banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2020, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Pa neće ovo nestati samo od sebe.
Nikakve višemjesečne mjere neće pomoći da ne bude zaraženih.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Može nestati i samo od sebe, ni to nije isključeno. Tako je SARS nestao. Ali do sada samo u možda par uzoraka od više miliona je utvrđena takva mutacija. Tako da, za sada ništa od toga. Ali ko zna... Kao i od toga da slabi virus. Slabi to što uz kakve-takve mjere i vremenske uslove, ljudi imaju manje viralno opterećenje, pa i bude lakši oblik bolesti. I testiraju se oni i bez simptoma, pa ukupna slika izgleda dosta blaža.

Skeva ti se uhvatio te babe kao da su takvi jedini slučajevi.

Od čega je bolovao dr Dragan Vojvodić? Ili dr Miodrag Lazić? Ili dr Šefik Pašagić? I za njih isto što su sada umril ili što bi i tako umrli za koju godinu?

U Evropi, barem oblasti i države koje ubuhvata ova statisktika, osim za one mlađe od 14 godina za sve je povećan broj unrlih.
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

A tek trebamo ući u drugi dio godine kada će opet biti pogodniji uslovi da ljudi budu izloženi većem viralnom opterećenju. Posebno ako bude stav, ma to je kao gripa. Eno komšija samo temperaturu imao. Pa ako umre neko blizak, odmah transformacija u drugu suprotnost.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
_зока je napisao:
Nitro je napisao:
_зока je napisao:
Šta to treba da znači? Ako je neko dijabetičar koji bi bez korone živio još pet godina, a zbog korone je preminuo je li to u konačnici išta drugačije od toga da je umor od korone?

Brate ti sad postavljaš etička pitanja... .

Postavljam pitanje kao neko ko živi u istoj kući kao i njegovi roditelji (bar pola nas živi u istom domaćinstvu sa roditeljima) koji su u godinama i od kojih je jedno dijabetičar, a drugo ima MS i Hašimotov sindrom. Sa trenutnim zdravstvenim stanjem mogu živjeti još godinama, a korona to može za čas promijeniti. Etika me ne zanima ni najmanje.

Расправа на ову тему, односно како неки људи без имао промишљања говоре како их боли курац што је неко умро од короне а истовремено је боловао од рака, дијабетеса или неке сличне болести, јер свакако би умро па ко га јебе, је само још један у низу доказа да смо као друштво у цјелини дотакли дно. А исти ти би јаукали на сав глас да се ради о некоме њима блискоме.
И онда неко каже да нисмо примитивна багра.

За сад не постоји научни доказ да је вирус ослабио. Постоје тврдње љекара које ничим конкретним нису поткријепљене. За надати се да је вирус ослабио, али док не добијемо научну потврду, од тога нема ништа.

Неко је добро овде написао, људи имају благе или немају никакве симптоме, али не узимају у обзир чињеницу да су већином заражени млађу људи који су и у вријеме врха епидемије свакако имали благе или нису уопште имали симптома. Питање је шта ће се десити кад поново оболе маторци и људи слабог здравља.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima zanimljivih članaka vezano za te stavove... Na primjer ovaj
https://theconversation.com/coronavirus ... iew-141335

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 14:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Maj 2020, 16:30
Umiru ljudi u najboljim godinama i od tog bezazlenog gripa i kamaru drugih stvari, samo što ljudi nemaju pojma.
Prošle godine je bio pomor, pa nismo dijelili moralne lekcije.. Zapravo boleo nas kurac jer nije bilo u vijestima...

A koliko je tek ljudi ostalo uskraćeno za medicinsku pomoć zbog ove histerije i koliko smo ih posahranjivali zbog toga.. to se nigdje i ne vodi.
Da ne govorimo o psihičkim posljedicama svakodnevnim bombardovanjem informacijama i bespotrebnim zatvaranjima...
I za kraj ekonomske posljedice...

Al 5 u Mrkonjiću i 4 u Doboju pozitivnih n akoronu (od kojih 99 posto prođe sa 3 dana temperature) je udarana vijest...
Pa onda čovjeka koji ima kancer, i koji je preležao koroni, niko od komšija neće da odveze na hemoterapiju... Eto dokle smo dogurali...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
skeva je napisao:
U nasoj drzavi niko nije umro od virusa. Jos nismo naucili osnovno? Umro je sa prisustvom virusa, dakle ne postoji zrtva koja je umrla bez udruzenih bolesti. Ili se varam?

Lično znam za jedan slučaj smrti potpuno zdrave žene od 50 godina.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
50 година, а потпуно здрава? Свака јој част... Не кажем да није, али изгледа да је водила рачуна о свом здрављу као ријетко ко, а и имала је среће.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
enc0re je napisao:
skeva je napisao:
U nasoj drzavi niko nije umro od virusa. Jos nismo naucili osnovno? Umro je sa prisustvom virusa, dakle ne postoji zrtva koja je umrla bez udruzenih bolesti. Ili se varam?

