Odvratna, jadna, mizerna i zalosna je ona vlast koja "pravi pakao" covjeku koji jos pritom nije ni politicko-partijski motivisan u svom legitimnom demokratskom pravu da izrazi svoje misljenje, mada ni to nije dozvoljeno (mislim na zloupotrebu ovlastenja) da se zbog toga vrsi politicko nasilje i institucionalni terorizam koji je nista drugo nego jedna vrsta terorizma tj. terorizam kao i svaki drugi (za mene licno, a i za definiciju terorizma nema razlike izmedju institucionalnog i islamskog terorizma jer i.jexan i drugi terorizam je sirenje atmosfere panike i straha sto je definicija terorizma). Koji je smisao toga i cemu to? Jednom ce "moji" doci na vlast. Sta sad da i "moji" kad dodju na vlast da "prave pakao" politickim i drugim neistomisljenicima bilo koje vrste? Je li to rijesenje? Jeli to zivot? Ako jeste onda ..bem ti takav zivot! I sami sebe ce oni koji to primjenjuju "sahraniti" jer nista nije mimosviheta. Taj koga sistem terorise (i u globalu govorim) on je dio tog istog sistema jer placa platu tom isto. sistemu koji ga terorise, tlaci i unistava, placa struju, placa dobavljace, placa komunalije, placa ni sam privrednik ne zna sta sve placa niti sama drzava za sta sve dobija pare s obzirom na to da je suma propisa toliko komplikovana da prevazilazi i sistem koji bi trebao da podesi isti u interesu privrede i vecih prihoda na osnovu toga, a ne na osnovu "cijedjenja" sve manjeg broja privrednika. Ti ljudi koje privrednik placa, neki su clanovi jedne, neko clanovi druge, neki trece partije itd. Privrednik ne gleda ko je u kojoj partiji, kao ni "obicni" ljudi, samo ljudi iz vlasti, koji su se ocigledno odrodili i odmetuli od drustva, glume bijesne i osione gliste. Predstavnocima vlasti glasanjem niko nije dao dozvolu da ubijaju ljude, terorisu neistomisljenike i prave im pakao od zivota njima i njihovoj porodici i citavom drustvu na kraju krajeva. Iz koje pecine su neki izpuzali? Neki se ponasaju kao da je Srpska njihova prcija i cacevina pa misle da mogu da rade sta hoce, da se sile i da se sprdaju sa sistemom tako sto ga zloupotrebljavaju. To je nista nego "put u pakao". Eto kako se kreiraju neprijatelji. Kada direktno ili indirektno udaras po egzistenciji, po familiji, ocekuj isto to jer ovaj sistem tj. ljudi koji ga trenutno cine su ocigledno zaboravili zasto su na vlasti, zaboravili subda su tu da bi nas predstavljali u sto bolje svjetlu, a ne da nas bprebijaju, ubijaju, terorisu. Ovi sada vladaju nad nama su poceli da udaraju i po svemu najsvetijem: po narodi, po djeci. Previse su se osilili. Nisu se zaustavili na tonjenju u korupciju i bliskim vezama sa mafijom vec su se toliko osilili da im smetaju i, figurativno govoreci, slucajni prolaznici, koji su im cak i najveci neprijatelji, nadju vlast uvijek nesto, kad imas pokvarenu vlast koja od niceg ne preza, budimo spremni na to da tudje sitne gresku u koracima vlast predstavi kao veliku i tako opravda svoju brutalnost koja prevazilazi ono zbog cega je tu, a sa druge strane tu su i veliki problemi koje ta ista vlast stvara narodu, a koje ta ista vlast predstavlja kao sitnicu ili ni ne spominje ili udare pricu na drugu stranu. Dame i gospodo, imamo posla sa gadnom i sve gadnijom i prepredenom i sve predpredenijom vlasti koja je od iole normalnog zivota u RS napravila pakao i to ne samo tom covjeku i onom klincu sto je nastradao pod okolnostima svima poznatim (kao i policiji koja je se pravi pametna tj. mutava, a isti time samo pokazuju koliko je citav sistem zaglibio u mulj zbog nekoliko kriminalnih pojedinaca na vlasti), vec i citavom drustvu jer ne bjeze svi redom iz mjesta gdje vlada med i mlijeko, vec tamo gdje nema zivota, a tamo gdje je vlast kriminalna i glavom bez obzira. Ostace Srpska prazna ljustura kako neki ljudi ne shvataju. To nije samo fraza, to je proces koji traje, a koji je uzeo maha cim nema dovoljno vozaca kamiona, doktora, gradjevinara, pekara, elektricara, mesara, tesara, klesara, vajara, zidara, automehanicara, kuvara, ugostitelja, medicinskih sestara, zubatskih tehnicara, frizera, vodoinstalatera, inzinjera, arhitekata itd. Sav dinamican i bitan za zivot dakle ne samo za normalan zivot vec i za zivot bitan kadar nam ode, a ostaju nam samo penzioneri da umru i ko ce sutra da nastavi da zivi u ovoj zemlji ako se ovo.ludilo nastavi. Da li nasi ovi .urcoglavci na vlasti razmisljaju o sutra? Ocigledno da ne cim su "u kecapu" do guse. Umjesto da preokrenu stvar na bolje, oni su gore preobratili na jos gore i pritom kazu da od njih ima i gorih. Kako