banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 10:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
OT:

Q: Kako prepoznati naciste?
A: Sva slova u njihovom korisničkom imenu su VELIKA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 11:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
NACIONALNI STROJ je napisao:
trebalo bi zabraniti rad svim ugostiteljskim objektima,samo tako se moze ovom narodu izbiti iz glava seljakluk i rokanje po kafancugama,takva mjesta potsticu alkoholizam i narkomaniju,sve one koji se nafuravaju i provode vrjeme po smrdljivim kafancugama treba poslati na radnu akciju to ce biti od koristi i njima i drustvu,RAD OSLOBADjA-Red ,Rad i Disciplina

"Mein kampf" AH

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 11:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Not now, John! je napisao:
OT:

Q: Kako prepoznati naciste?
A: Sva slova u njihovom korisničkom imenu su VELIKA.

Da li sam i ja onda nacista? :)
Flash mi izgleda ruznije nego FLASH. :D

Ajd' nastavite sa temom i bez OT-a!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
NACIONALNI STROJ je napisao:
trebalo bi zabraniti rad svim ugostiteljskim objektima,samo tako se moze ovom narodu izbiti iz glava seljakluk i rokanje po kafancugama,takva mjesta potsticu alkoholizam i narkomaniju,sve one koji se nafuravaju i provode vrjeme po smrdljivim kafancugama treba poslati na radnu akciju to ce biti od koristi i njima i drustvu,RAD OSLOBADjA-Red ,Rad i Disciplina

kamo srece da se tako moze kontrolisati alkoholizam i narkomanija, eeeee....... mislim da se problem rjesava u korijenu, odnosno pohvatati krupnije zvjerke 9 dilere ) koje su, opet ( a zasto me to ne cudi ??? ) u malo prisnijem odnosu sa policijom... tako da od toga nema nista.....

a sta je onda sa dragstorima????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 15:02 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Avg 2005, 16:01
dasha je napisao:
to "u cemu je problem" se nije odnosilo na zatvaranje spomenutih lokala vec na "pljuvanje" (pojedinaca) po tzv fancy lokalima...
:wink:

Nije to pljuvanje po tzv. fensi lokalima, već se radi o sljedećem. Mnogo puta sam bio u situaciji, da u kafanu u koju ja izlazim dođe racija i zatvori je u 12.00. I onda ja poslije 12.00 nemam gdje da idem. A u tim tzv. fensi kafanama nikad nije bila racija i rade do 3.00, iako svakih nekoliko dana bude tuča, pucnjava i ljudi koji žive u blizini tih kafana nisu uredno spavali već godinama. Dakle, očigledno je da se radi o potkupljivanju policije ili gradskih vlasti ili nečemu sličnom. Uglavnom, radi se o dvostrukim mjerilima, i meni je drago vidjeti da možda, jednom u budućnosti, više neće biti dvostukih mjerila.
Drugog razloga nemam za radost. Niti idem tamo, niti patim za rajom koja ide tamo.
Još jedna stvar. To nisu klubovi. To su kafane. Ne može kafana da se registruje kao klub i da automatski dobije dozvolu da radi duže. Klub mora da bude van stambenog naselja gdje ne smeta ljudima koji žive u blizini. Ne mislim samo na glasnu muziku, već i na buku vozila, galamu ljudi i sl.

Treba zatvoriti za stalno sve "klubove" koji su u stambenim naseljima.Ja zivim u blizini jednog od tih tzv. klubova-i nisam spavao kako treba godinama.Koliko u gradu ima lokala koji zadovoljavaju uslove za nocni klub???Koliko ja znam samo DAL CAPO(podrum),BIG BEN,BOOM BOOM ROOM i TITANIUM.Ostalima i ne treba dati da rade poslije 23.00

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Avg 2005, 20:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
dasha je napisao:
to "u cemu je problem" se nije odnosilo na zatvaranje spomenutih lokala vec na "pljuvanje" (pojedinaca) po tzv fancy lokalima...
:wink:

