banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 15:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2020, 14:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Zabrana-kretanja-za-prvomajske-praznike/596716

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Coventry City je napisao:
_зока je napisao:
Eto par postova gore čovjek iz Austrije ti je napisao koje su mjere bile tamo aktuelne, u pojedinim oblastima puno strože nego kod nas, a u globalu slične ili jednake ali ti tupiš svoje.

Ne dovodim ja u pitanje ono sto je on napisao. Postoje mjere i tamo. Al' kada se podvuce crta, nije ni izbliza tako ekstremno i slicno kao i ovdje. Imam brata u Austriji, imam prijateljicu iz djetinjstva u Austriji, ima poznanicu u Austriji... I vec rekoh, nije ni izbliza slicno ovome. Uostalom, postoje i slike i video zapisi iz Beca i slicno. Pri cemu su ovdje ljudi vec 2 mjeseca u izolaciji, a nema nikakvog pomaka. I onda tebi i ovom liku "koji ne zeli da bude citiran" smetaju pitanja novinara koja su potpuno legitimna i logicna.

Tabako Pit je napisao:
Trebao bih sad ponovit ovo gore sto ti je zoka napisao ali eto bicu fin pa necu.

Pa, slobodno ti napisi. Iako ti je retorika copy/paste. Upadljivo botujes za rezim i tripujes da se ne primjecuje. Sam si uletio sa (Vucicevim) nastupom "mi i oni", hvatas se za neke podjele u situaciji kada su mnogi u istim govnima, a onda ti smeta kada dobijes odgovor. Ako rezultati donesenih mjera ne postoje, koga bi trebalo prozivati, ako ne one koji su te odluke i donijeli? Postoje preporuke SZO vezano za zdravstvene mjere(distanca, maske, itd...). Sve ostale mjere su strogo politicke, tako da je smijesno kada se fura "nemojmo sada o politici" retorika. A takvu retoriku namece rezim i botovi, jer jasno je da sebe pokusavaju "oprati".

Ako se mjere gledaju kroz politicke naocare onda je svaka diskusija suvisna. Ja stvarno ne mogu da zamislim da bi SDS/PDP/treci neko uradio bilo sta sustinski i bitno drugacije. Npr. svedski model.

Vjerujes li ti u to?
I da, ako ces nastaviti o politici, nastavi na predvidjenoj temi insce brisem.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 15:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Pitanja onog sa BN-a jutros su bas ono, na mjestu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 15:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
The_new_Statesman je napisao:
Ako se mjere gledaju kroz politicke naocare onda je svaka diskusija suvisna. Ja stvarno ne mogu da zamislim da bi SDS/PDP/treci neko uradio bilo sta sustinski i bitno drugacije. Npr. svedski model.

Vjerujes li ti u to?
I da, ako ces nastaviti o politici, nastavi na predvidjenoj temi insce brisem.

Ovo ti je vec na nivou onog "ko bi to bio bolji od Dodika/Vucica". Otkud bih ja mogao da znam sbbkbb!? To sta bi i da li bi neko uradio nesto na drugaciji nacin je najobicnija hipoteza. U ovom slucaju je spinovanje kojim se pokusavaju opravdati potezi onih koji su trenutno odgovorni. Vanredno stanje je uvedeno da bi aktuelna vlast imala potpunu kontrolu, tako da u ovoj prici opozicija bukvalno ne postoji i ni na koji nacin ne daje legitimitet odlukama rezima. Govna su i jedni i drugi, tako da ne znam cemu potenciranje na "mi i vi" retorici. Ja nisam zapoceo, tako da nisam ni imao namjeru da ista nastavljam. Nisam skretao s teme, vec sam se samo nadovezao na vec postojece upise kojima se ocigledno pokusava odbraniti rezim, jer ovdje se radi o mnogo ozbiljnijim problemima, koji u mnogo vecoj mjeri uticu na ljude. Nisu ovo vise standardna politicka natezanja. Podnijeta je krivicna prijava protiv Radovana Viskovica i Branislava Zeljkovica(v.d. direktora instituta za javno zdravstvo RS) u vezi mobilne bolnice koja trenutno nema nikakvu funkciju, tako da ne vidim nijedan razlog zasto su pitanja novinara debilna!? Pitanje je bilo potpuno legitimno u svijetlu trenutne situacije. Bas kao sto ne vidim nijedan razlog zasto je debilno pitanje zbog cega nema rezultata donesenih mjera, od kojih su neke bile i poostrene. To je nesto sto zanima sve ljude, jer direktno utice na njih. Kome bi trebalo da budu upucena i koga bi trebalo da ljudi prozivaju, ako ne one koji su donosili odluke!?

