banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Mar 2022, 15:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Slika

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ako išta i ostane što će se zvati "Ukraina", Kijev sigurno neće biti u tome. To je kao da Srbija uđe na Kosovo, razbuca sve i na kraju ostavi Prizren šiptarima.
Mogu ovi okolo crtati karte koliko hoće.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 17:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Feb 2020, 20:37
Da li stvarno neko misli da ce rusi tek tako uci u Kiev, pokoriti Ukrajinu i da ce 40 miliona ljudi tek tako pristati da budu pod rusima i njihovi robovi, a Putina za predsjednika? Jel postoji iko da to misli ozbiljno? Ja razumijem da ste vi obolili od rusofilije, ali ovom agresijom rusi su stvorili mrznju od strane ukrajinaca koja ce trajati bar 2 vijeka. Jeste li vi svjesni sta vi pisete? Vecina je zaludjena Rusijom zbog pravoslavlja, plasite li se Boga? Rusija je od 2013 do 2015 izgubila skoro 50% bdp-a, sad ce pasti na nivo Turkmenistana. 100 miliona rusa nece imati sta jesti ako se ovako nastavi, a oni bi da nekog osvajaju? Samo cekam dan Putinove smrti koji ce nadam se biti uskoro kad milioni rusa izadju na ulice slaviti! Pozz do tad, a tad cu se vratiti i govoriti vam kakve ste budale.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Uci ruski i kupuj rublje, kad se vratis jednog dana bices nam zahvalan. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
borikbl je napisao:
Da li stvarno neko misli da ce rusi tek tako uci u Kiev, pokoriti Ukrajinu i da ce 40 miliona ljudi tek tako pristati da budu pod rusima i njihovi robovi, a Putina za predsjednika? Jel postoji iko da to misli ozbiljno? Ja razumijem da ste vi obolili od rusofilije, ali ovom agresijom rusi su stvorili mrznju od strane ukrajinaca koja ce trajati bar 2 vijeka. Jeste li vi svjesni sta vi pisete? Vecina je zaludjena Rusijom zbog pravoslavlja, plasite li se Boga? Rusija je od 2013 do 2015 izgubila skoro 50% bdp-a, sad ce pasti na nivo Turkmenistana. 100 miliona rusa nece imati sta jesti ako se ovako nastavi, a oni bi da nekog osvajaju? Samo cekam dan Putinove smrti koji ce nadam se biti uskoro kad milioni rusa izadju na ulice slaviti! Pozz do tad, a tad cu se vratiti i govoriti vam kakve ste budale.

Možda neće imati nebeski standard, zadnjeg Mercedesa i najnoviji Plejstejšn, a nafte, plina i hrane će bar imati uvijek. Imaju najveću proizvodnju pšenice na svijetu. Čini se da je trenutno u zapadnoj Evropi daleko veća pomama za namirnicama, o cijeni energenata da ne pričamo.
Ne znam kako mržnja o kojoj pričaš može nastati, pošto je očigledno da već uveliko postoji, instalirana je bolest u njih i uzela maha. Pogledaj malo izjave njihovih političara, pogledaj zakone koje donose, pogledaj koliko ne samo deklarisani nacistički batajoni, već i regularna vojska, imaju nacističkih obilježja... Ruse su proglasili praktično za genetski otpad i nepoželjan element u zemlji... malo Zig Hajl, zar ne?
I što uopšte misliš da će im Putin biti predsjednik, da će Ukrajina ući u sastav Rusije? Lično mislim da će otkinuti samo rusofone dijelove, teško da bi se Rusi baktali sa nekim terorizmom recimo u Lavovu, šta će im to. Onima već lijeka nema.

A evo jedna fotografija na temu mržnje. Grad Energodar:
Slika

Djeca kao djeca, šta će, ne znaju šta je ideologija. Tako da, ima nade ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Da borac bude prvak i da putin umre, skromno :)

Danas sam se javio drugaru iz Lavova, da vidim kako je i saznam da li uopste zna sta se desava…

Ziv i zdrav, nije u vojsci, ali apsolutno nema pojma o stvarnom stanju na terenu i cvrsto je ubijedjen da su stvarno pobili 15.000 rusa i da samo sto nisu razjurili ruse iz okoline Kijeva.

Ja ga pitao kakve budale vode njihovu vojsku kad ih rusi mlate kalibrima na spavanju u kasarnama, kako je moguce da nikom nije palo na pamet da to nije najbolja ideja i da bi rusi mogli zveknuti koju raketu….

Kaze da su krivi “unutrasnji neprijatelji” i da je neko odao rusima gdje su kasarne i kad ima vojske u njima. Boze sakloni….

