veteran 1987 je napisao:
Viktor_RBA je napisao:
Naravno da Borac treba da bude pomognut, ali ne na ovakav način. On je postao praktično klub jedne familije, nešto nalik Igokei. I sasvim slučajno sada se daju nikada veća sredstva, jer novac svakako ostaje u krugu porodice.
Ako već pitaš, Borac mora da ima upravu sastavljenu od profesionalaca, tipa Široki Brijeg, koji 20 godina vode isti ljudi i svaku sezonu završavaju bez dugova, uključujući i poreske obaveze, u šta sam se lično uvjerio. Ma šta ja lično mislio o tim ljudima iz Š.B., to su činjenice. Dok god je stranačkih kadrova i raznih pijavica, biće uvjek ista prica i tu dugoročno nema sreće. Kažem dugoročno, jer možda ove sezone i osvojimo titulu, ali se raspadnemo, kao i prošlog puta. Jer prosto nema sistema, naredne godine su izbori i potrebno je obezbediti privid da je klub vaskrsao. U Borcu rade samo podobni. Otjeras trenera iz cista mira koji te je vratio u PL (iako ni ja nisam odobravao njegovo ponašanje), a dovodis početnika čiji su kvaliteti upitni. A upravo je za razvoj te izuzetno talentovane djece iz omladinske škole (za koju sam znao još prije 4 godine i imao priliku neposredno da nadgledam njihov napredak) sada najvažnije da imaju trenera koji zna da ih prebaci adekvatno iz juniorskog fudbala na seniorski nivo. Bojim se da ni njegov stručni štab koji čine takođe početnici poput Maletića, nisu kadri za tako nešto, što je velika šteta budući da Borac odavno nije imao takav potencijal iz mlađih kategorija. A promjena trenera je samo jedan primjer.
Ova uprava je politička kao što je bila i prethodna. Jedina razlika je ta što ova pati od pozitivne medijske slike (u čemu im pomažu razni "portparoli" kojima je u srcu crveno-bijelo, a Borac samo posao) i samopromocije, dok prethodni i nisu krili da su fukare. Što neko reče ovdje: igrači se utrkuju da se zahvale vrhu na uslovima, kao da im je to dio ugovorne obaveze po potpisu.
Joj nemoj samo SB pominjati u tom kontekstu. Pa samo za Zakarica su preko Bandica i Mamica te SB Dinama i lokomotive oprali milion eura politickih para.
A ima toga koliko hoces. U ovoj zemlji i ne samo u ovoj nego na balkanu politika je u svemu i svacemu upletena. Nazalost.
Za nasu bajnu upravu se slazem.
Neka i naši to odrade, ako znaju, nije nikakav problem. To se radi širom Evrope i svijeta, tako da i mi ne treba da budemo izuzetak, pod uslovom da veći iznos završi u klubu, pa pozitivno poslujes kao pomenuti Široki.
Što se tiče ostalih koji pišu komentare tipa da ja preuzmem klub, porucujem im da me manu svog političkog sarkazma. Jer ako je njima normalno da Borac postane Crvena zvezda, Radnički Niš (iz poslednje dvije sezone) i sada Vojvodina (sa istim izvršiocem "naprednom " ciganšturom Lalatovićem), meni nije! Jedina suštinska razlika biće suđenje, ponavljam, zbog kompleksnosti državnog uređenja takozvane BiH, pa neće moći da se obezbjedi uticaj na tom nivou kao navedena tri kluba iz Srbije.
Iz ostalih naših gradova, nema razloga da mrze Borac i Banja Luku, jer Borac do sada nije bio toliko politizovan kao sada. Banja Luka je podržala Radnik (toliko da su nestale odštampane karte za istok, pa prodavali zapad kao istok), isto kao i prethodni put protiv Bugara. Ne postoji taj animozitet kao u Srbiji prema Beograđanima. A i kada je neko projekat (projekat je u svim sportovima kao SD Crvena zvezda), ne dolazi u situaciju da se gotovo ugasi kao u rukometu Borac ili stvarno ugasi kao u košarci, a gura se privatni klub Igokea.
Porodičnim uplivom i delegiranjem ljudi koji poput Vica nisu radili ništa prije Borca i ne bi radili ništa da im nije političke podrške, čini ovu priču mnogo više političkom nego ranije. Tako da su otrcane fraze i konstatacije da politike ima svuda i da je ona nužno zlo na ovim prostorima. Naravno da jeste, ali ovdje se prešlo preko svake granice ukusa.