banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 15:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2022, 20:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Neki su ovde dosli do istog nivoa kao i oni trolovi na Mycity sto im je CNN obecao da ce Rusi za tri dana zauzeti Kijev i cijelu ukrajinu a Putin i ruska vojska slagali.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2022, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ma i nema pretjerano neutralnih mjesta i diskutanata oko ovog sukoba zapada i Rusije po vascijelom internetu. Kad se samo pogleda koliko ga budale šilje na svakog što stvarnog što krivo prikazanog mrtvog Rusa, da ne pričamo o rasizmu i blagim naci pojavama u odnosu ka njima....
Zapad tj. Evropa i USA, te Nato gamad mi se posebno smučili svojom patetikom i dvoličnošću. Svaki koji se od kraja Februara javio da hrakne na Ruse zarad tobožnje ljubavi ka korisnim budalama u Ukrajini, čutao je ko pička zadnja i kad su na tapetu demokratije bili Srbi, Sirijci, Iračani, Afgani, da ne nabrajam dalje...

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2022, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Sad nešto gledao telegram...pa neku objavu da se procjenjuje da je u Marupolju još nekih 3k UKR...pa znatel vi koliko tu vojeske tehnike treba da to neurališe...jbt ...brigade...divizije

Poslano sa mog Redmi Note 8T koristeći Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2022, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kako su prikazali slike od FAB-3000, možda bude i brže.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2022, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ako ih je ostalo još 3000, onda ih je eliminisano još mnogo više od toga, blie su procjene da ih je bilo 14 000 unutra...
Basurin izjavio da je problematično izbaciti iz Azovstala jer je to grad u gradu, više nivoa pod zemljom... pa će ih jednostavno prikovati tu i čekati da se predaju. Ako sam dobro shvatio. U suprotnom morali bi pod zemlju, da se ganjaju sa tim bolesnicima, što bi bio potez dostojan razuma jednog Staljina...
Inače, po izjavi gradonačelnika Mariupolja, u gradu je poginulo oko 5000 civila. Izvlače mrtve iz dvorišta, iz stanova...

Neki ukrajinski desantnjiki nagrabusili u rejonu Slavjanska, dosta mrtvih na slikama, kažu, 27. Nešto ih poklopilo. Ne mogu sad naći slike, mada i bolje, pozelenili već, ne treba to ni gledati...

Inače, Peskov izjavio da je Rusija imala značajne gubitke, pa je zapada egzaltiran, a Rusi bjesne na njega. Inače je ruska javnost u velikoj mjeri protiv njega, koliko sam vidio po Telegram anketama.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2022, 21:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Rivaldinho je napisao:
Rusija, prvo, ima Vladimira Putina, vanserijskog vođu koji će jednom u knjigama istorije biti negdje odmah iza Petra Velikog.

Neće.
Već je obilježen kao novi Hitler / Staljin i to se neće promijeniti. Ne, ne ulazim u njegove zasluge nego u to kako ga predstavlja "svijet".

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2022, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Šta ako se za 70 godina "svjetske" knjige budu pisale iz ugla Kine?

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2022, 22:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ŠBB KBB

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2022, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Pa i hoće

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 06:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Šta ako se Kina okrene protiv Rusije? Možemo do sutra tako.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 07:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
https://mondo.rs/Info/Svet/a1618883/Ame ... jvanu.html

Teško.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

55 poginulih ruskih vojnika iz 247. vazdušno-desantne brigade https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_2401495
Ne znam gdje je jedinica bila angažovana, valjda iz pravca Krima (Herson, Nikolajevski pravac, možda Mariupolj?).
Carstvo im nebesko. Ginu protiv svjetskog zla.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 08:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tabako Pit je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Ja necu, rekao sam da nema logike da napdanu toliku zemlju sa samo 150.000 ljudi i napali su. Tu je svaka logika za mene iskjucena. Vozanje bicikla oko tenkova prvih dana me je samo dodatno uvjerilo kako je sve to dobro opiceno.

