banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Maj 2020, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
Simpatizer je napisao:
kosta je napisao:
Simpatizer je napisao:
6 mrtvih. Poboljsava se situacija, sve otvaraj!

jel tebi bar orijentaciono jasno da čak kada 20 dana ne bismo imali novozaraženih i dalje bi se vjerovatno dešavalo da ljudi umiru od korone?

A je l' tebi bar orjentaciono jasno da ce sa ovim otvaranjem skoro svega u 7 dana toga biti jos vise?

kako da ti kažem, to što ti intuitivno isisaš neko predskazanje mene prosto ne fascinira. na stranu sad što tvoj pesimizam ne dijeli bar 2/3 staramajke Evrope, bićemo ovdje - Bože zdravlja - i za tih sedam dana, pa ćemo vidjeti.

apropo umiranja, oko 50% (a možda i više) ovih ljudi koji su trenutno na respiratorima, na žalost će da umre u narednim danima/nedjeljama i to nema nikakve veze sa porastom ili smanjenjem broja novozaraženih u narednom periodu. imalo bi jedino pod uslovom da veliki broj novozaraženih mora na respirator ali opšte je uvjerenje (u svjetskim medicinskim krugovima, da ne bude zabune) da se sada, kako vrijeme odmiče, uglavnom susrećemo sa veoma blagim kliničkim manifestacijama infekcije. uostalom, čini se da je jedan od većih fejlova tokom ove pandemije nekritičko kačenje ljudi na respiratore i u vezi toga tek možemo očekivati naučno-medicinske polemike i istraživanja.

logika po kojoj ako smo 24/7 zaključani u kuće (pa tako do sudnjeg dana) onda smo sasvim sigurni da smo se spasili od virusa, naravno da je tačna. jedino je zajeb što se u tom slučaju nismo spasili od svega ostalog što taj karantin nužno podrazumijeva.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Pečenko je napisao:
Počela igranka, jer para u budžetu nema. Već sam dobio informaciju da se odredjen broj budžetlija mora "dobrovoljno" odreći 50% plate. Samo jako, do potpune propasti. 8)
Ajd ne lupetaj...to jos nisam nigdje cuo, niti procitao (cak nisam cuo ni da iko vise spominje fond solidarnosti), a vjerovatnoca da si bas ti prvi sa insajderskom info. je bas niska :)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Danas veći skok u zaraženim. Nisam upratio koliko je testiranja bilo, pa da li je do toga. Ili obrade podataka.
UK sa par dana oko 4k, danas odoše preko 6k. I to se vrti oko max broja od početka.
U Francuskoj danas više nego prethodnih dana u ovom mjesecu, zajedno.
U Španiji prvi put preko 3k nakon 1. maja. Oni su vanredno stanje produžili još dvije sedmice iako od početka aprila imaju pad zaraženih.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
kosta je napisao:
Simpatizer je napisao:
kosta je napisao:
Simpatizer je napisao:
6 mrtvih. Poboljsava se situacija, sve otvaraj!

jel tebi bar orijentaciono jasno da čak kada 20 dana ne bismo imali novozaraženih i dalje bi se vjerovatno dešavalo da ljudi umiru od korone?

A je l' tebi bar orjentaciono jasno da ce sa ovim otvaranjem skoro svega u 7 dana toga biti jos vise?

kako da ti kažem, to što ti intuitivno isisaš neko predskazanje mene prosto ne fascinira. na stranu sad što tvoj pesimizam ne dijeli bar 2/3 staramajke Evrope, bićemo ovdje - Bože zdravlja - i za tih sedam dana, pa ćemo vidjeti.

apropo umiranja, oko 50% (a možda i više) ovih ljudi koji su trenutno na respiratorima, na žalost će da umre u narednim danima/nedjeljama i to nema nikakve veze sa porastom ili smanjenjem broja novozaraženih u narednom periodu. imalo bi jedino pod uslovom da veliki broj novozaraženih mora na respirator ali opšte je uvjerenje (u svjetskim medicinskim krugovima, da ne bude zabune) da se sada, kako vrijeme odmiče, uglavnom susrećemo sa veoma blagim kliničkim manifestacijama infekcije. uostalom, čini se da je jedan od većih fejlova tokom ove pandemije nekritičko kačenje ljudi na respiratore i u vezi toga tek možemo očekivati naučno-medicinske polemike i istraživanja.

logika po kojoj ako smo 24/7 zaključani u kuće (pa tako do sudnjeg dana) onda smo sasvim sigurni da smo se spasili od virusa, naravno da je tačna. jedino je zajeb što se u tom slučaju nismo spasili od svega ostalog što taj karantin nužno podrazumijeva.

Jest, bas sam htio tebe da fasciniram. :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
wizzy_bl je napisao:
Pečenko je napisao:
Počela igranka, jer para u budžetu nema. Već sam dobio informaciju da se odredjen broj budžetlija mora "dobrovoljno" odreći 50% plate. Samo jako, do potpune propasti. 8)
Ajd ne lupetaj...to jos nisam nigdje cuo, niti procitao (cak nisam cuo ni da iko vise spominje fond solidarnosti), a vjerovatnoca da si bas ti prvi sa insajderskom info. je bas niska :)

Jbt, gdje vi živite. :lol: Znači poznajem par osoba koje rade u FZO. Dobili su direktivu da se odreknu dobrovoljno 50% primanja. Hoćeš nećeš.
Tek će da bude parti, a samo zamišljajte da su budžetske jasle nepresušne.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Nea šta tu biti pametan, bez mmfa smo najebali. Valjda se odblokira. Ima li ko informacije?

