banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3354 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 168  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jun 2024, 12:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Hriscana, sumnjam. Borio se za svoju guzicu, nakon sto su mu htjeli smanjiti privilegije vladajuce kaste i nije mu se svidjalo sto je Srbija dobila autonomiju.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Borba za privilegije, kao i manje proeze, ali i autonomaške težnje.
Čitao sam da su među njima bili i Hrišćani, uglavnom iz Posavine.
Davno sam čitao, ne sjećam se svega.

Ali, nije baš da se Muslimani nisu bunili protiv Osmanlija.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izgleda definitivno još jedan neradan dan za uhljebe.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=558524

Uz dan Republike Srpske 09.01., biće obilježavan i 15.02.
Pustili opoziciju da se ispuca u prazno oko 09.01. ili su skontali kakav su problem napravili.

Ako im je vjerovati dva praznika, ali brzo će januar.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Еј баш да се испуца у празно?

Није Миле дебил да баш укине 9. јануар, али првобитни њихови ставови и говори нису били у овом тону и на овај начин презентовани.

Да ли ће кориговати своју првобитну одлуку/план под притиском опозиције и јавности?

Да, наравно да хоће, изборна је година, не треба им да баш у кампању уђу са причом о новом 9. јануару који ће се обиљежавати 15. фебруара.

Овај народ јесте глуп, али није баш толико да и такву причу попуши.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Овај народ јесте глуп, али није баш толико да и такву причу попуши. - Jeste.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 16:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
U kontekstu ovog sabora - izgleda da se citava politicki zivot u RS sveo na "izuzetno je vazno i od velikog znacaja da posaljemo poruku..."

Cini mi se da u ove zadnje 2-3 godine tj mozda od kad je Dodik postao predsjednik sve se svodi na presipanje iz supljeg u prazno. Vanredne sjednice skupstine i donosenje zakona i zakljucaka bez bilo kakvog znacaja i koje niko nece postovati, ona kampanja "granica postoji" i mrcvarenje ljudi da se okuplja po entitetskim linijama, pokusaj organizovanja izbora po svom, borba oko tog dana RS-a, pokusaj gasenja ustavnog suda, organizovanje sabora i mitinga, putovanja u Rusiju i nekakvi sastanci opet bez bilo kakvog konkretnog znacaja, pa onda citav spektar desavanja iz kategorije borba sa vjetrenjacama tj stranaca i visokog predstavnika, oni namecu i otimaju - mi ne damo...

Ne kazem da uvijek nije bilo ovako ali zadnji godina je bas ocajno. Da li zato sto jednostavno nakon 20ak godina Dodik i SNSD nemaju vise sta da ponude pa se bave glupostima ili zbog politicke izolacije u kojoj smo zavrsili ali samo zali Boze zivota i godina koje prolaze u ovakvom ambijentu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 17:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Procitao sad sve clanove, mlacenje prazne slame izuzev onog gdje kazu da Visoki nije izabran ustaljenom procedurom i samim tim nema legitimitet a i to je napisano onako mlakim tonom. Dok Albanci brisu granicu Kosova i Albanije ovi nasi pisu kako postujemo BiH suverenitet i Dejton. Vucko/Dodik ce nas utopiti u BiH za jos 4 godine vladavine.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 18:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Choban je napisao:
Izgleda definitivno još jedan neradan dan za uhljebe.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=558524

Uz dan Republike Srpske 09.01., biće obilježavan i 15.02.
Pustili opoziciju da se ispuca u prazno oko 09.01. ili su skontali kakav su problem napravili.

Ako im je vjerovati dva praznika, ali brzo će januar.

A mozda to i nije loše rjesenje mi ćemo slaviti 09.01. a čaršija 15.02.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2024, 22:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Ovdje je pitano šta Srbi iz Bosne imaju sa Sretenjem? Nemaju ništa ali svi Srbi ma gdje bili trebaju da obilježavaju 15.02.1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak jer je to zora naše slobode. Mislim da nam to treba biti praznik nad praznicima.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2024, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
sam_protiv_svih je napisao:
U kontekstu ovog sabora - izgleda da se citava politicki zivot u RS sveo na "izuzetno je vazno i od velikog znacaja da posaljemo poruku..."

