Što se tiče ove Dragutinove računice, tj. računice Jehovinih svjedoka, ne bih ja to olako odbacivao. Njihove računice kao i neke od Adventista nisu za odbaciti, i trebale bi biti lijep primjer drugima da se Sveto Pismo treba proučavati a ne samo čitati, a jedan od načina proučavanja Svetog Pisma je i proučavanje kroz brojeve, nešto o 8 načina proučavanja Svetog Pisma se nalazi na našem sajtu:
http://www.duhovnaizgradnja.com/stranic ... nacina.htm
Što se tiče toga da bi na Zemlji trebalo biti divno i krasno kad Hrist preuzme vlast...ne mora da znači. U suštini Otac, Sin, Suh Sveti, Sile Nebeske uvijek imaju vlast nad Zemljom, pa je opet ovako kako je, zato što tako treba da bude jer su ljudi takvi kakavi su, a po zakonu sjetve i žetve je
dobro da otplaćuju svoje dugove. Što se tiče toga da kao Satana ima vlast na Zemlji, to ne znači da ima apsolutno vlast i da može da radi šta hoće, što i stoji u Svetom Pismu, zna se ko uvijek ima glavnu vlast.
Hristova vlast se može ispoljiti na sasvim neočekivane načine, tj. da ljudi to ne primjete, i stvari koje se događaju i koje slijede su uglavnom upravo takve, sve više su tihe i suptilne i većina ih neće primjetiti. Recimo za Sudnji Dan dosta ljudi uključujući mene vjeruje da on već traje, da je to period u posljednjim vremenima kad se ljudi pomnije prate, kada se stavljaju u razne situacije, kada je završni ispit, kada je suma sumarum svega i kada se iskazuju kroz ono kakvi su sebe izgradili kroz hiljade godina. Zato danas imamo totalnu šarolikost ljudi po pitanju stepena moralnosti i duhovnosti, nivoa, nema kakvih nema, i danas svi olako iskazuju kakvi su zapravo, nema toliko uvijanja i sakrivanja, oni koji su homosekualci se time hvale, oni ko to smatraju dobrim to bez zadrške iskazuju, itd. Ljudi sve više i jasnije bez zadrške ističu i svojim ponašanjem iskazuju kakvi su. To je kao sjeme koje je sa korovom posijano i koje se u početku nije razlikovalo od žita pa nije čupano da se ne bi uništilo dobro sjeme, a vremenom (u vrijeme žetve) se sve jasnije ističu razlike između jednih i drugih. To je ispunjenje Evanđeoske Hristove priče. Zato se danas mnogi ne srame onim čime bi se duhovna osoba sramila, čak se mnogi tim stvarima hvale i ponose. To je ispunjnje i nekih Hristovih novijih objava (vjerovao neko u njih ili ne) da se u ovom periodu pravi polarizacija na strogo jasno određene dve strane, da se sredina (oni mlaki) ukida, da je više neće biti, da nema i ne smije biti neopredjeljenih, a mlaki (neopredjeljeni) i po Svetom Pismu prolaze najgore od svih.
Evo pronašao sam Hristov citat iz jedne objave, ako neko u to ne vjeruje neka se bar zapita ima li mu to smisla makar i ne vjerovao da je to od Hrista:
"Od sada će postojati dva jasno određena područja namjenjena čovječanstvu: jedno područje za Boga, a drugo za ona bića koja su ostala nesvjesna. Neće više biti onog prostora u sredini koji se zove "možda" ili "jednog dana ću o tome razmisliti". Aut linije se sada gube. Timovi se formiraju. A ja vam obećavam da će ovoga puta radnici svjetlosti prevagnuti!"