Schlager je napisao:
Po tebi,koje je od svih ponuđenih,i nagovještenih Predsjedničkih rješenja,najbolje za Srbiju?
Mislim na ozbiljne kandidate,a ne na Belog Preletačevića i kompaniju

.
Једини озбиљан кандидат је ту Јеремић. Наравно није ни он чист лик али у односу на остале неколико светлосних година је испред свих. Образован је, има интернационално искуство и да га нису блокирале САД и Британци сад би био генсек УН-а. Имао је јако добру кампању за УН и реално оставио јако добар утисак. Ми таквог дипломату на том неком највишем нивоу одавно нисмо имали. Наравно имамо одличних људи попут Танасковића али то је баш класичан дипломата али не и дипломата-политичар.
Вучић контам да сада пије лекове после овог са Николићем. Јер као што рекох могао би Николић да узме 3-4% и да то спусти Вучића испод 50% и имамо други круг, који је већ 2012 показао да је све могуће, иако мислим да ће Вучић и ту да тријумфује.
Истина Јеремић нема странку и инфраструктуру, али како видим овај одвојени део ДСС-а у скупштини ће га подржати, значи добиће представнике у скупштини. Мислим да врло лако може у већим срединама да формира месне одборе. У оној својој организацији има уиграну екипу и има искуство. Највећи проблем су му медији јер не може пракитчно нигде да се појави, пошто је све у Вучковим рукама. Зато пуно новца улаже у рекламе на социјалним медијима.
Вучићева предност у кампањи је поред медија и велико (и забрињавајуће фанатично) чланство, сасвим солидна организација али и крими структуре његовог брата које шпартају по Србији, плаше противнике (некако су сви заборавили оно киднаповање оног радикала у Апатину) и пребијају по потреби.
Остали кандидати су смешни. Јанковић ми тек није јасан. Једино ако себи гради позицију да преузме ДС некада у будућности мада тренутно колико знам није ни члан истог. Овако потпуна непознаница. Класичан представник "Друге Србије" чију кандидатуру ће да подрже разне НВО сумњивог карактера. Значи прогнозирам му максимално 10%.
Остали за заборав али јасно је да је већина њих тога и свесна него хоће да искористе моменат да се узму неке паре за странку и добије мало медијског простора (који иначе не би добили никад). Вучићев проблем ће бити по мени и једна ствар на коју многи не обраћају пажњу: мораће на директне дуеле са опозицијом што избегава већ 4 године. А нисам сигуран да ће противкандидати да сагињу главу (бар не Јанковић, Обрадовић и Јеремић), притоме ако се кандидује Николић биће и изношења прљавог веша. Уз то кандидује се и онај менаџер Саша Марковић који ће такође да изнесе пар ствари у јавност које су познате али углавном нису речене ширем аудиторијуму.
Све у свему могли би ови избори да пољуљају Вучкову позицију значајно. Можда не да доведу до пораза, али он из ових избора неће изаћи јачу сигурно.