Cini mi se da u ove zadnje 2-3 godine tj mozda od kad je Dodik postao predsjednik sve se svodi na presipanje iz supljeg u prazno. Vanredne sjednice skupstine i donosenje zakona i zakljucaka bez bilo kakvog znacaja i koje niko nece postovati, ona kampanja "granica postoji" i mrcvarenje ljudi da se okuplja po entitetskim linijama, pokusaj organizovanja izbora po svom, borba oko tog dana RS-a, pokusaj gasenja ustavnog suda, organizovanje sabora i mitinga, putovanja u Rusiju i nekakvi sastanci opet bez bilo kakvog konkretnog znacaja, pa onda citav spektar desavanja iz kategorije borba sa vjetrenjacama tj stranaca i visokog predstavnika, oni namecu i otimaju - mi ne damo...

Ne kazem da uvijek nije bilo ovako ali zadnji godina je bas ocajno. Da li zato sto jednostavno nakon 20ak godina Dodik i SNSD nemaju vise sta da ponude pa se bave glupostima ili zbog politicke izolacije u kojoj smo zavrsili ali samo zali Boze zivota i godina koje prolaze u ovakvom ambijentu.

A sta bi ti neke velike sudbonosne promjene i nekakve konkretne korake??
Realno i objektivno stanje nije daleko od okupacije!!
Imas slona u sobi pravimo se da ga nevidimo i pratimo kako trce i skacu majmuni....dajmo malo ozbiljnosti.

Medjutim ili Ali.

Neki privid suvereniteta i neke slobode mora da se daje plebesu!To je najlakse kroz "patriotski narativ i simboliku". Rijeci se lako povuku, zaborave ili okrenu. Pa mi zivimo u svijetu gdje je zakonom zagarantovan "free speech" i ne sanksionise se zar ne? :wink:
Koje danas odgovaro za ono sto se kaze ili napise? Naravno van izuzetaka kao sto su "teroristi": Asanz, Snovdena i hiljade drugih...!! :D

Jedno je sigurno 100% a to je: Ne samo ako se sloze Hrvati da se mirno razidjemo i razdjelimo nego ako se sloze i Bosnjaci sutra da se razidjemo na miran kulturan nacin to se nece desit.

Nece se desit sve dok "veliki brat" to ne dozvoli i dok to nije u njegovom interesu!
Tako je za sada u postojecem diskursu i globalnom okruzenju to jest tu gjde smo i kako smo!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2024, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gsasa je napisao:
Ovdje je pitano šta Srbi iz Bosne imaju sa Sretenjem? Nemaju ništa ali svi Srbi ma gdje bili trebaju da obilježavaju 15.02.1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak jer je to zora naše slobode. Mislim da nam to treba biti praznik nad praznicima.

Zapravo, 15.02. je donešen Sretenjski ustav, odnosno ustav Knjaževstva Srbije, 1835. god. pa se zove i Danom ustavnosti Srbije.

Prvi srpski ustanak prema nekima počeo je 14.02.1804., kada je u Orašcu donesena odluka da se diže buna na dahije.
Mada mnogi 15.02. smatraju i danom ustanka, pa se slavi 15.02

I dan državnosti u Stbiji se praznuje DVA dana, tako da će ovdašnji uhljebi imati dva dana neradna ako prepišemo njihovu odluku.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2024, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
I još 9.1. koji će vjerovatno ostati neradan.
Generalno RS ima mnogo više neradnih dana nego Srbija.
I npr. za obilježavanje krsne slave se u Srbiji prema zakonu dobije 1 dan, u RS 2.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2024, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slava traje tri dana, trebali su povećati broj dana za slavu :iconbiggrin:

I ta mantra da ima "mnogo više" neradnih dana i praznika od Srbije, ali i nekih zemlja baš i nije tačna. Srbija ima 7 dana praznika, i još vjerske praznike, Republika Srpska ima 7-8 neradnih dana + vjerski praznici.
https://www.minrzs.gov.rs/sr/ministarst ... ike-srbije

Jel, ono Belgija ima 17 neradnih dana?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2024, 15:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Brale001 je napisao:

Imas slona u sobi pravimo se da ga nevidimo i pratimo kako trce i skacu majmuni....dajmo malo ozbiljnosti.

Medjutim ili Ali.

