banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 17:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 16:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Dragutin je napisao:
Aragorn je napisao:
Slažem se. Riječi dobijaju punu potvrdu i vrijednost samo ako ih prate odgovarajuća djela.
Ali mislim da nisi shvatio (ili zaobilaziš) ono što je prava poenta zamjerke koju je Micelijus izrazio.

:D

Dragi prijatelju hvala ti na ljubaznoj brizi i trudu da mi objasnis kritiku Micelijusa. Mislim da ti nisi razumeo moj stav, opet to je nevazno. Ja nisam na forumu da bih se branio, jos manje da bih branio organizaciju Jehovinih svedoka. Jehova Bog je dovoljno mocan da sacuva svoju organizaciju od samog pocetka kada ju je formirao na zemlji, sto istorija to i potvrdjuje od Avrahama i prvog saveza, drevnog Izraela, Isusa Hrista, drugog saveza i duhovnog Izraela pa sve do danasnjih dana. Zasto uopste nastupas sa stavom da sam ja Jehovin svedok? Zasto mislis da sam Jehovin svedok? Zato sto upotrebljavam ime Jehova? Zato sto govorim da su Jehovini svedoci pripadnici prave religije? Pa to je veoma vidljivo sirom sveta-Srbin i Hrvat sede jedan pored drugog u Dvoranama kraljevstva, Palestinac i Izraelac, Tutu i Hutsi, Irac i Englez-nekadasnji protestant i nekadasnji katolik, nekadasnji krvni neprijatelji Japanac i Amerikanac i mnogi drugi bivsi neprijatelji sede rame uz rame i poucavaju se ljubavi. Ne postoji ni jedna druga organizacija na citavoj kugli zemaljskoj koja je u stanju da na priblizan nacin ostvari jedinstvo i ljubav koja vlada medju pripadnicima Jehovinih svedoka! Zar to nije pokazatelj prave religije? Ne mora obavezno da znaci ako pozitivno govorim o tim ljudima da sam i ja sam Jehovin svedok. Recimo mnogi ljudi danas smatraju da je transfuzija krvi veoma stetna i opasna i odbijaju da prime transfuziju iako nisu Jehovini svedoci.

Sto se tice razumevanja Biblije i primedbe da, kako ti kazes:
Citiraj:
..."kao npr. činjenica je da ste od svih pogotovo hrišćanskih vjerskih zajednica prvi počeli da potencirate tjelesni vječni život na rajski preobraženoj Zemlji"
nije to ideja Jehovinih svedoka, vec je to ideja samog Stvoritelja Jehove. Verujem da prilicno dobro poznajes rad Jehovinih svedoka i shodno tome znas i da ono sto govore i poucavaju, podupiru i stavcima iz Biblije, tako da evo i stavaka iz Biblije a ne iz glave onih koji govore, koji podupiru vecni zivot u raju na zemlji a ne na nebu: 1. pitanje za razmisljanje: gde bi sada bili Adam i Eva da nisu zgresili? 2. Kakvi bi bili njihovi potomci da nisu zgresili?
Stavci iz Biblije: Psalam 37:29; 104:5; Isaija 11:6-10; 45:18; Isus govori tokom cele svoje troipogodisnje sluzbe o vecnom zivotu i Bozjem kraljevstvu koje ce resiti sve probleme na zemlji i ukinuti cak i smrt. Dela apostola 13:49; Jovan 3;16; 17:3; Rimljanima 5:21; 6;23 i mnogi drugi.

O cemu ti razmisljas kad procitas u Bibliji obecanje vecnog zivota koje je dao sam Stvroitelji? Kako ti razumes vecni zivot?