Nije to pljuvanje po tzv. fensi lokalima, već se radi o sljedećem. Mnogo puta sam bio u situaciji, da u kafanu u koju ja izlazim dođe racija i zatvori je u 12.00. I onda ja poslije 12.00 nemam gdje da idem. A u tim tzv. fensi kafanama nikad nije bila racija i rade do 3.00, iako svakih nekoliko dana bude tuča, pucnjava i ljudi koji žive u blizini tih kafana nisu uredno spavali već godinama. Dakle, očigledno je da se radi o potkupljivanju policije ili gradskih vlasti ili nečemu sličnom. Uglavnom, radi se o dvostrukim mjerilima, i meni je drago vidjeti da možda, jednom u budućnosti, više neće biti dvostukih mjerila.
Drugog razloga nemam za radost. Niti idem tamo, niti patim za rajom koja ide tamo.
Još jedna stvar. To nisu klubovi. To su kafane. Ne može kafana da se registruje kao klub i da automatski dobije dozvolu da radi duže. Klub mora da bude van stambenog naselja gdje ne smeta ljudima koji žive u blizini. Ne mislim samo na glasnu muziku, već i na buku vozila, galamu ljudi i sl.

Ma daj sta ti je, pa ja sam nebrojen broj puta bila u Haniotiu i Kapu kad je uletila murija...jednom su u Hanioti uletili maskirani, naoruzani, u pancirkama,sa sve maricom..sve goste postrojili vani, i svakog ko nije imao dokumente strpali u maricu...lokal su maltene unistili, sve secije isprevrtali...valjda su trazili drogu :-? ...
A to da nije klub to stoji, al' ista je situacija s Castrom pa kad si cuo da se zatvara nisi bio bas odusevljen...jel' tako?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 09:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
dasha je napisao:
Ma daj sta ti je, pa ja sam nebrojen broj puta bila u Haniotiu i Kapu kad je uletila murija...jednom su u Hanioti uletili maskirani, naoruzani, u pancirkama,sa sve maricom..sve goste postrojili vani, i svakog ko nije imao dokumente strpali u maricu...lokal su maltene unistili, sve secije isprevrtali...valjda su trazili drogu :-? ...
A to da nije klub to stoji, al' ista je situacija s Castrom pa kad si cuo da se zatvara nisi bio bas odusevljen...jel' tako?!

Ja se sjećam te noći kad su upali sa maskirnim. Mog druga uhapsili jer nije imao dokumenata kod sebe. A nije bila racija bez rezultata, našli su travicu kod nekoliko ljudi, nekoliko pištolja bez dozvole (ja vidio svojim očima kad su našli pištolj kod nekog nafuranog klinca metar od mene u hlačama ozada, da se oladiš), a našli su ako se dobro sjećam i par ukradenih auta na "parkingu". Ja se baš ne sjećam ovog dijela o "uništavanju lokala".

Tako da ako gledaš po rezultatima, onda je policija imala svako opravdanje da uradi raciju i ne znam što to ne radi češće u Haniotiju, kad cijeli grad zna da se tamo okupljaju i sitni i krupni kriminalci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 09:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Zar se tu jos forsira nosenje licnih karti?
Sta ako je nemas uhapse te i vode u zatvor?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 09:24 
Bostech2000 je napisao:

