banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 13:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Okt 2020, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Па знам...

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2020, 19:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Umetnik je napisao:
Ја апсурда, мајко мила, тачно имбецили сједе у фотељама власти :lol: :violent1:
Ништа, обучеш сваки дан гдје год да идеш неку тренерку и то је то, не носиш маске. Или:
Носиш маску вани, уђеш у кафану и аутоматски је скидаш, јер је то неко неписано правило. У склопу неког тржног центра људи носе маске стално, кад уђу са ходника у кафић, ресторан-скидају маске.

Али оно што је фасцинантно: власт има оправдања у оба случаја; ако се стање побољшава, нема везе које су мјере на снази, које су у скоријем периоду укинуте, рећи ће да је то због придржавања светих мјера које је донио свети кризни штаб. Ако се, пак, повећава број заражених, онда то свакако мора бити јер је народ стока и не поштује.

Сјећам се овдје на форуму прича тада "народ стокс, не поштује карантин, зато имамо заражене", а на крају без икаквог карантина бројке биле кудикамо сличне, далеко од тога да смо се сви заразили
.

ti si stvarno idiot!
pogleadaj sta je jovic kacio... msm ako mozes da skontas sta je na "slikama"!

ti poredis stanje sada kada su stotine zarazenih svakoga dana i proljetos kada je sa zabranama bilo po par desetina?!?!?!
i i dalje tvrdis da onda nije bilo smisla kada pogledas rezultate ove sad "slobode"?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2020, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Umetnik je napisao:
У склопу неког тржног центра људи носе маске стално

Ovo nije tacno, u zadnja 2 mjeseca bila sam u Delti i Merkatoru x puta i vise od pola ljudi nije nosilo maske uopste, a i oni koji jesu, imali su ih na vratu, ispod brade. I niko ih nije upozoravao nigdje, jer i obezbjedjenje je isto tako imalo maske ispod brade reda radi. Neki dan sam cekala u redu u banci u Merkatoru, par gospodja oko mene nije imalo maske nigdje na vidiku. Ni obezbjedjenje nisam vidjela nigdje.
Ali zato prijateljica koja radi na salteru vec 4. puta u izolaciji. Nece se niko od tih koji su je mogli zaraziti pitati sta ce biti sa njenom platom i ko ce njene racune placati kad tudjom krivicom toliko ne radi u ovih par mjeseci. Da ne pricam o psihickom pritisku dok cekas i pratis da li ces dobiti simptome ti ili tvoji ukucani.
Davno sam napisala da smo mi najsretniji (ili nagljuplji) narod na svijetu kad su nam maske najveci problem u zivotu jer samo oko toga kukamo.
Da smo se makar priblizno pridrzavali ovog nosenja maski u zatvorenom i malo se strpili oko silnih skupova, rostiljanja i kafanskog nocnog zivota, sigurna sam da bi danas cifre zarazenih bile daleko manje.
A to da je vlast kriva, pa uvijek je vlast kriva svakome kome nije dobro. I meni je kriva za sve i svasta, za malu platu i nedostatak posla i svasta, pa i za ove maske na otvorenom od sutra, a posebno sto nije dovoljno kaznjavala ove bez maski. Ali za izolaciju tudjom krivicom nije. Za to mi je kriv neki tupan s posla koji me ugrozio nenosenjem maske jer nece njega korona, on je zdrav, nije mu nista, bla bla. Kad ono...zarazi se i odjednom povjerova da korona stvarno postoji.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2020, 22:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Udjem u market, dezinfikujem ruke. Kupim sta treba, držim distancuu kupovini i na kasi. Dezinfikujem ruke prije izlaska.
Kad nekog sretnem ne rukujemo se, distanca dok pričamo.

Ja stvarno ne znam je li to toliko jebeno teško, jer vidim da sam marsovac, a ostali okolo niko dezinficijens ne bi pipnuo, nabijaju se u redu jedni na druge, rukuju, unose u face dok razgovaraju. Kafane pune, četvero za svakim stolom, tek ponegdje mozes osoblje vidjeti sa maskom.