:wink:

dragutine, jeli to kraljevstvo o kojem prica Isus doslo ili ne. ali reci mi tvoju JS teoriju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 03:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11

Isus Hrist je ustolicen 1914. godine i Bozje Kraljevstvo vlada od tog momenta. Ovo nije teorija, kako ti kazes, ni moja niti bilo cija. Biblija govori o tome i pazljivim ispitivanjem se to moze vrlo lako i dokazati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 07:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2005, 17:48
Isus Hrist je ustolicen 1914.?!!!!!!!!!!
Idi leci se... i mars iz Banjaluke

Ako neko sedi jedan pored drugog ne mora da znaci da se vole kao u tom tvom kraljevstvu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Citiraj:
Da je tako zasto ste onda presli u Jehovine svedoke.Zasto niste ostali u pravoslavlju,ako mozete u pravoslavlju da se spasete...

Ово је питање?

Никад нисам био припадник Јеховиних свједока, а нити сам изишао из православља.
Мој став је био јасан: сматрам да припадност одређеној вјерској организацији или заједници није предуслов, нити услов спасења.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Да ли се ико спасао изван Нојеве барке?

Ако јесте, онда има спасења изван Божје Цркве. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 21:51 
staromodan
Korisnikov avatar

"Stavci iz Biblije: Psalam 37:29; 104:5; Isaija 11:6-10; 45:18; Isus govori tokom cele svoje troipogodisnje sluzbe o vecnom zivotu i Bozjem kraljevstvu koje ce resiti sve probleme na zemlji i ukinuti cak i smrt. Dela apostola 13:49; Jovan 3;16; 17:3; Rimljanima 5:21; 6;23 i mnogi drugi"

dragutine
ako si rekao da je doslo 1914, zasto ljudi i danas umiri, placu i td..?izgleda da nisu svi problemi rijeseni prilikom ustolicenja Hristovog kraljevstva da napomenem opet cifru, tvoju, 1914.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 00:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2004, 11:24
svako ce reci za svoju da je ´prava´....a zar je u ostalom bitno?! sve su one ´prave´.... jer da nisu ne bi ni postojale..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lujkacha_NS je napisao:
svako ce reci za svoju da je ´prava´....a zar je u ostalom bitno?! sve su one ´prave´.... jer da nisu ne bi ni postojale..
Пантеизам најгоре врсте. Веровање да је све на овом свету "од Бога" је велика грешка, јер то подразумева да сво зло око нас исто тако долази од Бога. А то је тешка хула на Бога. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Maran Ata je napisao:
Verovanje da je sve na ovom svetu "od Boga" je velika greška, jer to podrazumeva da svo zlo oko nas isto tako dolazi od Boga. A to je teška hula na Boga

Po ko zna koji put dokazuješ da ne poznaješ Sveto Pismo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 19:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
Maran Ata je napisao:
Пантеизам најгоре врсте. Веровање да је све на овом свету "од Бога" је велика грешка, јер то подразумева да сво зло око нас исто тако долази од Бога. А то је тешка хула на Бога. :cry:

A on joj reče: Govoriš kao luda žena; dobro smo primali od Boga, a zla zar nećemo primati? Uza sve to ne sagreši Jov usnama svojim. (Knjiga o Jovu 2:10)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Maran Ata je napisao:
Verovanje da je sve na ovom svetu "od Boga" je velika greška, jer to podrazumeva da svo zlo oko nas isto tako dolazi od Boga. A to je teška hula na Boga

Po ko zna koji put dokazuješ da ne poznaješ Sveto Pismo.
Ма шта наприча? Ваш пагански бог ни не може створити никакво добро, а ми га називамо кнезом овог света. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Murcielago je napisao:
Maran Ata je napisao:

A on joj reče: Govoriš kao luda žena; dobro smo primali od Boga, a zla zar nećemo primati? Uza sve to ne sagreši Jov usnama svojim. (Knjiga o Jovu 2:10)
Па ти ако си то добро разумео изволи рећи ко је то стављао Јова на муке... довољно је да погледаш почетак тог поглавља. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 20 Avg 2005, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Dragutin je napisao:

Isus Hrist je ustolicen 1914. godine i Bozje Kraljevstvo vlada od tog momenta. Ovo nije teorija, kako ti kazes, ni moja niti bilo cija. Biblija govori o tome i pazljivim ispitivanjem se to moze vrlo lako i dokazati.