Lično znam za jedan slučaj smrti potpuno zdrave žene od 50 godina.

Koliko ja znam niko nije umro ni od hiv virusa.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 15:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Ja znam 49 sto ih je umrlo licno svi zdravi i jaki. Drva izvlacili bez timbeceka

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Da se raspravljam s debilima, toliko vremena baš i nemam.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 16:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2011, 18:08
nikola29_06 je napisao:
Ja znam 49 sto ih je umrlo licno svi zdravi i jaki. Drva izvlacili bez timbeceka

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Aj ne seri 49 ljudi znas licno sto su umrli od korone :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 17:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Upratite njegove postove, lik je sifra, pise gluposti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 17:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
hadzidado je napisao:
A zašto klima uređaja? Ono, ako gledamo logično, onda i vjetrić na livadi/asfaltu pravi problem.

Ako radi klima uređaj onda prostorija mora biti zatvorena jer u suprotnom klima uređaj bezveze troši struju, a ako je prostorija zatvorena onda ne možeš provjetriti prostoriju i time povećavaš rizik od zaraze.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Mislim da je virus "oslabio" jer su uglavnom zaraženi mlađi ljudi, koji samim time bolje podnose zarazu. Ovi stariji su i dalje u velikom broju disciplinovani, jer znaju šta ih čeka ako obole...nažalost.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 19:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Koliko vidim nismo nista pametniji nego sto smo bili na pocetku korona price.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ilija Čvorović je napisao:
Umiru ljudi u najboljim godinama i od tog bezazlenog gripa i kamaru drugih stvari, samo što ljudi nemaju pojma.
Prošle godine je bio pomor, pa nismo dijelili moralne lekcije.. Zapravo boleo nas kurac jer nije bilo u vijestima...

A koliko je tek ljudi ostalo uskraćeno za medicinsku pomoć zbog ove histerije i koliko smo ih posahranjivali zbog toga.. to se nigdje i ne vodi.
Da ne govorimo o psihičkim posljedicama svakodnevnim bombardovanjem informacijama i bespotrebnim zatvaranjima...
I za kraj ekonomske posljedice...

Al 5 u Mrkonjiću i 4 u Doboju pozitivnih n akoronu (od kojih 99 posto prođe sa 3 dana temperature) je udarana vijest...
Pa onda čovjeka koji ima kancer, i koji je preležao koroni, niko od komšija neće da odveze na hemoterapiju... Eto dokle smo dogurali...
40 žrtava sezonskog gripa u pet sedmica u 2019., samo što je ove moralne vertikale tad bolila neka stvar jer je ipak obični grip u pitanju, a na njega se ne diže sveopšta medijska histerija...

To što nam zdravstveni sistem 3 mjeseca radi samo kao kovid bolnica i striktno urgentni centar, tskođe nikog ne boli patka. To što moja majka sa odbolovanim karcinomom, na radiologiji ne može da zakaže kontrolni pregled, jer "ne rade sa eksternim pacijentima", i to nije bitno. Bitna je samo korona...

@zoka
Jasno da ti roditelje, kao hronične bolesnike starije dobi, treba da zaštitiš. Kao što treba da ih zaštitiš od bilo kakvih sličnih potencijalnih infekcija, koje mogu biti okidač njihovog stanja.
Suština ovdje i jeste u zaštiti starijih i hroničnih bolesnika, a ne u policijskim časovima, zatvaranjima granica i nasilnom utjerivanju ljudi u kuće...
A reci mi molim te, bez namjere da uvrijedim ikoga, koji to ljekar može da garantuje težem hroničnom bolesniku, koliko tačno godina može da živi?

Moj otac je imao karcinom debelog crijeva, sa metastazama na jetri. Kad sam pitao doktora za prognoze, rekao je po statistikama, može da živi između 1 i 3 godine. Nije dočekao ni tu prvu.

Stric operisao karcinom grla, prošao odlično, sve super, prognoze odlične, a godinu poslije pokupio bakterijsku infekciju pluća i umro za nekoliko dana. Bez epidemija i pandemija...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Tabako Pit je napisao:
Koliko vidim nismo nista pametniji nego sto smo bili na pocetku korona price.

Nismo ništa pametniji zadnjih 30 godina, zašto bi bili nakon 3 mjeseca

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nitro je napisao:

Stric operisao karcinom grla, prošao odlično, sve super, prognoze odlične, a godinu poslije pokupio bakterijsku infekciju pluća i umro za nekoliko dana. Bez epidemija i pandemija...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ili ako pokupiš bolničku bakterijsku infekciju(bez obzira na dijagnozu) - jebo si ježa u leđa!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
samo sto bakterija i virus nije isto

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2020, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Mene samo jedna stvar zanima...
Cijenim da ima ljudi koji su vise upuceni i koji ce dati odgovor.
Da li su ti zarazeni dobili neki dokument, potvrdu da su zarazeni?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]