gospodo draga sa vlasti moze gore od goreg kada ste vi uzurpirali taj "segment" do te mjere da onaj ko dodje poslije vas moze jedino da gura ovaj sistem na bolje s obzirom na to da je tu sada ogroman prostor dok u segmentu goreg vlada zasicenje. Svako iole razmislja o boljem sutra za sve, a ne samo za sve uzi krug ljudi, zna da moze bolje, a ne gore. Ne moras biti genije da gurnes zemlju u jednom pravcu, a ne u drugom. Zalosno je koliko ova zemlja ima resurasa i koliko ljudi imaku energije, kao i politicari koji svu tu svoju energiju i znanje koriste da bi unistili Republiku Srpsku. Kada ti isti politicari samo promjenili polaritet tj. presli iz ogromne kolicine negativizma u ogrnu kolicinu pozitivizma, ali pravog, a ne kazu bijelo, a ono kao pred apokalipsu, crno da crnje ne moze biti, jos malo pa pa srcani udar sistema, a sto ce se i desiti, ako politicari nastave da idu u kriminalu cak dotle da se igraju sa ljudskim zivotima i ljudskim sudbinama. Ovo je diktatura cim drzava terorise i ubija svoju djecu. To je fasizam, komunizam i terorizam u jednom pakovanju. Ova vlast se toliko ukopala u negativizam i to cak svake moguce vrste sto je ocigledno, da jedino sto nam preostaje jeste da protestvujemo protiv takve vlasti sto vise i da paralelno sa tim razmisljamo sljedeci put, na izborima, da li opet takvoj garnituri vlasti dati da vlada tj. u ovom slucaju .ere po nama (narodu). Ja mislim da za kojih nekoliko mjeseci da narod kroz izbore "istrese iz gaca" kroz glasanje protiv onih koji su nas doveli do ivice drustvenog pakla i sunovrata, kao da nisu Hriscani pa ni boga se ne boje ovi nasi politicari na vlasti. Jedno je sigurno, uskoro za nekoliko mjeseci slijedi prilika za mijenjanje davno ..ranih gaca, a nakon toga, ako nam opet dodje na isto, opet mijenjati za 4 godine, gace treba mijenjati na svakih 4 godine, a kad se neko sjeti da uvede i mogucnost vanrednih parlamentarnih izbora, gace treba mijenjati svski put kad su ..rane. Necu da trpim politicke mazge, bizgove i drugo zivotunjsko carstvo na vlasti. Vlast ne smije sa bude gora od naroda vec bolja od istog kad je vec pametnija. Narod nebi trebao da se poistovjecuje sa politicarima! Tu lezi zajeb svih zajeba. Odsad treba glasati samo za onog koga ne razumijemo, po mogucnosti nista jer takvi obicno i vuku zemlju naprijed. Ko bude spominjao ekonomske pojmove za koje ni mnogi Amerikanci ne znaju ili prvi put su culi, ja cu da glasamza takvog. Kada je sistem na ivici drustvenog sunovrata, obicno tada covjek cijeni najvise sve vrijednosti koje su u suprotnosti sa time. Neznam za druge, ali ja cu da glasam za nekog "neocekivanog". Za sada samo znam za koga necu ni u ludilu mi je (ne direktno vec indirektno, kao i citavom drustvu, a nekima i direktno) takve vlasti pun kofer. Ako su nesposobni (a jesu) neka daju nekom drugom da vodi vlast ili da padnu jos vise. Sve u svemu, zelim im da "izguraju" citav mandat i da ih moje oci vise nikad ne vide. Nije ova vlast kriminalna 99.99 odsto, ali dovoljno je ovih 0.01 odsto glasnih nepostenih da bace sijenu na citavu vlast. Problem nastaje kada manjina terorise vecinu. Samo ovdje demokratija znaci vladavina agresivne, beskrupulozne i bahate manjine nad vecinom. Zakoni su tako skrojeni da su manipulacine razne vrste moguce. Imam osjecaj da nam je sistem namjerno skrojen polovicno da bi se mogao da izvrda i kaze da je sve u skladu sa zakonom, a na svojoj vlastitoj kozi, u vazduhu i oko swbw medju ljude vidim da su ljudi poceli da zive samo jer zivjeti se mora, a neki se odlucuju na to da oduzmu sebi i to kada im je sistem tj. drustvo vec oduzelo sve drugo, dok neki oduzimaju drugima pravo na zivot. Postali smo drzava gdje samo smrt ima perspektivu, smrt i krediti za penzionere tj. zadnja slatka radost pred smrt poznatija i kao dodatna zaostavstina u amanet uz imovinu ako ima. Drzava nam postala zesci crnjak, a dosle i nove gemeracije, njih ne interesuju sujete, ko koga, ko kome i ko ce koga, intrige, spletkarenja, podmetanja o negativizmi razne moguce vrste. Hoce jasne uslove, sto manje glavobolje i sto jaci pravni sistem sa sasvim jasnim pravilima ako je moguce koja ne mogu ili tesko mogu da se zloupotrebe, sistem u kome nece nas pojesti mrak. Ustvari to hocemo svi. Dosta js bilo orangutan koji misle da su vlast sami po sebi, a ne sistem i funkcija koju obavljaju. Kad god budemo tolerisali i dozvoljavali da pojedinci na vlasti budu ispred sistema, onda bolje da se selimo kolektivno kad vec zmurimo na nasu propast o ne bunimo se protiv iste.
|