banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2005, 21:16 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Ehm, KS, aLf i ja nešto ko fazon pravimo/planiramo da pravimo šah. Manje više, svi se slažemo da to već postoji, ali čisto iskustva radi, a i red je da postoji nešto takvo a da je naše, dakle riješismo da to napravimo...

Dakle, server za šah i klijent.
KS je odlučio da radi klijent aplikaciju u Delphiu, za komunikaciju će da koristi WinSock2 TCP konekciju ili neku Client kontrolu, sry, ne razumem se u te borlandove komponente. Svejedno, protokol će biti definisan jasno...

aLf će raditi grafiku pošto se napalio na photoshop :D

Moj dio: e ja trebam da napravim sve što potpada pod riječ "server". Odlučio sam da koristim python naravno :) i to još sa mysql-om i twistedmatrix - net bibliotekom. Sve ide ko po loju, osim jedne stvari ... Pitam se, ko će da bude host? Dakle, tražim pomoć... Da li ima neko ovdje ko bi mogao da nam posluži kao host? Pozdrav svima i pomozite malo ako možete :)

Btw, ako nam mnogo ljudi pomogne, možda sve stavimo kao opensource.

EDIT: Trenutno se smaram pravljenjem dijagrama, mada bice i to jednog dana gotovo ... tako da nemam konkretnih rezultata --- josh.

Poslednji put menjao che.guevara dana 02 Jul 2005, 23:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 21:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Koliki vam webspace treba? Koje tehnicke specifikacije se moraju ispuniti za taj vas projekt? Mozda mogu nesto da ucinim. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 21:29 
Urednik
Urednik

E brate, meni treba samo računar na kom može da se vrti jedan python program. To je sve. Poželjno bi bilo i da se na tom istom računaru nalazi i mysql server. Mada može i neki drugi SQL, ali da ne komplikujem, a i da ne radim više no što je potrebno, valjalo bi dakle da je mysql.

Što se pythona tiče, evo "potrepština"
- python 2.4 ili noviji
- zope.interface paket instaliran
- mysql-python paket 1.2 ili noviji instaliran
- twistedmatrix 1.3 (isprobavam novu verziju 2.0 ali nemam vremena, tako da nisam siguran da li ću da koristim staru ili novu verziju ...)
- opcionalno : server *možda* jednog dana dobije neki gui interfejs, i to *možda* rađeno u GTK ili wxWidgets (aka wxWindows) tehnologiji, tako da možda i to bude potrebno. ma, više šminkerski, čisto da bi administracija servera bila lagodnija ...

Evo šta će python skripta da "zauzme":
- port 80 za svoj http server
- port xyz i još x slobodnih portova za konekcije sa klijentima
- racionalno zauzeće procesora i memorije

* evo jedne ideje *
trenutno u svijetu postoji više standarda i mnogo više servera. problem je to što su mnogi nekvalitetni, neki nisu besplatni a na nekim nikad žive duše da se nađe ... bilo bi genijalno da napravimo neki "chess proxy" ili bolje "worldserver" - server koji bi u sebi držao liste svih servera i igrača i omogućavao igranje igrača sa jednog protokola sa igračima na drugom protokolu ... zamislite samo, koji bi to fazon bio! Univerzalan projekat! Nešto što ne postoji, barem kad je šah u pitanju ... koliko ja znam :)

sve ideje, pomoć ili šta već uključujući i spam, šaljite kao privatnu poruku ili email ...

poz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2005, 13:12 
Urednik
Urednik

Evo samo da pokažem da se ovdje ubrzano radi ... evo šta je jedna moja skripta ispisala kao status:

Kod:
IMEFAJLA                       LINIJA
ChessFactory.py                   127
ChessServer.py                     84
ChessConsole.py                   119
ChessDatabase.py                  395
ChessREADME.py                     32
ChessHTTP.py                      323
ChessUtils.py                      31
ChessGame.py                       46
ChessChat.py                      175
codestatus.py                      35
UKUPNO 10 FAJLOVA I 1367 LINIJA !!!
đ

:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 19:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Krenu sam sa izradom stranice. Mozete je pšosjetiti na:

http://chessgame.cjb.net/

Jos uvijek je u fazi izrade, tako se nemojte vezati za ono sto vidite!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 20:55 
Urednik
Urednik

:roll:

Mislim ono ...