Inace su to jako fini ljudi, ta ekipa sa kojom sam radio iz Lavova, veoma profesionalni i ozbiljni u poslu, susta suprotnost onima sa istoka i Kijeva. Zanimljivo je da su protestanti unijati - dakle nekad su priznali papu pa onda presli na protestanizam, izgleda otud radna etika i postenje u poslu.

Borikbl je donekle u pravu, ako cemo vjerovati onome sto je Putin rekao da su im ciljevi.
Ja ne vjerujem, isto tako je rekao da nece napasti ukrajinu “vjezbamo kume” pa je ipak napao.

Moguce je da pristane na neki deal sa zelenim, npr herson, donjeck i lugansk + krim, da im se da opcija referenduma i da se pripoje rusiji, legalno.
Tako bi rijesio sve kratkorocne probleme ukljucujuci i sankcije a dugorocno ostavio guju u njedrima.

Kako sad stvari stoje, ruske snage definitivno nemaju resursa za neku novu ozbiljniju ofanzivu prema Harkovu ili Odesi. Za kijev bi bilo suludo i pokusati sve dok bar 70% civila ne izadje.
Tamo gdje mogu bez brige upotrijebiti svoju vatrenu nadmoc to puca za kratko vrijeme, naseljena podrucja i gradovi svakako nece ici lako, kao sto se vidi vec.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Ma ovdje je jasno da su Rusi vezali za Kijev dio ukrajinskih snaga, a da ce pomlatiti onu naci stoku na jugu te opkoliti Ukrajince na istoku. Pa onda ili predaja kao sto je to Paulus na vrijeme shvatio '43. kod Staljingrada ili ce ih polako tamaniti u okruzenju.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
borikbl je napisao:
Ja razumijem da ste vi obolili od rusofilije, ali ovom agresijom rusi su stvorili mrznju od strane ukrajinaca koja ce trajati bar 2 vijeka. Jeste li vi svjesni sta vi pisete? Vecina je zaludjena Rusijom zbog pravoslavlja, plasite li se Boga? Rusija je od 2013 do 2015 izgubila skoro 50% bdp-a, sad ce pasti na nivo Turkmenistana. 100 miliona rusa nece imati sta jesti ako se ovako nastavi, a oni bi da nekog osvajaju? Samo cekam dan Putinove smrti koji ce nadam se biti uskoro kad milioni rusa izadju na ulice slaviti! Pozz do tad, a tad cu se vratiti i govoriti vam kakve ste budale.

Čuj mržnja barem dva vijeka. Odakle to izvuče. Samo, hoće li prvo dva vijeka mržnje biti zbog onoga od 2014. do 2022. godine na istoku i što su spremali nešto kao hrvatska Oluja. Da Putin ima ženu možda bi bilo i Rusiji Mir(a) nema alternativu, pa pustili to. :)
I nemoj budali da kvariš prosjek. Sada nije ni 90% :(

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 19:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2018, 19:49
borikbl je napisao:
Ne znam bas da su Ukrajinci ikad obozavali Ruse, ubijali su ih u WWII a tek Poljake sto su tamanili. Ljudi su ladno uveli zakon o zabrani upotrebe Ruskog jezika kako bi se rijesili bilo cega iz Rusije. Takodje vidjao sam a pogotovo sad neke psihoze kako niko ne smije govoriti Kijev nego Kiiv Kjiv ili kako vec tacno se izgovara jer je Kijev Ruska rijec te samim tim degeneracija.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Rocker je napisao:
Da borac bude prvak i da putin umre, skromno :)

Danas sam se javio drugaru iz Lavova, da vidim kako je i saznam da li uopste zna sta se desava…

Ziv i zdrav, nije u vojsci, ali apsolutno nema pojma o stvarnom stanju na terenu i cvrsto je ubijedjen da su stvarno pobili 15.000 rusa i da samo sto nisu razjurili ruse iz okoline Kijeva.

Ja ga pitao kakve budale vode njihovu vojsku kad ih rusi mlate kalibrima na spavanju u kasarnama, kako je moguce da nikom nije palo na pamet da to nije najbolja ideja i da bi rusi mogli zveknuti koju raketu….

Kaze da su krivi “unutrasnji neprijatelji” i da je neko odao rusima gdje su kasarne i kad ima vojske u njima. Boze sakloni….