E ako ti to dokažeš, ja momentalno pristupam Jehovinim svjedocima i čak ću otići usred Crkve Svete Trojice na nedeljnu liturgiju da propovijedam. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2005, 01:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
"Stavci iz Biblije: Psalam 37:29; 104:5; Isaija 11:6-10; 45:18; Isus govori tokom cele svoje troipogodisnje sluzbe o vecnom zivotu i Bozjem kraljevstvu koje ce resiti sve probleme na zemlji i ukinuti cak i smrt. Dela apostola 13:49; Jovan 3;16; 17:3; Rimljanima 5:21; 6;23 i mnogi drugi"

dragutine
ako si rekao da je doslo 1914, zasto ljudi i danas umiri, placu i td..?izgleda da nisu svi problemi rijeseni prilikom ustolicenja Hristovog kraljevstva da napomenem opet cifru, tvoju, 1914.

Stavci koje si naveo govore i svedoce o onome sta ce Hrist kao Kralj Bozjeg Kraljevstva ciniti posle armagedona, sto je on dokazao dok je boravio na zemlji. Kao sto biblijski izvestaj govori, Isus je uskrsavao mrtve, lecio bolesne...

Psalam 110:1,2 govori o tome da ce Hrist vladati "posred svojih neprijatelja" sto znaci da nece svi hteti da se podloze njegovoj vladavini. Sto je jos jedan od dokaza da ce Kraljevstvo poceti da vlada pre armagedona. U novom uredjenju, posle armagedona, kada bude svo zlo zbrisano sa zemlje, nece biti neprijatelja i protivnika Bozjeg Kraljevstva. O tome govore gore navedeni stavci. Logicno zar ne?

Zemlja i stanovnici zemlje osecaju veliki pritisak Sotone i demona (Otkrivenje 12:7-9) koji se odrazava sve intenzivnije u porastu svih vrsta kriminala, ratova, raspada osnovne jedinice drustva-bracne zajednice, ubrzanog pada morala, gubitka osnovnih vrednosti drustva i mnogo cega drugog. Kraj je veoma blizu i armagedon je na pragu.

Pazljivim proucavanjem i ispitivanjem Danilovog prorocanstva i biblijske hronologije dolazi se do 1914. godine kada je ustolicen Isus Hrist i momenat kada je Bozje Kraljevstvo pocelo da vlada!

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 20 Avg 2005, 03:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Dragutin je napisao:

E ako ti to dokažeš, ja momentalno pristupam Jehovinim svjedocima i čak ću otići usred Crkve Svete Trojice na nedeljnu liturgiju da propovijedam. :D

Seti se kako je Pavle odgovorio kralju Agripi koji je, nakon Pavlovog logickog i temeljnog svedocenja izjavio: "Jos malo pa ces me nagovoriti da postanem hriscanin."

Pavle mu je na to ovako odgovorio, sto i ja tebi odgovaram:"Neka da Bog da pre ili kasnije ne samo ti nego i svi oni koji me danas slusaju postanu ovakvi kakav sam i ja..."

Nije jednostavno postati Jehovin sluga, naime, potrebno je duboko i ozbiljno proucavanje i ispitivanje Bozje Reci. Onog momenta kada se uveris da je ono sto proucavas i ucis istina i kada pocnes nauceno da primenjujes u svom zivotu, napravio si prvi korak i to je tek pocetak, ali dobar i pravi pocetak!

Da li ces da postanes Jehovin svedok ili ne, to samo i iskljucivo zavisi od tebe a ja cu da ti iznesem dokaze o 1914. pa ti vidi sta ces!

Ovaj dokazni materijal je malo poduzi i zahteva proveru svih navedenih biblijskih stavaka koje cu navesti!

