polapet je napisao:
Pade mi na pamet još jedan detalj iz decembra 2017.Trener Bojan Božić još uvijek, igrači igraju za dž.Na centru samo Pucar od 156 kg i vidi se iz aviona da je tu problem, ako želimo u vrh.Ljudi iz nove uprave skupe iz svog džepa tad basnoslovnih 5000 km i kažu Božiću ajde nađi nekog centra.I znate šta on odgovara?Kaže nema.Zamislite trenera kojem uprava nađe pare za igrača, a on kaže nema!!!A znate zašto je rekao da nema?Zato što se uplašio iskoraka u viši rang.Svjestan je bio da je njemu tadašnja situacija bila sjajna.Treći odozdo u Prvoj ligi R.S. plakanje nad sudbinom, piva na treningu, nerad i nestručnost.Tapšanje po ramenu u Ariji, uzvici Boža coach, i to je bio njegov život.Bio je svjestan da su ambicije novih ljudi mnogo veće i zato je rekao da nema.Centra nađe čovjek koji nema puno veze sa košarkom, i kaže evo pogledaj.Ali nećemo na silu, ako trener neće, nećemo.I nađe Jovicu Kecmana, koji je stigao iz Bijeljine.I tu nije kraj.Božić zahtijeva da sa igračem on isključivo priča o komercijalnim uslovima.On da priča o plati?Trener?Valjda trener treba da kaže da li mu taj profil odgovara ili ne, a kolika mu je plata, šta će jesti, gdje će spavati, to njega ne treba da brine.Ali, trebalo se malo utaliti u taj, za te prilike veliki transfer.Prva donatorska veče u hotelu Jelena, ljudi skupe 10000 km na krvave muke, i sutradan zove Boža, trAži 2000 km. premije zua opstank u Prvoj ligi R.S !!! predhodne sezone.To što igrači igraju za dž, zaboli ga.Detalja ima još koliko hoćete, ali polako, tek sam se uključio.I onda mi neko ovje napiše, da se pegla nešto.S kim?
Bio sam na tada u hotelu Jelena. Ako me pamcenje dobro sluzi, tada je bio plan da se ne ulazi u prvu ligu jos par sezona, dok nasi klinci ne odrastu i budu u mogucnosti da igrajy prvu ligu (fizicki i psihicki). Sto se tice novih igraca, planirano je da se potpisuju mladji igraci i da se razvijaju u Borcu i da za tih par godina, udjes u prvu ligu sa svojim snagama. Tih istih par godina je predvidjeno za postepenu stabilizaciju kluba, sa vracanjem starih i dovodjenjem novih spoznora, reaktivacija starog Borca,itd... To vece u Jeleni je bilo u skladu sa tom pricom.
Po meni (ne kazem da sam u pravu) ,problem je bas tu nastao,jer je Boza imao takvu viziju, a dio uprave nije htio da ceka tih 3-5 godina, vec im je trebao odmah klub iz prve lige zbog ovoga-onoga . To ti onda daje odgovor zasto je Pucar od 156kg bio dovoljan na poziciji centra, zasto Boza daje odgovor na pitanje ima li centra -NEMA (nema nekog perspektivnog klinca od 16-18 godina da ga dovede). Taj Jovica je ispao sasvim korektan igrac i ne moze covjek nista lose reci o njemu, cak ga je i Boza odmah prihvatio, ali se postavljalo pitanje u tom momentu zasto ga dovodimo ako znamo da nemamo kapaciteta da igramo prvu ligu, a sa trenutnim snagama sigurno ti nije ugrozen opstanak (sto ranijih godina nije bio slucaj).
Licno,smatram da je Bozina vizija bila bolja, ali sta je tu je. Isto tako,cinjenica jeste da iz ugla menadzmenta i ostalog, taj dio uprave je puno sposobniji od Boze i Makija, tj puno imaju vise potencijala i kapaciteta za napraviti posao (pronaci spoznore, obezbjediti neke stvari,itd..). Steta jeste sto svako nije radio svoj dio posla koji najbolje zna. Boza je imao dobru viziju sto se tice kosarke, a ostali su imali dobru viziju u vezi marketinga i ukupnog poslovanja.
Sadasnjoj upravi u KK BORAC zelim puno uspjeha u ostvarivanju planiranih rezultata, a za Bozu se nadam da se jednog dana ostvariti svoju viziju sa ovim izvornim klubom i da ce nas tada ponovo sve vratiti u dvoranu.