Nitro je napisao:
Početkom marta, kad je ova političko-epidemiološka frka počela, provukla se priča o "biološkoj bombi", odnosno utakmici Atalanta - Valensija u LŠ. Imalo je smisla, priznajem da sam i ja bio prilično impresioniran pričom, odlično se uklopilo u aktuelni trenutak i epidemiološku situaciju u Italiji i Španiji. E sad... Živo me zanima, kako slične biološke bombe, nisu eksplodirale npr. tamo krajem juna kad su u Italiji u Napulju, hiljade ljudi izašle na ulice da proslave Napolijevo osvajanje kupa ili kad se na ulicama Liveprula okupilo more pijanih Engleza da proslave titulu u PL? Slike sugerišu da nikakvog distanciranja nije bilo, a maske se su se mogle vidjeti sporadično. Uprkos tome, ne vidim nikakve skokove u broju zaraženih ili umrlih u nekom tom famoznom 14-dnevnom periodu, posliej navedenih događaja...
A što se aktuelnog trenutka tiče, lijepo je gledati licemjernu EU na djelu, kad je u pitanju aktuelna političko-epidemiološka situacija u Bjelorusuji npr. Naime EU na sva grla propagira demokratiju i podržava proteste u Bjelorusiji, protiv diktatora Lukašenka. U istoj Bjelorusiji koja apsolutno nikakve mjere nije preduzela protiv širenja korona virusa, održavaju se protesti sa hiljadama ljudi, dok ta ista EU. zabranjuje bilo kakvu pomisao na masovna okupljanja u svom dvorištu? Elem, epidemiološke mjere moraju da se poštuju, ali borba za "demokratiju" pro-evropskog tipa nema cijenu, pa tu ljudi mogu da se okupljaju koliko hoće. Ili ima naivnih koji vjeruju da se na tim skupovima poštuju epidemiološke mjere "distance i nošenja maski"...
Korona prati samo utakmice iz LŠ. Eto.
Nego mene interesuje šta tačno tebe žulja u cijeloj ovoj korona situaciji? Mjere restrikcije ili generalno EU? Nikako da upratim iz tvojih postova.