
I Amsterdam je primjer kako se organizuje javni prevoz.
I tamo su veće šanse da će te ubiti biciklo nego auto :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
....i veća je vreća za zagrabit kad su javni radovi u pitanju. Kao i standard društva. Zar ne?
Ali nije umjetnost napraviti nešto gdje ima svega u izobilju, već u sirotinji.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 20:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ljudi su napravili metro u gradu ispod nivoa mora... teško je nešto takvo porediti s nama.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
<Enter_name> je napisao:
Bio u Amsterdamu, nema gužve :P
I Amsterdam je primjer kako se organizuje javni prevoz.
I tamo su veće šanse da će te ubiti biciklo nego auto :D

Ja ne znam zašto onda svi kukaju kako su velike gužve u Amsterdamu i Roterdamu. Ali eto ti si bio i nema

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2024, 20:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Oće to u Amsterdamu, da se ne vidi gužva...niti bilo šta drugo...ako se koristi nešto za egzibiciju. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9552 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]