banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 13:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jul 2005, 22:26
BSE je napisao:
ČAČAK je napisao:
BSE je napisao:
zar nisu ziloti vjerski fanatici borbeno orijentisani ?
Ne BSE losa informacija umrecemo za Hrista ali pasivnom borbom kao jagnjad vodjena na zaklanje

tuzno!
sto bi se reklo wasted life

PA NE UMIREMO BAS TAKO CESTO :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 17:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nisam ni mislio na to
mislio sam da je tuzno da neko ide kao ovca na klanje
losi su to ideali brale

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Očigledno da ti ne ide ćirilica ... Ti upitnici su ćirilica, tj. trebali bi da budu?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 20:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2005, 19:20
zilot je nesto iz starcraft-a? :)

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2005, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Cacak,

Citiraj:
POSTOM MOLITVOM,CUVANJEM CULA , iI NADOM NA BOZIJU POMOC.

Fino .

Na isti ovaj nacin se protiv vlastitih slabosti bore i pripadnici drugih religija.

Citiraj:
Gdje se nalazi Raj ?

RAJ SE NALAZI VEC U SRCU VERNIKA SAMO SE TREBA OSLOBODITI GREHOVNIH NAVIKA.

I sama bih tako rekla.
Citiraj:
Jesi li vidio Bozju svjetlost ?

KADA SAM JA SKLON GREHU I SVAKOJ NECISTOCI, U STANJU DA SE KAKO TAKO DRZIM BOZIJIH ZAKONA ,SMATRAM DA SAM VIDEO SVETLOST BOZIJEG PROSVETLJENJA.KADA SE MOLIM SA ZAROM,MADA MI SVETSKA RASIJANOST NE DOPUSTA TO CESTO,OCJECAM UNUTAR SEBE SVETLOST BOZIJE MILOSTI I LJUBAVI IBRIGE ZA SPASENJE SVIH LJUDI ,I TAKO DALJE ,TAKVU SVETLOST VIDJAM NEPRESTANO KOJA ME VODI KROZ TAMU GREHA.SLAVA TI BOZE,SVETLOSTI OGNJENE LJUBAVI TVOJE!

Ne postoje bezgrijesni ljudi.
Tvoje iskustvo vjere se ne razlikuje od iskustva osoba koje su posveceni vjeri, a pripadaju drugim vjerama.
Ne odredjuje vjernika neophodno pripadnost odredjenoj vjeri, ali ga odredjuju njegova djela i predanost Bozijoj milosti.

Citiraj:
RAJ J JE STVOREN ZA ONE KOJI IZDRZE TRKU ,VERU SACUVAJU NE UPRLJANU I KOJI SU SE DRZALI BOZANSKIH HRISTOVIH ZAKONA ,SVE OSTALE RELIGISKE OPCIJE SU SUROGATI SVETOG PISMA STVORENI LJUDSKIM UMOM I DEMONSKOM OBMANOM.TAKO DA JE ISTINA DA SE SAMO SPASAVAJU ONI KOJI SU NASTAVILI DA SLEDE HRISTA ,TJ.HRISCANI,A OD NJIH SAMO ONI KOJI TAJ ZAKON DRZE ONAKO KAKO JE I NAPISAN ZAKONIMA CRKVE TJ.SVETIM PISMOM SV.PREDANJEM I SVETIM KANONIMA-ZAKONIMA CRKVE.

Nisi bio u Raju i ovo mozes samo pretpostavljati.

Samo Bog zna koga ce Rajem nagraditi. Nama ostaje da cinimo najbolje sto mozemo da Raj zasluzimo.

Citiraj:
Svi ostali ljudi, sve ostale vjere ce u Pakao bez obzira na cinjenje ? Je li ti ovo neko rekao ?DA REKAO MI JE GOSPOD PUTEM SVETOG PISMA,A MUHAMED SIGURNO VOLI SUZIVOT?

Znam da ce Bog Milostivi spasiti onog koga zeli i ko to svojim djelima zasluzi. Toga se drzim najbolje sto mogu u zivotu.

Citiraj:

Ova recenica je dokaz da uopste ne poznjes Islam.
PA NACUO SAM DA JE MUHAMED VOLIO ZENE OD KRVI I MESA I MOZE SE RECI DA SMO TU JA I ON ISTI ,STIM DA VOLIM SAMO JEDNU.

