Schlager je napisao:
Mrzim generale poslije bitke,pa ću napisat par rečenica sad prije Izbora...
Ako opet izdominira ovaj što juče treći put ponavlja da je dao penzionerima 50 maraka da glasaju za njih...ili govori ovo iz mog potpisa,da nije bitno ko je koliko stručan,već da li je u sistemu vlasti...to znači da narod jednostavno voli pišanje u usta i da nije uopšte izmanipulisan..Meni je ovo jedno deseta,15-ta kampanja...ali nikad niko ovako otvoreno narodu nije poručivao da je retardiran i ismijavao mu se ovako brutalno u facu...dosad su bar lagali
Znači,nemojte onu priču "lako je manipulisati neukim narodom"..ne,taj neuki je mnogo pametniji od mnogih obrazovanijih,koji podržavaju ovog pišača u usta....naravno,oni to podržavaju uz objašnjenje kako su drugi mnogo gori nego pišač u usta..ustvari,znaju kako bi sigurno bili gori...lakše to napisat,nego otvoreno reć volim pišača....čak i 90% onih koji nikad nisu bili na vlasti...i oni bi bili gori od Pišača!!
Mislim lako je naći i neki gaf opozicije...Ali upravo poslušah to od juče,negdje iz Laktaša ili Lijevča,i zato mi i dođe inspiracija za ovaj post..da ne ispadne da me forum,ili neki forumaš inicirao.......U snimku on govori "Danas kreće isplata,da uzmete svojih 30-100 maraka i dođete glasati za nas!!"...a oduševljena svjetina -ORGAZAM"!
Znači,treba jednom za sva vremena presjeć tu priču kako on manipuliše neukim narodom,i samo sa zaposlenim budzetlijama...I ovaj forum će biti jako lijep svjedok vremena,koliko su za jednog takvog kromanjonca zalijegali ovdje najškolovaniji među nama

Koja je tacno razlika u manipulisanju?
Na pitanje kako skolovani mogu mjenjati sistem Mile odgovara da je izvan sistema politickih partija to gotovo nemoguce. Vama je manipulacija drugim kontekstom ove izjave jedna od bitnijih u kampanji
Na klip u kojem je ocito da se Mile zajebava o "vracanju" 100 maraka ko ne glasa za njega, jer je nevidjena glupost i pomisliti da on može znati ko je glasao a ko nije, vi stvarate famu kako ce im te pare biti oduzete.
Na davanje para glasacima, sto je i praksa SDSa, vi pričate kao da ne postoji hiljade ljudi kojima ste vi dali pare
Centar vase izborne kampanje je nesretni Dragicevic i manipulacija s njim.
Crnadak kao da cita forum, pa je nakon sto je odigrao predstavu za PzD oko Lavrova, a kojeg realno boli kurac o cemu Crnadak tupi, odlucio da baci kampanju u Bakirove vode i obecava 10.000 radnih mjesta nakon sto pobjedi.
Vi nemate stvarnu kampanju, ni ekonomski program na kojem ste trebali zasnivati kampanju, vi imitirate Milu i postajete najveci manipulatori ikad. Zašto ste to sebi dozvolili?
On mozda smatra da je narod nepismen i glup, no ocito je da vi smatrate narod retardiranim.
Zbog vas dobijam zelju da se politicki angazujem, a smisao angazmana bi bio da zatrem SDS da nestane.