Ilija Čvorović je napisao:
Umiru ljudi u najboljim godinama i od tog bezazlenog gripa i kamaru drugih stvari, samo što ljudi nemaju pojma.
Prošle godine je bio pomor, pa nismo dijelili moralne lekcije.. Zapravo boleo nas kurac jer nije bilo u vijestima...
A koliko je tek ljudi ostalo uskraćeno za medicinsku pomoć zbog ove histerije i koliko smo ih posahranjivali zbog toga.. to se nigdje i ne vodi.
Da ne govorimo o psihičkim posljedicama svakodnevnim bombardovanjem informacijama i bespotrebnim zatvaranjima...
I za kraj ekonomske posljedice...
Al 5 u Mrkonjiću i 4 u Doboju pozitivnih n akoronu (od kojih 99 posto prođe sa 3 dana temperature) je udarana vijest...
Pa onda čovjeka koji ima kancer, i koji je preležao koroni, niko od komšija neće da odveze na hemoterapiju... Eto dokle smo dogurali...
40 žrtava sezonskog gripa u pet sedmica u 2019., samo što je ove moralne vertikale tad bolila neka stvar jer je ipak obični grip u pitanju, a na njega se ne diže sveopšta medijska histerija...
To što nam zdravstveni sistem 3 mjeseca radi samo kao kovid bolnica i striktno urgentni centar, tskođe nikog ne boli patka. To što moja majka sa odbolovanim karcinomom, na radiologiji ne može da zakaže kontrolni pregled, jer "ne rade sa eksternim pacijentima", i to nije bitno. Bitna je samo korona...
@zoka
Jasno da ti roditelje, kao hronične bolesnike starije dobi, treba da zaštitiš. Kao što treba da ih zaštitiš od bilo kakvih sličnih potencijalnih infekcija, koje mogu biti okidač njihovog stanja.
Suština ovdje i jeste u zaštiti starijih i hroničnih bolesnika, a ne u policijskim časovima, zatvaranjima granica i nasilnom utjerivanju ljudi u kuće...
A reci mi molim te, bez namjere da uvrijedim ikoga, koji to ljekar može da garantuje težem hroničnom bolesniku, koliko tačno godina može da živi?
Moj otac je imao karcinom debelog crijeva, sa metastazama na jetri. Kad sam pitao doktora za prognoze, rekao je po statistikama, može da živi između 1 i 3 godine. Nije dočekao ni tu prvu.
Stric operisao karcinom grla, prošao odlično, sve super, prognoze odlične, a godinu poslije pokupio bakterijsku infekciju pluća i umro za nekoliko dana. Bez epidemija i pandemija...
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk