banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2005, 01:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Bas mi je nesto palo na pamet - Meni kao Ateisti je bilo i bice mi zao kad neko koga volim, ko mi je rodjak ili prijatelj umre, jer u skladu sa mojim Ne-vjerovanjem da shvatam da nema boga i da covjekovo postojanje prestaje sa smrcu - znaci jasan razlog zasto mi je zao kad izgubim(o) nekoga.

S druge strane, nema sahrane *a danas se vecinom sahranjuju navodni vjernici, i ispracaju ih isto tako vjernici* a da na toj sahrani nema oplakivanja i zalom za umrlima.

E sad mene interesuje, vi koji vjerujete u boga (analogno tome, vjerujete u Raj i eventualno Pakao), u stvari vjerujete, tj. uvjereni ste da covjek nastavlja svoj zivot na nekom drugom mjestu, a sigurno boljem od ovih nasih prostora - Zasto onda zalite? Prakticno biste se trebali veseliti i reci nesto tipa: "Eto prestala je njegova/njena muka, sad je s bogom i sve mu je mnogo bolje nego ovde na zemlji" - podrazumjeva se da covjek nije izvrsio samoubistvo i da je bio koliko toliko bezgresan.

Jedini razlog koji ja vidim za vjernika da place, jeste za covjekom koji npr. nije okajao svoje grijehe pa je poslat u pakao, pa nekome moze biti zao zasto nije uspio u zivotu da postigne to da na kraju ode u raj...

Dakle zasto vam je zao kad:
1. Znate da je toj osobi sada bolje?
2. Znate da cete im se i sami pridruziti bilo to za godinu, dve, 10 ili 50?Vrijeme kakvo mi poimamo na zemlji se ni na koji nacin ne moze porediti sa vjecnoscu u raju tako da vam ne moze biti krivo sto ste nekog izgubili na par godina i to tako da je njemu gore super, kao sto ce uskoro i vama...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2005, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Hm..

Kaze se da plakati i oplakivati nije hriscanski.. I tacno je da vjernici to opravdavaju razlogom odlaska u vjecni zivot i da je ovozemaljski zivot samo priprema za vjecni, blazeni zivot.. itd.

A ja kad razmisljam kao racionalno bice, a ne kao vjernik.. mogu isto reci da plakati nema smisla ali ne iz gore pomenutih razloga/vjerovanja.

Ja samo mislim da je dobro biti tuzan ali ne treba zivjeti u tuzi. Mislim da je u tome poenta.. jer ako se desi ovo drugo, onda moze i ta zivot i ta tuga i smrt postati nekako absurdno.. eto to je bilo sa svjetovnog aspekta.

Pozdrav :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 09:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Da ali mozda ljude oplakuju zato sto misle da oni neidu u Raj vec idu dole kod negativca :D .Posto koliko sam upoznat oni se moraju ispovjedati prije smrti i ocistiti se od grijeha i da tek onda idu u Raj.A posto to radi mali broj ljudi a niko nije cvjeca logicno je zakljuciti da mu negine Pakao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Природно је за човека да се боји смрти и да жали за својим најмилијим. Нормално је и да верници мање плачу и наричу од неверника. Нормално је да се сваки човек плаши смрти, без обзира на своја веровања. Да су многи Божји угодници одлазили са овог света мирно и поскојно, исто је познато. Да ли је реч о "парадоксу" или природној људској реакцији, дискутабилно је. Што нам је вера јача, то се мање плашимо и мање тугујемо за другима. Позната је песма мученика ђакона Авакума, док је носио свој крст, пре него су га Турци набили на колац пред београдским капијом. Певао је: "СРБ ЈЕ ХРИСТОВ - РАДУЈЕ СЕ СМРТИ." Толику веру би требали сви да имамо. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 16:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Ljudi plaču i kada ispraćaju nekoga na put sa koga će se vratiti(npr. u drugu zemlji ili čak grad) a da ne plaču na sahrani... :roll:
Taj plač je više okrenut ka sebi nego što je tuga za drugim.Hoću da kažem,ljudi više žale sebe što su izgubili nekoga,iz nekih svojih posesivnih pobuda,kao djete kad izgubi igračku.Možda nije dobar primjer ali će te me shvatiti...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2005, 17:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
[quote="Draco_Malfoy"][/quote]

Te osobe placu iz istog razloga iz kojeg ces i ti plakati, iz istog razloga iz kojeg cu ja plakati. Koliko god da je neko jak mislilac ne moze prevariti emocije ili pomoci samom sebi pomocu neke knjige.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2005, 20:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sathya je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:

Te osobe placu iz istog razloga iz kojeg ces i ti plakati, iz istog razloga iz kojeg cu ja plakati. Koliko god da je neko jak mislilac ne moze prevariti emocije ili pomoci samom sebi pomocu neke knjige.

