Bostech2000 je napisao:
Zar se tu jos forsira nosenje licnih karti?
Sta ako je nemas uhapse te i vode u zatvor?
Najbolji su mi ovi koji su otišli prije desetak godina i već su sve zaboravili. Ko jedan moj rođak koji živi u Kanadi kad je upitao mog starog koji je tada radio u fabrici "A ti ne nosiš koferče sa ručkom i radnu odjeću sa sobom kad ideš na posao?" A čovjek se rodio i odrastao u ex državi sa mojim starim, sve vidio pa onda otišao u Kanadu i nakon desetak godina postavlja takva genijalna pitanja. Kako tamo preko bare ljudi postaju intelektualci pa to je neviđeno.
Bostech2000 je napisao:
Zaboravio sam al je totalna glupost,u USA kad vozis moras imati vozacku normalno a inace ne treba ti nikakva licna koje stavise i nemaju,vozacka se koristi za sve ovdje.
Nema nikakve logike,gluposti koje su preuzeli od komunista koji sa tim htjeli kontrolisati narod.
Americka policija korisit dobar fazon,ukuze ko dila drogu i gdje se krecu pa ih puste da rade sta hoce i skupljaju dokaze,tako jedno 6-12 mjeseci onda se skupe i naprave raciju pohapse u jednom danu 100 dilera i smiri se dok neki nove opet probaju.
Najveci im merak u rano jutro upasti ljudima u kuce dok jos spavaju

Koliko ja znam i u USA moraš da se identifikuješ policajcu kad to traži od tebe. Da bi to uradio, moraš da imaš dokument sa slikom a nevažno je da li je to lična karta (tamo se to ne zove lična karta i nemaš JMBG već imaš SSN, što je u principu isto jer je jedinstven) ili pasoš ili nešto treće. Identifikacija osoba je jedan od temeljnih zadataka i ovlaštenja svake policije u svijetu pa i američkih i nema nikakve veze sa komunistima već samo sa funkcionisanjem pravne države. Prekomjerno korištenje takvih policijskih ovlaštenja je nešto što ima veze sa komunizmom i pretjeranom kontrolom. Ti to nisi vidio da se radi u USA često vjerovatno zato što se tamo to smatra gnjavažom građana i jedino kad ti to provjeravaju je kad si prekršio zakon. Za tvoju informaciju, nije ni ovdje situacija tako loša kako se može činiti iz tvoje perspektive. U poslednjih 10 godina, policija mi je tražila ličnu kartu radi identifikacije možda 10tak puta. Ja lično ne smatram da je to previše i nikada mi i nije bilo teško da policiji pokažem ličnu kartu, pogotovo jer su policajci bili vrlo fini i učtivi, i ja sam stekao utisak da i njima nije neki fazon da gnjave narod okolo sa nepotrebnim glupostima. Zadnji put su me zaustavili kad je bila neka provala u stan u komšiluku a ja se zatekao u blizini mjesta u 11 naveče samo 10 minuta nakon događaja. Meni je sasvim logično da oni provjeravaju sviju koji se nađu u blizini radi potrage za potencijalnim izvršiocima. Kako će drugačije da ih nađu?
Što se tiče droge, lako je Amerima oni imaju logistiku sto puta jaču od naše policije i bolje zakone koji daju šira ovlaštenja policiji.