Ljudi, ovaj šah će se moći igrati i preko IRCa, takođe će (je) moguće chatovati/komunicirati/provjeravati score preko irca, mislim ono, thx thx thx :)

Sve u svemu, zahvaljujući apstrakciji protokola, neće me čuditi ako dodam podršku za igranje preko bušenih kartica :wink:

Digresija jarane, ima li tog hosta?

Treba nam neki buržuj koji može da nam donira python host!? Ima li takvih ovdje? Dobiće šarenu ništu zauzvrat !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 17:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Sta tacno treba biti na serveru i linkovi do tih aplikacija ?
Kakav ti pristup odgovara ssh ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 18:43 
Urednik
Urednik

Manje više, treba mi cijeli računar (pentium2 dovoljno) koji će biti uključen non stop i prispojen na mrežu.

Administraciju tog računara mogu da radim i preko ssh, nemam ništa protiv. Samo, ko mi može tu pomoći? :P

EDIT:
- ozbiljno kažem ovo, jednog dana napraviću verziju i za telefone, pogotovo sad kad postoji python za symbian telefone !
- aplikacije koje treba postaviti na taj host još su u fazi izrade, dakle niti beta nije gotova, tako da nemam koristi da išta hostujem bar još jedno mjesec/dva dana :I
- na računaru treba da se instaliraju neke python stvari, mysql (a može i postgre jer to u pythonu ništa nemjenja, samo promjeniš drajver, iako bih radije mysql, čisto jer je moj random generator odabrao taj :) )

eto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2005, 14:57 
Urednik
Urednik

Sve me neki blesavi problemi usporavaju ... ne radi mi mysql kako treba, ili bar njegov python wrapper ...

Svejedno, izgleda da nešto ne štima ovaj pyMySQLdb sa najnovijom verzijom mysql-a, moraću da nađem neku stariju ... recimo appserv, nekad sam imao verziju 2.0 instaliranu ... ... ...

Tako da ... malo ću da kasnim, šahisti su navikli na čekanje :D

:P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 16:21 
Urednik
Urednik

ovaj windows je proklet, sve sam isprobao i nece da radi i gotovo (odnosi se na pymysqldb) ...

prebacio sam projekat na linux (debian) i na stariju verziju pythona 2.3 jer je on josh uvijek rasprostranjeniji od 2.4 verzije. sve promjene se odnose na *ne upotrebu* dekoratora.

btw uskoro cu dodati neke nove stranice o pythonu u onu moju knjizicu, pa mozda bude koja rijec i o dekoratorima (za sada imam tekst o upotrebi urllib-a, ftplib-a i shutil biblioteke) .

evo, ovdje u linuxu mysql fino radi, nemam zamjerke ;)
ujedno sam testirao i ftplib na linuxu ...

evo bash razmishljam, najveca korist koju imam od linuxa je to stho na ova cetiri cd-a dolazi dosta toga stho bi u windowsu morao da skidam sa neta - vec podesheno, sigurno etc ... dakle, spasio sam se downloadovanja sa dialupom ;)

iju, josh kad nabavim ovu frozen verziju, mada, frozen ce po obicaju trajati nekoliko mjeseci i onda dolazi stable, mozda bih trebao sacekati na to ... svjedno, gg, i ovaj je dobar btw :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zanima me sta si tacno koristio PyMySQLdb ili MySql Pyton ?
Ako vec koristis MySql zasto ne skines MySqlov connector za pyton nego koristis tamo neki ljevi PyMySqLy.
Meni MySql-ov connector za .NET radi odlicno !!!

