banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 12:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Okt 2022, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Eno Putin se naslikavao kako puca.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Šenluči zbog Liz?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 17:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
munja.alex je napisao:
Otprilike. Nek mobilišu banjalučku Oštru nulu, oni će im pomoći bolje da se odbrane :-D

Kao što su Srbi devedesetih loše procijenili želju Hrvata i Muslimana da razjebu Jugoslaviju tako su Rusi fulali u procjeni da će ih Ukrajinci dočekati raširenih ruku i sami zbaciti režim u Kijevu. Očigledno da su ovi o kojima rocker piše koji jedva čekaju d aih Rusi oslobode u debeloj manjini. Nažalost ovo će biti idealna prilika da se zatvori proces stvaranja ukrajinske nacije kao što je rat kod nas bio zadnji čin u uspostavljanju bošnjačke.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

hadzidado je napisao:
Šenluči zbog Liz?

Pitanje je da li uopste zna bio sta vise od toga da je neka zena brzo dala ostavku na mjesto premijera VB.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zoka, a kako su se Bosnajci nazivali i pozivali pre rata? Jugosloveni?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 17:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Muslimani, zašto?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 17:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To sto se sada drugacije zovu ne znaci da su danas manja-veca-drugacija nacija/narod nego pre 30+ godina. Mozda i grijesim. Nemam pojma.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Tabako Pit je napisao:
Ode i Liz celicnomudo Tras jbga nije stigla bacit onu nuklearku na Rusiju.

Kratko bijase.
Medjutim ili ali!!
Treba imat u vidu, koliko se BoJo uneredijo pre nje ne moze tri premijera to da pociste..!!! :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 18:41 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
To sto se sada drugacije zovu ne znaci da su danas manja-veca-drugacija nacija/narod nego pre 30+ godina. Mozda i grijesim. Nemam pojma.
Od Turaka preko Srba/Hrvata - muhamedanaca te Muslimana stigli su do Bošnjaka. Odvojena nacija, odvojen kolektivitet. Sad još rade na kreiranju istorije koja će tvrditi da nismo isti narod, ista krv. Isto to se dešava u Ukrajini.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Tacno,
Ali je sada ocito i jasno svima ko stoji, kreira i podrzava to, sa kojeg izvora to dolazi i ko je iza toga ovde kao i u Ukrajini, Nigeru, Maliju, El Salvadoru,Haitiju...!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 19:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Brale001 je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Ode i Liz celicnomudo Tras jbga nije stigla bacit onu nuklearku na Rusiju.

Kratko bijase.
Medjutim ili ali!!
Treba imat u vidu, koliko se BoJo uneredijo pre nje ne moze tri premijera to da pociste..!!! :)

Pazi Brale ima i jos jedna opcija, BoJo kao rjesenje problema :lol:

BRITANSKA premijerka Liz Truss danas je nakon 45 dana na vlasti najavila svoju ostavku, a jedno od imena koja se spominju kao mogući nasljednici je bivši premijer Boris Johnson, prenosi Sky News. "To je ime koje čujem kao nekoga tko bi mogao premostiti podjele zbog dubine unutarnjih sukoba između različitih tabora", rekao je njihov politički urednik Sam Coates.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pa nešto se Rusi ne bune toliko na Bjeloruse i njihov identitet. Kazahstance... Ali kada je ukrajinski identitet skrenuo prema tome da bude dominantno negativan prema Rusima, što su duže čekali gore bi im bilo. Nešto slično je i Putin spominjao.
Naravno da bi bilo bolje da su to odradili kroz meku moć. Ali u nekoj varijanti mogla je čitava Ukrajina sa 40+ miliona kroz par generacija biti antiruska. Ovako su ih fizički presjekli. Dug će biti to proces. Kod nas na Balkanu je baš bio uspješan. Ali kroz takve procese neke nacije postaju još veće i jače, a neka lagano...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 19:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Bjelorusi nešto i ne tvrde da nisu Rusi. Kazahstanci? Zajebavaš?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Od Turaka preko Srba/Hrvata - muhamedanaca te Muslimana stigli su do Bošnjaka. Odvojena nacija, odvojen kolektivitet. Sad još rade na kreiranju istorije koja će tvrditi da nismo isti narod, ista krv. Isto to se dešava u Ukrajini.