S obzirom na broj vojnika logicki bi se dalo zakljuciti da Rusija nije imala u planu da osvoji Ukrajinu a ni Kijev i da se sustinska bitka vodi na drugom frontu a ne u ukrajini.

Jbg, nisam u ruskom generalstabu da znam sta je i kako planirano i koliko je od toga ucinjeno. Jos manje znam sta se tek planira raditi.

Ne znam samo kako ti sve to znas.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 08:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
mirdza je napisao:
Rivaldinho je napisao:
Rusija, prvo, ima Vladimira Putina, vanserijskog vođu koji će jednom u knjigama istorije biti negdje odmah iza Petra Velikog.

Neće.
Već je obilježen kao novi Hitler / Staljin i to se neće promijeniti. Ne, ne ulazim u njegove zasluge nego u to kako ga predstavlja "svijet".

Realno govoreci mislim da ga strasno boli neka stvar sto ce mali Englezi uciti u skoli o njemu danas, sutra ili za 30 godina.

Ali stvarno :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Kampanja protiv Putina traje od momenta kad je postao predsjednik Rusije, eto već su svi zaboravili one lujke iz FEMEN pokreta koje su ga napadale golim sisama :D

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 09:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Volim Borac je napisao:

Dugoročno ne bi dobro izašlo upravo da radi se tako kako bi ti htio , jer bi to kratkog vijeka bilo, drži vodu dok majstori odu.

Kada su Rusi ušli u rat u Siriji, svi su očekivali kao i ti sada, razvaljivanje, bombanje itd. Ali to nije bila politika ili način djelovanja Rusa.Rusi su bili podrška SAA, a ne nosioci ratnih aktivnosti. Tako Putin tj. vrh ruske države razmišlja, mi ćemo ti pomoći ali to je tvoja zemljak, ti moraš za nju da krvariš ako je hočeš za sebe.
Na kraju poslije svij ismijavanja Rusa, bježanja Asada kroz prozor, Sirija je slobodna, .
Pored Rusa, najbitniju ulogu u tom ratu je Hezbolah, koji je uz Ruse bio ras na vagi za pobjedu SAA.

Poredeći to sa Donbasom, situacija je može se reći slična. nije RUs odmah ni 2014 reagovao, tako je i sada.
Ne očekujem od Rusa spektakularne akicje, oni su tu da guraju proruske snage Ukrajine, od kojih traže da se izbore za svoje.
Kao što je ulazak Hezbolaha bio ključan u ratu u Siriji, tako je ulazak Ahmat sila ključan za pobjedu prorusa.

Osvajanje Kijeva ili zapada Ukrajine neće se desiti, eventualno prisiljavanje na predaju.

Ja ne bih kazao da je situacija slična, iz jedne druge perspektive, a evo i zašto.

Prvo, rat u Siriji nije započela Rusija, nego SAD. Rusija se priključila kasnije. U ovom sukobu, Rusija je pokrenula ova velika ratna dejstva.
Drugo, ovdje su sva svjetla sada na Rusiji, kao iz mnogih uglova posmatrano, primarno odgovornoj za dešavanja na terenu i tempo dešavanja. Rusija sada ne ide iz komforne pozicije, da djeluje sekundarno, kao ispomoć Asadu. Već udarno djeluje. LNR i DNR vojske, bez podrše vojske RF u ovom sukobu bi bile beznačajne. Oružja, oruđa, tehnika idu iz Rusije njima. Podršku i ofanzivu u ljudstvu je suvišno pominjati.
Treće, a povezano sa drugim, Rusija se sada ne uključuje (ili pokreće dejstva) na teritoriji koja istorijski njoj nije u sferi primarnog interesa. Ukrajina to jeste. Milioni Rusa žive u Ukrajini, a ne u Siriji.
Četvrto, Rusija je mogla sebi da priušti da iz sukoba u Siriji izađe i kao relativni ne- pobjednik, odnosno da ne ispuni zadane ciljeve. Ovdje to ne može. Rusija ako izgubi ovaj sukob u Ukrajini, ona gubi svoj uticaj i status vojne supersile (neki bi rekli da ona to ni politički nije više, već je spala na nivo regionalne sile).

