banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Maj 2020, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
mare_zz je napisao:

Pa sta bi, nisam u pravu, pa za 15 min takoe.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 16:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Nov 2016, 15:44
Što se vrijeđaš? Namjerno nisam htio brisati, u tom trenutku je na snazi bilo ono što sam priložio, zvanični dokument. Rekla/kazala nema istu snagu, složićeš se?

Nisam ja to izmislio. Kad su zvanično objavili promjenu, isto sam napisao. Ne vidim u čemu je problem. Ako si znao prije svih nas, svaka čast. Čestitam.

Sent from my SM-G9750 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Naravno. :D
I nisam znao vec znala. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1682123

U Srbiju mogu, ali u Sarajevo ne mogu :lol:
Jer zaboga jos uvijek imam BiH pasos. Sto budala ne izvadi austrijski pasos pa da posalju Audija po mene:

https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... e-8-5-2020

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
danijell je napisao:
.. . Toliko o tome lijepo vrijeme, toplo. Južni krajevi. Ne širi se. Izgleda da će hrvatska obala biti išglovita, ako navale turisti sa svih strana.

Lijepo, toplo, vruće ne znači da se ne možeš zaraziti od već zaraženog ili u prostoriji nego da virus mnogo brže propada vani na takvom vremenu.
Gripu dobiješ i u julu il avgustu ali mnogo su manje šanse nego u januaru/februar.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
To je bilo više ironično na Nestorovićeve priče.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo ga opet. Čovjek uživa u medijskoj pažnji. Simbioza.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1682143

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Njega je trebalo pritvoriti onog dana kada se smijao virusu i govorio da treba ići u Italiju u kupovinu.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa virus tad i jeste bio smijesan. Svi su/smo mislili da je smijesan, samo je Nestorovic to javno rekao, na svoj vickasti nacin, pa je ostalo upamceno. Kasnije, kad su stigli novi podaci, "apdejtovao" je misljenje. Tako rade ljudi od nauke.

Ne razumijem sav taj hejt na Nestorovica, on je ovakav, uvijek pomalo kontroverzan, bio i prije korone, pracen i citiran na drustvenim mrezama, gazeci medju medicine, narodne medicine i neke licne filozofije. Ako nista drugo, dosljedan je.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Ja razumijem zasto Nestorovic smeta zutom dijelu Srbije.
Sto se strucnosti tice, cuo sam da je u svojoj oblasti veliki strucnjak. Zasto i zbog cega mu je trebalo ono da zene idu u Italiju, nemam pojma. Kako god, kako da ni prolaze stice se da je imao pravo da se sprda...

Poslednji put menjao pinturichio dana 08 Maj 2020, 21:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Niko virus nije ozbiljno shvatao na početku.
Logično, uvijek je tako, a onda bude: "ko se na mlijeko opeče, i u jogurt duva".
Kod nas su krenule restriktivne mjere da se virus sasiječe u korijenu, to nije uspjelo, a sve je stalo, i sada se bez obzira na sve mora početi vraćati u normalu.
I treba dalje poštovati pravila i koristiti zaštitu, da ne dođe do eksplozije broja zaraženih.
Šeranić (čovjeku svaka čast jer je jedini normalan, obrazovan, upućen, inteligentan) je najavio ukidanje karantina jer nema smisla držati 200 ljudi u studenjaku bez simptoma.
Liječenje svih lakših oboljelih će biti simptomatsko, kao kod obične gripe, liječenje težih je na intenzivnoj, zapravo i nema lijeka kao ni za bilo koji virus.
Ako nema lijeka, zašto pominjem liječenje? Mislim na liječenje sekundarne bakterijske infekcije antibioticima i kiseoničku podršku i eventualno invazivnu mehaničku ventilaciju kod respiratorne insuficijencije.
Treba naučiti živjeti sa ovim, za par sedmica se više neće ni brojati "slučajevi".
Navikne se i magare na samar, tako će svi na maske i zaštitne mjere.
Zašto raste broj smrtnih ishoda ovih dana? Zato što ima novih kasno otkrivenih, starijih, već bolesnih pacijenata iz nekih priprčina koji su brzo "gotovi", a i pacijenata koji se bore sedmicama i koji na kraju ne uspiju.
Postoje dva ishoda, ozdravljenje i smrtni ishod (vidite, otkrio sam toplu vodu), zaštititi starije, mlađima neće ništa biti i to je to.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Interesantno je da se u 21. moramo "navikavati" na redovno pranje ruku i postovanje tudjeg licnog prostora, sto uglavnom isticu kao najvaznije mjere prevencije.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Pa moderno čovječanstvo je sve gluplje i zatupljenije, "Average Joe" sada mora naučiti da pere ruke i ne čačka nos i ne dahće nekome za vratom i ne kašlje u druge.
Pročitah jedan komentar negdje, kaže da internet nestane na dva mjeseca nestala bi i korona. Ja ne osporavam patogenost i virulenciju Covid-19 virusa, ali koliko mediji pomažu, toliko i odmažu, i šire (širili su) paniku.
Zapravo panike odavno nema, ljudi se navikavaju.
Nema više ludačke kupovine toalet-papira i 200 kila brašna.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
mare_zz je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Зна ли се да ли је гигант који хода го по граду пук'о у карантину?

