Rangarok je napisao:
ChairosBL1987 je napisao:
Sta bi znacio odlazak Lalatovica kao jednog od bezbroj u nizu uz ostanak ove uprave?
I moze li neko da mi navede, a mnogo vas je pisalo ovde o pozitivnim stvarima koje je ova uprava uradila?
Ne racunam titulu, i uprava na celu sa Sipovcem je donijela titulu i to na regularan nacin, a znamo svi kakva dubioza je ta uprava bila.
Necemo da kenjamo sad puno, svako od nas bi potpisao prije mjesec dva da dovedu Lalata i puste ga da rade. U to sam sto posto siguran. To su i uradili, sta je sad bogoljub kriv sto na terenu ne ide? Ovo do sada prikazano je iskljucivo do igraca i trenera.
Najveca greska Borca (ili uprave - kome kako draze) je sto nisu stali iza Maksimovica prosle godine.
Momak iz BL, razumije sta znaci Borac i kakav je ovo klub, donio ti titulu kad je niko nije ocekivao nakon prosjecne polusezone i umjesto da mu ojacas tim sa 2-3 igraca (koliko je nedostajalo da se Kluz prodje), ti ga izbusis iznutra jer nije bio "po mjeri".
Sve poslije toga je rezultat toga... Dovodjenje ili trenera iz Srbije (Milinkovic-Lalatovic) koji nikada nisu nista napravili u BH (a bilo ih je ogroman broj u ligi, nebitno u kojem klubu) ili poltrona poput Ivkovica koji ce klimati glavom.
Lalatovic nije los trener, covjek je sa Cackom bio drugi, sa Radnickim solidan nastup i u Evropi, sa Vojvodinom uzeo kup i igrao produzetke u Lijezu protiv Standarda. Manje-vise je svuda pravio rezultate i ne sumnjam da hoce, ali ne poklopi se uvijek u svakom klubu.
Ocito je odradjena katastrofalna selekcija igraca, zato ozbiljan klub treba imati vise ljudi u sportskom sektoru, pa sportskog direktora, itd... Da kad taj Lalatovic dodje ima jasnu sliku od nekoga ko zna fudbal i ko je strucan koje domace igrace (iz prethodne sezone) treba zadrzati, a koje ne. Ovdje su ostali oni koji su morali da ostanu, on nadogradio sa ovim svojim iz Srbije koji ocito nisu nivo da nose ekipu koja bi se trebala boriti za titulu. Ocito je debelo potcijenio BH ligu ili precijenio njihov kvalitet.
U svakom slucaju, na pitanje "sta je uprava trebala da uradi", svakako nije trebala da dovede trenera koji nikad nije radio u BH i da mu kaze "majstore, imas svu slobodu, gradi sam, mi cemo dovoditi sta kazes". Msm. moze i tako i vjerovatno bi i taj nacin donio rezultat neki za godinu-dvije, ali to vrijeme strpljenja ne postoji u BH, a ni u regionu.
Sve u svemu, najgore je sto sad i kad ti dodje novi trener, on tek nece moci nista da napravi sa ovim timom. Moze da prihvati posao samo neko ko nema sta da izgubi, tipa Jagodic neki.
Za Borac bi vrv. najpametnije bilo da napravi doselekciju ako ima novca, ako ne onda jbg. Vec sada je ovo bacena sezona, a nije jos ni pocela fakticki.