I u Hrvatskoj ljudi pljuju sve odreda, pa imaju rezultate. A ovdje kod nas (bas kao i u Srbiji) se botovanjem pokusava nametnuti retorika "pustite vlast i "struku" da rade na miru", "nista ne pitajte", naravno, uz provlacenje price da u Hrvatskoj "steluju" rezultate.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
Slika
Edukativne aktivnosti se s obzirom na okolnosti mogu raditi putem elektronskih medija a ne na ulici dijeljenjem letaka uz potrošnju vizira, maski i rukavica od strane nemedicinskog osoblja - studenata. Just sayin'.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 15:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
Da ne povjerujes,mjesec i po dana nemos nocu iz kuce izac. Maketi jos uvjek trgovine rade do sest ko prije 90-ti kad nije bilo dragstora ni nicega,prodavnice radile do 20-casova.Do.izdilo vise ko ce nas šišat?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 16:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Okt 2018, 19:23
Оно кад неко почне да ботује и лупа глупости, па кад му се одговори онда почне да "дискредитује" опоненте и проглашава ботовима. :lol:
Напиши нешто паметно осим тзв. бунтовничких флоскула.
И да ови у окружењу уоште не штелују информације и вјероватно ћеш код њих на брчкање.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Pjesavica990 je napisao:
Ali nije isto kao pre zatvaranja, ispod zgrade imam kladionicu. Pre zatvaranja su imali 10 stolova, sad 3 i moze 1 covek po stolu da sedi unutra.
Evo red ispred :) Sad sta igraju Bog ce ga znati :)

Кладе се које двије од наредних седмица ће бити кључне.
GialloRosso je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

"Izašao nahraniti." Banjaluka još vuče jezičku zaostavštinu NDH-zije i drugog najbitnijeg grada iste.

Што, чисти српски језик.
ferdinand je napisao:
vlakanje je napisao:
A vidim kafane pozivaju ljude da od danas pocinju sa radom?! Lafo, kafa za ponijeti... nece biti u lokalu?! Ne, ali ce se skloniti 20metara i sjesti na trotoar i polako(kada prodje kisa).

I dobro kaze dr Kovacevic, zaje8ite aplauz u 8...

E upravo to pokazuje koliko supojedine mjere glupe,. Te kafe na pumpama su problem od pocetka. Sta je vlast uradila...nistaaaa

Добро, али баш као што сам рекао, ако се пикира на затварање кафе апарата, онда мораш забранити продају било чега што се инстант може пити или јести, да у продаји буду само сирове намирнице које мораш припремати, кувати. Зар је проблем купити неко пиће из маркета и састати се уз пиву, колу, штагод?

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Што се тиче празника, на сам Васкрс у кућама и двориштима око мене чуло се одсвакуда прича, људи ходали улицама, чула се и музика којекуде... Можда има и заражених у црквама, али да се не лажемо, лијеп дан био, празник и људи искористили. И ето, сад имамо други талас, а по бројкама се чини да би могао бити гори него први, јер, један зарази двојицу... Данас 59, прекосутра... Да не ширим панику, нећу о бројевима :) Иако ово није ширење панике, други талас је услиједио, то је чињеница

А мјере се и крше јер су такве да једноставно тјерају да их кршиш, а још наш менталитет... У сваком случају, вријеме је да се нешто мијења. Видјели смо како функционишу ове мјере, тренутно имамо тај нови талас, дакле више је људима прекипило или шта већ и апсолутно је оправдано да се нешто мијења. А и зашто да не, покушајмо на другачији начин, едукацијом, маркетингом, или нпр. преусмјеравања на кажњавање ако рецимо неко буде на ближе од 2 метра на јавном простору. Што да не, ваља покушати, ништа не можемо да изгубимо.

Све у свему, види се да нешто не штима, а да будемо реални, од успостављања муријског часа па на даље отприлике да није било паметног потеза и донесене мјере. До тад смо и ишли како треба, тих неколико дана, али кренуше кола низбрдо. Може бранити ко кога хоће, али од тог момента мјере које су доношене нису имале превелике везе са логиком. Мислим, ето да не буде погрешно схваћено, Шеранићу свака част за тих првих неколико дана, али ово касније... Јок.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Citam gore neke gluposti.

Kontrolisanje ponasanja, djelovanja i usmeravanja masa u bilo kom obliku i u bilo kom diskursu je politika. Sta ima tu nepoznato?

Vezano za koronu svi politicari u svim drzavama uglavno se sluze rijecnikom: "Za popustanje ili nametanje mjera slusat cemo nauku - struku tj. medicinu."
Znaci li to da se medicina bavi politikom ili se politika sluzi i korisiti istom?

Cuj, potparol, bavi se politkom ...nebuloze!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 16:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Koja je poenta ovakvog policskog casa, ne kontam ( mozda da privatnici zarade, jebes koronu :D ) ili pusti sve ili zavraj sve na tri dana i dovidjenja

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja чак не контам зашто плави час 3. маја? Па тад не слави нико 1. мај... Додуше, недјеља је, али опет безвезе. А за 1. мај, прије подне се окупи екипа и оде да роштиља, јер тад не траје час. Као што рекох, још једна у низу мјера које нису баш у складу са логиком. Мјера душу дала за поспјешивање новог таласа.