Sto dokazuje da je Muhammad s.a.v.s. bio Boziji poslanik i prijatelj, ali ipak covjek - nesavrsen. Islam preporucuje umjerenost u svemu.
Citiraj:
DA ALI MI IDEMO KA VECNOM A NE KA PRIVREMENOM ILI TI KAO BUDIZAM U NISTAVILO.

Svi mi idemo ka vjecnom.
U prirodi je posvecenih vjernika da se osjecaju boljim i cistijim od ostalih ljudi.
S tim sto ne trebaju zaboraviti da su ipak smo ljudi.

Citiraj:
GOSPODA ISUSA HRISTA VI NAZIVATE ISAK PEKAMBER I HULI TE NA NJEGOVO BOANSTVO NAZIVAJU CI GA PRVO UVAZRNIM PROROKOM KOJI IDE PRED MUHAMEDOM A KASNIJE GA NAZIVATE PREVARANTO KOJI JE TIBOZE VASKRSAO.MENI JE TO MALO KONTRADIKTORNO P ,KAO PRVO STO BI PROROK NAJAVLJIVAO OPET PROROKA A NE BOGA,PA ZATIM PRVO PROROK A ONDA PREVARANT TAKO DA POMISLIH DA BOG DAJE SVAKAKVI PREVARANTIMA DAR PROROSTVA STO ME DOVODI U ZABLUDU DA I BOG NIJE SAVRSEN JER GRESIMALI ONDA SE VRATIM U REALNOST,U BOZIJU NAUKU ,U PRAVOSLAVLJE.

Isusa Islam naziva Isa alejhiselam, i postuje kao Bozijeg poslanika.

Kako objasnjavas da bi Bog dozvolio da ono sto je njegovo bude na krst razapeto, da bi onda vaskrsnulo ?
Da li to je to konzistentno sa idejom Bozijeg savrsenstva ?

Citiraj:
ENCIKLOPEDIJA PRAVOSLAVNOG DUHOVNOG ZIVOTA od svetogIGNJATIJA BRJANCANINOVA-usput musko li si ili ...I JOS NESTO IMAM MNOGO PRIJATELJA MUSLIMANA I ZELEO BIH DA SVI POBOZNI LJUDI SE SPASU ALI BOG JEDAN PUT JE JEDAN IZBOR JE JEDAN I SLAVA BOGU MOZEMO SLOBODNO BIRATI I ZA TAJ IZBOR CE MO DATI ODGOVOR NA DAN STRASNOGA SUDA :(

U redu. Kako se ta knjiga moze nabaviti ?
Kakve sad veze ima moj pol sa ovom diskusijom ? Jesi li ti zensko ?

I ja kazem slava i hvala Bogu Milostivom.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 02 Avg 2005, 21:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
nisam ni mislio na to
losi su to ideali brale

Koji su ideali dobri ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 23:01 
Početnik
Početnik

HellasVerona je napisao:
zilot je nesto iz starcraft-a? :)

Pozdrav Verona!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 01:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
--------------------------------------------------------------------------------

У децембру 2004., арапин из Саудијске Арабије је у неколико новинских агенција посведочио следеће. Његова прича је објављена на ТВ, интернету, штампи, радију,..

Пре неколико година оженио се богатом женом која никако није могла да има деце. Године су пролазиле и никакви доктори нису успели да им помогну.
Његови родитељи су му предлагали да узме још једну жену, што је дозвољено њиховим законима, али он је то одбио.
Решио је да са женом оде на одмор у Сирију. Тамо су изнајмили лимузину са шофером како би имали водича.
После неколико дана шофер је приметио да су обоје тужни и нерасположени и упитао их да није можда он и његова вожња узрок свему томе.

Они су му тада испричали своју невољу и он, који је такође муслиман, им је рекао да постоји један Православни манастир посвећен Богородици и да многи бездетни родитељи иду тамо да се поклоне чудотворној икони Богородице.

Његови сапутници су му затражили да их одмах тамо одвезе и обећали, уколико добију дете, да ће шоферу дати $20,000, а манастиру $80,000.