Prvo; poredjenje sa tim kad neko ide na put uopste ne stoji - na putu te mogu cekati mnoge nevolje, problemi i sl. Dok u smrti vijernika moze cekati samo raj (ako se uzme da je bio iole posten covjek).

A naravno da cu ja plakati kad izgubim nekog ko mi je blizak, jer ja ne vjerujem u boga, pa ce mi u svakom slucaju biti krivo jer taj nekov vise ne postoji...

Al' evo recimo tokom rata koliko puno se moglo vidjeti majki da placu nad ubijenim sinovima, a ti isti sinovi su ginuli izmedjuostalog i radi pravoslavlja - pa onda ispada da na osnovu te borbe zasluzuju mjesto u raju, a iz toga opet pitanje sto im je rodbina plakala. Jest da je grozan primjer, ali je dobar pokazatelj onog sto sam vec rekao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 08:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tema je zasnovana na nekoliko pogrešnih pretpostavki: da se nakon smrti ide u raj ili pakao, da se nakon smrti ide na bolje mjesto, da ljudi umiru koliko toliko bezgrešni, da je osobama bolje kad umru, da će oni vječno ostati tamo gdje odu nakon smrti, da će se sigurno sresti sa umrlima kad i sami umru (mada je moguće ali nije sigurno), a posebna zabluda je ova:

Citiraj:
tokom rata koliko puno se moglo vidjeti majki da placu nad ubijenim sinovima, a ti isti sinovi su ginuli izmedjuostalog i radi pravoslavlja - pa onda ispada da na osnovu te borbe zasluzuju mjesto u raju

COCO je dobro odgovorio

COCO je napisao:
Ljudi plaču i kada ispraćaju nekoga na put sa koga će se vratiti(npr. u drugu zemlji ili čak grad) a da ne plaču na sahrani...
Taj plač je više okrenut ka sebi nego što je tuga za drugim. Hoću da kažem, ljudi više žale sebe što su izgubili nekoga, iz nekih svojih posesivnih pobuda, kao djete kad izgubi igračku

Poređenje sa odlaskom u inostranstvo stoji, jer kad neko odlazi u inostranstvo ili na neki duži put ovi što ga ispraćaju ne plaču zbog eventualnih problema koji ga mogu snaći (osim kad je u pitanju američki vojnik koji ide u Irak) jer oni tada ni ne misle i ne žele da misle na eventualne probleme, već plaču jer znaju da će im ovaj što odlazi nedostajati, da će im biti daleko, da ga dugo neće vidjeti.

Vjernici kada izgube nekoga žale jer više nemaju pored sebe tu osobu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Vader je napisao:

Apsolutno se slazem s tobom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 13:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
daljac je napisao:
Vader je napisao:

Apsolutno se slazem s tobom...

Takav je osjecaj i ko nevjernika, ne znam zasto bi bio samo kod vjernika????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 17:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Tema je zasnovana na nekoliko pogrešnih pretpostavki: da se nakon smrti ide u raj ili pakao, da se nakon smrti ide na bolje mjesto, da ljudi umiru koliko toliko bezgrešni, da je osobama bolje kad umru, da će oni vječno ostati tamo gdje odu nakon smrti, da će se sigurno sresti sa umrlima kad i sami umru (mada je moguće ali nije sigurno), a posebna zabluda je ova:

Citiraj:
tokom rata koliko puno se moglo vidjeti majki da placu nad ubijenim sinovima, a ti isti sinovi su ginuli izmedjuostalog i radi pravoslavlja - pa onda ispada da na osnovu te borbe zasluzuju mjesto u raju

COCO je dobro odgovorio

COCO je napisao:
Ljudi plaču i kada ispraćaju nekoga na put sa koga će se vratiti(npr. u drugu zemlji ili čak grad) a da ne plaču na sahrani...
Taj plač je više okrenut ka sebi nego što je tuga za drugim. Hoću da kažem, ljudi više žale sebe što su izgubili nekoga, iz nekih svojih posesivnih pobuda, kao djete kad izgubi igračku

Poređenje sa odlaskom u inostranstvo stoji, jer kad neko odlazi u inostranstvo ili na neki duži put ovi što ga ispraćaju ne plaču zbog eventualnih problema koji ga mogu snaći (osim kad je u pitanju američki vojnik koji ide u Irak) jer oni tada ni ne misle i ne žele da misle na eventualne probleme, već plaču jer znaju da će im ovaj što odlazi nedostajati, da će im biti daleko, da ga dugo neće vidjeti.

