banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 15:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Sep 2017, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Drugar prije mjesec dana kupio i30 karavan, uradio atest i sad se vodi kao teretni - vratio pdv i izasao ga tipa 20.000KM nov iz salona. Moguce da tako i vani ljudi uzimaju auto na firme pod teretne i voze privatno. Uzmite i to u obzir. Ne branim nikog, ali cuo sam svakakve price o citavim flotama opela koje kramaru stoje u DE pa ih uvozi kad zatreba. Ali opet, te price sam cuo od 5 ljudi koji drze placeve 100m dalje od kramara pa ono...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Sargas je napisao:
Upravo o tome i ja pričam...

Eto moj auto bio star 2 godine i 5 mjeseci, ali neka zaokružimo na 1000 dana. Prešao 160000 km. Znači da je svaki ubogi dan prelazio 160 km. Ne znam kako je mogao preći više od toga...

Meni iskreno djeluje da je ovaj lik nekakva konkurencija Kramaru i radi sve što je u njegovoj moći da ih stavi na loš glas.
Kako ne moze preci vise od 160? Ima ih u bosni sto prelaze toliko... Iduci na posao i s posla

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 15:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ali baš svaki dan. Svaki ubogi dan...
I radnim danom i vikendom. I vjerskim i državnim praznikom. Bilo +40 ili -20 stepeni. Pa i ćuskije padale...

Pa moraš nekad i odsjediti čitav dan u kući ili odvesti auto na servis... :D

To je kao da apsolutno svaki dan od kad kupiš auto voziš Banja Luka - Doboj - Banja Luka.

U godini imaš oko 260 radnih dana. Znači za 2.5 godine to je oko 650 dana.
Znači ako voziš samo radnim danima, morao bi prelaziti oko 250 kilometara dnevno.

I sad skontaj da je to auto sa 160000 km na satu. Dakle ako neko vraća kilometražu onda bi auto moralo imati barem 250000 km da bi vraćanje imalo smisla.
Računicom dobiješ:
- ako voziš svaki dan = 250 km dnevno
- ako voziš radnim danom = skoro 385 km po radnom danu (to je dionica BL - Zagreb - BL)

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Poslednji put menjao Castra dana 09 Sep 2017, 16:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Ima vozila koja prelaze iznenađujuće malo, a ima ih koja prelaze iznenađujuće puno, različiti su uslovi eksploatacije, tako da nemojte da vas čudi kilometraža jer je sve moguće.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 16:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rajder, znam. Jasno je meni to sve.
Ali ovih 160000 km za dvije ipo godine je po mom mišljenju već neka gornja granica koliko možeš voziti u porodičnom autu. Kad neko kaže da je to kilometraža poslije vraćanja, jednostavno se zapitam kako je moguće da neko sjedi više od toga u autu, a da nije kurir, šofer ili taksista...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Upravo kako je Rider napisao, sve zavisi.
Vozio sam se prije neki dan u 500L od Patrola.
Prešao 60.000 i kusur km, a kupili auta prošle godine.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 16:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Eto, a to je taksi vozilo...

Za 2.5 godine ta cifra od 60000 km taman dođe negdje na 160000 km. Ali kako može još više?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 16:14 
Moj kum sa sluzbenom skodom oktavijom za dan zna da i 500 km predje tako da nikada se ne zna...danas on, sutra opet neko drugi sa istim autom moze voziti i eto, nakupi se...ima vise do doboja ako se ne varam? Ne znam sada sa autoputem, ali nema sanse da je 80 km u jednom pravcu, bar 100 km ima...voz je cini mi se oko 90 km...

a opet znam lika koji je za 6 godina presao 36 000, skoda felicia 1.2...pametnjakovic kupio garazu 15 minuta pjeske od stana...da ne pisem o tome da nije nikada dao gas da predje 2500 obrtaja...ako bude ikada prodavao od njega cu uzeti auto

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 16:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Računaj da se ti fiati praktično i ne gase. Tri smjene i opleti. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 16:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ima do Doboja 92 kilometra.

Razumijem ja i da se službena vozila više voze, ali koliko je takvih vozila?
Opet, ne vjerujem i da službena vozila non stop prelaze po 500 km dnevno... :D

Na kraju, mi smo prodali Klija sa 250000 km. Vidi se na njemu da je puno prešao, volan izlizan, ručica mjenjača izlizana, tkanina na sicu se skroz istanjila...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Banjaluka Prnjavor Doboj 120km

Kod nas pasat službeni presao z 3 godine presao 270 000...pa ti racunaj negdje po evropi...

