banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 08:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
mangia je napisao:
jasam od nove godine izasao 2 puta svega i oba puta bilo njesra. scenario isti. gomila fufa se natakarilo, sponzori se slikaju najnovijim modelima mobitela, pokusavaju autima da udju u kafice, u vazduhu se osjete svi najnoviji parfemi ali dzaba opet smrdi. konobari svi zajapureni donose pogresno pice iako ste narucili vino i kiselu...

:lol:
Ali ovo "pokusavaju autima da udju u kafice" je super receno.Bas doslovno docarava sliku.

indijanka je napisao:
Banjaluka puna kafica a nigdje se nema izaci? :-? Svima smetaju guzve u dva- tri lokala, ali svi ( vecina :P ) bi BAS tamo da ode :roll: Svi bi da vide i da budu vidjeni.. Jel' ikome od vas stalo do druzenja, zeze, licnog provoda ili da blejite ko je sta obukao, slusate ko je sta ispricao, ko je s kim dosao, da kibisete ko ce koga odvesti... :roll:

Ali u "rupe", koje nisu napucane doticnim "sponzor" produktima, nece niko da ode :roll:

Ovo samo kod nas ima :cry:

Ovdje ima mnogo istine. :wink:
I mene nekad nervira to kenjkanje - "...tamo sve seljaci,tamo uvijek puno,tamo kic,muzika je ocaj... " - pa koji "lijepi moj" ides tamo!

Ali,s druge strane,ljudi kad izadju vikendom zele guzvu,mnogo tijela oko sebe,mnogo ljudi slicnih njima.
Kad zelis biti sam ostanes kod kuce,kad zelis nova poznanstva i mnogo ljudi oko sebe ides u pune,a ne u prazne kafice.

Eto,ja odem na kaficu u "Vrbas" (bas je prijatno na ovim vrucinama),prosetamo do Ciriha (i tamo mi je fino,a i uvijek ima mjesta u basti),u lokalni kafic u blizini zgrade.
Kad odem poslije posla u parkic na kafu spremna sam na guzvu i na cekanje za mjesto u bilo kom kaficu (pa setamo dok ne uocimo nesto slobodno),spremna sam i na odmjeravanje sa svih strana ljudi koji prolaze i na osobe za susjednim stolom koje ce cijelo vrijeme na sav glas komentirati sve koji prodju (stolovi su nacrckani jako blizu,da sto vise ljudi stane,pa cujes 3 stola okolo sta pricaju)... i opet me ponekad sve to iznervira,ma koliko ja svjesno isla tamo i ma koliko mi je sve to bilo unaprijed poznato. :lol:

Kod nas ljudi moraju (prosto moraju) da te iskomentarisu ako nisi nakvarcana (bijela sam k'o sir i ne pada mi na pamet da idem u solarijum),ako imas koji kg viska,a u suknji si (valjda bi morala ici u ski odjelu ljeti :roll: ),ako nosis japanke od 3 km,valjda bih na jutarnju kafu trebala doci u preskupim cipelama sa stiklom od 10 cm :roll: ).
No meni licno ne smeta,cujem,ali bas me briga.

Navece rijetko izlazim,a tad se pomirim sa guzvom,udaranjem u rebarca,konobarima koji grijese (ne krivim ih,u tolikoj guzvi nije ni cudo).
Kod konobara mi smeta kad nas par popodne ode na kaficu i (iako nije prevelika guzva) "zaborave" mi donijeti sok uz kafu,ali ga ni slucajno ne zaborave staviti na racun!!!To mi se vise puta dogodilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 10:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
Dove je napisao:
Za Lisu i Madame: takvo mjesto ne postiji nigdje gdje bi vi da plesete i da imate 3m prostora oko sebe, osim na nekoj privatnoj zurci mozda, jer sva takava mjesta su puna ljudi i svi bi da plesu i da se zezaju.