Pa? Narodi postaju i nestaju kroz citavu ljudsku istoriju.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 19:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
_зока je napisao:
munja.alex je napisao:
Otprilike. Nek mobilišu banjalučku Oštru nulu, oni će im pomoći bolje da se odbrane :-D

Kao što su Srbi devedesetih loše procijenili želju Hrvata i Muslimana da razjebu Jugoslaviju tako su Rusi fulali u procjeni da će ih Ukrajinci dočekati raširenih ruku i sami zbaciti režim u Kijevu. Očigledno da su ovi o kojima rocker piše koji jedva čekaju d aih Rusi oslobode u debeloj manjini.

U pravu si. Rusi su predugo čekali. 2014. bi na tacni imali Herson, Zaporožje, pa i Harkov. Žestoki fajt bi bio samo za Nikolajev na putu ka Odesi. Ili je to tako izgledalo nakon ruskog proljeća te 2014. Šta se desilo u glavama ljudi koji vode Rusiju, počev od Putina pa do Šopjgua da nisu iskoristili takvu priliku meni, evo prvom nije jasno. Jedni kažu da Rusi tada nisu bili spremni za intervenciju, ali evo vidimo da ni osam godina kasnije nisu bili spremni i da su u rat ušli tek kada su ih ovi fašisti sa zapada satjerali u ćošak.
Drugi kažu da su se svih ovih godina Rusi pokušavali nagoditi sa zapadom, te su samo zato uzeli Krim, i stali u odbranu Donbasa šaljući Zaharčenku logistiku, i podržavajući Donjecku i Lugansku narodnu republiku. Ko će ga znati, vjerovatno je i jedno i drugo pomalo u pitanju.

Rositelji moje bake su rodom iz Slavjanska. U tom gradu je sve do rata živjela njena rodbina. Tu je krenula revolucija, nakon što su Kijevski fašisti na njih poslali tenkove, gazivši ljude po Lenjinovom trgu.

Oni su tada bili ubijeđeni da će ih Moskva zašititi. To se nije desilo. Mnogi su bili razičarani. Strelkov im je bio heroj, ali i on se sa vojskom povukao iz grada, krajem ljeta 2014. Od tada, u tom slobodarskom gradu traje teror kijevskih fašista. I nadam se da će rat biti okončan upravo ulaskom Ruske vojske i DNR u Slavjansk i izlaskom na rijeku Dnjepar. U suštini, to i jeste prirodna granica, između onih koji bi Rusku vojsku dočekali sa cvijećem i onih koji bi ih smatrali okupatorima. A do tada, očito dug je put.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Strelkov je otisao na front, sace to. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Gdje sam napisao da su Kazahstanci Rusi? Mada su bili dugo u prošlom vijeku najbrojniji u Kazahstanu. Ili sam pisao o izgradnji identiteta kao antiruskog. Za okolne države. Kazahstan čak krenuo sa izbacivanjem ćirilice. Istiskivanjem ruskog jezika. I opet im je Rusija početkom godine pomogla oko nemira... Da istu tu vlast očuva. Nije pustila da dođe do haosa, pa nešto pokuša...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 20:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
hadzidado je napisao:
Šenluči zbog Liz?

Pitanje je da li uopste zna bio sta vise od toga da je neka zena brzo dala ostavku na mjesto premijera VB.