Odlično mi stojimo trenutno sa brojkama.

Pogotovo ove retose sto kažu 'smrtnost niska".
Prika, zamisli stotinu tebi dragih ljudi. Svi će u sezoni dobiti virus prehlade ili gripa. Ok, pa sta?
Pa zamisli sad da na svaki krug tog virusa, njih dvoje ili četvero ostanu mrtvi. Koliko ćeš ih imati živih za deset godina? Tolika je smrtnost korone, ugrubo 2 do 4 procenta i to je vraški velika smrtnost da bi se moglo tek takopustiti da se virus nesmetano širi i ubija, a to ovakvim ponašanjem radimo. Cuj mora se dijete krstiti i zgurati stotinjak ljudi uz obavezno rukovanje i ljubljenje. Propasce svijet ako se za godinu ili dvije to obavi, jok, mora sad, pa ako koga ubijemo usput, jebiga, omaklo se.
Da smo normalni, tjerali bi institucije da pooštre mjere i da drakonski kažnjavaju svakog ko ne sprijecava širenje i ugrožava tuđe živote.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 07:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
seven je napisao:
Davno sam napisala da smo mi najsretniji (ili nagljuplji) narod na svijetu kad su nam maske najveci problem u zivotu jer samo oko toga kukamo.

Sva sreća pa smo jedini.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 07:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
seven je napisao:
A to da je vlast kriva, pa uvijek je vlast kriva svakome kome nije dobro. I meni je kriva za sve i svasta, za malu platu i nedostatak posla i svasta, pa i za ove maske na otvorenom od sutra, a posebno sto nije dovoljno kaznjavala ove bez maski.

Naravno da je vlast kriva jer nije sankcionisala od juna naovano nikoga ni po kojem osnovu. Ili od avgusta naovamo! Za guzve po kafanama, prekoracenje broja ljudi u zatvorenom, rad mimo radnog vremena!

Ako stize kazna kada te klepi radar ili pogresno parkiras, sta je problem opaliti po usima nekoga ko se ne pridrzava mjera? Fizicko lice ili pravno, nebitno!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 08:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Apr 2018, 14:04
Znači ako je stranačko (Javno) okupljanje, može do 50, ako je porodično onda do 10, što nas dovodi do zaključka STRANKA > Porodica.

Takođe, moramo maske na otvorenom dok šetamo sami, ali ne moramo uveče kad izadjemo u Kristal (koji se otvara u petak, u najnepogodnijem mogućem trenutku).

I na kraju taj usrani dezificijens koji koristimo, uopšte nije za ruke, nego za sve ostale površine, ali ko ga briga. Nama u kancelariji su iz inspektorata naložili da koristimo bakteri gel u borbi protiv virusa.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mozda ne postoji regularan zakonski okvir koji bi omogucio takva kaznjavanja bez straha od kontratuzbi?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 08:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Druze, u Delti mozes kako hoces. Zastitari ne upozoravaju.

Zasto nisu proglasili epidemiju virusa korona na nivou RS? BIH jeste, kao FBIH (sa kantonina) i Brčko Distrikt.
Kaznene odredbe su 100-300 KM. Izmijenjen je Zakon o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti u maju 2020. U clanu 63 lijepo sve pise. Ali na osnovu cega kaznjavaju narod? Na osnovu proglasenja vanredne situacije?
Ali da li cemo stvarno dobiti kaznu ako ne nosimo na otvorenom, vidjecemo. Ja biram sudskim putem. Dosta je maltretiranja naroda od dodikovog rezima (mora da je sestricu ostalo neprodanih maski tona).

