banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2020, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
kosta je napisao:
borac_sampion je napisao:
Ако успијемо одржати око 70 заражених током дана мислим да ће наредних дана значајно падати број активно обољелих јер је немали број дана у августу био са дневно 100+ обољелих

ja na primjer očekujem nagli skok u narednih 7-10 dana, školarci će nam jebati kevu. :lol:

Да на то сам заборавио, плус се људи враћају са мора што су уграбили посљедње дане августа...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2020, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Jel ima ko informaciju da je u Sloveniju sada moguce uci sa testom a da se ne ide u karantin.
Nigdje nista zvanicno nisam nasao, alj cujem price da je bas dosta nasih iz Slovenije krenulo ili su dosli.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2020, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Primjetno je da ljudi vjeruju da će polazak u škole da donese neki skok u broju pozitivnih slučajeva jer eto djeca u toj školi uglavnom provode vrijeme pljujući jedni u druge, ližući klupe i jedući s podova, dok u pauzama između tih aktivnosti, nauče poneku lekciju...

Inače, djeca školskog uzrasta su svo vrijeme, dok nije bilo škole, bila zatvorena u kućama, neka čak i preventivno vezana u svojim sobama, da ne bi slučajno raširili zarazu i uzrokovali kataklizmu.

Nije trebalo ni da kreću u školu. Potencijalna opasnost od toga da zaraze babe i dede i svoje starije sugrađene, u debeloj je disproporciji od benefita, kojim bi se mlađe generacije koliko-toliko da se opismene. Lično, zalagao bih se za to da djeca ne idu u školu bar još godinu dana...

Čudo da neko dosad nije iskopao neku studiju u kojoj bi veliki broj smrtnih slučajeva u Švedskoj, u stvari povezao sa činjenicom da su tamo djeca mlađeg uzrasta, normalno išla u školu svo ovo vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Неће школе заправо ништа битно промијенити. Функционисали смо током љета на сасвим нормалан начин, ишло се на посао, по кафићима, тржним центрима, дјеца су се такође кретала, дружила... Сад су само у школама и том приликом срећу мало већи број особа него што су до сад, али узевши ширу слику друштва, то је тек мања промјена.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 08:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Samo je pitanje kad će opet škole pod ključ.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
69 novih slučajeva zaraze na 572 testirana uzorka.

Radi se o 39 muških i 30 ženskih osoba, od kojih su 16 mlađe, 39 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 15 osoba je iz Banjaluke, devet iz Doboja, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Srpca, četiri iz Foče, po tri iz Laktaša, Teslića, Čelinca i Šipova, po dvije iz Dervente, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora i Ribnika i po jedno iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Јezera, Kneževa, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se ženama starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Kneževa, Šamca, Gradiške i Doboja.

Oporavilo se 114 osoba u posljednja 24 časa.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Нова Варош je napisao:
Samo je pitanje kad će opet škole pod ključ.
Šeranić reče da će u izolaciju raditi strogo lokalno.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2020, 15:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2017, 07:07
Pa lokalno su vec odradili i Banja Luka i Prijedor, svi iz razreda gdje je pozitivan ucenik su poslati u izolaciju.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2020, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka

Novih 38 slučajeva na 210 testiranih.

Radi se o 22 muške i 16 ženskih osoba, od kojih je devet mlađe, 26 srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, po tri iz Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Prijedora, Trebinja i Foče i po jedna iz Gacka, Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Novog Goražda.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se muškarcu starije životne dobi iz Rudog.

Oporavile se 62 osobe u posljednja 24 časa.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2020, 14:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hoće li biti Sajma knjige ove godine ili ono što je na trgu je sve od sajma?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2020, 14:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Neće biti sajma, izdavači su već dobili obavijest od Glasa Srpske. Umjesto toga Glas će tokom predviđenog trajanja sajma svaki dan predstaviti na svojim stranama i sajtu drugog izdavača.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2020, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jeste li upratili Festival slobode u HR? Traže švecki model.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2020, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A da prvo traže švedski model zdravstva...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2020, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka

Novih 38 slučajeva na 527 testiranih uzoraka.

Rаdi sе о 19 muških i 19 žеnskih оsоbа, оd kојih је 13 mlаđе, 20 srеdnjе i pеt оsоbа stаriје živоtnе dоbi.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 11 оsоbа је iz Čеlincа, pеt iz Bаnjаlukе, čеtiri iz Biјеljinе, pо tri оsоbе iz Dеrvеntе i Lаktаšа, pо dviје iz Istоčnе Ilidžе i Šаmcа i pо јеdnа оsоbа је iz Brаtuncа, Dоbоја, Zvоrnikа, Mоdričе, Mrkоnjić Grаdа, Pаlа, Ugljеvikа i Šipоvа.

U pоsljеdnjа 24 čаsа, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеnа su dvа smrtnа slučаја kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо nоvоg virusа kоrоnа. Rаdi sе о žеni stаriје živоtnе dоbi iz Grаdiškе i muškаrcu stаriје živоtnе dоbi iz Pаlа.