Imaju pravo na to....pa zakonom je zabranjeno da se lice krece bez licne karte.
E sada pretpostavljam da ih nisu poslali da tucaju kamen...vjerovatno su ih ispitali ili im napisali kaznu ili tako nesto...
A sto se tice te racije neka su je odradili, pogotovo ako su nashli pistolj i te ukradene automobile, a za travu im je bolje da hapse dilere nego sitne narkomancice :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 09:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zaboravio sam al je totalna glupost,u USA kad vozis moras imati vozacku normalno a inace ne treba ti nikakva licna koje stavise i nemaju,vozacka se koristi za sve ovdje.
Nema nikakve logike,gluposti koje su preuzeli od komunista koji sa tim htjeli kontrolisati narod.
Americka policija korisit dobar fazon,ukuze ko dila drogu i gdje se krecu pa ih puste da rade sta hoce i skupljaju dokaze,tako jedno 6-12 mjeseci onda se skupe i naprave raciju pohapse u jednom danu 100 dilera i smiri se dok neki nove opet probaju.
Najveci im merak u rano jutro upasti ljudima u kuce dok jos spavaju :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Bostech2000 je napisao:
Americka policija korisit dobar fazon,ukuze ko dila drogu i gdje se krecu pa ih puste da rade sta hoce i skupljaju dokaze,tako jedno 6-12 mjeseci onda se skupe i naprave raciju pohapse u jednom danu 100 dilera i smiri se dok neki nove opet probaju.

ma nemoguce. kako su se samo toga sjetili. eh sto nisam amerikanac da budem pametan. ja sam mislio da policija kad hvata kriminalce ne trazi dokaze nego ide kod vidovite branke da im dzarne pasulj i kaze ko jeste a ko nije krimos.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 09:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa jeste ocigledno samo sto u nas praktikuju cim vide malu ribicu odmah hapse,nemaju neke planove ili posebne taktike pa kad jos dodas na to korupciju i neorganizovanost,imas droge koliko hoces.
Ameri totalno puste dilere da rade sta hoce....Cak su pohvatali vise puta neka nase mangupe sto su se isto razbacali i pomislili da mogu da rade sta hoce.
Slusajuci kako su napravili raciju u tom kaficu ne vidim da su imali neku taktiku nego upali onako i pretresli sviju i kako su kome nasli sta tako ih i pohapsili,garant pohvatali sitne ribice i piculaju,umjesto da su napravil plan i bas preko tih napravili pravu raciju pa pohvatali sve dilere sa kojim su povezani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 09:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
mangia je napisao:
ja sam mislio da policija kad hvata kriminalce ne trazi dokaze nego ide kod vidovite branke da im dzarne pasulj i kaze ko jeste a ko nije krimos.

:laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 10:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
necu komentarisati samo cu.. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 11:19 
Pripravnik
Pripravnik

psyborg je napisao:
Imaju pravo na to....pa zakonom je zabranjeno da se lice krece bez licne karte.
E sada pretpostavljam da ih nisu poslali da tucaju kamen...vjerovatno su ih ispitali ili im napisali kaznu ili tako nesto...
A sto se tice te racije neka su je odradili, pogotovo ako su nashli pistolj i te ukradene automobile, a za travu im je bolje da hapse dilere nego sitne narkomancice :lol:

Ma naravno da nije tucao kamen. Otišli mi do njegove kuće, uzeli dokumente i odnijeli ih tamo da im pokažemo. Odmah ga pustili. Nije ništa morao da plati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 11:51 
Pripravnik
Pripravnik

Bostech2000 je napisao:

Najbolji su mi ovi koji su otišli prije desetak godina i već su sve zaboravili. Ko jedan moj rođak koji živi u Kanadi kad je upitao mog starog koji je tada radio u fabrici "A ti ne nosiš koferče sa ručkom i radnu odjeću sa sobom kad ideš na posao?" A čovjek se rodio i odrastao u ex državi sa mojim starim, sve vidio pa onda otišao u Kanadu i nakon desetak godina postavlja takva genijalna pitanja. Kako tamo preko bare ljudi postaju intelektualci pa to je neviđeno.