Svjesno krsenje ustava:
Slika

U SRB:
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednji put menjao vojopd dana 21 Okt 2020, 08:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
https://www.pressreader.com/uk/metro-uk/20201020/281496458768622

Britanski ljekari pozivaju na razum... U periodu mart - septembar 2020., smrtnost od dijabetesa skočila za 86%, parkinsonove bolesti 79%, raka prostate 53%, raka dojke 47%, raka crijeva 46%. Mnoge od ovih smrti su mogle biti izbjegnute da nije bilo zaključavanja, izolacija, odlaganja terapija i zahvata, koji nisu smatrani za hitne. Zabilježen je pad od 27 miliona zakazanih ljekarskih pregleda u periodu mart - avgust, u odnosu na isti period prethodne godine.
Kao što rekoh, zar nije vrijeme da se neko zapita, da li lijek ubija više od bolesti?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 08:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
vojopd je napisao:
U SRB:
Slika

Inače ovaj "Sindikat" je obična FB stranica, nikakav regularan sindikat.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 08:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Tačno kao jednu od mjera uvesti zabranu pristupa Internetu :-? Nije to za svakoga.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 09:08 
Veteran
Veteran

Samo ti sjedi kuci i stavi masku. Ima nas koji razmisljamo svojom glavom i ne slusamo sve sto nametne gospoda. Sa pravne strane, ako si pravnik, sta sa ovim u RS je l i to za Boze sacuvak?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 09:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Sjedim ja kući, u samoizolaciji, zbog takvih kao što si ti. A samo vi nastavite razmišljati svojom glavom, daleko ćemo stići s vama, "osvještenima".

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 09:15 
Veteran
Veteran

Nema potrebe da mi saljes privatne sa svedskim mjerama. A jos gore da mene optuzujes zato sto sjedis u izolaciji, niti se znamo niti ista. Sjedis tu svojom krivicom, ne mojom.
Ja sve postujem od marta mjeseca. Maska uvijek u zatvorenom, distanca, kao i svi oko mene. Govorim za maske na otvorenom da te neko zaj... zato sto sam setam ili setas ulicom i dobijem kaznu od 100 KM.

Ali svejedno sve sto rade je neustavno jer nema proglasenja epidemije u RS, samim tim kaznene odredbe Zakona se ne mogu primijenjivati. Ako je ovo pogresno, neka neki pravnik ispravi ne mene vec ovog sto je ovo napisao, a ta osoba je isto pravnik (ima komentar na stranici).

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 09:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Apr 2014, 23:26
@vojopd,
sam sebi si kontradiktoran. Kažeš da poštuješ preporuke u zatvorenom prostoru,a problem je da nosiš masku na otvorenom prostoru. Znači,virus se vazduhom širi u zatvorenom prostoru,a na otvorenom virus se ne širi vazduhom.
Naravno,veća je mogućnost zaraze u zatvorenom prostoru,ali ako neko kihne ili nakašlje se u blizini tebe,dok prolazi pored tebe,dok ti,kako kažeš,sam šetaš,eto tebi zaraze,koju možeš prenijeti drugima.
Ili,vidiš da neko ide,i staviš masku. U tom trenutku taj kihne,ili kašlje,i eto tebi virusa na maski. Ti sav radostan,zaštitio se,jer si imao masku,i onda rukom skidaš masku,i nastaviš šetati sam,i nakon par minut,eto ruke na nosu,licu,itd. I onda se čudiš ti,i takvi kao ti,gdje si se mogao zaraziti.
Ljudi,koji ne razumiju lanac infekcije,bi trebali da ćute i da ne pametuju,i da pričaju o zakonima,i pravilima.
To mi je profesija,i kad vidim ovakve komentare od pametnjakovića,stavio bih odredbu i da se maska drži i na spavanju,pa ako je nemaš zveknuti kaznu-500 evra. Nemaš para,idi u zatvor,odradi to za društveno korisni rad.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 09:48 
Veteran
Veteran

U pravu ste doktore. Nisam iz te struke, ali da li to znaci da me ne zanima nista od toga i da ne znam nacin transmisije virusa?

