banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 04:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 444 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Ima Vader Onoga ko njega brani, jer, ako ga Taj ne bi branio, ne obrani ga niko živ, pa ni on sam, a mislim da je isto tako i sa svakim od nas.

:D

Sh'o ce reci :"Don't worry, be happy." :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
anonimna je napisao:
ma najbolje ignorisati stvarnost ...a i ribice nisu takve...belive me

Nisam najbolje shvatio na šta misliš.

Nedavno sam bio kod astrologa da mi "pročita" godišnji horoskop, i između ostalog mi je rekao da ću ove godine biti realniji :D, i dodao je "što je neobično za ribe" :D

Mada ne znam u čemu sam do sada bio nerealan. Ako vi znate ukažite mi na to pa da vidimo.

Leona je napisao:
Nisam ja ljuta na tebe. Samo se ne slazemo u nekim stvarima, zbog kojih ja ispadam glasna, prozvana, i galamdzija na ovom forumu

Draga Leona evo da ti kažem nešto vezano za onaj moj kometar o ovom tvom novom avataru, prenosim ga ponovo da ga svi vide:

Vader je napisao:
Pa [taj tvoj novi avatar znači] možda to da ti u suštini želiš i trebaš da letiš ali ti ta prevelika haljina to otežava, pa ne možeš da letiš u onoj mjeri koju želiš, ne možeš da ostvariš ono što bi željela jer si u nekoj mjeri sputana. Treba da se oslobodiš nekih svojih koncepata i programa koji te guše iako oni tebi možda djeluju lijepi kao ta haljina i ne želiš da ih se odrekneš jer se bojiš otkrića prave sebe pod tom haljinom. Pored toga ta krila su ti manja od haljine, što jasno upućuje na to da te haljina sputava, i da si sebi "obukla" nešto sa čim ne možeš da letiš (da se na potreban način uzdižeš i napreduješ).

Ovo što sam napisao je uopšteno. Čvrsto vjerujem da se to odnosi na sve ljude, počev od mene. A ako se odnosi na sve ljude onda tu spadaš i ti. Ako se ne varam i psihologija kaže da svi mi imamo jako mnogo neriješenih stvari unutar sebe, neke konflikte, komplekse, fobije, zablude i drugo. A pored toga ima tu i još mnogo više, kad se gleda sa duhovne strane. I sve nas koji to imamo to koči, blokira, otežava nam jasniju samospoznaju. Često svojim nekim konceptima koji se držimo kao pijani plota sebi uskraćujemo mnogo toga lijepog, iz čiste tvrdoglavosti, ponosa, inata, nedostatka duhovne spoznaje o sebi, životu, situacijama koje nas snalaze. Puni smo grčeva. Ja to vidim i na sebi, u sebi. O tome su lijepo pisali duhovni učitelji jer su oni dobro znali koliko toga ima, i koliko nam to otežava "let" tj. duhovno uzdizanje i rast, sazrijevanje, samooplemenjivanje. Kako se budemo oslobađali od toga bićemo sve lakši za "let". Ali treba raditi na tome, a prije svega to trebamo uočiti, postati svjesni toga što nas guši i koči. Ako nismo svjesni toga onda nećemo priznati da toga ima u nama pa nećemo ni raditi na tome. Jer život je puno ljepši nego što mislimo. Kad progledamo to ćemo vidjeti. Svi mi treba da letimo, bili mi toga svjesni ili ne, negirali mi to ili ne, ali nam neke naše "haljine" to kao tegovi otežavaju.
Ljudi pate jer jedna iskra u njima (duša) želi nešto drugo (bolje) za njih od onoga što oni žele, što rade, što ostvaruju, pa kao što neki psiholozi kažu: patnja je signal da nešto nije u redu, nešto što želi da nas prodrma i probudi. Antoni de Melo je rekao da neki ljudi mogu da se probude tek kad toliko pate da kroz patnju dodirnu samo dno. To su oni najtvrdokorniji koji neće da se probude sa manje muke.

Možda vam se dešavalo da nešto umom želite ali imate neki loš osjećaj ("u stomaku") oko toga, pa vi to što ste umom zamislili ipak ostvarite ali se to vremenom pokaže kao loše. Ili poslušate taj "osjećaj" pa vidite da je to bilo dobro.

