banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2022, 00:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Izvini se budali :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
staklo je napisao:
Slazem se da su tenkovi potpuno beskorisni. Proslo je vrijeme tenkova, sprcis ga dronom ili NLAW-om sa ramena

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Čitao sam da su to ljudi govorili i poslije II svj ili u tom nekom periodu, kad ono...

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 01:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Kakvi ste vi stručnjaci za sve :D

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 02:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Baš htjedoh napisati, ovdje na forumu su svi stručnjaci za sve.
Prošle dvije godine je tema bila da li maska štiti, je li virus vještački, koliko je opasan, kako rade antitijela, da li vakcina funkcioniše ili izaziva "miokarditis i ugruške", je li to genski eksperiment, antivakseri pametnice.
A sada svi znaju gdje je koji tenk, koji grad je osvojen, je li Mariupolj, je li Zaporožje, gdje ide plin, gdje se sije žito, šta radi USA, šta planira NATO, kada Putin sere.
Mediji su glavni krivac za sve, plasiraju ovakve i onakve informacije, propaganda, neobjektivnost.
A i mi smo takvi, mi navijamo za Ruse i njihovu tzv. vojnu intervenciju, a za druge je to tzv. agresija na Ukrajinu, ista priča kao kod nas..... jednoj strani je zločin, drugoj strani je herojstvo.
A istina je negdje između, kao i uvijek, žao mi je rušenja, uništavanja života civila i mladih vojnika, svih koji nastradaše u ovom bespoštednom sranju.
Ja stvarno ne znam šta se dešava, ali znam da su politika i geopolitika zajebane stvari, trpi obična raja, milioni ljudi, zbog nekih "njihovih" ciljeva.
Ali pazite, belaj na svjetskom nivou se dešava, ljudi su u posljednjih 150 godina razvili tehnologiju i industriju, ali taj razvoj se desio zahvaljudjući pojedincima, većina obične raje je sve gluplja i gluplja.
Čovječanstvo ide unazad, zaglupljuje se..... ovo je možda povod za novu temu, nagli razvoj svega i svačega, tehnologija, prenaseljenost, novi svjetski poredak, sa filozofske strane, o ovome bi bilo zanimljivo prodiskutovati.
Proživljavamo jako turbulentan dio istorije i sve veći HRKLJUŠI će se dešavati, to je nepobitno, ne znam je li dobro što smo se rodili i živimo u ovom periodu, ili bi bilo bolje da smo kopali njivu prije 1000 godina, razmislite o ovome.
Kad sam se već raspisao, htio bih nešto dodati o lubrikaciji dvotaktnih motora ali ne bih da trolujem. Ovo je bilo dovoljno.

Ukratko, ovaj svijet ide u spolovilo. Muško.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 08:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zivo me zanima da li je ovaj rajderov toman bilo ko procitao u cijelosti :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 08:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aikus je napisao:
Kakvi ste vi stručnjaci za sve :D

A tek sto smo lijepi 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
The_new_Statesman je napisao:
Zivo me zanima da li je ovaj rajderov toman bilo ko procitao u cijelosti
Nažalost...
Nego, ne javlja se budala nešto, da nije u "Budalama bez granica" otišao do Ukrajine da pomogne?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Haha, ovdje ima dosta njih koji bi “zeca mogli” a prikrivaju se.

Samo gledati telegram kanale, sprzene tenkove i leseve i kadirovce kako maltretiraju zarobljene ukrajince i to sve snimaju.
Sto vise tog smeca, i jos sarafciger za pas kad se izlazi, pa izbosti nekog …

Ahmad sila!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 09:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
munja.alex je napisao:
Nažalost...
Nego, ne javlja se budala nešto, da nije u "Budalama bez granica" otišao do Ukrajine da pomogne?
Budala dođe, baci upljuvak i nema ga onda sedmicama, a vi se pecate.....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Zivo me zanima da li je ovaj rajderov toman bilo ko procitao u cijelosti :lol:

Jesam ja, rado čitam šta čovjek piše. I kamo sreće da je svaki naš post na forumu najmanje tog obima.
Saglasan sam sa tim da je svijet industrijski sve razvijeniji, a duhovno i inteligencijom sve više obogaljen.
Ono sa čim nisam saglasan je početak njegovog posta, i dio u sredini, koji po meni stoje u koliziji. Prvo na početku kaže "svi su stručnjaci za sve" a onda u sredini "valjalo bi o ovome prodiskutovati".
Pa što da diskutujemo ako smo vikend sveznadari koji se u sve petljaju, te je naša diskusija u suštini bespotrebna? :)
Onda ostaje da se zatvore sve teme na forumu osim viceva i sličnih, jer diskusija nije poželjna, pošto je ne vode stručnjaci... ili da se pri registraciji na forum ili neki od podforuma mora priložiti licenca, diploma, državni ispit, preporuka od firme, orden iz rata, ček penzije... Ja, istina, najviše volim čitati upise ljudi koji su stručni, ali ne vidim problem u tome da i neko od nas koji nismo, iznese neko svoje mišljenje, zapažanje, pa neka ga onda onaj ko je stručan koriguje. Pogled iz različitih perspektiva uglavnom nije loš, osim naravno ako se ne pretvori u neku Milomir Marić perverziju gdje dovede u emisiju nadriljekara i vračare, pored doktora sa VMA i jednako ih tretira...

