Baš htjedoh napisati, ovdje na forumu su svi stručnjaci za sve. Prošle dvije godine je tema bila da li maska štiti, je li virus vještački, koliko je opasan, kako rade antitijela, da li vakcina funkcioniše ili izaziva "miokarditis i ugruške", je li to genski eksperiment, antivakseri pametnice. A sada svi znaju gdje je koji tenk, koji grad je osvojen, je li Mariupolj, je li Zaporožje, gdje ide plin, gdje se sije žito, šta radi USA, šta planira NATO, kada Putin sere. Mediji su glavni krivac za sve, plasiraju ovakve i onakve informacije, propaganda, neobjektivnost. A i mi smo takvi, mi navijamo za Ruse i njihovu tzv. vojnu intervenciju, a za druge je to tzv. agresija na Ukrajinu, ista priča kao kod nas..... jednoj strani je zločin, drugoj strani je herojstvo. A istina je negdje između, kao i uvijek, žao mi je rušenja, uništavanja života civila i mladih vojnika, svih koji nastradaše u ovom bespoštednom sranju. Ja stvarno ne znam šta se dešava, ali znam da su politika i geopolitika zajebane stvari, trpi obična raja, milioni ljudi, zbog nekih "njihovih" ciljeva. Ali pazite, belaj na svjetskom nivou se dešava, ljudi su u posljednjih 150 godina razvili tehnologiju i industriju, ali taj razvoj se desio zahvaljudjući pojedincima, većina obične raje je sve gluplja i gluplja. Čovječanstvo ide unazad, zaglupljuje se..... ovo je možda povod za novu temu, nagli razvoj svega i svačega, tehnologija, prenaseljenost, novi svjetski poredak, sa filozofske strane, o ovome bi bilo zanimljivo prodiskutovati. Proživljavamo jako turbulentan dio istorije i sve veći HRKLJUŠI će se dešavati, to je nepobitno, ne znam je li dobro što smo se rodili i živimo u ovom periodu, ili bi bilo bolje da smo kopali njivu prije 1000 godina, razmislite o ovome. Kad sam se već raspisao, htio bih nešto dodati o lubrikaciji dvotaktnih motora ali ne bih da trolujem. Ovo je bilo dovoljno.
Ukratko, ovaj svijet ide u spolovilo. Muško.
_________________ Svet je predgrađe grada Edena, imam užasan strah od vozova!
Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.
|