banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2020, 18:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Logično bi bilo npr da u doba epidemiološke ilikakve druge medicinske krize o tome odlučuju poljoprivrednici npr ili automehaničari. Ja ne znam šta se koji kurac svi žale, ako ne možeš sa svojom porodicom biti zatvoren veći dio dana onda imaš većih problema od policijskog časa.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 18:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
@_3oka moj komentar nije išao u tom pravcu.Štaviše,podržavam sve mjere koje su donesene,ali nije realno da zdravstveni radnici donose odluke o kretanju ostalih ljudi.Šta su onda ostali ljudi koji nisu u toj oblasti,građani drugog reda ili nekog nižeg?Naravno,ovde ne pričam o epidemiolozima,infektolozima,pulmolozima,pričam o običnom radniku krenuvši od tehničara medicine do doktora opšte prakse.Ako ste se ikada zapitali u toku policijskog časa kada vidite par auta,većina njih su upravo oni,koriste tu privilegiju i dozvolu za kretanje onda kada i nisu na zadatku da se provozaju po gradu.Ok,policijski je čaš,ali neka se onda svi budu jednaki po tom pitanju osim onih koji su stvarno na zadatku i u smjeni svojoj.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Umetnik je napisao:
Ja чак не контам зашто плави час 3. маја? Па тад не слави нико 1. мај... Додуше, недјеља је, али опет безвезе. А за 1. мај, прије подне се окупи екипа и оде да роштиља, јер тад не траје час. Као што рекох, још једна у низу мјера које нису баш у складу са логиком. Мјера душу дала за поспјешивање новог таласа.

Е: а за Васкрс је нпр. било пар дана у комаду. Не, стварно не разумијем, чак 1. маја не ради ништа, зашто би се остављао простор до 12 ч да се оде нешто купити? Чему тај пчростор уопште? Што више размишљам о тој мјери, све ми се дебилнијом чини.
Ma nece prvi maj izazvati takav rast, kao sto je slucaj za Pravoslavne praznike. Eto rece gore kolega da se cula i muzika za Vaskrs, ko zna koliko je ljudi samom muzikom zarazeno.

Ne mogu se kod nas mjere sprovoditi kad nam je kompletno drustvo korumpirano, i da ce
90% onih koji bi trebali da prate i kaznjavaju za dvadeseticu zazmiriti na oba oka.
Pogotovo u manjim sredinama gdje svako svakoga zna.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 18:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
markopd je napisao:
@_3oka moj komentar nije išao u tom pravcu.Štaviše,podržavam sve mjere koje su donesene,ali nije realno da zdravstveni radnici donose odluke o kretanju ostalih ljudi.Šta su onda ostali ljudi koji nisu u toj oblasti,građani drugog reda ili nekog nižeg?Naravno,ovde ne pričam o epidemiolozima,infektolozima,pulmolozima,pričam o običnom radniku krenuvši od tehničara medicine do doktora opšte prakse.Ako ste se ikada zapitali u toku policijskog časa kada vidite par auta,većina njih su upravo oni,koriste tu privilegiju i dozvolu za kretanje onda kada i nisu na zadatku da se provozaju po gradu.Ok,policijski je čaš,ali neka se onda svi budu jednaki po tom pitanju osim onih koji su stvarno na zadatku i u smjeni svojoj.
Zloupotreba privilegije nije rezervisana za medicinske radnike. Svakome poslodavac može izdati potvrdu o kretanju u okviru policijskog časa,pa ŽRS je izdala preko hiljadu potvrda jer ti ljudi stvarno po prirodi posla moraju moči da se kreću tokom policijskog ali znam ljude koji te potvrde koriste da bi vikendom mogli na selo otići i sl.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
markopd je napisao:
Brale001 je napisao:
Citam gore neke gluposti.

Kontrolisanje ponasanja, djelovanja i usmeravanja masa u bilo kom obliku i u bilo kom diskursu je politika. Sta ima tu nepoznato?

Vezano za koronu svi politicari u svim drzavama uglavno se sluze rijecnikom: "Za popustanje ili nametanje mjera slusat cemo nauku - struku tj. medicinu."
Znaci li to da se medicina bavi politikom ili se politika sluzi i korisiti istom?