Neki privid suvereniteta i neke slobode mora da se daje plebesu!To je najlakse kroz "patriotski narativ i simboliku". Rijeci se lako povuku, zaborave ili okrenu. Pa mi zivimo u svijetu gdje je zakonom zagarantovan "free speech" i ne sanksionise se zar ne? :wink:
Koje danas odgovaro za ono sto se kaze ili napise? Naravno van izuzetaka kao sto su "teroristi": Asanz, Snovdena i hiljade drugih...!! :D

Jedno je sigurno 100% a to je: Ne samo ako se sloze Hrvati da se mirno razidjemo i razdjelimo nego ako se sloze i Bosnjaci sutra da se razidjemo na miran kulturan nacin to se nece desit.

Nece se desit sve dok "veliki brat" to ne dozvoli i dok to nije u njegovom interesu!
Tako je za sada u postojecem diskursu i globalnom okruzenju to jest tu gjde smo i kako smo!!

Ne znam sta je tebi okupacija ali samo ti mogu reci da nisam pristalica price koju SNSD namece po tom pitanju.

Mozda da se malo pozabave socijalnim temama jer ako nista to bar moze dati nekog pozitivnog efekta umjesto da se mlati prazna slama sa nacionalnim.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2024, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Nakon ovog najnovijeg gafa dr Djaje prave je steta sto nije kandidat za gradonacelnika.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2024, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zato i nije kandidat. I odčepile mu se dizne. Mada i ranije je imao gafova.

Trebao si i video okačiti, ako neko nije vidio...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2024, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2024, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Choban je napisao:

Ja sve više imam utisak da su Dovlu gurnuli u politiku bez njegove volje. Sigurno ima u državnoj arhivi simpatičnih snimaka pa ga tjeraju da izleti na parket zadnjih par minuta, kad ga se trener sjeti i naredi da treba koja kontra da se istrči i pukne presing (u sportskom žargonu rečeno) a on krene da šuta trojke sa preko 12m (podsjeće me malo na Teodosića).
Dovla se baš svojski trudi da što više sve obruka, počeve od sebe samog (ovo je davno prevazišao ali zna još uvijek da iznenadi), stranačke i radne funkcije... ali kako čujem od ljudi koji ga baš ne gotive, kažu da hoće pomoći čak i bez finansijske nadoknade.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2024, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Brale001 je napisao:

Medjutim ili Ali.

Ne znam sta je tebi okupacija ali samo ti mogu reci da nisam pristalica price koju SNSD namece po tom pitanju.

Mozda da se malo pozabave socijalnim temama jer ako nista to bar moze dati nekog pozitivnog efekta umjesto da se mlati prazna slama sa nacionalnim.

Pretpostavljam da nisi naivan covjek!!
Medjutim ili Ali!
Pristup ovdasnjem stvorenju sto obitava i prepoznaje se kao "politicar" ti je van objektivne stvarnosti ako ocekujes i apelujes na njegovu savjest.

Sve umjece, sve vjestine i postupci koje ima danasnji politicar usmejreni su ka izbjegavanju da se bave stvarnim ekonomskim i socijalnim pitanjima plebesa.
Njih vodi cisti nagon, nagon interesa tu nema savjesti to je "oltar" gdje se mole.

A i ti bi da si na njihovom mjestu to je njihov odgovor tebi i meni to je njihov "moralni" stav!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2024, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Karbo je napisao:
Choban je napisao:

Ja sve više imam utisak da su Dovlu gurnuli u politiku bez njegove volje. Sigurno ima u državnoj arhivi simpatičnih snimaka pa ga tjeraju da izleti na parket zadnjih par minuta, kad ga se trener sjeti i naredi da treba koja kontra da se istrči i pukne presing (u sportskom žargonu rečeno) a on krene da šuta trojke sa preko 12m (podsjeće me malo na Teodosića).
Dovla se baš svojski trudi da što više sve obruka, počeve od sebe samog (ovo je davno prevazišao ali zna još uvijek da iznenadi), stranačke i radne funkcije... ali kako čujem od ljudi koji ga baš ne gotive, kažu da hoće pomoći čak i bez finansijske nadoknade.
Hoće Dovla Jićdža pojebat al' hoće i pomoć ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3354 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 168  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]