samo da prijavim,da sam korigovao stav od sinoc,u kojem sam iznio da je Drasko ispao moron juce..Nakon sto sam danas sjedio sa jednim mojim prijateljem,koji je prisustvovao citavom slucaju...
kaze da je mnogo veci debil ispao mile dodik...
prica ide ovako...mali dosao da sere i provocira svojim performansom....ubjedio prvi prsten policije da ga pusti sa "kamenom za temeljac"..jer je on aktivista,kandidat na ovim izborima,performansi su njegov nacin politicke borbe,da oni krse Ustav sprecavajuci ga u njegovoj borbi,stavljajuci se na jednu stranu,bla,bla,bla.....itd..uglavnom,ubjedio ih je da ga puste...i prisao blizu skupu,gdje je prvo naisao na spirica..kaze da je cak i prijateljsko caskanje bilo..da mu nikola drugarski govori nesto u stilu "mali imas petlju,imas muda,ali politika nije blickrig,politika je igra na duze staze,ovo,ono"..i za to vrijeme dok drasko i spiric u pozadini caskaju,mile drzi govor svojim pobornicima...nista novo,klasika...izdajnici...a mi gradimo.....bla,bla,bla..ali svakom recenicom dize ton,osjeti se neartikulisano deranje i sasvim neprimjerena prica...cijelo vrijeme se osvrce..i u jednom momentu,usred recenice,okrece se,razgrce masu iza sebe,potpuno prekida i misao i govor... .....,i prilazi mjestu gdje razgovaraju spiric i mali drasko,u kojem ga spiric ubjedjuje da bude strpliv i ne igra na ho ruk,vec na duze staze,udara ga po rukama,da li i izbija telefon,ili ne,nije vidio...nakon toga je bilo ono sa obezbjedjenjem..dal ga je neko munuo ili ne u tom naguravanju,nije dobro vidio...ali def nije bilo nesto dramaticno
uglavnom,kolega je ostao sokiran kako se mile upecao i koliki je klen ispao,zasto nije samo iskulirao...
a ja sam na selu bio u informativnoj blokadi,vjrerovao vama i televizijama,nije mi se ni onaj pateticni borenovicev press svidio..i zajebao sam se...a ne zna se ko je gori i ko vise navlaci za vlast
eto vam puna istina,pa izvucite zakljucak