nigdje nisam rekla da mi je potrebno 3 metra. stvar je u tome sto ponekad nema ni 3cm. ako je vama normalno da vas chepaju, laktaju, guraju, meni nije. i nije problem u svim tim ljudima koji navale nego sto u vecini slucajeva nema nikog na ulazu ko bi bio zaduzen da kaze ''zao mi je druze, puni smo''. pa neka se i stvori red od nekoliko desetina metara pred kafanom, ko hoce da ceka cekace, ko nece okrenuce se i otici....
Indijanka je napisao:
Kakav je to ples koji zahtjeva "dovoljno" prostora? Neka nova lambada ili makarena?

ne stoji ti ironija. cemu to?
AdelonE je napisao:
nisu mi malo jasni ovi shto traze neko mesto u fazonu bez natashe, romane itd a da je pogodno za ples i da nije guzva. Pa bio je latino bar pa niko tamo nije ishao. ustvari svako je otishao po jednom, vidio, i ladno se vratio u capo i sokolski.
Pa nije bilo vece alternative od latino bara u ovom gradu pa je lagano puklo. Eto npr ja sam bio u latino kad je bilo vishe konobara nego raje.

ja ne znam u kojem si ti latinu baru bio ali ako je tebi ono ''alternativa''... veze. ta kafana jeste kratko radila, svega par mjeseci ali dok je radila, uvijek je bila puna ljudi ali nikad prepuna. kasnije jeste propala, vjerovatno zato sto je daleko + sto muzika i nije bila bas za siroke narodne mase..

meni nije cilj da ubjedjujem bilo koga niti da se natezem ovdje... samo pokusajte shvatiti zasto ogroman broj ljudi u gradu ne zeli da izlazi, znam x ljudi koji dijele moje misljenje. toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
mislim da je veci problem u " klimi "

meni licno ne smeta guzva, naravno da volim kad ima ljudi, i muzika mi je ok, volim da cujem razlicite vrste muzike za jedno vece... ali ta vrucinaaaaaaaaaaaaaa..........

ne znam kakva je sada trenutno situacija dole ( dok sam ja bila, bilo je uzasno ), ali ovdje je milion ljudi u jednom lokalu i nikada nije vruce...

vjerovatno bi nase gazde to zadovoljstvo kostalo 1000 km vise. kreteni
:-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 16:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
svi hoce da sa sto manje troska naprave sto veci promet.. mada to u vecini slucajeva ima kontraefekat.. balkanci, sta ces???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2005, 22:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Ne preostaje vam nista nego da sacekate da ja otvorim kafanu, a do tada ...stekajte lovu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 05:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
Citiraj:
ja ne znam u kojem si ti latinu baru bio ali ako je tebi ono ''alternativa''... veze. ta kafana jeste kratko radila, svega par mjeseci ali dok je radila, uvijek je bila puna ljudi ali nikad prepuna. kasnije jeste propala, vjerovatno zato sto je daleko + sto muzika i nije bila bas za siroke narodne mase..

Pa kad sam rekao alternativa mislio sam na to da ljudi nisu pushtali narodnjake, bekvalchevu i dr. a svega ostalog je bilo.
Pa i sama si potvrdila ono shto sam rekao, svi su doshli po jednom vidjeli i ponovo se vratili u capo i sokolanu (dva meseca).
Nije nikad bila prepuna, taman da imate po tri metra prostora xexexexe
A nije pukla shto je daleko od grada sigurno!

Citiraj:
meni nije cilj da ubjedjujem bilo koga niti da se natezem ovdje... samo pokusajte shvatiti zasto ogroman broj ljudi u gradu ne zeli da izlazi, znam x ljudi koji dijele moje misljenje. toliko.

Taj x ljudi je procentualno veoma mali broj s obzirom na one koji izlaze. Da je to neki ogroman broj i dan danas bi latino ili neshto slichno radilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
E ala ste napljuvali a svi ste kao kul, i niko sa foruma nije takav kao što ste, bez sumnje inspirisano, opisali? Da li je baš tako? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[/quote]
Taj x ljudi je procentualno veoma mali broj s obzirom na one koji izlaze. Da je to neki ogroman broj i dan danas bi latino ili neshto slichno radilo.[/quote]

Pa ljudi, Latino Bar i dan danas radi, jel vi to ne znate ili šta? Gdje je problem, Budžak je toliko daleko od blještavila centra grada? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Hmmm... Dobro pitanje.....