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
dajte ljudi dozovite se pameti,kakvo vracanje kilometara,kramar placevi prodaju desetine auta mjesecno,kakvo crno presvlacenje volana,rucica i ostalih gluposti...kupujes polovan auto,sutra ti se raspe turbo na autoputu i kriv je kramar jel?

auta koja gutaju km po Njemackoj su bmw,audi,mercedes...i na tim autima se lako kriju pravi kilometi jer nakon 300tkm takve eksploatacije enterijer je bukvalno nov,susrecem se sa takvim autima svaki dan...
sigurno ce muljati sa km na popisanom citroenu c4

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Kramar prodaje i Audi i Mercedes ;)

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 18:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Sep 2017, 06:33
To koliko sluzbena vozila prelaze, glupo je uopste raspravljati, ja sam vidjao po 330 000, skoro nove mecke stare 2 godine, jer sta mislite da oni uzmu sluzbeno vozilo da ga maze i paze i da ne predju nista sa njim, oni uzimaju ta vozila da ih voze u 3 smjene vise ljudi, da bi im se isplatilo, sta mislite da oni padaju na tim autima, ona su i te kako odsluzila svoje zato i jesu daleko ispod cijene, mogu biti i taxi, ili nesto kao usluge prevoza sa vozacem, rent-a-car ili slicno, a tek teretnjaci i obicna sluzbena vani prelaze ogromnu kilometrazu. Privatnim vozilom jeste tesko preci tu kilometrazu, ali sluzbenim ne, pa cak i kod nas gdje je mala drzava prelaze se ogromne kilometraze, a zamislite po Evropi. Konkretno na ovom autu sto sam ja uzeo, slucajno sam stimajuci navigaciju pronasao gdje je auto prije isao, i to su bile neke relacije Brisel - Pariz(306 km)(jedna od najkracih), pa Brisel-Lion(728 km), itd. uglavnom FR, bilo je jos nekih memorisanih ruta u druge drzave. tako da je vrlo moguce preci veliku, bas veliku kilometrazu

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 18:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kad si tako dobro upucen u sve i kako se mulja,kupujes skup auto,zasto nisi uzeo godisnji par dana,bukiras hotel u Njemackoj,obidjes par placeva sa premium selection autima i izaberes sta ti se svidja,svabo ti sredi sve papire i table,tvoje je samo da napunis tank i pravac BL,pa te onda kad vide bmw docekaju sa smjeskom na hr granici,pa kod nas,pa u spediciji,saberes sve pa da vidis cifru...

nije svacije kroz selo pjevati...

ja cisto sumnjam da ce firma koja ima izgradjeno ime i vrti milione na godisnjem nivou uvaliti musteriji auto od 50-100 hiljada sa neregularnom servisnom istorijom...

i nisi rekao sta je konkretno problem sa tvojim autom???

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rider on the storm je napisao:
Nick_85 je napisao:
trol obicni,predstavlja se kao doktor a pravopis mu ispod nivoa zanatlije
Na stranu trolovanje, ali šta je pravopisno nepravilno napisao? Nisam zapazio neke veće greške.
Niče 85, kako je, šta ima, nisi mi odgovorio gdje je problem sa pravopisom, a očigledno si nakon toga postovao par puta na ovoj temi?
Nick_85 je napisao:
Sent from my iPhone 7
Bitno je da ti imaš Ajfon 7, jeb'o argumente.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 20:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

citaj,eto sargas je izdvojio par primjera,imam tri prijatelja doktora i vrlo dobro znam kakav je to sklop ljudi,ovo nije pisanje doktora,jedan doktor nikad ali nikad ne bi napisao NE MOGUCE I to velikim slovima