Cuj, potparol, bavi se politkom ...nebuloze!

Doktori i medicina izgleda odlučuju o kretanju naroda,njih briga imaju dozvolu pa mogu da se kreću kada hoće,da li smo došli do toga da nam radnici zdravstvemih ustanova diktiraju slobode kretanja?Ne bih ulazio dalje u temu.

Hoces slobodu kretanja!
Slobodu! I ja bi to sine.....

No one is free, even the birds are chained to the sky.
Bob Dylan.

Brale nerazumijes ti ovo o cemu se prica.
Ja nikad nisam volio slusat... islo je to sve tako do jednom... nista licno.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Okt 2018, 19:23
The_new_Statesman je napisao:
Evo da se prekrstim lijevom i desnom. Ovaj komentar treba uokviriti.

markopd je napisao:

Doktori i medicina izgleda odlučuju o kretanju naroda,njih briga imaju dozvolu pa mogu da se kreću kada hoće,da li smo došli do toga da nam radnici zdravstvemih ustanova diktiraju slobode kretanja?Ne bih ulazio dalje u temu.

Овакво мишљење а вјероватно и поступци супротни упозорењима надлежних, свима нам праве проблеме.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Misljenje kao misljenje, neupuceno i bez podloge nije toliko problem koliko je za neke problem: Ko je nadlezan da uskrati moje ili tvoje "slobode".
Jer "moje slobode su iznad svih i ko moze da ih dira. Sta ces ti meni..." i tako to.

Brale obozavam "freedom fighters"...!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 19:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2016, 01:11
https://www.bbc.com/serbian/lat/svet-52104499

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 20:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Danchi je napisao:
driling857 je napisao:
Оно кад неко почне да ботује и лупа глупости, па кад му се одговори онда почне да "дискредитује" опоненте и проглашава ботовима. :lol:

Ne znam za ostalo ali za to je u pravu 100%. Ovaj Tabako čistokrvni snsd bot. Dovoljno 2 njegova posta pročitati. Tu nema spora. :D

Jeste 100% kako bi se ikako druagcije moglo objasniti da se neko ne slaze sa vama nego snsd-om i Dodikom, druge opcije nema i ne moze je biti.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 20:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Da vidimo sad ovo

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/R ... -RS/596760

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Finska. Autobuska stanica. Tri godine prije korone :D
Slika

https://finnishcrashcourse.wordpress.co ... nal-space/

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
https://www.6yka.com/novosti/stroge-mje ... a-i-vlasti

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Banjalucki centar za ljudska prava? To je...?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 21:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
Mnogi ce pocet normalno hodat nocu uz nekakvu potvrdu,ostali ce morat sjedit kuci jer to nekom odgovara.Umiru stariji ljudi pretezno pa sta mi tu mozemo,bitno je drzat distancu i zastitnu opremu.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako je Skeva pročitao taj članak ima pivo od mene :D

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Okt 2018, 19:23
Од буке, преко овог тзв центра, па до кукњаве за комуњарским светим даном, не зна се шта је за већи бљуц.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik

Psychonaut je napisao:
Slika
Edukativne aktivnosti se s obzirom na okolnosti mogu raditi putem elektronskih medija a ne na ulici dijeljenjem letaka uz potrošnju vizira, maski i rukavica od strane nemedicinskog osoblja - studenata. Just sayin'.

Dobro,ako su davali bar maske ljudima dzabe,toliko su ih dobili,nemogu se sve ni prodat u trgovinama.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 21:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pfc88 je napisao:
Umetnik je napisao:
Ja чак не контам зашто плави час 3. маја? Па тад не слави нико 1. мај... Додуше, недјеља је, али опет безвезе. А за 1. мај, прије подне се окупи екипа и оде да роштиља, јер тад не траје час. Као што рекох, још једна у низу мјера које нису баш у складу са логиком. Мјера душу дала за поспјешивање новог таласа.