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Danas pisali o tome
https://www.capital.ba/centralna-banka- ... iona-evra/

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dok je gradonačelnik najavio rebalans budžeta zbog pada prihoda
https://blmojgrad.com/u-budzetu-devet-miliona-km-manje/

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Pečenko je napisao:

Jbt, gdje vi živite. :lol: Znači poznajem par osoba koje rade u FZO. Dobili su direktivu da se odreknu dobrovoljno 50% primanja. Hoćeš nećeš.

Evo znam ja par osoba iz FZO i niko im nije nista rekao o odricanju. Ne širi dezinformacije. Može biti da se neki direktor ulizuje vlasti koja ga je tu postavila i insistira na što većem odricanju te one koje je on zaposlio nagovara, ali da je kolektivno tako nešto što se da naslutiti iz tvog prvog posta ne vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Pečenko je napisao:

Jbt, gdje vi živite. Znači poznajem par osoba koje rade u FZO. Dobili su direktivu da se odreknu dobrovoljno 50% primanja. Hoćeš nećeš.
e

jbg...za to sam i ja cuo u FZO da rade prema ljudima koji sjede kod kuce, a ne zele koristii G.O. (ne uklapaju se u onu politiku da sto manje ljudi dolazi na posao zbog sirenja zaraze). Da li to pije vode ako se ko odluci tuziti poslodavca , ne znam...mislim da namaju pravo.

* kad kazem CUO, to nije provjerena info, vec rekla kazala. Ovo sto ja napisem, uzeti sa rezervom, jer ne znam da li je istina.

** da traze od svih odricanje plate 50%,sto si napisao ...to nije istina 100%

Kako god, sad poslije Djurdjevdana cujem da ih sve vracaju na posao...pa nece biti ni tog odricanja plate.

Za sada, ispada da ovo niie predugo trajalo i da postoje izgledi da se iscupamo (kao i citav svijet) . Da ce oporavak biti brz kao pandemija, nece sigurno, ali ne bi se trebao desiti ni neki totalni kolaps zbog 2 mjeseca pauze u svijetu.Da je potrajalo jos par mjeseci, ne znam sta bismo svi raidli za godinu /dve (vjerovatno bili u nekom medjunarodnom ratu...kao jednom os rjesenja krize).

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ono sto je sad jako bitno jeste da kupujemo sto vise domacih proizvoda i da ne smanjujemo potrosnju. Bilo bi dobro kad bismo mogli i povecati sad potrosnju (da natoknadimo 2 izgubljena mjeseca),ali od toga nema nista...nemamo odakle.

Umjesto odlazaka na more u junu, razmisljajte koje gradove obici u RS. Platiti hotel, otici u kafanu,nesto pojesti u restoranu,itd...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 23:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
wizzy_bl je napisao:
Umjesto odlazaka na more u junu, razmisljajte koje gradove obici u RS. Platiti hotel, otici u kafanu,nesto pojesti u restoranu,itd...

U kojem filmu ti zivis?

Daj i nama broj dobavljaca.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2020, 23:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Po zakonu, ako zbog više sile ne radiš pripada ti 50% plate. Mnogi koji ne mogu da rade od kuće, a neće da troše godišnji odmor koriste tu opciju.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2020, 06:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
ssaassaa je napisao:
Pečenko je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Pečenko je napisao:

Evo znam ja par osoba iz FZO i niko im nije nista rekao o odricanju. Ne širi dezinformacije. Može biti da se neki direktor ulizuje vlasti koja ga je tu postavila i insistira na što većem odricanju te one koje je on zaposlio nagovara, ali da je kolektivno tako nešto što se da naslutiti iz tvog prvog posta ne vjerujem.

Ne rekao, potpisali izjavu, a nisam napisao da je kolektivno. Ne brini, doći će svi na red, dok se prebroje pare u budžetu.

P.S. Vidim iz tvog zadnjeg odgovora da znaš o čemu pišem, tako da si vjerovatno upućen. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2020, 08:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... -RS/597781

Ok, sa 3 "normalna" dana mislim da već možemo govoriti o tendenciji smirivanja pređašnjeg porasta. Grafik na nivou RS se za sada "smirio", ponovo počeo primati linearan oblik.
Gradiška je danas "živnula" sa 6 slučajeva. Nadajmo se da nije prvomajski "ustanak" krivulje.

https://covid19.etfbl.net/

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2020, 08:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Testirano 15988
Pozitivno 1043
Umrlih 53
Procenat zaraženih u odnosu na testirane 6.5%
Procenat umrlih u odnosu na broj zaraženih 5%

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2020, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Procenat umrlih u odnosu na broj oporavljenih-zatvorenih slučajeva?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2020, 08:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
11.93%

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2020, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Zna li neko postoji li zvanični obrazac za dozvolu kretanja u policijskom času koju izdaje poslodavac?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2020, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Imas na sajtu ministarstva

Edit:
Mislim da je ovo
https://komorars.ba/najnovija-verzija-p ... cesa-rada/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]