Elem, navodno Rusi nafatali neki štab Ukrajinaca pod Kijevom: https://t.me/anna_news/26120
Ako gugl prevodilac iole dobro radi, zarobljeno njih 60, od kojih više od pola viši oficiri (koji god da su to činovi. Možda neki de iure stručnjak može da nam pojasni).

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
munja.alex je napisao:
Nažalost...
Budala dođe, baci upljuvak i nema ga onda sedmicama, a vi se pecate.....

Yeah! :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko ne zna za njegov kanal, dosta zanimljivih opservacija :

https://t.me/strelkovii

Cekamo ga da se pojavi u Slavjansku :)

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Neki pricaju da je on supak.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa sam Dejan Berić je rekao za Strelkova da je, doslovce, "idiot i izdajnik". Kaže, kad je došao tamo, bio spreman u vatru da skače za njega, a ovaj kasnije htio predati i Donjeck, povlačiti se na rezervne linije... ono što sam ja uočio na Telegram kanalima, je da puno mrači i izaziva smutnju među ljudima. Lično ne vjerujem da je izdajnik ili agent, prije će biti da mu prija slava pa je svakom loncu poklopac.

Dok on mrači, ja sam recimo prestao pratiti YT kanal Jurija Podoljaka, jer je iznosio preoptimistične informacije, tipa da je Izjum pao jedno 7-10 dana prije nego što je stvarno (potpuno) pao i sl.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Beric nije autoritet ni za sta, obicna budala koja je sticajem okolnosti dobila publicitet.

Igor je sa druge strane neko ko je uspjesno izvrsio opit, a to da ga neko smatra za izdajnika nije nikakvo cudo. Ja znam sledece - apsolutno svi koji su i donbasu postali na ovaj ili onaj nacin istaknuti , razni komandiri i komandanti su pobijeni. Ne u boju, nego pobijeni u atentatina.
Najcuveniji Givi i Motorola, ali bese tu jos dosta slucajeva.

Zna li neko od vas sad ime bar jednog komandanta brigade ili puka? Da ne sponinjemi tg - divizija - korpus nivoe?

U cijeloj prici postoji neki pattern, a to je da nijedan pojedinac ne smije dostici popularnost jer time predstavlja rizik u politickoj sferi.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 12:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jeste li primijetili antiruski narativ u medijima sa sjedištem u Srbiji? Pri tom ne mislim na N1 i sl.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da - sinoc sam gledao rts1 dnevnik i definitivno nije bio proruski, mada se da vidjeti neka doza “balansa”.
Izdase se kartama, koje su sa britanskog MoD.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Khm, ima stručnjaka i "stručnjaka".
Eno poljski general izjavi kako bi Poljska mogla da zauzme Kalinjingrad, a i da ta oblast nema nikakav vojni značaj!? General bi trebalo da je stručnjak za vojna pitanja al ovom očigledno nešto fali u obrazovanju.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Bio je i onaj Zaharcenko ili kako se vec zvase. Naletale su mi informacije da su skoro sve te glavesine bile pocele mutne radnje raditi nakon rokanja. Mada pucketalo se i poslije sve do invazije, ali eto.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2022, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što se karata stanja tiče, meni su zanimljive Francuske koje Rusima daju mnogo više od britanskih. Ukrajinske su komične jer osim područja sjeverno od Krima, Rusi jedva da su igdje i ušli. Francusko ponašanje je i inače zanimljivo, nisu zakrvavljenih očiju poletili da maksimalno udare sankcije i ne znam šta https://www.gbnews.uk/news/french-state ... war/253165

Evo, da ne kažu da ne postavljamo ništa sa ukrajinske strane. Ukrajinci navatali neke Ruse u Brovariju (oblast Kijeva). Slike nisu baš za osjetljivije:

Spoiler:
Slika

S druge strane, oni što Rusi tvrde da su ih nahvatali, onaj štab šta li je:

https://www.youtube.com/watch?v=I7MVLPbwyEw

Pomalo se razlikuje tretman zarobljenika, čini se. Ne kažem da ih Ukrajinci sve maltretiraju, ali izgleda je veoma bitno kojoj budali si zapao u šake.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]