Milan je napisao:
Citiraj:
Klaus Marks, direktor saobraćaja na aerodromu "Paderborn", rekao nam je da je najveći šok za njih bio što im je "Sea Air" obećao da će letjeti boingom 737, ali da se ispostavilo da su koristili mnogo manji avion. "Ja sam 30 godina u ovom poslu, obrazovao sam se u 'Lufthansi', gdje sam radio preko 20 godina. Ono što sam doživio od njih ('Sea Air') nikada u životu nisam vidio kada je neprofesionalnost u pitanju", rekao je Marks. Slično nam je rekao i Domagoj Marinić, direktor osječkog aerodroma. Rekao nam je da im je "Sea Air" predložio saradnju na letovima koje su Osječani godinama željeli.
sve receno....
Ne pada mi na pamet da branim Sea Air ali kad procitam da neko kaze kao ovaj gore ...."Sea Air" obecao da ce letjeti boingom 737....
Ko imalo dila sa kontraktima i ugovorima zna da u svijetu biznisa nema "obecao", "rekao" ili slicno.
Ugovor je decidan i detaljan po svim pitanjima a pogotovu tim i takvim, zato i ovaj gore Klaus Marks malo "zaplice" jezikom(sram ga bilo prezimena).
Vidi se da je broj putnika i isplativost letova veliki problem na svakom aerodromu. Ako je broj putnika mali zasto je problem ako je i avion mali???
Za kratke letove duzne 1-2 sata (a to pokriva recimo skoro cijelu evropu) nikakve veze nema da li je avion mali ili malo veci. Bitnije je da li avion kasni je li redovan let i slicno.
Male kompanije ne mogu lako pokrivat ni "manje" gubitke i tu je problem tako da svaki mali poremecaj za njih je sa problem sa velikim posledicama.
Zato i ugovori i kontrakti sa takvim kompanijama nose velike rizike.
Da li zbog nesto "povoljnijih" uslova ili "boljih cijena" koje se mogu dobit u ugovorima sa njima(ovde ne mislim na komisn koji ce neko stavit u dzep to je nesto drugo) treba rizikovat i stavljat gradjane nepovoljan polozaj , sigurno da ne treba.
Ako hoces da prodjes skupo kupuj jeftino!!!