http://sourceforge.net/projects/mysql-python/

Anyway zasto se ne prebacis na D3D ili OpenGL da pravis 3D/2D igrice, srbijanci su recimo izbacili Will of steel igricu koja je relativno dobro prosla na stranom trzistu (iskljucivo americkom jer je njima i namjenjena - citaj rat u Iraku). Uglavnom ne govorim da je to sto ti radis nesto lose vec je problem sto ce tebi samom puno vremena trebati da uradis taj sah, kada bi radio nekom rasprostranjenom tehnologijom mozda bi ti neko prisao i pomogao :) perion

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 20:58 
Urednik
Urednik

Ehehej ... odmah na vrh, jel ;)

Pa polako, prvo malo logika i te stvari, beš 3d to je samo šminka. Učim ja OpenGL ali ne pada mi na pamet da počnem da pravim 3d igru i da završim kao Will Of Steel - najgluplja igra koja je ikad izašla :P

Šta reći za WoS kad ga je Svet Kompjutera rangirao sa oko 50% ? Šta reći kad igra nije htjela da radi na mom računaru? (sasvim standardna conf.) ?

Džaba im 3D grafika i Shaderi2.0 kad ne znaju da napišu A* algoritam za pronalaženje najkraćeg puta. Šminka. Programerski Skill se krije ispod šminke. A šminku prave dizajneri :P

Poenta je da bi bilo bezveze da sad učim 3D a da ne znam kako da napravim mrežni interfejs, kako da podijelim igru na klase, kako da ovo kako da ono, osim toga niko nije počeo odmah sa izradom 3D igara, nego sve ide postupno. E ja smatram da sam dosta napucan algoritmima ali nikad nisam radio nikakav server. E ovo je prilika da napravim nešto i pri tom steknem mnogoo iskustva. Dakle, poenta je server. Ja pravim server. A client će ako bog da da napravi KS, inače ću ja jednog dana.

Vidiš, čak sve se ovo i uklapa u tvoj savjet (hvala), naime, uradim server ovako kako sam krenuo, a slijedeće godine napravim klijent aplikaciju u c++ koji je 3D ! Eto vidiš ;) Ali prvo server ;)

I da, ja koristim baš taj mysql connector koji si mi preporučio :P I nevalja. Ali na windowsu. Na linuxu imam pymysqldb i radi odlično. Mislim čak da je to ista stvar. (python-mysql == pyMySQLdb)

pozdrav i hvala ti što diskutuješ ovdje malo sa mnom ;)

PS: Ja sam u duši humanista, komunista, filozof i "open sorsaš" , profit me često nimalo ne interesuje, barem kad radim nešto za svoju dušu kao što je ovaj chessprojekat ... Smrt kapitalizmu :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 23:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da da sve je to tacno ali postoje greske u tvojoj logici:
Naime zivimo u nekakvoj demokratiji koja po meni smrdi (da li sam zaboravio da kazem da sam na casove demokratije dolazio sa KGB majicom?!) u komunizmu se kralo ali bogme i davalo, u ovoj demokratiji samo se krade (ffs!!!). Znaci raspravili smo o tome gdje smo i sta smo predjimo na glavnu stavku. Gledajuci iz mog ugla pazi sta ti se moze desiti: zavrsis gimnaziju sve super i sada trazis posao, gdje god dodjes na razgovor od tebe ce traziti (bar na ovom podruciju) da radis u VB (u vecini slucajeva!!! ) da znas raditi sa bazama podataka i slicno, niko od tebe nece traziti da im radis programe u pythonu niko ti nece traziti da radis programe za *nix platforme, mozda ali toga je u malim kolicinama. Nikome nije vazno koliko ti dobro znas programirati u pythonu, koliko dobre algoritme mozes da napravis, da li si bio na nekakvom takmicenju 3 4 ili 6-i jer njima treba neko ko ce da napravi program za vodjenje knjiga, onaj ko bude radio za tim programom nece biti manga za OS i kojekakve gluposti , NE njega zanima samo program i nista vise!!!
Jos jedna stvar oko Will of steel, uzmi u obzir da su hrvati (croteam) jos davno izbacili svoju prvu igru (sirius sam), iako je zasnovan na Q3 engineu. Po meni WoS je POMAK za nas, WoS se vrti na sopstvenom engineu (valjda), tacno je da sam taj engine ima dosta problema, uzmimo za primjer pathfinder koji je bio totalno s*eban sve dok nije izasao patch.
Ali zar ne mislis da je bila ipak hrabrost potrositi godinu dana (vjerovatno manje) praveci igricu, momci su nailazili na ozbiljne probleme ali sve su oni to prevazisli i iznjedrili prvu igricu koja je imala eho u gaming communitiyu :) Njima se to ipak na kraju isplatilo igrica je bila par nedelja u top 5 kao best selling !!!!
Zajebi i demokratiju u komunizam razmisli kako ces prezivjeti u ovom odvratnom svijetu.
Ja sebi ne mogu priustiti zadovoljstvo da programiram python ili pravim neke ozbiljne programe za druge platforme, zbog posla sam morao da ucim C#, VB.NET ali sve to samo zbog jednog i ultimativnog cilja - prezivjeti !!!