Po ovim donesenim mjerama vani kada smo kruzi virus, pa prilikom ulaska u kafic isto kruzi dok drzis masku, a kad sjednes za sto i skines masku tu nema virusa, prestao kruziti? Zabranjena muzika uzivo, ali moze DJ sto se vec najavljuje u lokalima uveliko?!

Konobari diraju salice rukama za rub gdje se pije. Pravi konobari uzimaju case i salice ispod dijela koji se stavlja u usta. Poliraju case sa krpama, peru na ruke sve salice. Obratite paznju na to. A onda govorimo o nosenju maske na otvorenom...

Stavi ti kaznu 1000 KM, ali nek bude sve po zakonu kao u uredjenim drzavama i sve 5. Protivnik sam kaznjavanja koje nije po zakonu, ali sam za nosenje maski u zatvorenom i drzanju distance. Ali kada nikog nema oko mene i automobilu zasto? Ljudi su isprepadani, voze sa maskama u autu i sjede na klupi gdje nikog nema.

Ne znam da li ti razumijes sta pisem. Necu setati u masi bez maske i dopustiti da neko kise u mene, a pogotovo kad sve maske koje nosimo ne stite od virusa sto pise i na kutijama maski koje kupujemo.
Ko ima imalo svijesti drzace distancu i postovati nosenje maske gdje i treba da se nosi.

A upirati prstom kao sto radis ti i enter name u fazonu zbog takvih kao ti sve nam je gore i gore, itd je ruzno. Ja postujem sve sto se mora postovati, ali nece me niko praviti budalom i zaustavljati na cesti i kaznjavati sa 100 KM, ponavljam ako nije po zakonu, ako jeste, nosim i ja i rijesen problem. Drzalo nas je u kuci neustavno i nezakonito 2 mjeseca, dok su se oni veselili i smijali narodu, a sad zatvaraju sve polako i trpi obican narod koji ce jedva prezivjeti. Da je vlast, koja treba biti primjer gradjanima, postovala isto kao i narod bila bi makar bolja situacija nego sada. 90% vremena cujem kako ljudi pricaju "Ako moze Kosarac, Dodik i ostali, mogu i ja bez maske i udri po slavama i veseljima. Ali sa druge strane, mentalitet nam je takav kakav je, udri glavom kroz zid.

Poslednji put menjao vojopd dana 21 Okt 2020, 10:36, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
https://prijedor24.com/prijedorski-sud- ... -od-kazni/

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 10:16 
Veteran
Veteran

Upravo to. Par drugara koji rade u Osnovnom sudu u PD su rekli da je MUP ulozio zalbu, ali su sve zalbe na srecu gradjana odbijene.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2020, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Bilo koja kazna napisana od strane MUP na osnovu člana 22. Zakona o javnom redu i miru pada na sudu, jer Krizni štab nije državni organ. Primjer je policijski čas, kako je skeva gore postavio link.

Što se tiče maski, sad je situacija malo drugačija. Naime prije ove epidemije nije bilo osnova da se kažnjava za tako nešto.
Međutim Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (SL. gl. RS br. 42/20) proširene su nadležnosti policije u tom smislu.
Članom 58. stav 4. tog zakona propisano je da Надзор над спровођењем мјера из члана 43. став 2. тачка 10) овог закона, за вријеме трајања ванредне ситуације, ванредног стања или наредбе из члана 50а. овог закона, у дијелу који се односи на коришћење личне заштитне опреме и придржавања заштитних мјера физичке дистанце на јавним површинама врши Министарство унутрашњих послова, које је и овлашћени орган за покретање прекршајног поступка.

E sad, nisam siguran je li i dalje na snazi vanredna situacija u RS (uvedena je odlukom glasnik 25/20).
Ako je na snazi, a nisam našao da je ukinuta, onda bi MUP mogao da sankcioniše na osnvovu gore citirane odredbe.

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]