To bi moglo biti ono što u jednoj pjesmi kaže Đorđe Balašević:

"...postoje u nama neke neprevodive dubine, postoje u nama neke stvari neprevodive u reči..."

Zato sam Leona ono napisao, a ne da bih psihoanalizirao tebe kroz tvoj avatar, već sam napisao nešto uopšteno. To je bio neki eksperiment da vidim kako ćeš reagovati. Ja bih bio najsretniji da si na to odgovorila:

da, toga ima kod mene, ali toga ima i kod tebe i kod svih drugih, to što si napisao važi za sve

P.S.
Micelijuse, lijep komentar o "branjenju"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
Zato sam Leona ono napisao, a ne da bih psihoanalizirao tebe kroz tvoj avatar, već sam napisao nešto uopšteno. To je bio neki eksperiment da vidim kako ćeš reagovati.

Dobro, akceptiram sto si napisao (onaj opis o avataru). Psiholoski gledano, mislim da si u neku ruku u pravu sa tim objasnjenjem. To je tvoje LICNO objasnjenje. Neko bi mozda to drugacije protumacio, tj. dao neko drugo objasnjenje. Jer ne gleda svako isto neke stvari. Neko bi mozda u tom mom avataru vidio zenskog "Isusa" koji se "penje" u nebesa. Zar ne?!

Druga stvar je, da mi, vecina forumasa ovde ukljucujuci i mene, nema tako opsirno znanje o Psihologiji,znanje o dusevnosti i ne razmislja tako opsirno kao ti. TAko da od mene ne mozes npr. ocekivati reakciju kakvu bi je i ti imao.
Kako si na pocetku, recimo "napao" osobe koje imaju neki avatar... mislim da sve sto napises kao objasnjenje avatara, osobe s tim avatarom ce prvo pomisliti da hoces da ih ponizis. mozda i nije tako, ali tako izgleda.

Trece, stvarno nisam ni na nista mislila kad sam izabrala taj avatar. Jednostavno sam ukucala u google "scorpio" (posto sam skorpija u horoskopu), dosle su mi neke slikice, i izabrala sam bas TU sliku. Ali nisam ni na nista mislila, ama bas ni na nista. Htjela sam samo da promjenim avatar.

Moje licno misljenje, sto se tice ove teme, mislim da znas. Mozda mozes naci "neki pravac" na odnosu avatara koji te usmjerava ka karakteru neke osobe...ali da avatar moze da karakterise neku osobu onakva kakva zaista jeste... sumnjam.

Ja sam dosad promijenila ne znam ni ja koliko avatara, svi su se razlikovali jedan od drugog... I bas me zanima ...sta ti sad mislis o meni, kao osobi?! Kakva sam ja osoba? Kad skupis sve one avatare (s obzirom da ih se sjecas)!

Poslednji put menjao Leona dana 12 Jun 2005, 21:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
najbolje je biti niche u intelektu
i nula u duhovnosti

tako si uvijek zadovoljan samim sobom
a who the fuck is the god.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
ignorisanje stvarnosti- to shto negiras da je Najgora kad je govorila o postovima aludirala na tebe (znam da si rekao iz zeze da nisi ti, ali u svakoj shali ima pola istine :D )

za ribice to da su mirne, stidljive i povucene... [-X ...nisu bash sve, zivi primjer :D ...da, da, da ma ribe su super realne kad je rijec o drugima i znaju savrseno rijesiti svaku situaciju, samo kad je rijec o njima samima onda se dosta spetljaju pa malo previshe "polete u oblake"

slazem se sa japanskom ruzicom da je tesko analizirati ljude po avatarima

micelijus prvo branis Vadera pa onda govoris da se samo on moze odbraniti, upravo zato sam ti rekla da i ne treba da ga branis, jer se slazem sa tvojim komentarom da najbolje svako sebe moze odbraniti (vrtimo se po zacaranom krugu, a cini mi se da smo tvrdoglavi oboje pa ne vidim neki kompromis ovde...jedino ako ti ne priznas :D )

"Shoot for the moon and if you miss you'll still be among the stars!"

ma ajsmen moja parola je da je bitno da si zadovoljan, pa nije bitno da li ti to zadovoljstvo vidis kroz duhovnost, nauku, intelekt...