Ti mozda mozes reci "profit me ne zanima", zao mi je sto ja tako nesto ne mogu reci, moj otac je bas to rekao mome tetku "mene profit ne zanima i necu ulaziti u biznis sa tobom" to je bilo tada. Danas taj tetak se voza u mercedesu a ja u ladi koja se raspada (respect to lada), ali ipak bih volio da kada neko ulazi u moju ladu vise ne pita oce li se lada raspasti ?!

Izvinjavam se na glupostima ili greskama koje sam napisao jednostavno sam umoran a sutra mi je radni dan - moram se naspavati ;)
OWN THE DAY !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2005, 14:35 
Urednik
Urednik

"Da bi usrećio svog sina, nemoj mu povećati imanje, već mu smanji želje" -- Sokrat

:)

Mislim da se slažemo baš oko svega što si rekao ;) Krasno. Konačno neka srodna duša. Jest tako je, treba preživljavati, ali mene još jednu godinu prehranjuju roditelji (koji mi već sad daju do znanja da ću "sutra" morati da ih izdržavam :D) a onda fakultet i možda outsource-ing pa onda pravac zapad - kozarska dubica ;)

Idem da se bavim poljoprivredom kao svaki pravi Srbin. Kupiću kolibu na vrh Vrištika u Prosari i ima da kuliram! U Drakseniću ima wireless i to je to. Naći ću neku seljanku, napraviću čopor djece da bih mogao da igram WoW i na lanu i to je to. Sijaću žito da bih mogao da hranim ptice a za sebe nemam da se sekiram :) ... eh, da :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2005, 23:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
Citiraj:
Idem da se bavim poljoprivredom kao svaki pravi Srbin. Kupiću kolibu na vrh Vrištika u Prosari i ima da kuliram! U Drakseniću ima wireless i to je to. Naći ću neku seljanku, napraviću čopor djece da bih mogao da igram WoW i na lanu i to je to. Sijaću žito da bih mogao da hranim ptice a za sebe nemam da se sekiram Smile ... eh, da #Beer

E odavno nisam video ambicioznijeg komunistu :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2005, 14:53 
Urednik
Urednik

ma parafraziram onaj tekst iz Sveta Kompjutera :lol:

Taman posla, samo sam se shalio :)

Stvarno, teshko je danas nestho raditi a da to radish mimo kapitalizma. Vjerovatno se svi moramo prilagoditi trenutnom ekonomskom sistemu, ali uvijek imati dozu sumnje u sistem i vrebati priliku da ga oborimo i uspostavimo novi, bolji ;)

Drugim rijecima, adaptirati se na sistem, ali ne uzeti kapitalizam kao da je "bogom dat" ko stho SAD misli. Evropa je vec nestho drugo, mada opet ...

Stha ja znam, ovo je freeware projekat, jer nemam dovoljnog znanja da napravim neshto ozbiljno niti imam trzisthe etc ...