Sta bi vise i trebalo da zna? U pitanju je malo englesko pitanje a ne Rusko. Koja ce Lizi ili Bo doci sutra za Rusiju nista ne mijenja.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nemoj tako. Jesu Liz najavljivali kao novu Tačerku?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2022, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
drug je napisao:
U pravu si. Rusi su predugo čekali. 2014. bi na tacni imali Herson, Zaporožje, pa i Harkov. Žestoki fajt bi bio samo za Nikolajev na putu ka Odesi. Ili je to tako izgledalo nakon ruskog proljeća te 2014. Šta se desilo u glavama ljudi koji vode Rusiju, počev od Putina pa do Šopjgua da nisu iskoristili takvu priliku meni, evo prvom nije jasno. Jedni kažu da Rusi tada nisu bili spremni za intervenciju, ali evo vidimo da ni osam godina kasnije nisu bili spremni i da su u rat ušli tek kada su ih ovi fašisti sa zapada satjerali u ćošak.

Mislim da ekonomija nije bila tada spremna. Od 2014. su počeli sa zamjenom uvoznih proizvoda tj sa programom pod nazivom "импортозамещение".
Napravili su različite medicinske uređaje - recimo firma "Švabe", uveli su svoj sistem plaćanja "Mir", kupili su finski Sailfish OS/Jolla koji će mjenjati Android i iOS u Rusiji pod nazivom "Avrora OS", vjerovatno su i pripremali planove za slučaj kada strane firme napuste rusko tržište (Mekdonalc, Koka kola, Reno, Tojota, Mercedes itd), povećali su proizvodnju plastika (polimera), povećali su proizvodnju žita (pojačali poljoprivredu). Mislim da su uložili i neke napore po pitanju računarske proizvodnje. Takođe kod proizvodnje Aurus luksuznih vozila (pa i predsjedničke limuzine) mislim da je došlo do transfera tehnologije između Njemaca (Porše) i ruskog instituta NAMI koji bi mogao pomoći u nekom daljem samostalnom razvoju njihove domaće autoindustrije.
2014. nije bilo turskog toka. Mislim da su i nakon 2014. povećali količinu zlatnih rezervi, bile su te neke priče.
A na političkom planu su od te 2014 do danas izgleda izgradili odnose sa Saudijskom Arabijom i UAE.
2015. je počela intervencija ruske vojske i države (zvanično) u Siriji, zadržali su prisustvo na mediteranu i na bliskom istoku. Da li bi bilo moguće to da su 2014. pokrenuli rat protiv Ukrajine, u ovim sadašnjim razmjerama? Ukrajinska vojska je bila slabija, ali opet trebao bi tu neki period nakon da se uredi Ukrajina i oporavi plus što bi trpili sankcije kao danas, tako da kontam da ne bi bilo moguće onda u Siriji da se angažuju tek godinu nakon.
Sa tim "Minskovima" su vjerovatno pokušali na bezbolan način doći do riješenja, a ako ništa kupili su vrijeme.
Vojno, iako sam ja kritikovao u ovoj temi opremanje, nije baš da nisu ništa pripremali. Profesor Milinović je spomenuo da su negdje 2015. u Almaz Anteju organizovali raspravu šta mogu i kako u slučaju napada Natoa. Pa je onda krenulo neko štancanje S300 i S400. Ako sam šta permutovao, neka me neko ispravi. . Te 2014. nisu imali svoju matricu za termoviziju, sada je imaju, tj makar je bila vijest od prije 2-3 godine. Nisu imali kinžal, nisu imali posejdon, nisu imali sarmat, a njih Nato sigurno uzima u obzir kad "razmišlja" o sukobu sa vojskom RF. 2014. nisu postojale modernizacije tenkova kao što su T90M i T80BVM. Nije bilo Buka M3. Nije bilo novih vozila iz Tajfun serije.
Mislim da suma sumarum ne bi bilo bolje da su tad intervenisali. Možda bi vojno bolje prošli, ali industrija vojna i civilna bi vjerovatno bila više pogođena nego ovako kako su postepeno, kao i ekonomija.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]