Dva pravca dokaza ukazuju na godinu 1914.:1) biblijska hronologija i 2) dogadjaji od 1914. godine kao ispunjenje prorocanstva. Evo kako o tome svedoci hronologija:

1. Procitaj Danilovo prorocanstvo 4:1-17. Stavci 20-37 pokazuju da ovo prorocanstvo ima ispunjenje na Navuhodonosoru. Ali ima i vece ispunjenje. Kako to znamo? Stavci 3-17 pokazuju da je san koji je Jehova dao kralju Navuhodonosoru u vezi s Kraljevstvom Bozjim i Bozjim obecanjem da ga da 'kome hoce'... cak 'najnizem izmedju ljudi'. Citava Biblija pokazuje da je Jehovina namera ta da njegov sin Isus Hrist vlada kao njegov poslanik nad covecanstvom (Ps. 2:1-8; Dan. 7:13,14; 1.Korin. 15:23-25; Otkr. 11:15; 12:10). Biblijski opis Isusa pokazuje da je on zaista bio 'najnizi od ljudi' (Filiplj. 2:7,8; Mat. 11:28-30). Prorocanski san, dakle, ukazuje na vreme kad ce Jehova svom Sinu dati vlast nad covecanstvom.

U medjuvremenu treba nesto da se dogodi-sta?

Vladavina nad covecanstvom, predstavljena stablom i njegovim panjem, imace "srce zveri" (Danilo 4:16). Nad covecanstvom ce dominirati vladavine koje ce pokazivati karakteristike divlje zveri. Danas se obicno koristi medved kao simbol Rusije; orao kao simbol SAD, lav Britanije, zmaj Kine. I Biblija koristi divlje zveri kao simbol vladavina i kao simbol citavog svetskog sistema ljudskih vladavina pod uticajem Satane (Dan. 7:2-22; 8:20-22; Otkr. 13:1,2). Kako je Isus pokazao u svom prorocanstvu u kom ukazuje na svrsetak sistema stvari, Jerusalim ce 'gaziti narodi' sve dok ne isteknu 'odredjena vremena naroda' (Luka 21:24). "Jerusalim"predstavlja Kraljevstvo Bozje, jer se za njegove kraljeve kaze da sede na 'prestolju kraljevske casti Jehovine'(1. Dnevn. 28:4,5; Mat. 5:34,35). Tako ce paganske vladavine gaziti pravo Bozjeg kraljevstva da upravlja stvarima medju ljudima i vladace pod Sataninim nadzorom. (Uporedi Luka 4:5,6)

Koliko ce dugo tim vladavinama biti dozvoljeno da sprovode svoju vlast pre nego sto Jehova da Kraljevstvo Isusu Hristu?

Danilo 4:16 kaze "sedam vremena". Biblija pokazuje da se u racunanju prorocanskih vemena dan uzima za godinu (Jezekilj 4:6; Brojevi 14:34). Koliko je tu, dakle, dana ukljuceno? Otkrivenje 11:2,3 jasno pokazuje da 42 meseca (tri i po godine) u tom prorocanstvu iznosi 1260 dana . Sedam godina bi iznosilo dvostruko toliko, odnosno 2520 dana, a primenom pravila "dan za godinu" dobijamo 2520 godina.

RACUNANJE "SEDAM VREMENA"

"Sedam vremena" = 7 x 360 = 2520 godina

Biblijsko "vreme", odn. godina = 12 x 30 dana = 360 (Otkr. 11:2,3; 12:6,14)
U ispunjenju "sedam vremena"svaki dan odgovara jednoj godini (Jezek. 4:6; Brojevi 14:34).

Pocetak oktobra 607. pre n.e. do 31. decembra 607. pre n.e. = 1/4 god
1. januara 606.pre n.e. do 31. decembra 1. g.pre n.e. = 606 god
1. januara 1. god. n.e. do 31. decembra 1913. god = 1913 god
1. januara 1914. god do pocetka oktobra 1914. god = 3/4 god
------------------------
Ukupno 2520 god

Kad je zapocelo racunanje "sedam vremena"?

