banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 20:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Maj 2005, 19:06
Samo da kazem da zavidim svima koji su bili na nekom od ova tri koncerta.Mogu samo zamisliti kako je super bilo.
Dali je moguce da je neko snimao koncert?Nema veze kakav je snimak i gdje bi se to moglo pogledati.Ako neko sazna nebi bilo lose da nam javi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 20:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Idi na svastara.com, rubrika forum/ muzika. Ima par snimaka sa koncerta u Sarajevu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 20:47 
Pripravnik
Pripravnik

Dust je napisao:
Idi na svastara.com, rubrika forum/ muzika. Ima par snimaka sa koncerta u Sarajevu.

Hvala . Idem odmah pokusati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik

Selma,
putuje na fakultet.
Ona putuje, ja kofer nosim,
molim.
Tezak je al' posto njen je licno,
ja i taj kofer volim.

Selma, Selma, Zdravo, Selma,
putuj, Selma,
i molim te, ne naginji se kroz prozor.

Selma,
na ulasku u voz ti htjedoh rec.
Nesto njezno, sto izaziva,
pozor.
Al rekoh samo zdravo, Selma,
i molim te ne naginji se kroz prozor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
01.07.2005
Blic: Bregoviću milion evra od mini-turneje Bijelog dugmeta
Mini-turneja grupe Bijelo dugme održana u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu donela je organizatorima i članovima grupe milione evra, piše Blic. Niko pouzdano ne zna koliko su Goran Bregović i Raka Marić zaradili, pošto su oni sve i organizovali, ali se smatra da se radi o najmanje milion evra svakome. Prema tvrdnjama Blica, Željko Bebek je prvo bio pristao na honorar od 36.000 evra, ali kada je čuo koliki je Bregovićev honorar, on je, ucenivši Bregu i Raku Marića svojim neizlaskom na scenu, zahtevao 60.000 evra, koliko je navodno na kraju i dobio. Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović zaradili su po 36.000 evra, a Alen je zaradio i dodatnih 10.000 evra na račun reklame za pivo MB. Laza Ristovski je dobio 20.000 evra, a ostali članovi benda između šest i deset hiljada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
pa jesu li se oni okupili ili nisu vishe?...fuckin white button mogli su i Madonu dovest za prednastup :evil: :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
E crkli da bog da, kolike su pare dobili..... Mogla sam kucu sebi kupiti za te pare.... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 12:45 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
Prema tvrdnjama Blica, Željko Bebek je prvo bio pristao na honorar od 36.000 evra, ali kada je cuo koliki je Bregovicev honorar, on je, ucenivši Bregu i Raku Marica svojim neizlaskom na scenu, zahtevao 60.000 evra, koliko je navodno na kraju i dobio. Mladen Vojicic Tifa i Alen Islamovic zaradili su po 36.000 evra, a Alen je zaradio i dodatnih 10.000 evra na racun reklame za pivo MB. Laza Ristovski je dobio 20.000 evra, a ostali clanovi benda izmedu šest i deset hiljada.

Ma lazu garant.Nemoguce da su dobili tako malo za sva tri koncerta.Za Bregu OK tu je negdje ali ostali premalo.Citao sam negdje da je samo u Sarajevu Brega dobio 250 000 KM, Bebek 50 000 KM ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
selam je napisao:
Vader je napisao:
Prema tvrdnjama Blica, Željko Bebek je prvo bio pristao na honorar od 36.000 evra, ali kada je cuo koliki je Bregovicev honorar, on je, ucenivši Bregu i Raku Marica svojim neizlaskom na scenu, zahtevao 60.000 evra, koliko je navodno na kraju i dobio. Mladen Vojicic Tifa i Alen Islamovic zaradili su po 36.000 evra, a Alen je zaradio i dodatnih 10.000 evra na racun reklame za pivo MB. Laza Ristovski je dobio 20.000 evra, a ostali clanovi benda izmedu šest i deset hiljada.

Ma lazu garant.Nemoguce da su dobili tako malo za sva tri koncerta.Za Bregu OK tu je negdje ali ostali premalo.Citao sam negdje da je samo u Sarajevu Brega dobio 250 000 KM, Bebek 50 000 KM ...

