Dzenita je napisao:
Vidim posjedujes dosta znanja i raduje me ta cinjenica i pozivam te u ime Allaha da ne gubis vrijeme jer smo i onako mi kao vjernici nepozeljni,zasto?Zato sto smo muslimani.
Ovdje se u glavnom podrzavaju licnosti koje pljuju po islamu i treba ih pustiti.
Dzenita je napisao:
Hocu da ti kazem da bezvezno gubis vrijeme...jer sam ja na ovom forumu vec duze vrijeme.Pa i ako sam se trudila da nikoga ne uvrijedim(kako mi islam nalaze)mnogi su se nasli uvrijedjenim i pretvarali moje rijeci kao lazne umotane u lijepom papiru.
Dzenita je napisao:
Nisam nikoga naglasila ni spomenula...te doticne licnosti koje si ti naveo me niti nerviraju niti se na njih osvrcem...ima ovdje dosta podmuklijih sa jakim argumentima bez imalo svijesti....dakle smatram da nemam vise sta da pisem jer ,sta ja jos imam da kazem na forumu kojim preovladava totalna mrznja da se cak osobe kao npr. onaj pod imenom "jebac sehida" ni ne upozore da to promijene....mada da to neki musliman uradio bio bi napadnut od pojedinih ovdje koji fol propagiraju bratstvo i jedinstvo a u stvari su peceni nacionalisti.
Poslije svega ovoga…
Dzenita je napisao:
Pravi put i istina jesu u stvari Islam.Jer je Allah dz.s dao ime toj vjeri....dok se u samoj bibliji nigdje ne spominje rijec krscanstvo...osim jedanput u novom zavjetu....a znamo kako je Biblija pisana i dopisivana i ko su licnosti i autoriteti koji su je pisali.
Dok se Islam zastupa od i te kako poznatih alima koji ne smiju jer je Allah zabranio da se bilo koji ajet preokrene.Znaci...Islam se opravdava istinom i istinitim argumentima i nema proturijecnosti kao u drugim svetim knjigama.
39.
A onima koji ne budu vjerovali i KNJIGE (Evidentno se govori o više knjiga, ne samo o Kuranu)
Naše budu poricali – biće stanovnici džehennema; u njemu će vječno ostati." (Al-Baqara (2) - Krava, 39 )
46. I sa sljedbenicima Knjige (Svetog Pisma, Biblije)
raspravljajte na najljepši način,- ne i sa onima među njima koji su nepravedni -, i recite: "Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama, a naš Bog i vaš Bog jeste – jedan, i mi se Njemu pokoravamo."
47. Kao i njima, Mi tebi objavljujemo Knjigu, a neki od onih kojima smo već dali Knjigu – i u ovu vjeruju, a i od ovih neki u nju vjeruju, a dokaze Naše samo nevjernici osporavaju. (Al-’Ankabut (29) - Pauk, 46,47 )
48. Mi smo Musau (Mojsiju) i Harunu (Aronu) dali Tevrat (Stari zavjet), svjetlo i pouka za one koji se budu grijeha klonili, (Al-Anbiya (21) - Vjerovjesnici, 48 )
1. Elif–lam–mim
2. Allah je – nema boga osim Njega - živi i Vječni!
3. On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrđuje, a Tevrat (Stari zavjet) i Indžil (Novi zavjet ) objavio je
4. još prije, kao putokaz ljudima, a objavio je i ostale koje rastavljaju istinu od neistine. One koji u Allahove riječi ne vjeruju čeka teška patnja; - a Allaha je silan i stog. (Ali-’Imran (3) - Imranova porodica, 1-4 )
46. Poslije njih smo Isaa (Isusa Hrista ), sina Merjemina (Marijina ), poslali, koji je priznavao Tevrat (Stari zavjet ) prije njega objavljen, a njemu smo dali Indžil (Novi zavjet), u kome je bilo uputstvo i svjetlo, i da potvrdi Tevrat, prije njega objavljen, u kome je takođe bilo uputstvo i pouka onima koji su se Allaha bojali,
47. i sljedbenicima Indžila smo bili naredili da sude prema onome što je Allah objavio u njemu. Oni koji nisu sudili prema onome što je Allah objavio – pravi su grešnici.
48. A tebi objavljujemo Knjigu, samu istinu, da potvrdi knjige prije nje objavljene i da nad njima bdi. I ti im sudi prema onome što Allah objavljuje i ne povodi se za prohtjevima njihovim, i ne odstupaj od Istine koja ti dolazi; svima vama smo zakon i pravac propisali. A da je Allah htio, On bi vas sljedbenicima jedne vjere učinio, ali, On hoće da vas iskuša u onome što vam propisuje, zato se natječite ko će više dobra učiniti; Allahu ćete se svi vratiti, pa će vas On o onome u čemu ste se razilazili obavijestiti. (Al-Ma’ida (5) - Trpeza, 46-48 )
Koliko ja mogu da primjetim, u Kuranu se govori o tome da je/su isti Onaj/Oni koji je/su Dao/Dali Sveto Pismo (Stari i Novi zavjet), kao i
ostale knjige, Dao/Dali i Kuran, pa me samo kopka to po kojoj su logici "tumači" Kurana došli do zaključka da je Taj ISTI dozvolio da se jedna njegova objava izmjeni, a za drugu je, kako Dženita kaže:"Allah zabranio da se bilo koji ajet preokrene."
Ipak, šta poslije svega ovoga reći već ono što je davno rečeno i napisano:
1.O Vjerovjesniče, Allaha se boj, a nevjernike i licemjere ne slušaj – Allah, uistinu, sve zna i mudar je – (Al-Ahzab (33) – Saveznici, 1 )
58. A oni koji vjernike i vjernice vrijeđaju, a oni to ne zaslužuju, tovare na sebe klevetu i pravi grijeh…
…60. Ako se licemjeri i oni čija su srca bolesna i oni koji po Medini šire laži – ne okane, Mi ćemo ti vlast nad njima prepustiti i oni će samo kratko vrijeme kao susjedi tvoji u njoj ostati – (Al-Ahzab (33) – Saveznici, 58,60 )
13. na Dan kada će licemjeri i licemjerke vjernicima govoriti: "Pričekajte nas da se svjetlom vašim poslužimo!" – "Vratite se natrag, pa drugo svjetlo potražite!" – reći će se. I između njih će se pregrada postaviti koja će vrata imati; unutar nje biće milost, a izvan nje patnja. (Al-Hadid (57) - Gvožđe, 13 )
64. Licemjeri se plaše da se vjernicima ne objavi sura koja bi im otkrila ono što je u srcima licemjera. Reci: "Samo se vi rugajte, Allah će doista na vidjelo iznijeti ono čega se vi plašite."
65. A ako ih zapitaš, oni će sigurno reći: "Mi smo samo razgovarali i zabavljali se." Reci: "Zar se niste Allahu i riječima Njegovim i Poslaniku Njegovu rugali? (At-Tewba (9) – Pokajanje, 64,65 )
sam Kur`an porice ono sto ste dodali Indzilu i tevratu,a ja sam zato licemjer?Ja slijedim Kur`an i Sunnet to je moj put i moja istina.
Ja mislim da smo dosta oko ovoga raspravljali,samo ti izucavaj Kur`an i vidjet ces ako Bog da i razumjeti.
Nisam ti dusmanin niti bilo kome,i ono sto tebi il bilo kome zelim neka se meni desi.