Pa i nije čudo što oni vjeruju u ove stvari (vjerovali smo i mi u uništenje 20 Apača u Tirani, napad Orlovima i Mig-21 na Tuzlu, u niskom letu...), kad si mogao čuti neke zapadne "analitičare", kako su Rusi odustali od napada na Krivi Rog, kad su shvatili da je grad dugačak 100 kilometara.
Nema veze što bi danas satelitima skontali koliki je Krivi Rog u Tanganjiki, ili što su imali zajedničku državu sa Ukrajincima unazad koliko stotina godina, ili više od toga... šokirali se, valjda kad su pogledali Gugl Mape neposredno pred invaziju. Nevjerovatna je količina idiotluka koja se što servira, što prolazi :)

A što se tiče pravih ruskih namjera, mislim da treba razmotriti mogućnost da ih znaju samo Putin i njegov najuži krug saradnika. I da postoji više planova, zavisno od razvoja situacije. Problem je što, čini mi se, ukrajinska strana neće pristati na pregovore ni o najmanjem, dok se ne nađe u pat poziciji. Iz jednostavnog razloga što im Ameroenglezi to neće dozvoliti, jer što duže sve potraje, Rusija više trpi. Mada, ima i Rusija tu još argumenata... ko zna da nije ovo sa rubljom samp početak, da neće biti zavrtanja slavina, smanjenja protoka i raznoraznih taktičkih poteza...

Vidjećemo. Nekako je konsenzus bio da nakon pada Mariupolja počinje opkoljavanje Donbas grupacije ukrajinske vojske, što oni svakako neće mirno čekati. A taj pad se, sad je potpuno izvijesno, bliži. Biće doduše, još guravo jer u njemu nije regularna vojska gdje ljudi znaju imati razuma da se predaju kad je već sve izgubljeno, već bolesni nacisti potpuno zaslijepljeni mržnjom kojima je u umu samo uništenje. Pa ako drugih, ako i sebe samih.
Ima čak glasova da se ukrajinska regularna vojska već htjela predati u Mariupolju, ali nisu mogli od ovih.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zanimljivo kako su baze od Azova u Marijupolju ostale skoro netaknute. U jednoj bilo 13 vojnika, a druga prazna.
Ali zato se uvukli u zgrade među civile.

Ima i ovaj Amerikanca zanimljive izvještaje sa terena. Taman se vide i djeca koju su Rusi oteli.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ako Ukrajinske trupe budu pod povlacenjem iz Donbasa to odgovara Rusima jer ce im smanjiti front znacajno. Kad su zapoceli front je zapravo bio duzi nego kad je Njemacka zapocela Barbarosu. Naravno nisu bili prisutni na svakom milimetru fronta ali ipak. Takodje, uvlacenje prema Dnjepropetrovsku i Harkovu omogucava vecu koncentraciju Ruskih grupa a ne razbacivanje na sve strane ko sada, pogotovo sto ih Mariupolj zadrzava.
Vidicemo u buducnosti sta ce se desiti.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2022, 23:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Zanimljivo kako su baze od Azova u Marijupolju ostale skoro netaknute. U jednoj bilo 13 vojnika, a druga prazna.
Ali zato se uvukli u zgrade među civile.

Ima i ovaj Amerikanca zanimljive izvještaje sa terena. Taman se vide i djeca koju su Rusi oteli.
Ruska gamad, treba ih sve strijeljati za odvlacenje civila iz zone sukoba. Gamad.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2022, 07:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Kakva drskost, protjerati stanovništvo iz svojih podruma i odvojiti ih od gladi i bombi. Ruskoagresorske sssrkomunistićke snage su osuđene na poraz! Moskva kaput.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2022, 09:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jutros je Will Smith glavni problem zapadnih medija.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2022, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije se javio Zelenski na Oskaru? Da ih pomiri?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2022, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Uhvatili napusenog momka, ukrajinca, on im jebe sve po spisku i umire od smijeha :D

Ja tako zamisljam Ridera kad dodje na posao hahahah :)

https://mega.nz/file/d0Zg1K7Z#jVeEpbbcO ... 007QFDOYUg

Poslednji put menjao Rocker dana 28 Mar 2022, 10:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2022, 10:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
danijell je napisao:
Nije se javio Zelenski na Oskaru? Da ih pomiri?

Trebao je biti kandidovan za najbolju sporednu ulogu.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2022, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Rocker,
Vjerujem da je bilo baš veselo kada ga je prošlo.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2022, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Citiraj:
Ukopavanje artiljerije u doba dronova i pametne municije i nema nekog smisla..
ljudi jos rade na papir i lenijar. naravno da ce se i ukopavat skolski kako pise u prirucnicima iz osamdesetih sta vas tu cudi? rusi su vojska 20 vijeka .

Klix

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]