banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 08:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2020, 19:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
I ovako je budzet RS u debelom minusu, zatvaranjem moraju pomoci sve privrednike, a ima ih jos sto nisu dobili pomoc iz maja mjeseca. Odakle ce pltiti? Ali MMF ce to poslije izbora “pomoci”z

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nosim masku na otvorenom od početka marta, jeste da pluća moraju raditi malo snažnije, ali na sve se čovjek navikne.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Slika

I ko koga sada ovde jebe???

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
vojopd je napisao:
I ovako je budzet RS u debelom minusu, zatvaranjem moraju pomoci sve privrednike, a ima ih jos sto nisu dobili pomoc iz maja mjeseca. Odakle ce pltiti? Ali MMF ce to poslije izbora “pomoci”z

Kafici pune budzet? Ok.

Ajmo jos jednom, ogranicenjem broja gostiju u odnosu na kvadraturu objekta bi doslo do prelivanja gostiju u lokale koji sada zjape prazni. Gdje ces popiti kafu ili pivo za naplatu poreza nema veze.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Na posao idem pjeske. Idem sam, kroz nefrenkventne ulice i stvarno ne znam kakvu zastitu dobijam noseci masku,ili kako bilo koga manje ugrozim u odnosu na to sto ne nosim masku.

Vec sam napisao da zbog pravila u firmi nosim masku, ali ne i u svojoj kancelariji.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 20:12 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:
vojopd je napisao:

Kafici pune budzet? Ok.

Ajmo jos jednom, ogranicenjem broja gostiju u odnosu na kvadraturu objekta bi doslo do prelivanja gostiju u lokale koji sada zjape prazni. Gdje ces popiti kafu ili pivo za naplatu poreza nema veze.
Nisam znao da u privrednike spadaju samo ugostitelji?! Gdje sam ja to napisao da kafici pune budzet? Napisao sam privrednici, to je sirok pojam, edukuj se slobodno. Ako misle uvesti lockdown kao sto je neko napisao za zemlje iz okruzenja, nek razmisle 3 puta. Nesto poput Irske, 5km od mjesta gdje zivis, pa izvoli.

Poslednji put menjao vojopd dana 21 Okt 2020, 20:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Samo gledajte sebe i svoje ljude.. Politicari ce uvijek biti kontra naroda, bar ovdjr kod nas

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
vojopd je napisao:

Kafici pune budzet? Ok.

Naravno da ne bi došlo do toga, koliko je tebi godina

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
filozof sa vrbasa je napisao:
Nosim masku na otvorenom od početka marta, jeste da pluća moraju raditi malo snažnije, ali na sve se čovjek navikne.
Svaka čast! :lol:

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jovic23 je napisao:
vojopd je napisao:

Kafici pune budzet? Ok.

Naravno da ne bi došlo do toga, koliko je tebi godina

Kako mislis da ne bi doslo. Jednom, dva puta poljubis vrata, treci put ides odmah tamo gdje kontas da ce biti mjesta.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
80% neće nigdje treći put

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Živ Srbin neće tako lako odustati od kafane.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
vojopd je napisao:
Sto Srbija nikako nije uvela masku pod obavezno vani, kao da oni ne bi htjeli.

a da ovo provjeriš još jedared?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Odlična prilika za IT zajednicu da napravi jedan app, "kafana u kojoj ima mjesta detektor" :D

Mislim da nikakve mjere neće imati efekta jer je svima već preko glave "mjera" i više niko to ne shvata ozbiljno, osim ostarelih penzionera, što je i normalno.
Kontam da je stvarni broj inficiranih bar 10x veći, samo što ih ogromna većina ili uopšte nema simptome, ili su toliko blagi da misle da su se prehladili pa ne pridaju značaj.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 21:53 
Veteran
Veteran

kosta je napisao:
vojopd je napisao:
Sto Srbija nikako nije uvela masku pod obavezno vani, kao da oni ne bi htjeli.

a da ovo provjeriš još jedared?
Gospođa Darija kaze obavezno, a onda Vlada kaze to je ipak preporuka. I tako u krug. Procitaj ti opet.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vojopd je napisao:
vojopd je napisao:

Kafici pune budzet? Ok.

Nisam znao da u privrednike spadaju samo ugostitelji?! Gdje sam ja to napisao da kafici pune budzet? Napisao sam privrednici, to je sirok pojam, edukuj se slobodno. Ako misle uvesti lockdown kao sto je neko napisao za zemlje iz okruzenja, nek razmisle 3 puta. Nesto poput Irske, 5km od mjesta gdje zivis, pa izvoli.

Raspravljali smo pola dana o kafanama te otuda moj post. Na kraju krajeva mozes izmedju redova shvatiti da sam napisao da je neometan rad pojedinih kafana teret za citavo drustvo i privredu. Preskupo je bilo pustiti da to tako radi.