Bostech2000 je napisao:
Zaboravio sam al je totalna glupost,u USA kad vozis moras imati vozacku normalno a inace ne treba ti nikakva licna koje stavise i nemaju,vozacka se koristi za sve ovdje.
Nema nikakve logike,gluposti koje su preuzeli od komunista koji sa tim htjeli kontrolisati narod.
Najveci im merak u rano jutro upasti ljudima u kuce dok jos spavaju :-)

Koliko ja znam i u USA moraš da se identifikuješ policajcu kad to traži od tebe. Da bi to uradio, moraš da imaš dokument sa slikom a nevažno je da li je to lična karta (tamo se to ne zove lična karta i nemaš JMBG već imaš SSN, što je u principu isto jer je jedinstven) ili pasoš ili nešto treće. Identifikacija osoba je jedan od temeljnih zadataka i ovlaštenja svake policije u svijetu pa i američkih i nema nikakve veze sa komunistima već samo sa funkcionisanjem pravne države. Prekomjerno korištenje takvih policijskih ovlaštenja je nešto što ima veze sa komunizmom i pretjeranom kontrolom. Ti to nisi vidio da se radi u USA često vjerovatno zato što se tamo to smatra gnjavažom građana i jedino kad ti to provjeravaju je kad si prekršio zakon. Za tvoju informaciju, nije ni ovdje situacija tako loša kako se može činiti iz tvoje perspektive. U poslednjih 10 godina, policija mi je tražila ličnu kartu radi identifikacije možda 10tak puta. Ja lično ne smatram da je to previše i nikada mi i nije bilo teško da policiji pokažem ličnu kartu, pogotovo jer su policajci bili vrlo fini i učtivi, i ja sam stekao utisak da i njima nije neki fazon da gnjave narod okolo sa nepotrebnim glupostima. Zadnji put su me zaustavili kad je bila neka provala u stan u komšiluku a ja se zatekao u blizini mjesta u 11 naveče samo 10 minuta nakon događaja. Meni je sasvim logično da oni provjeravaju sviju koji se nađu u blizini radi potrage za potencijalnim izvršiocima. Kako će drugačije da ih nađu?

Što se tiče droge, lako je Amerima oni imaju logistiku sto puta jaču od naše policije i bolje zakone koji daju šira ovlaštenja policiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 11:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
oOo dacu ti savjet. Ne trudi se pretjerano u objasnjavanju, samo trosis zivce

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Meni su za mojih 22 godine zivota licnu trazili 1 i to kad sam pijan ko letva isao centrom BL u pola 4 ujutro i bio malo glasniji nego sto je uobicajeno za to doba dana pa im ne zamjeram. U Gradisci je u poslednjih jedno 2 mjeseca bilo racija na pretek, prosjecno 1 za vikend i to obicno u tzv. disku (Tutankamon) i jos 1 ili 2 lokala. I uvijek odvezu bar jednu maricu osoba bez licne i ostalih dzabalebarosa u SUP a vozili su i po dvije, tri...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 12:09 
Pripravnik
Pripravnik

zipp je napisao:
oOo dacu ti savjet. Ne trudi se pretjerano u objasnjavanju, samo trosis zivce

Ma ne trudim se ja ništa da objasnim njemu niti bilo kome, jer znam da je to uzaludan posao. Želim stvari da stavim na njihovo mjesto, pa da bude jasno nekima ovdje koji su smušeni i to ne kontaju. Nije prvi put da čujem ovakav komentar, i od ljudi u BL koji ne kontaju čemu služi policija i kako to oni obavljaju taj svoj posao. Najlakše je pljuvati po policiji, nikad nisi zadovoljan njima, čas ne rade ništa, pa kad nešto urade onda "što su morali baš sad to da rade?" i slična zapomaganja. Pa treba se odlučiti: jel' želimo da oni nešto rade ili da 'vataju zjale i izigravaju drumske razbojnike?

Ne trošim ja živce već tratim vrijeme dok sam na poslu. Baš se zabavljam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2005, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
Bostech2000 je napisao:

sad sam pricala sa amerikankom kod koje zivim, bas o ovome.
naravno da nece legitimisati svakog covjeka kojeg vide na ulici, ali ako im se iz nekog razloga ucinis sumnjiv i legitimisu te, a ti nemas kod sebe ID, e onda te lako mogu odvesti u zatvor, onako na jednu noc, da utvrde ko si i sta si.

a kako da znas da li si im sumnjiv ili ne???

opsti zakljucak : da, trebas imati legitimaciju kod sebe, cak i u USA, a ne samo kod komunista :-)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]