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
stvarno nisam ni na nista mislila kad sam izabrala taj avatar

Nemoj da se opterećuješ više oko tog avatara. Rekao sam ti da sam ono napisao uopšteno. Možda bih isto to napisao da si odabrala neku sasvim drugu sliku.

Leona je napisao:
Mozda mozes naci "neki pravac" na odnosu avatara koji te usmjerava ka karakteru neke osobe...ali da avatar moze da karakterise neku osobu onakva kakva zaista jeste... sumnjam

Ova tema nije otvorena zato da analizira sve osobe na osnovu njihovog avatara, niti sam ja ikad mislio da je to moguće. Mislim da to stoji i na početku teme, u prvom postu. Tema je otvorena da ukaže na fenomen jedne vrste avatara, na u to vrijeme malo poveći broj provokativno golišavih djevojaka na avatarima, u sprezi sa pisanjem djevojaka sa takvim avatarima koji je bio u fazonu nekog kao napaljivanja raje, u fazonu "pogledajte me, ja izgledam onako kao na avataru, divite mi se, uzdišite za mnom..." i slično. Baš je koliko se sjećam bilo komentara "ja izgledam kao na slici".
Ovo govorim samo da podsjetim zašto je tema otvorena.

A što se tiče procjenjivanja ostalih osoba na osnovu avatara, to zavisi od toga koliko je neko samo onako bezveze sebi odabrao nickname i avatara ili koliko je smišljeno to odabrao, sa svjesnom namjerom da ga to na neki način oslika.
Kao što je na primjer Najgora sebi promišljeno i pošteno dala to ime :D

anonimna je napisao:
ribe su super realne kad je rijec o drugima i znaju savrseno rijesiti svaku situaciju, samo kad je rijec o njima samima onda se dosta spetljaju

Ima toga :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2005, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Japanese_rose je napisao:
Prije nego pocne slijedeci nastavak serije "Policijski sat" :-? samo da upitam Najgoru : Dobijas li ti neke popuste na Fakultetu ? :D

:-k

Imam povremeno besplatan pristup internetu ako ulovim kompjuter (imamo 1) da je slobodan, drugo ništa :D :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2005, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Vader je napisao:

A što se tiče procjenjivanja ostalih osoba na osnovu avatara, to zavisi od toga koliko je neko samo onako bezveze sebi odabrao nickname i avatara ili koliko je smišljeno to odabrao, sa svjesnom namjerom da ga to na neki način oslika.
Kao što je na primjer Najgora sebi promišljeno i pošteno dala to ime :D

:angel10:

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2005, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
anonima je napisao:
e meni vishe lici na Yodu...pametno malo stvorenje, koje se krije , svaka mu je zlatna, ali ga malo ko razumije.

Zanimljivo, ali i ja sam bas ovako pomislila :D . I ko kaze da ribe nemaju nesto zajednicko??? :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2005, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona ako mene pitaš onaj tvoj prošli avatar sa škorpionicom je bio ljepši od ovog sadašnjeg

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2005, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Leona ako mene pitaš onaj tvoj prošli avatar sa škorpionicom je bio ljepši od ovog sadašnjeg

A sta cu kad mi brzo dosadi uvijek isti avatar. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 00:22 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka

Micelijus je napisao:
Leona je napisao:
U tom slučaju, nemoj stavljati avatar uopšte.

Okani me se covjece.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2005, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Micelijus je napisao:
Leona je napisao:
U tom slučaju, nemoj stavljati avatar uopšte.

Ako joj brzo dosadi jedan avatar, mozesh misliti kako bi joj bilo bez avatara?! Shta te briga za to, meni su bash super njeni avatari, uvijek neke lijepe cure...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 02:24 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 02:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zashto? Tebi nije lijepo vidjeti lijepu curu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 11:53 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 14:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
:D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka

Micelijus je napisao:
Jeste, ali nisam baš nešto zainteresovan za gledanje lijepih momaka, pogotovo ne u onako provokativnim pozama

Mozda zato sto te "poze" ne pasu lijepim momcima. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2005, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Micelijus je napisao:
Jeste, ali nisam baš nešto zainteresovan za gledanje lijepih momaka, pogotovo ne u onako provokativnim pozama

Mozda zato sto te "poze" ne pasu lijepim momcima. :wink:

Lol... Ne, nego Micelijus ne konta da je nama curama lijepo vidjeti i lijepu curu i lijepog momka... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 444 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]