Mislim da natezes cinjenice - Odlazak u inostranstvo ili bilo koji fizicki odlazak koji nema veze sa smrcu isto tako nema puno veze sa vjerom. Dok smrt (kao vjerski vid odlazka) znaci nesto sasvim drugo.

Kazes teorija je zasnovana na pogresnoj pretpostavci - ja ne znam kojoj vjeri ti pripadas, mozda si u nekoj sekti koja ne vjeruje u rajska vrata, sv. Petra i sl. bajkama u kojim se ukratko desava bas ono sto sam pomenuo. Ali to u sta ti vjerujes nije bitno kad se uzme ono u sta vjeruje vecina hriscanskog svijeta. Uostalom, bio to pakao ili raj ili bilo koji njihov derivat - vjernici vjeruju u zagrobni zivot, koji je dobar zivot za ljude koji su to zasluzili - ja sam povukao paralelu izmedju tog zivota i zivota ovde u RS/BiH. Mi smo u jednoj od najgorih zemalja, tako da bilo kakav "raj" u koji ti vjerujes mora biti bolji od konkretno ovog naseg zemaljskog zivota, pa opet ljudi placu - cak oni najsiromasniji najvise, a trebali bi znati da su im ti bliznji na boljem mjestu gdje ih cekaju. Drugim rijecima, niko nikog nije izgubio i trebao bi se radovati sto su bar jednom od njih prekracene muke... Ali cinjenice su te da vi u stvari i sumnjate da je zivot takav kakav je i da ljudi kad umru jednostavno zavrse svoje postojanje, te zbog toga placete, a ne zbog neke odvojenosti koja ce potrajati par godina...

Uostalom, kad si vidio da neko place za nekim sto ide npr. u Ameriku, istim intenzitetom kao za nekim pokojnikom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 19:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
[quote="COCO"
Taj plač je više okrenut ka sebi nego što je tuga za drugim.Hoću da kažem,ljudi više žale sebe što su izgubili nekoga,iz nekih svojih posesivnih pobuda,kao djete kad izgubi igračku.Možda nije dobar primjer ali će te me shvatiti...[/quote]

Definitivno tacno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2005, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ja stvarno ne razumem smisao ove teme, naravno da je svakome zhao kad izgubi nekoga ko mu je drag i koga voli, tako da je logichno da ce plakati nakon toga...
Banalno je deliti plach nad umrlim na varnichki nevernichki.. ??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 07:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2005, 22:13
Pitanje ti je pomalo banalno.Nema tog vjernika ni nevjernika koji nece plakati za dragom osobom.Ti posmatras ljude kao da su masine.Svaka religija postavlja odredjene ideale kojima covjek treba da tezi,ali koje on nikad u potpunosti ne moze da dosegne bas zato sto je nesavrsen i slab.Radi se o idealu a ne o cilju.I stoga sasvim je normalno i prirodno ocekivati da covjek bude slab u trenutku kad izgubi dijete,majku,oca.Kao sto je neko vec rekao,ta zalost nema nikakve veze s tim gde pokojnik ide poslije smrti niti je iko u stanju da razmislja o raju i paklu u trenucima tako velikog shoka.Gubitak clana porodice je takav da ga nikakva vjera ni religija ne mogu da ublaze i ucine prihvatljivim za razum(bar ne u pocetku),pogotovo ako se radi o djeci jer bukvalno dio tebe umire.
Svakom od nas je najbitnija nasa porodica pa onda sve ostalo,jer smo se u njoj rodili,odrasli,postali ljudi.Iako je vjera u Boga nesto sto pojedincu pruza osjecaj smislenosti zivota,to cesto nije dovoljno da mu pruzi utjehu u slucaju smrti voljene osobe pa maker to bilo samo do ponovnog “susreta”, gdje god on bio….

And Eternity in an hour~

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 19:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Ja stvarno ne razumem smisao ove teme, naravno da je svakome zhao kad izgubi nekoga ko mu je drag i koga voli, tako da je logichno da ce plakati nakon toga...