:D

https://srpskainfo.com/sok-u-banjaluci- ... vala-foto/

Izgleda nije imo masku :D

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik

Popokatepetl je napisao:
Interesantno je da se u 21. moramo "navikavati" na redovno pranje ruku i postovanje tudjeg licnog prostora, sto uglavnom isticu kao najvaznije mjere prevencije.

Masa ljudi koje znam skoro da nikad nisu prali ruke iuzev kad se umivaju mozda,jeli i pili prljavim rukama dok jedu ili milovali i setali pse.Necudi onda virus.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 22:29 
Pripravnik
Pripravnik

Kako ce biti za šišanje,sigurno ce biti guzva,jel velik rizik od zaraze kod frizera,jel se pametnije sam šišat ili u krugu porodice?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Gdje zive ovako ^ glupi, primitivni i nepismeni ljudi, i kako se uopste znaju registrovati na forum?

Poslednji put menjao blaf77 dana 08 Maj 2020, 23:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 22:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Simpatičan je Nestorović. Taj njegov pristup vjerujem da dobro prolazi kod djece. Nekome i zabavan.
Ubaci Teslu u priču o frekvenciji ovog virusa od 44 Hz. Pa super, ajmo talasima od 6800 km uništiti virus od 68 nm. Za YT odlično. I za Mitrovića.
Ali da li je on za krizni štab i da onda njegovim izjavama daješ veliku težinu za stvari koje nisu njegova stuka. Kojima je sklon. I koje su blago rečeno diskutabilne. Evo sada se javno ogradili ostali iz tog medicinskog dijela štaba, na njegovo da trebaju izaći mlađi od 65 godina da se zaraze. On već uzvratio da će se Guča i Exit sigurno održati i ako bude drugi talas epidemije da onda teorije zavjere imaju pravo...

Par puta sam na RTS-u upratio goste sa medicinskog fakulteta, raznih instituta i slično, čija svaka rečenica je odvagana. Odmjerena. Oprezna. Ne odudara od izjava stručnjaka širom svijeta. Ne YT stručnjaka. Kraj kojih je i Šeranić još zelen. Ali zamislite takve da su u kriznom štabu. Kao što je ona u Španiji podnijela ostavku zbog slabljenja mjera. Pa Vučiću takvi ne trebaju. Kako bi oni gledali na one njegove dramonologe.
Ja mislim da se dr Kon najviše boji da ne kaže nešto što će biti suprotno od onoga što je Vučić rekao. Barem u prethodnih 15 minuta.
Pa čak na izjave Trampa vidiš neke savjetnike/stručnjake koji su u blizini dok su bile one redovne konferencije vezano za COVID-19. Kako se hvataju za glavu, prevrću očima i sično.. na njegove izjave.
Nestorović odlično služi da privuče medijsku pažnju. Da usmjeri i dio kritika na sebe. Sklonili su ga sa konferencija, ali dobija toliko medijskog prostora pa na kraju više on priče o epidemiji, nego oni kojima je to i struka. Čak i iz kriznog štaba.
I TLN su svašta pogodili, ali da li bi dao njima da vode državu. Mada kako su je neki vodili, vjerovatno bi je i oni vodili bolje... Ali to ne znači da su oni dobri, nego oni drugi su užasni.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2020, 23:17 
Pripravnik
Pripravnik

mare_zz je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Зна ли се да ли је гигант који хода го по граду пук'о у карантину?

:D

https://srpskainfo.com/sok-u-banjaluci- ... vala-foto/

Zna li se zasto jeli lud ili neki protest?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2020, 06:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Mislim da je ovo prvo. Cesto je boravio na klupama na Obilicevu tamo gdje sada novi kruzni tok i tranzit. Zena, dok je tamo stanovala, ga se uvjek plasila. Kaze imao je neku sifru u pogledu, morala ga obilaziti u krugu od bar 20m...

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]