Svakom po zaslugama. :lol:

A nek su i oni završili to jahanje po glavama. Dosadili su svima ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 05:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
jesu vala svima dosadili. gdje god se okrenes bijelo dugme. sada ce godinama da repriziraju te koncerte na tv-u.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 10:23 
Pripravnik
Pripravnik

"Bijelo dugme" priprema inozemnu turneju
Piše: N. KARANJAC

Dugmemanija se nastavlja?

Neki bi rekli da je prica zvana Bijelo dugme konacno završena. Baš kao što su prva dva koncerta u Sarajevu i Zagrebu, tako je i onaj beogradski bio još jedna potvrda da Dugme nije nestalo, da bend i njihove pjesme još žive duboko u svima nama.

Kud koji...

Sa sudionicima ovog muzickog spektakla pokušali smo razgovarati dan nakon zadnjeg koncerta u okviru ljetne turneje. Medutim, vecina njih je uglavnom bila nedostupna, još su odmarali od burne noci, ili su poput vode benda Gorana Bregovica krenuli na put. Kako saznajemo, Brega je otputovao u Italiju, gdje ga ocekuju koncerti s njegovim Orkestrom za svadbe i sprovode. Potom odlazi na turneju po Španiji.

“Sve je bilo fantasticno. Kao da nikada nije bilo rata na ovom prostoru. Cijela Juga je bila jedinstvena na našim koncertima, pjevajuci zajedno sa nama. Uostalom, Bijelo dugme je oduvijek iskljucivo bilo sinonim za nešto lijepo”, kazao je Milic Vukašinovic i dodao kako je svirati na Koševu, Maksimiru i Hipodromu, pred toliko stotina hiljada ljudi, bio neponovljiv osjecaj.

Nakon odsvirana tri koncerta, prema rijecima Željka Bebeka, jednog od vokala benda, emocije se mogu svesti na nekoliko rijeci. Za njega je ovo bajka iz koje još ne može naci izlaz.

“Ovo je nešto najljepše što mi se moglo dogoditi u životu i garantujem da ista osjecanja imaju i ostalih clanova benda. Za nekoliko dana odlazim na godišnji odmor koji cu provesti sa porodicom krstareci Jadranom. Nadam se da cu u meduvremenu uspjeti srediti emocije te da cu uspjeti smisliti šta cu i kako cu dalje”, rekao je Bebek.

Iako su na prvoj pres-konferenciji u Sarajevu izricito kazali da je ovo definitivno kraj Dugmeta, posljednjih dana u medijima su se pojavili natpisi kako se bend ipak sprema na svjetsku turneju.

“Ako se ja pitam, odmah cu spremiti kofere i možemo krenuti. Dakle, ja sam za! Upravo naš posljednji koncert u Beogradu bio je dobra prilika da se uvjerimo koliko je svijet zainteresovan za naše nastupe. Sva tri koncerta, a narocito beogradski, pratilo je i puno stranih medija, koji su izvještavali o njemu kao o trenutno najvecem evropskom koncertu. Stoga mislim da tim koncertima ne bi prisustvovali samo naši ljudi u dijaspori, vec i stranci. Narocito od kada Dugme radi sa clanovima Orkestra za svadbe i sprovode, duhacima, te klapom Nostalgija. U narednih dva mjeseca svi clanovi benda bice na odmoru i imat cemo dovoljno vremena da razmislimo o svemu. Mislim da bismo se onda mogli ponovo skupiti i eventualno razgovarati na tu temu”, rekao je Željko Bebek.

Za dijasporu

Vukašinovic se slaže sa Bebekom. On smatra da bi bilo nepravedno prema svim našim ljudima u dijaspori da im se ne ponudi isti spektakl.

“Znate, u Dugmetu sam bubnjar, a privatno posljednjih godina radim kao gitarista. Sav moj život je Bijelo dugme i bio bih spreman odmah krenuti na svjetsku turneju. Smatram da su, kada je u pitanju bivša Jugoslavija, ova tri koncerta bila sasvim dovoljna, ali mislim da u svijetu ima dovoljno ljudi koji nas žele cuti i vidjeti i koji su to zaslužili”, dodao je Vukašinovic.