Nakon sto je Sedekija, poslednji kralj simbolicnog Kraljevstva Bozjeg bio uklonjen s prestolja u Jerusalimu od strane Vavilonaca ( Jezek. 21:25-27). Pocetkom oktobra 607. god pre n.e. nestao je poslednji ttrag jevrejske suverenosti. U to vreme ubijen je jevrejski namesnik Godolija (Gedalija) koga su postavili Vavilonci, a ostatak Jevreja pobegao je u Egipat (Jeremija, poglavlja 40-43). Pouzdana biblijska hronologija ukazuje na to da se to dogodilo 70 godina pre 537. pre n.e., godine koje su se Jevreji vratili iz zarobljenistva, tj. pocetkom oktobra 607. pre n.e. (Jer. 29:10; Dan. 9:2;.

Kako se, dakle, racuna vreme do 1914?

Racunanje 2520 godina od pocetka oktobra 607. pre n.e. dovodi nas do pocetka oktobra 1914. n.e. kao sto to pokazuje gornja tabela.

Sta se tada desilo?

Jehova je vladavinu nad covecanstvom poverio svom Sinu, Isusu Hristu, proslavljenom na nebesima (Dan. 7:13,14).

Proveri i ispitaj pa donesi zakljucak!

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 21 Avg 2005, 00:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Pozdrav za Dragutina i drago mi je što si se potrudio da napišeš detaljan odgovor. Sad ću da se bacim na analiziranje ovog što si napisao.

EDIT: Ovako, na prvu loptu, malo sumnjivo mi izgleda ono računanje "dan za godinu", ali moram da provjerim konkretne citate koje si naveo (sutra, sad je skoro pola 2 ujutru, a i Biblija mi nije pri ruci :D ). Sjećam se da imaju neki citati koji govore da je "jedan dan kao godina, a godina kao jedan dan", ne znam da li su to ti (ako jesu, logično mi zvuči da se oni u stvari odnose na Božije trpljenje, tj. da ih ne treba tumačiti bukvalno). No, kao što rekoh, ovo je javljanje "napamet", a pisaću opet sutra kad se konsultujem s Knjigom 8) . Pozdrav!

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 21 Avg 2005, 01:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Pozdrav za Dragutina i drago mi je što si se potrudio da napišeš detaljan odgovor. Sad ću da se bacim na analiziranje ovog što si napisao.

EDIT: Ovako, na prvu loptu, malo sumnjivo mi izgleda ono računanje "dan za godinu", ali moram da provjerim konkretne citate koje si naveo (sutra, sad je skoro pola 2 ujutru, a i Biblija mi nije pri ruci :D ). Sjećam se da imaju neki citati koji govore da je "jedan dan kao godina, a godina kao jedan dan", ne znam da li su to ti (ako jesu, logično mi zvuči da se oni u stvari odnose na Božije trpljenje, tj. da ih ne treba tumačiti bukvalno). No, kao što rekoh, ovo je javljanje "napamet", a pisaću opet sutra kad se konsultujem s Knjigom 8) . Pozdrav!

Odgovor nije detaljan koliko bih ja zeleo da bude detaljan, ali trudio sam se da bude sto koncizniji-precizan, koliko je god to moguce i da ne zamara. Cenim tvoj stav, trud i iskrenost! Cujemo se uskoro!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 02:00 
staromodan
Korisnikov avatar

prijatelju dragutine, moje pitanje kad je pocelo kraljevstvo bozije, a ti si napisao sljedece, "Isus je dosao 1914 i od tada vlada kraljevstvo bozije.Isus govori tokom cele svoje troipogodisnje sluzbe o vecnom zivotu i Bozjem kraljevstvu koje ce resiti sve probleme na zemlji i ukinuti cak i smrt"----ovo su tvoje recenice, u kojima postoji kontradiktornost i to velika.