Ako procitas ono sto sam napisao shvatices da sve na osnovu cega se zasniva religija bi trebalo da vijernika uputi da se VESELI odlasku njegovih najmilijih u raj (a ja sam posebno bacio akcent na ovu nasu neimastinu i nezivot, tj. puko zivotarenje). Problem je sto 99% vijernika nije zaista sigurno u postojanje boga, i kao sto rece sound_of_silence - mnogima je potrebno nesto sto im pruza smislenost zivota pa se zbog te cinjenice mnogi drze vjere. Ja s dr. strane kao ateista definitivno znam zasto je meni bilo i zasto ce mi biti zao kad dodje do slicnih situacija, ali nebitno - cuvao sam jos jednu cinjenicu za poslije kad malo dobijem vasih komentara:
Vidio sam snimke sahranjivanja ili ispracanja preminulih monaha - i svi prisutni monasi *dakle ljudi s kojima su pokojnici proveli dugi niz godina, a ako ne i citav zreli zivot* NISU plakali. Ovi ljudi po meni imaju najcrvscu vjeru, a smatram da ce te se i vi sloziti s obzirom na zivot na koji su se odlucili. Analogno tome, znaci po svojoj 100%-oj posvecenosti bogu oni nemaju razloga da placu, niti to cine, kad gube svoje najblize prijatelje, a ko zna mozda medju njima ima rodjaka - u svakom slucaju izgleda da jedini oni pravilno demonstriraju svoju vjeru, u dubokoj ubijedjenosti, dok se to ne moze reci za vecinu obicnih smrtnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Draco_Malfoy je napisao:
BlackHand je napisao:

Ako procitas ono sto sam napisao shvatices da sve na osnovu cega se zasniva religija bi trebalo da vijernika uputi da se VESELI odlasku njegovih najmilijih u raj (a ja sam posebno bacio akcent na ovu nasu neimastinu i nezivot, tj. puko zivotarenje). Problem je sto 99% vijernika nije zaista sigurno u postojanje boga, i kao sto rece sound_of_silence - mnogima je potrebno nesto sto im pruza smislenost zivota pa se zbog te cinjenice mnogi drze vjere. Ja s dr. strane kao ateista definitivno znam zasto je meni bilo i zasto ce mi biti zao kad dodje do slicnih situacija, ali nebitno - cuvao sam jos jednu cinjenicu za poslije kad malo dobijem vasih komentara:
Vidio sam snimke sahranjivanja ili ispracanja preminulih monaha - i svi prisutni monasi *dakle ljudi s kojima su pokojnici proveli dugi niz godina, a ako ne i citav zreli zivot* NISU plakali. Ovi ljudi po meni imaju najcrvscu vjeru, a smatram da ce te se i vi sloziti s obzirom na zivot na koji su se odlucili. Analogno tome, znaci po svojoj 100%-oj posvecenosti bogu oni nemaju razloga da placu, niti to cine, kad gube svoje najblize prijatelje, a ko zna mozda medju njima ima rodjaka - u svakom slucaju izgleda da jedini oni pravilno demonstriraju svoju vjeru, u dubokoj ubijedjenosti, dok se to ne moze reci za vecinu obicnih smrtnika.

Ja bih se slozio i sa misljenjem blackhand-a i sa misljenjem draca, jer normalno je plakati kada nekoga izgubis , aopet draco je u pravu sto se vjere tice ...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2005, 04:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
Draco_Malfoy je napisao:
Bas mi je nesto palo na pamet - Meni kao Ateisti je bilo i bice mi zao kad neko koga volim, ko mi je rodjak ili prijatelj umre, jer u skladu sa mojim Ne-vjerovanjem da shvatam da nema boga i da covjekovo postojanje prestaje sa smrcu - znaci jasan razlog zasto mi je zao kad izgubim(o) nekoga.

S druge strane, nema sahrane *a danas se vecinom sahranjuju navodni vjernici, i ispracaju ih isto tako vjernici* a da na toj sahrani nema oplakivanja i zalom za umrlima.

E sad mene interesuje, vi koji vjerujete u boga (analogno tome, vjerujete u Raj i eventualno Pakao), u stvari vjerujete, tj. uvjereni ste da covjek nastavlja svoj zivot na nekom drugom mjestu, a sigurno boljem od ovih nasih prostora - Zasto onda zalite? Prakticno biste se trebali veseliti i reci nesto tipa: "Eto prestala je njegova/njena muka, sad je s bogom i sve mu je mnogo bolje nego ovde na zemlji" - podrazumjeva se da covjek nije izvrsio samoubistvo i da je bio koliko toliko bezgresan.

Jedini razlog koji ja vidim za vjernika da place, jeste za covjekom koji npr. nije okajao svoje grijehe pa je poslat u pakao, pa nekome moze biti zao zasto nije uspio u zivotu da postigne to da na kraju ode u raj...

Dakle zasto vam je zao kad:
2. Znate da cete im se i sami pridruziti bilo to za godinu, dve, 10 ili 50?Vrijeme kakvo mi poimamo na zemlji se ni na koji nacin ne moze porediti sa vjecnoscu u raju tako da vam ne moze biti krivo sto ste nekog izgubili na par godina i to tako da je njemu gore super, kao sto ce uskoro i vama...