Е: а за Васкрс је нпр. било пар дана у комаду. Не, стварно не разумијем, чак 1. маја не ради ништа, зашто би се остављао простор до 12 ч да се оде нешто купити? Чему тај пчростор уопште? Што више размишљам о тој мјери, све ми се дебилнијом чини.

вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Coventry City je napisao:
I u Hrvatskoj ljudi pljuju sve odreda, pa imaju rezultate. A ovdje kod nas (bas kao i u Srbiji) se botovanjem pokusava nametnuti retorika "pustite vlast i "struku" da rade na miru", "nista ne pitajte", naravno, uz provlacenje price da u Hrvatskoj "steluju" rezultate.

Odavno je poznato da je kod nas svaka osoba toliko stručna da može biti predsjednik vlade i fudbalski selektor. Ovom spisku treba dodati i zanimanje epidemiolog.

U ovakvoj situaciji mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Zna se ko su stručnjaci, na njima je da daju najbolje preporuke, na političarima da donesu odluke, organima vlasti i institucijama da ih implementiraju, a na narodu je da postupi onako kako se od njega traži. Bez izuzetaka. Kome se ne sviđa, imaće priliku da kaže svoje na izborima. Ko je bio u vojsci, zna: izvrši, pa se žali.
Nisam fan ni vlade ni opzicije i ne želim polemisati o tome. Kao što je samo po sebi jasno, i ovo će proći, svakome će nakon ovog biti po zaslugama.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma pusti ga, pohvalio je moje prijedloge ali bi na iste te mjere kmecao i pistao da se vec sporovode tako sto policija rastjeruje i kaznjava sva okupljanja sa 3 i vise osoba. To bi bilo gazenje demokratije, diktatura vladajuce kaste i tako dalje.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 17:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
driling857 je napisao:
Оно кад неко почне да ботује и лупа глупости, па кад му се одговори онда почне да "дискредитује" опоненте и проглашава ботовима. :lol:

Ne znam za ostalo ali za to je u pravu 100%. Ovaj Tabako čistokrvni snsd bot. Dovoljno 2 njegova posta pročitati. Tu nema spora. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ponoviću: što se tiče struke- ovo sa koronom je smućkaj pa baci!
Prošla su 4 mj i niko ništa ne zna.
4 jebena mjeseca čitav svijet radi na 1 virusu i za rezultat imamo qrac!
Danas ovako, sutra onako. Jedni govore ovo, drugi ono.
Nevjerovatno.
Spominje se Hrvatska - ok. A šta ćemo sa CG?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 17:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Ja sam iskreno tamo u martu mislio da će to proći do početka maja. Sad više se ne usuđujem prognozirati ništa. Struka ne zna, a tek ja. Ali moraće otvarati. Društvo će nastaviti dalje.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jos jedna u nizu mongoloidnih odluka u poslednje vrijeme... Ali hajde, bar su bili dobro poceli, i to je previse uzevsi u obzir strukturu ljudi koji vode ovu drzavu.
Jedini izlaz iz ovog je strogo kaznjavanje skupova preko 3 covjeka, kao i kazne za nenosenje maski i nepostovanje razdaljine od 1-2 metra. Ali rigorozne kazne, hapsenja, sta god..... Ostalo sve ukinuti, fasisticke metode jesu stvari na koje smo navikli, ali ne pale jebiga, niti ce upaliti. Znam da je mnogo preko intelektualnog kapaciteta nase politicke elite, ali jebiga, nada umire poslednja.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 18:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
Brale001 je napisao:
Citam gore neke gluposti.

Kontrolisanje ponasanja, djelovanja i usmeravanja masa u bilo kom obliku i u bilo kom diskursu je politika. Sta ima tu nepoznato?

Vezano za koronu svi politicari u svim drzavama uglavno se sluze rijecnikom: "Za popustanje ili nametanje mjera slusat cemo nauku - struku tj. medicinu."
Znaci li to da se medicina bavi politikom ili se politika sluzi i korisiti istom?

Cuj, potparol, bavi se politkom ...nebuloze!

Doktori i medicina izgleda odlučuju o kretanju naroda,njih briga imaju dozvolu pa mogu da se kreću kada hoće,da li smo došli do toga da nam radnici zdravstvemih ustanova diktiraju slobode kretanja?Ne bih ulazio dalje u temu.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 18:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo da se prekrstim lijevom i desnom. Ovaj komentar treba uokviriti.

markopd je napisao:

Doktori i medicina izgleda odlučuju o kretanju naroda,njih briga imaju dozvolu pa mogu da se kreću kada hoće,da li smo došli do toga da nam radnici zdravstvemih ustanova diktiraju slobode kretanja?Ne bih ulazio dalje u temu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]