“Vatreni poljubac” ponovo na okupu

“Najprije cu se nekoliko dana odmoriti, a onda ponovo pocinjem sa radom. Najprije moram završiti novi album Hanke Paldum, a potom cu sa svojim bendom Vatreni poljubac poceti pripreme za nastup na Zajecarskoj gitarijadi, koja ce se održati 20. augusta. Naime, sa Pericom Stojanovicem, gitaristom Vatrenog poljubca, sreo sam se na jednoj od proba Bijelog dugemta i nekako nas je cijela atmosfera pomalo obojicu ponijela, pa smo odlucili ponovo okupiti bend i zasvirati. To ce biti prvi nastup Vaternog poljubca od 1986. godine”, kazao je Milic Vukašinovic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 10:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

gluecifer je napisao:

Kakvim zaslugama? Po čemu su Bregović i menadžer zaslužili toliko više para od drugih (ukoliko su one cifre tačne)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
gluecifer je napisao:

Kakvim zaslugama? Po čemu su Bregović i menadžer zaslužili toliko više para od drugih (ukoliko su one cifre tačne)?

Pa vidish da sam se nasmijao na to.

Otkud ja znam kako su se oni dogovorili da podijele pare. Iskreno, boli me dupe i za njima i za njihovim parama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Meni su se vec na glavu popeli... nadam se da je euforija prosla... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 08:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

05.07.2005
Traže nazad pare ili da „Bijelo dugme” ponovi koncert
Novosadski advokati Arsenije i Gordana Katanić u ime 20 Novosađana podneće danas Prvom opštinskom sudu u Beogradu tužbu protiv grupe „Bijelo dugme” i nadležnih u firmi „Mjuzik star prodakšn” zbog lošeg ozvučenja koncerta na Hipodromu. Advokat Gordana Katanić rekla je Srni da je bila na koncertu „Bijelog dugmeta”, ali da se na 50 metara od bine ništa nije moglo čuti zbog lošeg ozvučenja. „Od Gorana Bregovića i `Bijelog dugmeta` tražimo ili da nam vrati novac za kupljene karte i plati troškove dolaska u Beograd ili da koncert ponovi. Mislim da ovo drugo nije neizvodljivo, s obzirom na to da je Bregović izjavio da bi voleo da još jednom svira pred 200.000 ljudi”, istakla je ona. Na konstataciju da je Bregovića retko ko dobio na sudu, Katanićeva je odgovorila da će on ovog puta „sigurno izgubiti”.

„Brega mora biti svestan da je onih 20 Novosađana koji nas podržavaju u tužbi samo početak, a da je nezadovoljnih sa koncerta bilo više od 150.000. Mislim da će nam se svi oni koji su imali vizuelni, ali ne i audio ugođaj, pridružiti kad čuju da smo podneli tužbu, tim više jer će presuda sigurno biti u korist nas prevarenih”, kaze Gordana Katanić. „Bijelo dugme” održalo je oproštajni koncert na beogradskom Hipodromu 28. juna, na kome se, prema procenama domaćih i stranih izveštača, okupilo oko 200.000 ljudi. (Srna)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
jos ce na kraju Brega njima biti duzan a ??
:lol: :lol:

al' malo juce..........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
jest se ljudi provaljuju.....

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2005, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Ej ljudi , posto je kod nas bio direktan prenos koncerta iz BG na Pink-u,njihova izdavacka kuca "City records" ce objaviti DVD u nekom narednom periodu! S obzirom da se mnogi zale na ozvucenje , ovo ce biti super stvar opet se podsetiti dobrih hitova( sa boljiim zvukom)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 18:30 
Pripravnik
Pripravnik

Treba razumjeti ljude.jebi ga i meni bi bilo krivo zapucati dvjesto- tristo kilometara bez veze.Opet naj manji je problem u izgubljenoj lovi vise bi mi bilo krivo sto nisam oceifio kako je trebalo a svjestan sam da najvjerovatnije nikada vise necu imati sansu da ih vidim.
Naravno oni tu nemaju nikakve sanse na sudu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bijelo Dugme nije rokenrol bend!

To je narodnjačka prevara Bregovićeva!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]