После одласка у манастир жена је затруднела и добила сина. Чим се породила муж је телефоном позвао шофера и рекао му да га дочека на аеродрому у Дамаску како би испунио свој завет.
Међутим шофер знајући да овај код себе има бар $100,000 од којих ће њему да да „само“ $20,000 пошаље тројицу пријатеља да га сачекају и кад буде згодно убију и опљачкају.
Када су га сачекали и објаснили да је шофер био спречен и да је њих послао, човек је обећао да ће и њима дати свакоме по $10,000.
И поред тога ова тројица одведу свог путника у пустару, убију га, опљачкају, а његово тело исеку на делове како би га се лакше решили.

Онда си га ставили у пртљажник и пошли да траже згодно место да га се реше.

На аутопуту им се покварио ауто и док су они покушавали да брзо отклоне квар, зауставио се један пролазник и понудио да им помогне.
У страху да овај не открије шта имају у пртљажнику они га отераше. Тај човек се врати у своја кола и кад је кретао примети да из пртљажника ове тројице капље крв.
Он брзо обавести полицију и полицијска патрола дође и затекне ове како још увек поправљају кола.
Полиција приђе задњем делу кола и пошто су видели крв испод пртљажника затражили су да отворе пртљажник.

Ови нису имали куд и отворе, а онај човек изађе из пртљажника и каже да га је Богородица баш зашила уз помоћ Њеног Сина и покаже им ожиљке где су га ови исекли.

Чим су ово видели убице су полуделе и почели да објашњавају да је ово дух јер су га убили и исекли на комаде.
Човека из пртљажника су одвели у болницу и доктори су посведочили да је овај свеже сашивен.
Овај позове своје рођаке и сви заједно оду у манастир и однесу уместо $80,000 колико је обећао $800,000.
Он и његова жена су потом прешли у Православље.

Објавио Архимандрит Нектариос Серфес

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 07:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Japanska ružo, lijepa rasprava (sa Čačkom), moram da primijetim. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 08:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Да, лијепа расправа и на томе треба честитати.

Само напријед!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 09:26 
Početnik
Početnik

Aragorn je napisao:
Japanska ružo, lijepa rasprava (sa Čačkom), moram da primijetim. :D

ETO RUZO HOCE DA NAS ZAVADE,ALI NEMA SANSE !!!!!!! :wav:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 09:27 
Početnik
Početnik

života je napisao:
??, ?????? ???????? ? ?? ???? ????? ?????????.

???? ????????!
:fadein: HVALA ,IZVOLTE!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 09:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
BSE je napisao:
nisam ni mislio na to
losi su to ideali brale

Koji su ideali dobri ?

hmm recimo uzdaj se use i u svoje kljuse :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 11:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Па ја сам био посве озбиљан кад сам написао што сам написао.
Ни најмање нисам желио да било кога завађам.
Драго ми је да постоји нормалан дијалог и то је све.

Што се тиче зилота, о њима сам нешто читао и понешто чуо. Очигледно је да у Православљу има ствари које се некима не свиђају и не подупиру их. Желе да се неке ствари ишчисте. За зилоте знам да их се гледа као на чудаке, отпаднике који се не перу, не комуницирају са свијетом и сл. Једноставно, чим мало искочиш из шаблона постајеш у најмању руку чудан. Не знам какав је званичан став СПЦ по овом питању?

Прије неки дан ми је пријатељ причао о још једној сличној струји у оквиру СПЦ, али није знао о коме је тачно ријеч. Каже да им назив почиње са Н. Да ли су то Назарени?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 11:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ево један текст о зилотима:

мало је дужи, али кога занима :fadein:

Ko su zapravo ziloti? Istorija je zabeležila njihovo postojanje još u 1. veku nove ere, kad su kao jedna od četiri relevantne narodne stranke u Judeji bili noseća snaga ustanka protiv rimskog terora.
Simbol i bastion zilotizma u savremenom pravoslavlju - Esfigmen, jedini je od 20 manastira Svete Gore koji ne priznaje jurisdikciju Vaseljenske patrijaršije. Zato jedini nema predstavnika u Protatu, vrhovnom telu monaške republike, i ne učestvuje u donošenju odluka, za razliku od preostalih 19 ravnopravnih epistata, koji zasedaju po unapred utvrđenim pravilnicima - tipicima. Komunikaciju sa pravoslavnom hijerahrijom jednostrano su prekinuli 1965, kad su carigradsko-vaseljenski patrijarh Atinagora i rimokatolički papa Pavle VI, ukinuli anatememe koje su međusobno ustanovljene još 1054. nakon “velike šizme”.
“Monasi Esfigmena žive po načelu ‘pravoslavlje ili smrt’ i nisu za ustupke ‘nevernicima’. U veoma strogom su odricanju i nešto više sarađuju jedino sa prvim susedima - Hilandarcima”, zabeležio je u svojoj putopisnoj knjizi “Hilandar” Željko Marković, ugledni novinar “Dnevnika”.
Esfigmen, čija je Saborna crkva posvećena Vaznesenju Hristovom, osnovan je u 10. veku uz samu obalu Egejskog mora. Isturen geografski položaj vekovima je mamio razne morske razbojnike, a posebno često su ga u 14. veku napadale bande katalonskih najamnika zaostalih na poluostrvu Kasandra, prvom “prstu” Halkidikija. Nakon brojnih požara i rušenja, manastir je obnovljen 1796. zalaganjem solunskog episkopa. Manstariske riznice čuvaju smaragdni krst vizantijske carice Pulherije, Žičku povelju despota Đurđa Brankovića iz 1429, te mošti brojnih pravoslavnih svetitelja. Imovinski spor sa Hilandarom oko prava na posed dela šume u graničnom području dva manastira jedan je od najdužih u svetskoj istoriji pravosuđa, a traje od 1593. kada je prvu presudu doneo lično sultan. Ipak, to ne remeti vekovne dobrosusedske odnose.
O prisustvu, ulozi i značaju zilota u srpskom pravoslavlju raspredaju se razne mitologeme, često ideološki i politikantski obojene. Izvesno je da ih u Srbiji trenutno ima u tri manastira, Svete Trojice na Avali i Svetih Metodija i Kirila u Vrdniku, oba muška, te ženskom na Kučajskim planinama kod Bora, čija izgradnja je u toku. Tiražni beogradski dnevni list sklon senzacionalističkim napisima tvrdio je da su prisutni čak i na Institutu u Sremskoj Kamenici, što, prema rečima sveštenika Branislava Yambića, koji drži službu u bolničkoj kapeli posvećenoj Nektariju Eginskom, ipak nije tačno.
- Jedan cenjeni lekar, radiolog, u tom pokretu je značajna ličnost, ali on više ne radi ovde, povukao se u privatnu praksu. Pripadnik je Matejeve frakcije, ali nikad nam nije pravio probleme, niti je bilo šta propagirao, jedino znam da je odlazio u Grčku da se pričesti - kaže prota Branislav, odbacujući bilo kakvu vezu zilota sa Srpskom pravoslavnom crkvom.
Isto tvrdi i sekretar Eparhije sremske pod čijom je jurisdikcijom kapela. Navedeni doktor, čije ime je poznato redakciji “Dnevnika”, tvrdi da “reči tog sveštenika nisu tačne, on ne zna pravu istinu”, i dodaje:
- Istina je samo da sam lekar i bavim se privatnom praksom, a ostalo su verovatno iskonstruisali na osnovu mojih povremenih odlazaka u Grčku.
U MZ Vrdnik i opštini Irig tvrde da kod njih nisu prijavljena nikakva udruženja građana, niti verske zajednice koje bi se mogle dovesti u vezu sa zilotskim pokretom, ali da u vrdničkom naselju Stara Kolonija u jednoj privatnoj vikendici zaista borave “nekakvi sveštenici”. Kažu, žive povučeno i nikome ne smetaju. Jedan Vrdničanin, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da se češće leti nego zimi mogu videti ljudi u mantijama koji se ne razlikuju od drugih pravoslavnih sveštenika.
