Citiraj:
Ja bih se ozbiljno uzdražao predviđanja i za narednih 10 godina.
Tacno. Zapravo ja mislim da razlog neostvarivanja nekih predvidjanja u pogledu tehnickih dostignuca nije nemogucnost ljudi da to urade...
Recimo da spustimo ljude na Mars... to uopste nije van domasaja nase civilizacije... ali jeste van domasaja jedne svemirske kompanije(znam da planiraju ali stalno odgadjaju misiju).
Mi ljudi kao civilizacija koliko god brusili o svom napretku uopste nismo civilizacija posvecena nauci a kamoli svemirskom istrazivanju(nazalost).
Sva naucna otkrica se prvo pokrecu zbog komercijalne primjene a tek onda radi opsteg dobra covjecanstva.
Citiraj:
Treba recimo pogledati neka ranija SF ostvarenja i vidjeti sta su oni predvidjali za kraj 20 i pocetak 21. vijeka .. ni 5% od toga se nije ostvarilo.
Naravno. Npr. Demolition Man, Terminator itd.
Lucas je to pametno odradio i stavio long time ago, in galaxy far far away.
Ovo sto sam ja napisao u prethodnom postu je ono sto ja smatram za neminovnost. Tj. da bolje objasnim... tehnologija se kako tako razvija i u narednih 100-200 godina ce biti proboja u pogledu antigravitacije i uopste pogona, isto tako bice pomaka u pogledu energije, genetike itd. Ukoliko svoju ljudsku prirodu ne usmjerimo na nesto pozitivno i plemenito, i ukoliko ne nadjemo modus protiv zloupotrebe tih novih dostignuca ta ista dostignuce ce nas unistiti ili mnogo unazaditi. Dakle, po meni, svemir i nase izucavanje istog kao i izucavanje nas samih(jer smo dio svemira) je neminovnost ako zelimo opstati.