mangia je napisao:
jasam od nove godine izasao 2 puta svega i oba puta bilo njesra. scenario isti. gomila fufa se natakarilo, sponzori se slikaju najnovijim modelima mobitela, pokusavaju autima da udju u kafice, u vazduhu se osjete svi najnoviji parfemi ali dzaba opet smrdi. konobari svi zajapureni donose pogresno pice iako ste narucili vino i kiselu...
Ali ovo "pokusavaju autima da udju u kafice" je super receno.Bas doslovno docarava sliku.
indijanka je napisao:
Banjaluka puna kafica a nigdje se nema izaci?

Svima smetaju guzve u dva- tri lokala, ali svi ( vecina

) bi BAS tamo da ode

Svi bi da vide i da budu vidjeni.. Jel' ikome od vas stalo do druzenja, zeze, licnog provoda ili da blejite ko je sta obukao, slusate ko je sta ispricao, ko je s kim dosao, da kibisete ko ce koga odvesti...
Ali u "rupe", koje nisu napucane doticnim "sponzor" produktima, nece niko da ode
Ovo samo kod nas ima

Ovdje ima mnogo istine.
I mene nekad nervira to kenjkanje - "...tamo sve seljaci,tamo uvijek puno,tamo kic,muzika je ocaj... " - pa koji "lijepi moj" ides tamo!
Ali,s druge strane,ljudi kad izadju vikendom zele guzvu,mnogo tijela oko sebe,mnogo ljudi slicnih njima.
Kad zelis biti sam ostanes kod kuce,kad zelis nova poznanstva i mnogo ljudi oko sebe ides u pune,a ne u prazne kafice.
Eto,ja odem na kaficu u "Vrbas" (bas je prijatno na ovim vrucinama),prosetamo do Ciriha (i tamo mi je fino,a i uvijek ima mjesta u basti),u lokalni kafic u blizini zgrade.
Kad odem poslije posla u parkic na kafu spremna sam na guzvu i na cekanje za mjesto u bilo kom kaficu (pa setamo dok ne uocimo nesto slobodno),spremna sam i na odmjeravanje sa svih strana ljudi koji prolaze i na osobe za susjednim stolom koje ce cijelo vrijeme na sav glas komentirati sve koji prodju (stolovi su nacrckani jako blizu,da sto vise ljudi stane,pa cujes 3 stola okolo sta pricaju)... i opet me ponekad sve to iznervira,ma koliko ja svjesno isla tamo i ma koliko mi je sve to bilo unaprijed poznato.
Kod nas ljudi moraju (prosto moraju) da te iskomentarisu ako nisi nakvarcana (bijela sam k'o sir i ne pada mi na pamet da idem u solarijum),ako imas koji kg viska,a u suknji si (valjda bi morala ici u ski odjelu ljeti

),ako nosis japanke od 3 km,valjda bih na jutarnju kafu trebala doci u preskupim cipelama sa stiklom od 10 cm

).
No meni licno ne smeta,cujem,ali bas me briga.
Navece rijetko izlazim,a tad se pomirim sa guzvom,udaranjem u rebarca,konobarima koji grijese (ne krivim ih,u tolikoj guzvi nije ni cudo).
Kod konobara mi smeta kad nas par popodne ode na kaficu i (iako nije prevelika guzva) "zaborave" mi donijeti sok uz kafu,ali ga ni slucajno ne zaborave staviti na racun!!!To mi se vise puta dogodilo.