Rocker je napisao:
Da borac bude prvak i da putin umre, skromno

Danas sam se javio drugaru iz Lavova, da vidim kako je i saznam da li uopste zna sta se desava…
Ziv i zdrav, nije u vojsci, ali apsolutno nema pojma o stvarnom stanju na terenu i cvrsto je ubijedjen da su stvarno pobili 15.000 rusa i da samo sto nisu razjurili ruse iz okoline Kijeva.
Ja ga pitao kakve budale vode njihovu vojsku kad ih rusi mlate kalibrima na spavanju u kasarnama, kako je moguce da nikom nije palo na pamet da to nije najbolja ideja i da bi rusi mogli zveknuti koju raketu….
Kaze da su krivi “unutrasnji neprijatelji” i da je neko odao rusima gdje su kasarne i kad ima vojske u njima. Boze sakloni….
Pa i nije čudo što oni vjeruju u ove stvari (vjerovali smo i mi u uništenje 20 Apača u Tirani, napad Orlovima i Mig-21 na Tuzlu, u niskom letu...), kad si mogao čuti neke zapadne "analitičare", kako su Rusi odustali od napada na Krivi Rog, kad su shvatili da je grad dugačak 100 kilometara.
Nema veze što bi danas satelitima skontali koliki je Krivi Rog u Tanganjiki, ili što su imali zajedničku državu sa Ukrajincima unazad koliko stotina godina, ili više od toga... šokirali se, valjda kad su pogledali Gugl Mape neposredno pred invaziju. Nevjerovatna je količina idiotluka koja se što servira, što prolazi

A što se tiče pravih ruskih namjera, mislim da treba razmotriti mogućnost da ih znaju samo Putin i njegov najuži krug saradnika. I da postoji više planova, zavisno od razvoja situacije. Problem je što, čini mi se, ukrajinska strana neće pristati na pregovore ni o najmanjem, dok se ne nađe u pat poziciji. Iz jednostavnog razloga što im Ameroenglezi to neće dozvoliti, jer što duže sve potraje, Rusija više trpi. Mada, ima i Rusija tu još argumenata... ko zna da nije ovo sa rubljom samp početak, da neće biti zavrtanja slavina, smanjenja protoka i raznoraznih taktičkih poteza...
Vidjećemo. Nekako je konsenzus bio da nakon pada Mariupolja počinje opkoljavanje Donbas grupacije ukrajinske vojske, što oni svakako neće mirno čekati. A taj pad se, sad je potpuno izvijesno, bliži. Biće doduše, još guravo jer u njemu nije regularna vojska gdje ljudi znaju imati razuma da se predaju kad je već sve izgubljeno, već bolesni nacisti potpuno zaslijepljeni mržnjom kojima je u umu samo uništenje. Pa ako drugih, ako i sebe samih.
Ima čak glasova da se ukrajinska regularna vojska već htjela predati u Mariupolju, ali nisu mogli od ovih.