Sto se privrede tice, ne ja nemam pojma o istoj. Samo prenesi onima koji se bave izvozom da ako kako mogu prestanu slati robu u Njemacku, Austriju itd na lijepe oci. Samo solarno placanje. Avans 100%. Ovaj nemac pojma veli da ce mnogo toga iduce godine ostati nenaplaceno.

Izmedju ostalog zato sto politika "pomaze" privredi vjestacki odrzavajuci desetine hiljada zombi preduzeca u sistemima.

Os pivo?

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
vlakanje je napisao:
ti si stvarno idiot!
pogleadaj sta je jovic kacio... msm ako mozes da skontas sta je na "slikama"!

ti poredis stanje sada kada su stotine zarazenih svakoga dana i proljetos kada je sa zabranama bilo po par desetina?!?!?!
i i dalje tvrdis da onda nije bilo smisla kada pogledas rezultate ove sad "slobode"?

Погледај период током карантина и мјесец-два након, па сконтај сличност. А то идиот говори своме ћаћи.

У суштини, ми сад морамо да будемо кажњавани овим мјерама за бахатлук и курчење дебила по страначки погодним кафићима-клубовима. Због њих 500 свако вече викендом на пола дунума површине сад ми морамо носати гаће на носу.
Rider on the storm je napisao:
Prekjuče lik u Tropiku na kasi. Bez maske. Kupuje jedan artikal. Pamučnu masku. :lol:

Па логично, прво мора да плати па тек онда да ке отвори и стави на себе, е јест и споро копчаш :lol:
supersonic je napisao:
A tek ovo.. Otvaraju se opium i kristal, 4 za stolom i ogranicen broj ljudi. Radno vrijeme od 20:00 do 00:00 :lol:
I sad u jeku svega ovoga, kad se sve zatvara, broj zarazenih povecava, oni nocne klubove otvore.. Pa stvarno nisu normalni. A tek budaletine koje budu isle u podrume radi 4 sata jale brata na zvucnike su posebna prica..

+милијардаиседамстохиљада. Па ако су и мислили отварати клубове, зар није било логичније отворити их током љетне сезоне? И заиста их отварају сад кад се као уводе неке мјере поново? И забранили свирке уживо, а то у клубовима није уживо? Добро, руку на срце, нити је то музика, нити су музичари, нити свирају, а и не знају, али опет... :confused2: Дај, па, кад помислиш да не могу горе и глупље, они помјере љествицу далеко у даљ :lol: :lol: #-o

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 00:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Eво да ја напишем један примјер меме, лично, а и других око мене. У почетку сам се и ја бојао вируса, прије свега, не познавајући га. Међутим, мало по мало, схватио сам, као и други, отприлике како се креће, шта, како, куда...
И тако, од престанка карантина скоро сваки дан сам проводио у покрету, контакту са разним људима, не нешто претјерано, али далеко од тога да сам сједио кући. Маске вани не носих, у унутрашњости јесам, мада понекад скинем са носа просто да мало продишем, па вратим... Свакако то не када су око мене други. У градском превозу и кафићима, по неком неписаном правилу, нисам (осим у ГП-у када неко сједи поред мене, мада и то како кад), а и у превозу, поготово у кафићима, сам био често. Са људима са којима сам радио, комуницирао, дружио се, боравио, без маске скоро па све (мислим на познанике, са странцима ту и тамо, мада више не него да).

И резултат-ни ја, нити ико кога знам и са ким сам се сретао није био заражен нити у изолацији. Како, иако сам кршио те неке законе, блаблатрућ? Ех па, био сам свјестан како и на који начин вирус функционише и сходно томе се трудио да колико толико избјегавам ризичне ситуације. Можда је срећа у питању, али да те потрефи неко ко је заражен и да се у том моменту не могнеш мало измакети, одржати дистанцу, ставити маску па да те тај неко инфицира... Тo је тек "срећа". Ево, за пола године их је у БЛ од 250000 становника заражено тек пар хиљада. И даље је мали проценат у питању.

Наравно да се треба чувати, али кога може сачувати маска док ходаш вани? Па не пршћу корону хеликоптерима :roll: .

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 01:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
I šta si zaključio kako se virus širi?

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2020, 07:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

John Ioannidis je uslovno govoreci izracunao da je smrtnost od korone 0,27 procenta. To u prevodu znaci da bi u RS trebalo umrijeti 2500 ljudi koji su pozitivno testirani na virus. U slucaju da se svi testiraju. I u slucaju da se u zrtve korone broje skoro svi umrli koji su pozitivno testirani. Da li se u slucaju gripe tako radi, ne znam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]