Umetnik je napisao:
У склопу неког тржног центра људи носе маске стално
Ovo nije tacno, u zadnja 2 mjeseca bila sam u Delti i Merkatoru x puta i vise od pola ljudi nije nosilo maske uopste, a i oni koji jesu, imali su ih na vratu, ispod brade. I niko ih nije upozoravao nigdje, jer i obezbjedjenje je isto tako imalo maske ispod brade reda radi. Neki dan sam cekala u redu u banci u Merkatoru, par gospodja oko mene nije imalo maske nigdje na vidiku. Ni obezbjedjenje nisam vidjela nigdje.
Ali zato prijateljica koja radi na salteru vec 4. puta u izolaciji. Nece se niko od tih koji su je mogli zaraziti pitati sta ce biti sa njenom platom i ko ce njene racune placati kad tudjom krivicom toliko ne radi u ovih par mjeseci. Da ne pricam o psihickom pritisku dok cekas i pratis da li ces dobiti simptome ti ili tvoji ukucani.
Davno sam napisala da smo mi najsretniji (ili nagljuplji) narod na svijetu kad su nam maske najveci problem u zivotu jer samo oko toga kukamo.
Da smo se makar priblizno pridrzavali ovog nosenja maski u zatvorenom i malo se strpili oko silnih skupova, rostiljanja i kafanskog nocnog zivota, sigurna sam da bi danas cifre zarazenih bile daleko manje.
A to da je vlast kriva, pa uvijek je vlast kriva svakome kome nije dobro. I meni je kriva za sve i svasta, za malu platu i nedostatak posla i svasta, pa i za ove maske na otvorenom od sutra, a posebno sto nije dovoljno kaznjavala ove bez maski. Ali za izolaciju tudjom krivicom nije. Za to mi je kriv neki tupan s posla koji me ugrozio nenosenjem maske jer nece njega korona, on je zdrav, nije mu nista, bla bla. Kad ono...zarazi se i odjednom povjerova da korona stvarno postoji.