Verty, razmishljao sam nestho o OpenGL-u i shvatio sam slijedece> danas na svijetu imash punu kapu Java, Game i Php programera tako da se zaista ne isplati uciti to. Jednostavno --- svaki drugi klinac zna php i zeli da pravi 3d igre, da bude faca. A opet, svaki gazda (ko i taj tvoj) trazi da mu se napravi nekakav lijep program, gdje upada .NET ili Java. Ma jok bre, mene interesuje kod. Cisti kod. A mi je nekako python najbolji.

Znate li da firma koja je radila efekte za Star Wars (Industry of Light And Magic, ako se ne varam) koristi python? Znate li da google koristi python? A google mi bash djeluje kao najinteligentnija firma, tako da ... jbg. Kad zagusti, znam Javu za svaki slucaj (i josh uvijek je koristim), ali nekako, java nije u duhu mog duha ;) drugim rijecima, navikao sam na vishe slobode i na lakshe kodiranje. Java je previshe usthogljena. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 01:12 
Urednik
Urednik

Postho sam vec rijeshio da koristim ovaj topic kao blog, evo da samo postavim stha sam uradio u zadnjih nekoliko dana:

1. Dodao sam konfiguracione fajlove - u linux stilu, server ce se upravljati editovanjem tekstualnih fajlova. Glavni config.cfg fajl se nalazi u folderu ./conf/ i tu se nalaze neke varijable poput - ime servera, jezik, mysql account i tako to

2. Napravio sam modul za "univerzalno" prikazivanje gresaka. Znaci, ono, lokalozovani exception. Tako da ce klijent aplikaciji lakse biti za razumjeti i objasniti korisniku ako dodje do neke greske, a lakse je i za programiranje

3. Poceo sam da radim na pravilima saha, jer server mora da provjeri svaki potez koji klijent zahtjeva da se odigra (inace bi omogucili varanje)

4. Imam solidno napisan mysql interfejs, fino radi, mada ima mjesta za doradu - u kontinuitetu sa ostalim dijelovima programa

5. Ej, bash sam napravio fin logging sistem :D, napisao sam dvjesto linija da bih napravio tri obicna log streama - zakomplikovao sam maksimalno, sve siru i vojnoj muzici za ljubav

6. Fino sam osmislio chat kao podrsku na serveru, cak mogu da kazem da se "ponosim" jer to je prvi uspjeshan UML plan koji sam uradio (ustvari to nema veze sa uml-om, ali lici na to, radio sam pencil&paper tehnikom i onako nashkrabao u stilu UML kako ce chat raditi). Trenutna koncepcija chata (odvojen je od ostatka servera), omogucice da se razliciti klijenti (nash, irc, neki deseti) mogu povezati u nashe "chat sobe"

7. Takodje, sasvim solidno sam isprogramirao (oko 50%) ChessFactory i ChessProtocol - dvije stvari koje necu moci da testiram dok ne uklopim sve ostalo - i dok ne nadjem nestho stho ce mi posluziti kao klijent aplikacija. Osmislio sam nash protokol (za sad, desetak komandi) ali ima tu josh jako mnogo da se uradi

ALI, postavlja se pitanje
KS i ja smo doshli na ideju da napravimo jednu ovakvu server/client aplikaciju kako bi reklamirali stho nas, to gimnaziju i teol. Medjutim, kako stvari stoje, ja sam pretjerao, ks ima pametnija posla a teol/gimnazija su tipicni predstavnici RS tako da to i nije neki razlog. Hvata me osjecaj da cu napraviti nestho stho nece biti korisna stvar. Jer sigurno vec postoji neki dobar Free Chess server...

