Kad sam budala, nasao sam bio jedan u Njemackoj u Minhenu, savrsen, nazovem covjeka i popricamo, vec je bilo popodne pa nisam mogao ni uplatiti kaparu, i ja se spremim sutra da idem po auto, medjutim ujutro neko dodje i iskesira. Tako sam prije i uzimao stalno dovozio iz Njemacke. Izracunam ja da bi me isto doslo da idem po auto i da uzmem kod kramara, a realno imali su dobru reklamu, i svi ovdje mislim u RS/BiH i misle da je kod njega sve top, samo zbog reklame, i ja reko ajde da se ne cimam gore sad za prevoz, smjestaj i sve, a trebaju mi i slobodni dani + prodao auto koje sam imao, dosao lik vidio da je stanje vrh, iskesirao u fening, i eno ga i dan danas vozi, prezadovoljan, pa mi je hitno trebao novi. Sto se tice ovog sto sam uzeo kod njih, rekli su mi da kad ga izvezem sa placa odem u ovlasteni servis, jer je auto placen i da kazem preplacen. Odvezao sam ga na pregled u ovlasteni servis, gdje mi je receno da na autu treba zamjeniti lanac koji kosta 2500KM, ali da moze biti nekih komplikacija prilikom zamjene, jer se mora vaditi kompletan motor, pa moze doci do pucanja odredjenih dijelova, te tako cijena moze jos rasti za 1000KM, iako mi nije jasno da u ovl. ne mogu to bezbjedno odraditi, ali ok. Onda receno mi je da trebam odraditi mali servis, kao i kompletan kocioni sistem diskovi, pakne, plocice, kablovi itd., te da prijavljuje gresku na mislim drugoj dizni, nesto kao da je zacepljena, ali ne skroz. Nazvao sam odmah prodavca i saopstio mu sve, od rijeci do rijeci, na sta je on odgovorio da je kraj radnog vremena, bilo je oko 3-4 sata popodne, i da danas ne mogu nista uciniti, ali da ce mi se javiti. Zvao sam ga sutra ponovo, rekao je da mi se javiti, samo dok vidi sa nadredjenima, nakon cega se javio, i rekao da je majstor zauzet i da me ne moze uzeti odmah nego za par dana zvace me on kad majstor bude slobodan. I tako nakon zivkanja tamo-ovamo, nekih 15 dana, pocne mjenjac nesto da za*ebava, moglo se voziti, ali vjeruj da je to bilo bas opasno, posto automat, a elektronika poludila, moze se desiti svasta, ako nece da prebaci u drugi mod itd. A desavale se i jako cudne stvari, navigacija se gasi sama od sebe, radio promjeni stanicu, ili se klima upali sama. I odem ja kod tog njihovog majsora, ali pazi njihovog, na sta ce lik(majstor) meni: "Posteno su te za*ebali, ovo je auto bilo poplavljeno i ovo su klasicni simptomi sto se tice elektronike, a ovo ostalo rekao je lanac moras promijeniti, i tu diznu nekako srediti, a kocnice mogu preci jos koju hiljadu." Poslije cega sam otisao kod njih na plac, i naravno, kao izvolite kod sefa, sef kaze: "Nije to nista ozbiljno, lanac se otvara i gleda tek na 250 000(a auto ruci, znaci, ne moze se slusati), sto se tice mjenjaca i tog divljanja elektronike, kao odgovor je bio: "Pa moze se voziti, nije crkao". Po njegovom diznu sam kao ja zacepio od loseg goriva, a auto se trese znaci elektronika divlja, i lik meni to saopstava, kao da sam kupio pokvarenu sijalicu a ne skupocjeni auto. Ja mu na to da cu ih tuziti, te da su obecali da ce popraviti sve nedostatke na autu, on je rekao da sam se trebao javiti prvi dan, pa bi mozda i uzeli u obzir, e koji je to bezobrazluk stvarno nevidjeno, oni mene vuku za nos 15 dana i onda jos ja kriv. I kaze da ih slobodno tuzim, to ne spada u garanciju, i cao. Poslije su mi jos otisli nosaci od tog tresenja motora, ma koliko sam bjesan ne znam sta bih ti rekao.
|