btw bice sa mjesec potpis sent from my iphone 8,ili kako vec ce se zvati

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 20:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Sep 2017, 06:33
Kad sam budala, nasao sam bio jedan u Njemackoj u Minhenu, savrsen, nazovem covjeka i popricamo, vec je bilo popodne pa nisam mogao ni uplatiti kaparu, i ja se spremim sutra da idem po auto, medjutim ujutro neko dodje i iskesira. Tako sam prije i uzimao stalno dovozio iz Njemacke.
Izracunam ja da bi me isto doslo da idem po auto i da uzmem kod kramara, a realno imali su dobru reklamu, i svi ovdje mislim u RS/BiH i misle da je kod njega sve top, samo zbog reklame, i ja reko ajde da se ne cimam gore sad za prevoz, smjestaj i sve, a trebaju mi i slobodni dani + prodao auto koje sam imao, dosao lik vidio da je stanje vrh, iskesirao u fening, i eno ga i dan danas vozi, prezadovoljan, pa mi je hitno trebao novi.
Sto se tice ovog sto sam uzeo kod njih, rekli su mi da kad ga izvezem sa placa odem u ovlasteni servis, jer je auto placen i da kazem preplacen.
Odvezao sam ga na pregled u ovlasteni servis, gdje mi je receno da na autu treba zamjeniti lanac koji kosta 2500KM, ali da moze biti nekih komplikacija prilikom zamjene, jer se mora vaditi kompletan motor, pa moze doci do pucanja odredjenih dijelova, te tako cijena moze jos rasti za 1000KM, iako mi nije jasno da u ovl. ne mogu to bezbjedno odraditi, ali ok. Onda receno mi je da trebam odraditi mali servis, kao i kompletan kocioni sistem diskovi, pakne, plocice, kablovi itd., te da prijavljuje gresku na mislim drugoj dizni, nesto kao da je zacepljena, ali ne skroz.
Nazvao sam odmah prodavca i saopstio mu sve, od rijeci do rijeci, na sta je on odgovorio da je kraj radnog vremena, bilo je oko 3-4 sata popodne, i da danas ne mogu nista uciniti, ali da ce mi se javiti.
Zvao sam ga sutra ponovo, rekao je da mi se javiti, samo dok vidi sa nadredjenima, nakon cega se javio, i rekao da je majstor zauzet i da me ne moze uzeti odmah nego za par dana zvace me on kad majstor bude slobodan.
I tako nakon zivkanja tamo-ovamo, nekih 15 dana, pocne mjenjac nesto da za*ebava, moglo se voziti, ali vjeruj da je to bilo bas opasno, posto automat, a elektronika poludila, moze se desiti svasta, ako nece da prebaci u drugi mod itd. A desavale se i jako cudne stvari, navigacija se gasi sama od sebe, radio promjeni stanicu, ili se klima upali sama.
I odem ja kod tog njihovog majsora, ali pazi njihovog, na sta ce lik(majstor) meni: "Posteno su te za*ebali, ovo je auto bilo poplavljeno i ovo su klasicni simptomi sto se tice elektronike, a ovo ostalo rekao je lanac moras promijeniti, i tu diznu nekako srediti, a kocnice mogu preci jos koju hiljadu."
Poslije cega sam otisao kod njih na plac, i naravno, kao izvolite kod sefa, sef kaze: "Nije to nista ozbiljno, lanac se otvara i gleda tek na 250 000(a auto ruci, znaci, ne moze se slusati), sto se tice mjenjaca i tog divljanja elektronike, kao odgovor je bio: "Pa moze se voziti, nije crkao". Po njegovom diznu sam kao ja zacepio od loseg goriva, a auto se trese znaci elektronika divlja, i lik meni to saopstava, kao da sam kupio pokvarenu sijalicu a ne skupocjeni auto. Ja mu na to da cu ih tuziti, te da su obecali da ce popraviti sve nedostatke na autu, on je rekao da sam se trebao javiti prvi dan, pa bi mozda i uzeli u obzir, e koji je to bezobrazluk stvarno nevidjeno, oni mene vuku za nos 15 dana i onda jos ja kriv. I kaze da ih slobodno tuzim, to ne spada u garanciju, i cao. Poslije su mi jos otisli nosaci od tog tresenja motora, ma koliko sam bjesan ne znam sta bih ti rekao.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nick_85 je napisao:
citaj,eto sargas je izdvojio par primjera,imam tri prijatelja doktora i vrlo dobro znam kakav je to sklop ljudi,ovo nije pisanje doktora,jedan doktor nikad ali nikad ne bi napisao NE MOGUCE I to velikim slovima
Izvinjavam se jer to nisam primijetio.
Ali uopšteno govoreći, pravopis i gramatika korisnika @AMG je na visokom nivou.
Ima puno gorih primjera na forumu.
Ništa naročito loše da bismo to isticali.

Nick_85 je napisao:
btw bice sa mjesec potpis sent from my iphone 8

Jako mi je drago što si fasciniran Ajfonovima i što češ uskoro imati istoimeni potpis.
Ne mogu da sakrijem oduševljenje i ljubomoru na tvoj budući telefon.
A možeš već sada da napraviš isti potpis ako si toliki paćenik.
Kao ja sada kada imitiram to tvoje paćeništvo.

Sent from my jebeni iPhone 8 using jebeni Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2017, 20:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
@Rider on the storm haha prejak si :) thumb up za post gore

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]