Gorka je istina da su izlasci vikendom (pogotovo subotom) postali prava patnja. Najveci problem je u tome sto se sve svelo na dva-tri "udarna" mjesta gdje je "mrtva glava"... Ludilo..

Rjesenje bi moglo biti u tome da se na pojedinim mjestima zabrani ulaz mladjima od 21. Zasto da ne? Pa upravo najvecu guzvu prave klinci. U njihovim godinama smisao izlaska bi trebalo biti druzenje pored Vrbasa uz gitaru i flasu vina. Bar se moja generacija tako zabavljala.

Isto tako mislim da ovdje u BL fali "tematskih" kafica - primjera Irish Puba-a, mada mislim da se i u njemu muzika drasticno promjenila. Sjecam se vremena kada se bio otvorio. I Hard Rock vise nije onaj kafic kakav je nekad bio.

Ocito se vremena mjenjaju ili ja jednostavno starim..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
ih, otkad ja nisam izasao nigdje. uglavnom sve mi se svelo na dnevnu kafu, naveche shetnju gradom i povremeno, mada dosta rijedje nego ranije, pijuckanje na sindiju ili bateru. nemam neku zelju da nesto mijenjam na tom planu, a doduse nemam ni nesto pretjerano slobodnog vremena...ne jedem se zbog toga i trenutno blage veze nemam koje su to popularne kafane sad. vishe mi totalno puca neka stvar i za pabom, castrom i svim ostalim elitnim i manje elitnim kafanama i diskotekama. zreo za penziju...

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 21 Jul 2005, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Meni je na prvom mjestu da sam u dobrom drustvu, onda je svako mjesto dobro, samo da nije tolika guzva da se nemozes okrenuti oko sebe i da nije vrucina nepodnosljiva... Ostalo sve mogu podnijeti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 00:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
gluecifer je napisao:

Taj x ljudi je procentualno veoma mali broj s obzirom na one koji izlaze. Da je to neki ogroman broj i dan danas bi latino ili neshto slichno radilo.[/quote]

Pa ljudi, Latino Bar i dan danas radi, jel vi to ne znate ili šta? Gdje je problem, Budžak je toliko daleko od blještavila centra grada? :lol:[/quote]

Ne kontash. nije bukvalno da li on radi, tj da nije bukvalno katanac na vratima! al kakve veze ima goca bozinovska sa pochetnom idejom otvaranja latino bara??? nikakve!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 01:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
al' sami smo "krivi"za to,citam prije par dana kako ej Goca napunila Latino bar,sto znaci da smo mi primitivci i da od svake kafane napravimo folkoteku,ona ima publiku u tom gradu a ne latino muzika,znaci... dosta vas vise :) :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 02:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
pa sta se bunite, goca bozinovska je latino pjevaljka :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 02:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Što se tiče zabavnog života,ne samo BL već i dalje,blago rečeno katastrofa!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 02:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
arhitekt je napisao:
Rjesenje bi moglo biti u tome da se na pojedinim mjestima zabrani ulaz mladjima od 21. Zasto da ne? Pa upravo najvecu guzvu prave klinci. U njihovim godinama smisao izlaska bi trebalo biti druzenje pored Vrbasa uz gitaru i flasu vina. Bar se moja generacija tako zabavljala.