"Pazljivim proucavanjem i ispitivanjem Danilovog prorocanstva i biblijske hronologije dolazi se do 1914. godine kada je ustolicen Isus Hrist i momenat kada je Bozje Kraljevstvo pocelo da vlada! "--- takodje tvoja izjava.

moje glavno pitanje je bilo, ako je 1914 Bozije kraljevstvo pocelo da vlada, zasto se nisu rijesil problemi koje si napisao, cak ce i smrt biti ukinuta.-----samo mi ovo odgovori, godine me ne interesuju u vezi proracuravanja, niti neka filozofija. zasto nije smrt ukinuta 1914 prilikom pocetka vladavine Bozijeg kraljestva. jel mozes samo to odgovoriti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Što se tiče ove Dragutinove računice, tj. računice Jehovinih svjedoka, ne bih ja to olako odbacivao. Njihove računice kao i neke od Adventista nisu za odbaciti, i trebale bi biti lijep primjer drugima da se Sveto Pismo treba proučavati a ne samo čitati, a jedan od načina proučavanja Svetog Pisma je i proučavanje kroz brojeve, nešto o 8 načina proučavanja Svetog Pisma se nalazi na našem sajtu:

http://www.duhovnaizgradnja.com/stranic ... nacina.htm

Što se tiče toga da bi na Zemlji trebalo biti divno i krasno kad Hrist preuzme vlast...ne mora da znači. U suštini Otac, Sin, Suh Sveti, Sile Nebeske uvijek imaju vlast nad Zemljom, pa je opet ovako kako je, zato što tako treba da bude jer su ljudi takvi kakavi su, a po zakonu sjetve i žetve je dobro da otplaćuju svoje dugove. Što se tiče toga da kao Satana ima vlast na Zemlji, to ne znači da ima apsolutno vlast i da može da radi šta hoće, što i stoji u Svetom Pismu, zna se ko uvijek ima glavnu vlast.

Hristova vlast se može ispoljiti na sasvim neočekivane načine, tj. da ljudi to ne primjete, i stvari koje se događaju i koje slijede su uglavnom upravo takve, sve više su tihe i suptilne i većina ih neće primjetiti. Recimo za Sudnji Dan dosta ljudi uključujući mene vjeruje da on već traje, da je to period u posljednjim vremenima kad se ljudi pomnije prate, kada se stavljaju u razne situacije, kada je završni ispit, kada je suma sumarum svega i kada se iskazuju kroz ono kakvi su sebe izgradili kroz hiljade godina. Zato danas imamo totalnu šarolikost ljudi po pitanju stepena moralnosti i duhovnosti, nivoa, nema kakvih nema, i danas svi olako iskazuju kakvi su zapravo, nema toliko uvijanja i sakrivanja, oni koji su homosekualci se time hvale, oni ko to smatraju dobrim to bez zadrške iskazuju, itd. Ljudi sve više i jasnije bez zadrške ističu i svojim ponašanjem iskazuju kakvi su. To je kao sjeme koje je sa korovom posijano i koje se u početku nije razlikovalo od žita pa nije čupano da se ne bi uništilo dobro sjeme, a vremenom (u vrijeme žetve) se sve jasnije ističu razlike između jednih i drugih. To je ispunjenje Evanđeoske Hristove priče. Zato se danas mnogi ne srame onim čime bi se duhovna osoba sramila, čak se mnogi tim stvarima hvale i ponose. To je ispunjnje i nekih Hristovih novijih objava (vjerovao neko u njih ili ne) da se u ovom periodu pravi polarizacija na strogo jasno određene dve strane, da se sredina (oni mlaki) ukida, da je više neće biti, da nema i ne smije biti neopredjeljenih, a mlaki (neopredjeljeni) i po Svetom Pismu prolaze najgore od svih.