Е: а за Васкрс је нпр. било пар дана у комаду. Не, стварно не разумијем, чак 1. маја не ради ништа, зашто би се остављао простор до 12 ч да се оде нешто купити? Чему тај пчростор уопште? Што више размишљам о тој мјери, све ми се дебилнијом чини.
Ma nece prvi maj izazvati takav rast, kao sto je slucaj za Pravoslavne praznike. Eto rece gore kolega da se cula i muzika za Vaskrs, ko zna koliko je ljudi samom muzikom zarazeno.

Ne mogu se kod nas mjere sprovoditi kad nam je kompletno drustvo korumpirano, i da ce
90% onih koji bi trebali da prate i kaznjavaju za dvadeseticu zazmiriti na oba oka.
Pogotovo u manjim sredinama gdje svako svakoga zna.

Treba drzati rastojanje od rostilja haha

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 22:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2016, 01:11
skeva je napisao:
https://www.6yka.com/novosti/stroge-mjere-u-rs-prekomjerna-represija-rezultat-je-nepovjerenja-izmedu-gradana-i-vlasti

Kod:
Jedna rečenica, u kojoj se govori da je to zbog sprečavanja širenja virusa COVID-19.....

Kod:
Činjenica 1. Kovid-19 i SARS-KoV-2 nisu ista stvar. Kovid-19 je bolest („d" označava „bolest") uzrokovana novim korona virusom. SARS-KoV-2 je naziv samog virusa.

Trebali bi ovi novinari koji pišu ove tekstove biti malo profesionalniji. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 22:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
The_new_Statesman je napisao:
Ma pusti ga, pohvalio je moje prijedloge ali bi na iste te mjere kmecao i pistao da se vec sporovode tako sto policija rastjeruje i kaznjava sva okupljanja sa 3 i vise osoba. To bi bilo gazenje demokratije, diktatura vladajuce kaste i tako dalje.

Al' vidis kako se cak i sa takvim upisima odmah ogradjujes i veoma brzo presaltas na pravdanje rezimske vlasti. To je problematicno. Cak i u toj hipotetickoj situaciji koju si sada spomenuo, polazis od pretpostavke da je trenutni rezim dobar, da je narod stoka, opravdavas potencijalni lov na "neposlusne" i ne ostavljas ni mogucnost da policija mozda prekoracuje ovlascenja u nekim situacijama. Pri cemu ovdasnjoj policiji s razlogom sve manje vjeruju(vidjeli smo nedavno u Srbiji kako policajac samara momka cije su ruke bile zavezane...a imali smo slicnu situaciju i ovdje kod nas prije nekoliko dana, gdje policajac ozbiljno prijeti nekom maloljetnom klincu). Dakle, jasno je sta zastupas. Zato si i ubacio tu poslednju recenicu.

Na komentar o situaciji u Austriji nisam htio da repliciram, jer si i tu predstavio kao da po Austriji sa puskama jure ljude po ulicama, sa ciljem da opravdas ovu situaciju u RS i da ispadne da ovdje, kao, imamo dobro stanje (al' samo ne vidimo to). Jos da kazemo da ce Mile prvi u svijetu da pobijedi i koronu, pa da idemo sa Sjevernom Korejom pod ruku. Ako sam dobro shvatio, zivis u Austriji, samim tim mnogo bolje si upucen u situaciju, al' ipak ne predstavljas onako kako jeste(ili ne zelis). Jer, od dva veoma bliska i jednog relativno bliskog izvora znam da tamo ljudi imaju dosta normalniju situaciju, normalno funkcionisu, i te kako mogu da idu i u goste, mnogi cak ne nose ni maske ni rukavice, radi dosta toga, ukljucujuci stomatoloske ordinacije(koje su ovdje mjesecima zatvorene)...Sve to se moze vidjeti i na odredjenim video zapisima.

Problem sa trenutnom situacijom jeste to sto vise nije toliko ni bitno da li ce produzeni policijski cas biti 1. ili 31. maja, jer nakon 2 mjeseca izolacije ljudi ce u svakom slucaju masovno pojuriti napolje cim dodje do popustanja mjera. Jer, prilicno sam siguran da vecini trenutno nije ni bitan 1. maj k'o praznik, vec jednostavno zele napolje. Al' to su stvari na koje su ovi iz vlasti morali mnogo ranije da misle.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]