Jel da? Mislite li vi da ce dobro doci josh jedan server za sah? Isplati li se (to sigurno, jer vremena imam preko raspusta, a moram nestho da ucim - eto taman programiranje servera, ali ko stho rekoh, ovo je previshe). Heeelp. I da li ce biti ikakve podrshke? Koji djavo da radim pravi pravcati free server ako mi niko ne garantuje free host / link ? Hmm, treba mi koji savjet definitivno... Stho mrzim Whineing :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 03:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Pa pazi, ako nista drugo, barem vjezbas programiranje. Kad uradis sve to, prijavljujem se kao beta tester. :)
Inace, ranije sam aktivno igrao sah, isao sam na skolska prvenstva i omladinska prvenstva RS, te sam igrao u klubu i po lokalnim turnirima. Vjeruj mi da cu odmah uociti vrline i mane te aplikacije.

Inace, FICS ( http://www.fics.com ) je jedan od Free Chess Servera.

Btw. da li ti planiras interakciju u igri samo izmedju dvoje zivih ljudi ili planiras ubaciti i nekog bota (computer player)? Kako bi odradio logiku tog robota? Da li planiras uvrstiti neki ranking sistem?

Kako zamisljas napraviti neki transparentni protokol, koji ce podrzavati vise chess platformi, pogotovo ako se koristi neka metoda autentifikacije?

Znas, ideja je super, ali je stvarno zahtjevna za izraditi i jos nisam cuo, niti pretpostavio da bi jedan covjek mogao sve to odraditi.
Sta je sa GUI za end-usere? Sta je sa dokumentacijom? Jesi li isplanirao neki online-marketing (commercial i non-commercial)? Kako zamisljas maintance citavog tog projekta u slucaju da se ti razbolis ili da zbog skole/nekih drugih obaveza budes sprijecen ispraviti neki bug ili aktivno raditi na razvoju i unapredjivanju tog projekta? Da li imas resurse potrebne za development i "production" - hosting ili server housing, vremena, love za internet konekciju i td.?

Da li si razmisljao da nakon prve beta verzije objavis svoj projekt na SourceForge-u ili Freshmeat-u? Vjerujem da bi od Open Source zajednice dobio solidan feedback, pa bi onda mogao da skontas sta i kako dalje...

Do tada, smatraj sve to samo kao usavrsavanje programerske vjestine i nemoj da gajis prevelike ambicije, da se ne razocaras u slucaju fijaska citavog projekta...

Ako vec imas vremena, onda uci i usavrsavaj nesto od cega ces moci solidno zaraditi (C++, Java, .NET, baze podataka), a ne nesto sto ces smatrati samo hobijem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 19:16 
Urednik
Urednik

Digresija: Nakon konsultacije sa "cyber" prijateljima iz BattleForWesnoth komune, dogovorili smo se svi da zapocnemo pravi open source projekat. Pogledali smo mane trenutnih chess servera i dosli smo do nekih prekretnih ideja za ovaj chess projekat:

1. ukazano je da su mane trenutnih servera ne fleksibilnost - igrate sah, sah sah i samo sah.

2. stoga smo odlucili da generalizujemo objekte za uspostavljanje igre i protokol po kojemu igra radi.

3. dakle, mi ustvari pravimo univerzalan server cije su karakteristike da moze da prevodi strane protokole u nash i da se igre mogu dodavati putem izrada novih protokola

Cijeli projekat ce ako sve krene po planu biti hostovan na http://savannah.nongnu.org sajtu i ocekujem da ce biti josh ljudi koji ce raditi samnom. Ovo je vjerovatno prvi veliki opensource projekat koji je zacet na nashim prostorima. Pravimo najveci opensource gamming portal na svijetu!

Za pocetak, poceo sam da pretvaram / prepisujem kod na ovaj novi koncept, napravio sam model aplikacije, bice to jedna fina stvar. Samo malo vjere u projekat i bice sve sjajno jednog dana. Hopefully. Ocekuj ovdje josh informacija, nash beta testeru :)

Vrh

Tema posta: Evo nesto o sahu
PostPoslato: 06 Jul 2005, 22:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 08:54
Pogledaj ovu web stranu jedna je od najpoznatijih strana za igranje saha na svetu i free
http://sji.chessclub.com/sji/

Inace aplikacija je u Javi i jako stara ali frcera odlicno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]