Evo pronašao sam Hristov citat iz jedne objave, ako neko u to ne vjeruje neka se bar zapita ima li mu to smisla makar i ne vjerovao da je to od Hrista:

"Od sada će postojati dva jasno određena područja namjenjena čovječanstvu: jedno područje za Boga, a drugo za ona bića koja su ostala nesvjesna. Neće više biti onog prostora u sredini koji se zove "možda" ili "jednog dana ću o tome razmisliti". Aut linije se sada gube. Timovi se formiraju. A ja vam obećavam da će ovoga puta radnici svjetlosti prevagnuti!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2005, 13:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
prijatelju dragutine, moje pitanje kad je pocelo kraljevstvo bozije, a ti si napisao sljedece, "Isus je dosao 1914 i od tada vlada kraljevstvo bozije.Isus govori tokom cele svoje troipogodisnje sluzbe o vecnom zivotu i Bozjem kraljevstvu koje ce resiti sve probleme na zemlji i ukinuti cak i smrt"----ovo su tvoje recenice, u kojima postoji kontradiktornost i to velika.

"Pazljivim proucavanjem i ispitivanjem Danilovog prorocanstva i biblijske hronologije dolazi se do 1914. godine kada je ustolicen Isus Hrist i momenat kada je Bozje Kraljevstvo pocelo da vlada! "--- takodje tvoja izjava.

moje glavno pitanje je bilo, ako je 1914 Bozije kraljevstvo pocelo da vlada, zasto se nisu rijesil problemi koje si napisao, cak ce i smrt biti ukinuta.-----samo mi ovo odgovori, godine me ne interesuju u vezi proracuravanja, niti neka filozofija. zasto nije smrt ukinuta 1914 prilikom pocetka vladavine Bozijeg kraljestva. jel mozes samo to odgovoriti

Spavac, prijatelju!

Pokusao sam da ti ukazem da je Bozje Kraljevstvo vec pocelo da vlada stavcima iz Psalma 110:1,2 koji govori o tome da ce Hrist vladati "posred svojih neprijatelja" sto znaci da nece svi hteti da se podloze njegovoj vladavini. Sto je jos jedan od dokaza da ce Kraljevstvo poceti da vlada pre armagedona. U novom uredjenju, posle armagedona, kada bude svo zlo zbrisano sa zemlje, nece biti neprijatelja i protivnika Bozjeg Kraljevstva. O tome govore gore navedeni stavci. Logicno zar ne?

To znaci da je Kralj Hrist zajedno sa vladom od 144.000 sukraljeva poceo da vlada 1914. i da je Kraljevstvo uspostavljeno te iste godine, ocistivsi nebo (Otkriv. 12: 7-9). Znaci Kraljevstvo je pocelo da vlada na nebu! To je u skladu sa Isusovom model molitvom iz Mateja 6:10 gde Isus kaze :"Neka dodje Kraljevstvo tvoje. Neka bude volja tvoja kako 1. na nebu tako i 2. na zemlji." Isus nije rekao neka bude volja tvoja kako na zemlji tako i na nebu, jer posle uspostavljenog Kraljevstva potrebno je da se uspostvi Jehovina volja prvo na nebu, sto se i dogodilo zbacivanjem Satane i demona.

Zasto je to tako, to moze da bude nasa sledeca tema razgovora!

Tek predstoji uspostavljanje Bozjeg Kraljevstva i Jehovine volje na zemlji, sto ce uslediti tek nakon detaljnog ciscenja zemlje od zla, sto ce uslediti u Armagedonu (Velika nevolje) kada ce u novom uredjenju Isus Hrist raditi upravo ono sto je pokazao dok je boravio na zemlji! Znaci nema logike da sada ocekujemo ukidanje smrti, bolesti, tuge, patnje... dok je stanje na zemlji sve gore i gore.

Otkrivenje 21:3,4 odgovara na tvoje pitanje i potvrdjuje Jehovino obecanje o vecnom zivotu u novom uredjenju u raju na zemlji, ne u ovom sistemu stvari kojim vlada Bozji neprijatelj i ljudski krvnik, Satana djavo! Znaci potrebno je da se ovaj zao sistem stvari prvo unisti da bi nastupilo novo uredjenje.

Nadam se da sam odgovorio na tvoje pitanje. Ako jos uvek nisi zadovoljan odgovorom, javi se!

Svako dobro!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]