:D

Pozdrav prijatelju!

Tvoja pitanja su na mestu i odrazavaju logiku.

1. Naveo si da "covjekovo postojanje prestaje sa smrcu". Biblija u potpunosti podupire tvoje verovanje. Ako imas Bibliju pronadji knjigu Propovednika i procitaj 9:5 i 10 i uverices se da Biblija govori da posle smrti nema zivota u obliku besmrtne duse!

2. Naveo si verovanje u Raj eventualno pakao. Nema pakla, Biblija ne govori o paklu. Pakao je ljudska izmisljotina. Bog koji je ljubav, nikada ne bi ucinio takvo monstruozno delo koje podrazumeva vecno mucenje i izivljavanje. Ocigledno je da je tako nesto samo ljudski nesavrseni mozak mogao da iskonstruise!

Nasuprot takvim izmisljotinama, raj je realnost. Prvi i savrseni ljudski par, Adam i Eva su ziveli u bukvalnom raju, imali potencijal da zive zauvek, da nikada ne umru, imali su zadatak da se brinu o zivotinjama i okolini, da stvaraju savrseno potomstvo i da postepeno celu zemlju pretvore u eden (na Hebrejskom znaci vrt miline) ili raj. Stvoritelj nije odustao od svoje prvobitne namere. Na zemlji ce vrlo uskoro nastupiti novo uredjenje pod Bozjim Kraljevstvom. Oni koji slusaju Boga i primenjuju Bozji zakon imace privilegiju da zive zauvek u raju na zemlji, nasuprot njima, oni koji ne zele da prihvate Bozje Kraljevstvo bice unisteni zauvek. Jednostavno zar ne? Kao i danas u bilo kojoj drzavi, oni koji postuju i primenjuju zakon i podrzavaju vladu te drzave, nemaju cega da se boje, dok prekrsioci zakona i rusioci vlade, snose posledice!

3. Tvoja izjava:"u stvari vjerujete, tj. uvjereni ste da covjek nastavlja svoj zivot na nekom drugom mjestu,"

Biblija ne podrzava, niti govori o zivotu na nekom drugom mestu. Nas Stvoritelj je stvorio nas ljude za zivot na zemlji i ne postoji nikakvo drugo mesto. Mislio si verovatno na zivot na nebu u obliku besmrtne duse (Propovednik 9:5,10). Nema nista od toga! Biblija nam jasno kaze da nebo pripada Stvoritelju, dok je zemlju stvorio za ljude.(Psalam 115:16)

Nas Stvoritelj je daleko visi stupanj zivota od naseg-duhovni oblik zivota, daleko visi od materijalnog i, razumljivo, da je stvorio i osobe slicne njemu, osobe u duhovnom obliku kao i on sam!

4. Tvoja izjava:"Dakle zasto vam je zao kad:
2. Znate da cete im se i sami pridruziti bilo to za godinu, dve, 10 ili 50?Vrijeme kakvo mi poimamo na zemlji se ni na koji nacin ne moze porediti sa vjecnoscu u raju tako da vam ne moze biti krivo sto ste nekog izgubili na par godina i to tako da je njemu gore super, kao sto ce uskoro i vama.."

Ako osoba veruje da postoji zivot posle smrti i da je besmrtnost duse realnost, onda tvoja pitanja zaista imaju smisla i logicno je da osobe koje veruju u takvo sto trebaju da se raduju a ne da placu i izrazavaju zalost!

Medjutim, u tome i jeste odgovor! Naime, osoba izrazava zaljenje i neizmernu tugu upravo iz razloga sto smrt ni slucajno nije bila namera naseg Stvoritelja, to nije deo njegovog plana. Njegova namera jeste vecni zivot za savrsene ljude. Ta misao o vecnosti je usadjena duboko, duboko u svakom coveku koji zivi i upravo iz tog razloga smrt je nesto sto je strasno, neobjasnjivo i izaziva strasno osecanje bespomocnosti i nerazumevanja iz kog proizlazi pitanje: zasto covek mora da umre? sta se desava s nama posle smrti? i mnoga druga pitanja!

Biblija daje odgovore na sva pitanja koja muce covecanstvo. Da bi se dobili odgovori i na ostala pitanja kao sto su: kakva nas buducnost ocekuje? zasto ljudi pate, gladuju? zasto se ratuje? zasto je kriminal u porastu? zasto vladaju tolike bolesti? da li ce ovaj sistem preziveti? i mnoga druga pitanja, potrebno je ozbiljno studirati i proucavati Bibliju.

Veruj mi-isplati se!

:D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]