Ma u vegeterijanstvu nema nista lose, ali stvarno,kako god da se pogleda. Ne kazem da bi sad ishrana svih ljudi morala biti takva, ali vjerujte mi divno je ne oduzeti nekome zivot samo zbog dobrog zalogaja (jer rijetko kad se radi o prezivljavanju,kod covjeka mislim).
A sto se tice zdravije ishrane piramida ishrane nam govori sve. Pa kad nas je mama sve tjerala da jedemo kelj, kupus, poriluk, karfiol... nije cinila to bez razloga. Nas organizam moze sasvim lijepo opstati, a da uopste ne jedemo meso. Ma kad se najedes spinata mozes na bausteli radit.

No svakom njegov izbor ... samo da se ne pretjeruje.
Nego ipak mi malo smeta sto je u drustvu normalno prezderavati se mesom, a povrcem i vocem ne ... i na kraju jos budes lud, cudan i obiljezen zato sto ne zelis jesti meso, meni licno, iz jednog tako plemenitog razloga.
A biljke i zivotinje se ne bi trebale porediti, ipak su to dva razlicita svijeta. Kad vidite zrelu jabuku ili jagodu pocurice vam slina na usta, ali hoce li biti isto tako kad vidite tele, pilice, konja, macku, psa ... A i zrela jabuka se ne ''kolje''.
Nije istina da mi odrzavamo ravnotezu jeduci zivotinje, pa mi ih danas nasilno proizvodimo... I u zivotinjskom svijetu postoje biljojedi i mesojedi. Jedan lav jede odredjene vrste zivotinja, a ne sve sto mu se nadje pod ruku odnosno sapu kao covjeku koji zbog dobrog zalogaja (ili dobrih cipela) dovodi neke zivotinje do istrebljenja.
A da, prapracovjek je na samom pocetku prvo bio biljojed i bio je vrlo miroljubiv ,medjutim kad je otkrio krv i meso i primjenio to kao ishranu, postao je veoma agresivan (bila jedna emisija o tome).
Pozdrav svima!