Oporavilo se 75 osoba u posljednja 24 časa.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2020, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Početkom marta, kad je ova političko-epidemiološka frka počela, provukla se priča o "biološkoj bombi", odnosno utakmici Atalanta - Valensija u LŠ. Imalo je smisla, priznajem da sam i ja bio prilično impresioniran pričom, odlično se uklopilo u aktuelni trenutak i epidemiološku situaciju u Italiji i Španiji. E sad... Živo me zanima, kako slične biološke bombe, nisu eksplodirale npr. tamo krajem juna kad su u Italiji u Napulju, hiljade ljudi izašle na ulice da proslave Napolijevo osvajanje kupa ili kad se na ulicama Liveprula okupilo more pijanih Engleza da proslave titulu u PL? Slike sugerišu da nikakvog distanciranja nije bilo, a maske se su se mogle vidjeti sporadično. Uprkos tome, ne vidim nikakve skokove u broju zaraženih ili umrlih u nekom tom famoznom 14-dnevnom periodu, posliej navedenih događaja...

A što se aktuelnog trenutka tiče, lijepo je gledati licemjernu EU na djelu, kad je u pitanju aktuelna političko-epidemiološka situacija u Bjelorusuji npr. Naime EU na sva grla propagira demokratiju i podržava proteste u Bjelorusiji, protiv diktatora Lukašenka. U istoj Bjelorusiji koja apsolutno nikakve mjere nije preduzela protiv širenja korona virusa, održavaju se protesti sa hiljadama ljudi, dok ta ista EU. zabranjuje bilo kakvu pomisao na masovna okupljanja u svom dvorištu? Elem, epidemiološke mjere moraju da se poštuju, ali borba za "demokratiju" pro-evropskog tipa nema cijenu, pa tu ljudi mogu da se okupljaju koliko hoće. Ili ima naivnih koji vjeruju da se na tim skupovima poštuju epidemiološke mjere "distance i nošenja maski"...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2020, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I derbi u Srbiji nije raširio koronu.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2020, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nitro je napisao:
Početkom marta, kad je ova političko-epidemiološka frka počela, provukla se priča o "biološkoj bombi", odnosno utakmici Atalanta - Valensija u LŠ. Imalo je smisla, priznajem da sam i ja bio prilično impresioniran pričom, odlično se uklopilo u aktuelni trenutak i epidemiološku situaciju u Italiji i Španiji. E sad... Živo me zanima, kako slične biološke bombe, nisu eksplodirale npr. tamo krajem juna kad su u Italiji u Napulju, hiljade ljudi izašle na ulice da proslave Napolijevo osvajanje kupa ili kad se na ulicama Liveprula okupilo more pijanih Engleza da proslave titulu u PL? Slike sugerišu da nikakvog distanciranja nije bilo, a maske se su se mogle vidjeti sporadično. Uprkos tome, ne vidim nikakve skokove u broju zaraženih ili umrlih u nekom tom famoznom 14-dnevnom periodu, posliej navedenih događaja...

A što se aktuelnog trenutka tiče, lijepo je gledati licemjernu EU na djelu, kad je u pitanju aktuelna političko-epidemiološka situacija u Bjelorusuji npr. Naime EU na sva grla propagira demokratiju i podržava proteste u Bjelorusiji, protiv diktatora Lukašenka. U istoj Bjelorusiji koja apsolutno nikakve mjere nije preduzela protiv širenja korona virusa, održavaju se protesti sa hiljadama ljudi, dok ta ista EU. zabranjuje bilo kakvu pomisao na masovna okupljanja u svom dvorištu? Elem, epidemiološke mjere moraju da se poštuju, ali borba za "demokratiju" pro-evropskog tipa nema cijenu, pa tu ljudi mogu da se okupljaju koliko hoće. Ili ima naivnih koji vjeruju da se na tim skupovima poštuju epidemiološke mjere "distance i nošenja maski"...

Korona prati samo utakmice iz LŠ. Eto.
Nego mene interesuje šta tačno tebe žulja u cijeloj ovoj korona situaciji? Mjere restrikcije ili generalno EU? Nikako da upratim iz tvojih postova.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2020, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka

72 nova slučaja na 434 testirana uzorka.

Radi se o 38 muških i 34 ženske osobe, od kojih je 20 mlađe, 44 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 36 osoba je iz Banjaluke, sedam iz Foče, šest iz Bijeljine, po pet iz Gradiške i Laktaša, tri iz Pala, po dvije iz Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Prnjavora i po jedna iz Zvornika, Kneževa, Novog Grada i Čelinca.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi iz Foče.

Oporavilo se 65 osoba u posljednja 24 časa.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2020, 14:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Ovo pojačava tempo u cijeloj Europi a i kod nas ne jenjava. Ovi naši mučenici testiranja smanjili na minimum al džaba opet ima. Apsolutno niko se ne pridržava mjera, izbori idu....vidjećemo šta će biti.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2020, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka

Prošetaj Banja Lukom subotom naveče. Sad za ovaj vikend Krug 300 ljudi, 988 isto tako.. Capo takođe. Policija kruži i niko ne reaguje, pošto su fino potplaćeni da ih zaobilaze u širokom luku.. Poslije se čude što raste broj zaraženih..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]