Dakle idemo dalje sa pricom, a?
Ajde onda redom.
To sto si TI presao sa metala (koji nikad nisi ni slusao kako treba) na nesto drugo, govori vise o tebi nego o metalu kao zanru. Bilo ko iole upuceniji u pravac (tebe tu ne racunam) znace da je metal najrasprostranjeniji i JEDINI zanr koji se spojio sa skoro svim ostalim muzickim zanrovima na planeti. Mogu ti, ako zelis, nabrojati milione primera bendova koji su metal spojili sa klasikom, jazzom, technom, bluesom itd.itd. Upravo odatle i potice osnovna snaga metala - mozes da kombinujes sa cim hoces, i da dobijes sta hoces. Dok ako jazz kombinujes sa necim drugim, tipa technom, to vise nije jazz.
Tako da ta prica o tvojoj evoluciji zvuci jako smesno. Presao si na bendove koji nece sastaviti ni tri albuma pre nego sto se raspadnu, dok sam ja ipak odan onima koji su zivot posvetili onome sto vole. Da si ikad i voleo metal kako treba, ne bi ga ni prestao slusati.
Ne znam na koji deo moje izjave si mislio, da li postoji nesto sto ja ne smem da kazem uzivo? Reci koji je to deo, i kome treba reci, i nije problem da se proveri.
Ovaj deo oko fokusiranja na Srbiju ili Hrvatsku ili Sloveniju, u najmanju ruku je SMESAN! Koliko bendova zelis da ti nabrojim iz koje ex YU republike? Hrvati ne jebu ni svoje bendove 2% a kamoli nase. Nakon sto jednom naletis na njihove skinse mozda ces drugu pricu pricati. Necu da zvucim nacionalisticki, ali tu pricu mogu da ti potvrde mnogi bendovi, pa i iz FBiH.
Ovo je smesniji deo, kad kazes da su nasi ljudi slabo prihvaceni u Srbiji! Interfector je tamo objavio album za NAJBOLJU izdavacku kucu unutar zanra, bio hit nedelje na NAJBOLJOJ beogradskoj radio stanici (Bgd202), gostovao na radiju Politici, Tv Metropolis, dao intervjue za SVE muzicke magazine i fanzine bazirane na metal/rock zanru, svirao na trgu Republike u CENTRU BEOGRADA pred 10.000 ljudi! Pogledaj samo ovaj link ispod, pa mi reci da li Interfector na Srbijanskom Yumetal.net forumu ima ili nema 80 stranica komentara, sa preko 17 000 pregleda!!?? Lupas gluposti, a iz Banjaluke nisi ni izasao.
http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=5948
Tebi je merilo 20 glasova na ovom forumu? OVOM forumu? Kakav je ovo uopste forum, i ko su ljudi koji glasaju? Slucajni prolaznici? "U svojoj sredini" kako kazes, neces prodati ni 10 diskova! Ko ce to da kupi? Ljudi koji te licno poznaju, prijatelji? Kome sviras ovuda? Koliko ljudi ne poznajes na koncertu svog benda? I da li su prijatelji merilo kvaliteta tvog benda?
E moj Vukela, kad se nadjes pred 1.000 nepoznatih ljudi na koncertu, tad ces tek da vidis koliko zaista vredis.
Interfector ima svoje stavove. To sto je vecini ovde svejedno da li im se zemlja zove RS ili BiH, nekima nije. To nisu pro-cetnicki stavovi, i da si imalo upucen u to sto lupas, znao bi to.
"Po meni - rock/metal bendovi odavde, ma koliko kvalitetni, nemaju buducnosti na srbijanskom trzistu"
E pa, Interfector je tiraz svog albuma rasprodao, upravo tamo gde ti mislis da buducnosti nema. I imao je vise koncerta tamo nego Revolt i Recall ukupno do sad.
Shvatam te za dokazivanje. Nisam ni mislio da se dokazujes. Ali muzika tvojih bendova zvuci monotono, dosadno, a pokoji prelaz ili nesto drugaciji ritam mogli bi makar malo to da poprave. Ali ti zvucis kao da samo odradjujes posao.
Izvinjavam se zbog duzine posta, ali jako je tesko nekome ko ne zna o cemu govori (posebno kad je PROMOCIJA BENDA u pitanju) pojasniti neke stvari u jednoj recenici.
Za mene je bend onaj koji svoju karijeru gradi albumima, koncertima, intervjuima, promocijom, recenzijama. Svim tvojim bendovima fale neke od nabrojanih stvari.
Nemoj ovo napisano shvatiti kao negativno, ovo je samo realno glediste stvari, i pozitivna kritika. Ja bih prvi voleo da bendovi odavde postignu znacajniji uspeh, ali kako stvari stoje, ni jedan od gore pomenutih nece to skoro uraditi.