Izjava godine..... Sad su klinci i sa 21 god.... I zashto bi se smisao nekog izlaska sveo na flashu vina kraj Vrbasa. Vremena se jesu promijenila jer su sadashnji klinci (chitaj sa 20-21) cugali kraj Vrbasa sa 16 i sad hoce negdje da se "skrase". Ako ishta ne volim, to su guzve i zadimljeni mali prostori sa fush muzikom... Ali, shta cesh... Vishe se stvarno nema gdje izaci. Mada, vecheras sam se stvarno odlichno provela.... U onom Johnny B. Good-u je ok... Bila je svirka uzivo i ok su ljudi, nema nafuranih, ljudi doshli da slushaju muziku. Voljela bih da ima josh takvih kafana.... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 07:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Ja izlazim u kupusiste, jer u takvom stanju jedino me tamo pustaju da udjem...odem nekad do Jazz-a kad je svirka,nazalost veoma mali broj ljudi posjecuje te svirke.Svima je muzika postala propratni dio kao ono ,narokam se extazija i dobro iskacem, i kao nisam ja izasla da me neko bari ja sam tu da se dobro iskacem.Jbg upisi onda aerobik pa skaci cijeli dan. svi kao nesto u transu,...dodje mi da ugasim muziku i sve posaljem kuci mami..
Everybody move your body now, Everybody move your body now

Everybody move your body now, Everybody move your body now

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 09:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
bas mi vas zao.. stvarno.. sjecam se vremena kad su folk pjevaci nastupali iskljucivo u dvoranama.. svi kafici su imali svoju publiku i svoju vrstu muzike.. folk pjevace si mogao gledati ili negdje van BL ili kao sto rekoh, u dvoranama (Borik, Mejdan..)
a vidi sad.. hard folk cafe na svakom cosku izgleda :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AdelonE je napisao:

Ne kontash. nije bukvalno da li on radi, tj da nije bukvalno katanac na vratima! al kakve veze ima goca bozinovska sa pochetnom idejom otvaranja latino bara??? nikakve!

Aaaa, to je bilo više metaforički, sad shvatam ... :lol:

A Goca B. i Latino bar, zaboli me uvce i za jednu i za drugo ... Taj prostor bio je dobar na samom početku, uz izuzetak ogromne gužve. Danas, nemam pojma ko ide tamo, valjda likovi da gledaju Gocu B. No, šta imaju oni sa mnom. A Banjaluka je, uzgred, uniformisana, kao što neko reče. Svi su isti, sva mjesta su ista, sa manjim varijacijama ... Ako slučajno odskočiš, najebo si.

Pretpostavljam da gazde tj. vlasnici idu sa računicom da nešto zarade. A zna se šta je masovno. Goca B. i njoj slični(e). Ko bi doveo White Stripes u Banjaluku i očekivao da će dobro proći, pa još i zaraditi?! :lol:

Nema toga u Banjaluci, to zaboravite.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 14:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Lisa_Simpson je napisao:
arhitekt je napisao:

Izjava godine..... Sad su klinci i sa 21 god.... I zashto bi se smisao nekog izlaska sveo na flashu vina kraj Vrbasa. Vremena se jesu promijenila jer su sadashnji klinci (chitaj sa 20-21) cugali kraj Vrbasa sa 16 i sad hoce negdje da se "skrase". Ako ishta ne volim, to su guzve i zadimljeni mali prostori sa fush muzikom... Ali, shta cesh... Vishe se stvarno nema gdje izaci. Mada, vecheras sam se stvarno odlichno provela.... U onom Johnny B. Good-u je ok... Bila je svirka uzivo i ok su ljudi, nema nafuranih, ljudi doshli da slushaju muziku. Voljela bih da ima josh takvih kafana.... 8)

Nisi me skontala....

Ti ''klinci'' imaju vrlo sirok dijapazon kafica i mjesta za izlazak. Ne smatram ja da oni treba da se ogranice na gitaru, Vrbas i cugu, ali ipak smatram da treba da postoje dva-tri mjesta u gradu gdje bi bio zabranjen ulaz mladjima od 21. Na taj nacin bi se smanjile guzve, a i mi malo ''stariji'' bi mogli malo da se zabavimo.

Gledam pretproslu subotu kad su se dva klinca od 18-19 god. posajbali na parkingu ispred Capo-a. Pa zar takvo nesto treba.. Doslo mi je bilo da im pridjem i raspalim jedno dve-tri sljage i oteram kuci..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]