Pečenko je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Pečenko je napisao:
Počela igranka, jer para u budžetu nema. Već sam dobio informaciju da se odredjen broj budžetlija mora "dobrovoljno" odreći 50% plate. Samo jako, do potpune propasti.

Ajd ne lupetaj...to jos nisam nigdje cuo, niti procitao (cak nisam cuo ni da iko vise spominje fond solidarnosti), a vjerovatnoca da si bas ti prvi sa insajderskom info. je bas niska

Jbt, gdje vi živite.

Znači poznajem par osoba koje rade u FZO. Dobili su direktivu da se odreknu dobrovoljno 50% primanja. Hoćeš nećeš.
Tek će da bude parti, a samo zamišljajte da su budžetske jasle nepresušne.
e
jbg...za to sam i ja cuo u FZO da rade prema ljudima koji sjede kod kuce, a ne zele koristii G.O. (ne uklapaju se u onu politiku da sto manje ljudi dolazi na posao zbog sirenja zaraze). Da li to pije vode ako se ko odluci tuziti poslodavca , ne znam...mislim da namaju pravo.
* kad kazem CUO, to nije provjerena info, vec rekla kazala. Ovo sto ja napisem, uzeti sa rezervom, jer ne znam da li je istina.
** da traze od svih odricanje plate 50%,sto si napisao ...to nije istina 100%
Kako god, sad poslije Djurdjevdana cujem da ih sve vracaju na posao...pa nece biti ni tog odricanja plate.
Za sada, ispada da ovo niie predugo trajalo i da postoje izgledi da se iscupamo (kao i citav svijet) . Da ce oporavak biti brz kao pandemija, nece sigurno, ali ne bi se trebao desiti ni neki totalni kolaps zbog 2 mjeseca pauze u svijetu.Da je potrajalo jos par mjeseci, ne znam sta bismo svi raidli za godinu /dve (vjerovatno bili u nekom medjunarodnom ratu...kao jednom os rjesenja krize).