- Bilo nam je nelogično da dolaze do hotela “Termal” na telefonsku govornicu, kad je u blizini manastir Ravanica. Tako smo saznali da oni postoje. Predstavili su nam se kao autokefalna crkva i zaista nikakvih problema sa njima nismo imali - reči su “Dnevnikovog” sagovornika.
Da nije reč ni o kakvim “bauku koji kruži pravoslavnim Balkanom” može se zaključiti i iz objašnjenja vrsnog poznavaoca istorije i sadašnjosti hrišćanstva Živice Tucića, koji kaže da pojava zilota u Srbiji nije nikakva tragedija.
- Reč “zilot” znači biti revnosan, dosledan, nepokolebljiv, a to se ne mora nužno povezati samo sa religijom, jer ekstremi postoje i u politici i u svemu drugom. I katolici imaju svoje zilote, to su lesevristi čije je sedište u Švajcarskoj. Pravoslavnih zilota ima najviše u Grčkoj, to su starokalendarci, dok su u Bugarskoj to sledbenici episkopa Fotija. Puno ih je i u Rusiji i u rumunskoj Bukovini. Zilotizam kao pojava ne ugrožava jedinstvo crkve i ne treba ga se plašiti. To nije sekta, mada ima oblike sektaškog ponašanja, a najčešće se regrutuju mladi, frustrirani i nedavno kršteni. NJihov cilj nije da se odvoje od crkve, nego da pridobiju što veći broj vernika, a veruju da jedino oni znaju šta je istinsko pravoslavlje, zbog čega ih neko naziva fundamentalistima. Takvih egzotičnih neobičnosti je bilo puno u Vizantiji i biće ih uvek, ne mogu se iskoreniti, ali i ne predstavljaju opasnost - kaže Tucić.
Zilotsku versku zajednicu u Srbiji duhovno predvodi jeromonah Akakije, koji tvrdi da je pokret na ovim prostorima začet u 7. veku, kada su se pravoslavni vernici pod parolom “pravoslavlje ili smrt” borili protiv jeresi ikonoborstva koja je zavladala na dvorovima i u crkvama.
- To znači da će svaki pravoslavni mučenik dati svoj život da bi se očuvala prava vera, kao što su to činili naši preci, svetitelji, carevi i kraljevi, koji su, radije odlazili u smrt umesto da se pokatoliče ili poturče. Tu devizu namerno pogrešno tumače da bi nas ocrnili, baš kao što se pogrešno predstavlja i naša zastava. Na njoj se, osim natpisa, nalazi još samo beli krst, ne postoje nikakve mrtvačke lobanje ili nešto drugo. Istaknuta je na svetogorskom manastiru Esfigmenu gde borave mnogi revnitelji, čestiti borci za očuvanje pravoslavlja. Oni su prvi priskočili u pomoć kada je goreo Hilandar, a nekolicina, bivši specijalci, izuzetno vešti i obučeni, ulazili su na najopasnija mesta i rušili upaljene grede da bi se zaustavila stihija. Tvrdnje da se u Esfigmenu gaji antisrpski duh su klevete i laži - kaže otac Akakije i takođe odlučno odbacuje pojedine tvrdnje da je zaštitnik zilota vladika Amfilohije, ili bilo ko drugi od članova Arhijerejskog sabora SPC.
- Prekinuli smo svako opštenje sa SPC na prvom mestu zbog njenog aktivnog učestvovanja u ekumenskom pokretu koji šteti pravoslavlju i dokaz je koliko se daleko otišlo kako u svetovnoj, tako i u religijskoj globalizaciji. Mi ne verujemo da je moguće jedinstvo svih svetskih religija i priznanje da su ravnospasonosne, jer bi to bio presedan u istoriji. Zbog toga nas napadaju i da nemamo versku toleranciju, a to nije tačno, jer smo sa mnogim katolicima i muslimanima u najboljim svetovnim odnosima, ali kada je u pitanju pravoslavlje - tu nema kompromisa, ono je za nas jedini pravi put spasenja i tako ga ispovedamo. Srpska crkva je posle Drugog svetskog rata potpala pod vlast komunista, bogoboraca, koji su se na čelu sa Titom trudili da unište pravoslavlje. Zato su na ključna mesta postavljali svoje ljude koji su i omogućili prodor ekumenizma u SPC. Mi danas imamo ulogu probuđene savesti pravoslavlja, govorimo o tome, i zato nas, prisiljeni od strane te ekumenske organizacije, otvoreno progone