Dakle, ulog u Ukrajini je nemjerljivo veći za Rusku federaciju, nego što je bio u Siriji. Kada na to dodamo i svu prozapadnu- antirusku propagandu, jačanje ekonomskih sankcija, raznoraznih zabrana.. Ova situacija u Ukrajini je za Rusiju, biti ili ne biti. Ako ne ispuni svoje ciljeve u Ukrajini, kuvanje u Gruziji će porasti, tenzije na relaciji Jermenija- Azerbejdžan će još rasti. Destabilizacija Kazahstana će opet biti pokrenuta, a onda možda i Bjelorusija dođe na red.
A da Rusiju ovaj rat košta, košta je. I finansijski, materijalno, ali i po pitanju ljudstva. Ukrajinci barataju sa nekih 18.000 ubijenih ruskih vojnika, Nato kaže 10- 15.000. Rusi su ako se ne varam priznali oko 2.000. Ja sam približnije cifri od 10.000 (pitanje da li se tu računaju i DNR i LNR).
Da li je rat(specijalna operacija) bio neizbježan, jeste. Da li se mogao još odlagati, nije. Da li je ishod neizvjestan? Paa..

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imajte na umu da ukrajinske cifre poginulih ruskih vojnika služe prije svega dizanju morala ukrajinske vojske (kao naših oborenih 70 aviona NATO), pa su sulude. Da je toliko ruskih vojnika poginulo, bilo bi još koliko, dvaput više ranjenih, znači 50-60 000 ljudi van stroja, osjetilo bi se to, ne bi mogli mrdnuti, a ipak napreduju na Donbaskom frontu, pomalo, ali napreduju. Gubici sigurno nisu beznačajni, zato su vjerovatno i napustili Kijev, da dole gdje je udarno, ubrzaju.

Što se, pak, NATO cifri tiče, one služe slabljenju morala u Rusiji, pa ih treba značajno umanjiti.

Ruske treba povećati, znajući Ruse iz Sirije, oni djelimično lažu, uverljivije, pa računam da je stvarni broj negdje između NATO i ruskih brojki, a bliže ruskima

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Heh, opet PR problem koji Rusi nikako neće moći sanirati.

U Kramatorsku na željezničkoj stanici "raketni udar", telegramom se šire snimci i slike dijelova Tochka-U rakete, 30+ mrtvih i preko 100 ranjenih jer je puno civila na stanici, u toku je evakuacija.

Najvjerovatniji scenario je da su ukrajinci lansirali Tochku prema Donjecku, ruska PVO je oborila i kasetno punjenje sticajem okolnosti zasulo stanicu.
Ukrajinci naravno trljaju ruke i optužuju Ruse da su ispalili Iskander, vijest je već obišla "svijet" . . .

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne vjerujem. Prije da su nesrećni Ukropi direktno gađali svoje. Pa da se Zelenski ima gdje pretvarati da plače.
Markale, već viđeno.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2022, 10:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Tabako Pit je napisao:
Ja necu, rekao sam da nema logike da napdanu toliku zemlju sa samo 150.000 ljudi i napali su. Tu je svaka logika za mene iskjucena. Vozanje bicikla oko tenkova prvih dana me je samo dodatno uvjerilo kako je sve to dobro opiceno.

S obzirom na broj vojnika logicki bi se dalo zakljuciti da Rusija nije imala u planu da osvoji Ukrajinu a ni Kijev i da se sustinska bitka vodi na drugom frontu a ne u ukrajini.

Jbg, nisam u ruskom generalstabu da znam sta je i kako planirano i koliko je od toga ucinjeno. Jos manje znam sta se tek planira raditi.

Ne znam samo kako ti sve to znas.

Jbga sad tns, pa ti obicno sve znas bolje, mojom logikom tako izgleda. Osvajanje Kijeva Lavova nepotrebna zrtva. Da je neko htio pa makar bio i Rus sigurno bi drugacije izgledalo. Rjesavanje statusa ukrajine nije najprimarni cilj jer je na kocki mnogo vise od ugleda ruske vojske. Kojom logikom se ti vodis

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]