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cacak,

Nisi mi odgovorio na neke vazne stavke iz prethodnog posta, tako da ne znam na koji nacin da nastavimo diskusiju.

Ako ne postoji stalni izvor misli, tok rijeci se brzo zaustavi. Slazes li se s ovim ili ne ?

I, sta tacno znaci teza " pravoslavlje ili smrt " ? Da ne mozes/te zivjeti bez svoje vjere ? Ili da mozda smatrate da i ostatak Planete treba da bude pravoslavne vjere ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2005, 10:03 
Početnik
Početnik

Japanese_rose je napisao:
Cacak,

Nisi mi odgovorio na neke vazne stavke iz prethodnog posta, tako da ne znam na koji nacin da nastavimo diskusiju.
OPROSTI RUZICE,ALI POSAO I SEDENJE ZA KOMPOM GOJE MOJE PODOCNJAKE TE SAM MALO ODMARAO

Ako ne postoji stalni izvor misli, tok rijeci se brzo zaustavi. Slazes li se s ovim ili ne ?APSOLUTNO,MADA DUHOVNA NIT POLAKO PRERASTA U KONOPCE KOD LJUDI SLICNOG SENZIBILITETA,AKO SAM POTREFIO REC!

I, sta tacno znaci teza " pravoslavlje ili smrt " ? Da ne mozes/te zivjeti bez svoje vjere ? Ili da mozda smatrate da i ostatak Planete treba da bude pravoslavne vjere ?

ZNACI DA SAM PRAVOSLAVAC CELIM SVOJIM BICEM,DA LJUBIM HRISTA SVOM SVOJOM DUSOM I DA BIH RADIJE UMRO NEGO LJUBAV HRISTOVU ODBACIO.ZNACI DA KROZ HRISTA UMRECU ZA COVEKA BILO KOJE VERE I NACIJE,DA LJUBIM BLIZNJEG SVOGA I DA JE SPAENJE SAMO KROZ HRISTA ,SINA BOZIJEG,I DA JE TO PUT ISTINA I ZIVOT JEDINI ZA SPASENJE POSLE OVOG PRIVREMENOG ZIVOTA,AKO NEKO ZELI DA NASLEDI ZIVOT VECNI.SVI LJUDI SU POZVANI DA SE UKRCAJU U NOJEVU BARKU SPASENJA,PRVOSLAVNU CRKVU,ALI MALO NJIH SE ODAZIVA JER TO JEUZAK I TEZAK PUTKOJI VODI U ZIVOT VECNI. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2005, 10:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Kroz uska vrata (koja Hrist pominje i na koja nas je uputio) teško da će proći onaj koji je naduven.
A šta je nego naduvenost nego reći "samo mi smo ispravni, a svi ostali su u zabludi".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2005, 12:22 
Početnik
Početnik

Aragorn je napisao:
Kroz uska vrata (koja Hrist pominje i na koja nas je uputio) teško da će proći onaj koji je naduven.
A šta je nego naduvenost nego reći "samo mi smo ispravni, a svi ostali su u zabludi".

NE RAZUMEM TE,JER SAM JE REKAO HRISTOS DA SE MOLI ZA ONE KOJE MU JE DAO BOG A NE ZA SVE LJUDE.I PROCITAJ JEVANDJELJSKU PRICU O PET LUDIH I PET MUDRIH DEVOJAKA,I SVETO PISMO SAMO O TOME GOVORI DA SVETLOST NEMA NISTA SA TAMOM,A MISLI SE NA DUHOVNU TAMU.U ZABLUDI SU ONI KOJI TRAZE BOGA U TVOREVINAMA LJUDSKE MASTE A NE U ZAKONIMA I DAROVIMA CRKVE HRISTOVE KOJU JE SAM OSTAVIO PRE SVOGA VAZNESENJA.TO JE JEDINA CRKVA,BOZIJA.OSTALO JE PODVALA LUKAVOGA,KOJEG HRISTOS ZOVE KNEZ OVOGA SVETA.NJEMU JE DEATO PO BOZIJEM DOPUSTENJU DA KUSA LJUDSKE SLOBODE I PREVARI LAKOVERNE.I ZATO SE DRZIMO CVRSTO RECI I CRKVE HRISTOVE,DA NAS KUSI NE PREVARI JER SAMO JE JEDNA CRKVA HRISTOVA.OSTALO SE HRISTU PROTIVI.A STO SE PROTIVI ONO JE ZNACI ANTI A STO JEANTIZNACI DA JE USVOJILO DUH ANTIHRISTA :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2005, 14:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

to ti je sve medijska manipulacija

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]