banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 149  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Dec 2016, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Evo, i zvanično potvrđeno, završeni pregovori i WizzAir od početka iduće godine leti iz Sarajeva.
Za početak linija Sarajevo - Budimpešta.
Citiraj:
“Pregovori sa Wizz Airom su završeni i prvi let ove kompanije na relaciji Sarajevo- Budimpešta sa najvećeg i najfrekventijeg Aerodroma u BiH se očekuje početkom iduće godine”, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

http://tinyurl.com/hv3ztdo

Inače, Wizz ostaje i dalje u Tuzli.

A ovi naši iz BL pregovaraju sa nekim kikiriki kompanijama :angry4:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2016, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Poletjeće nešto konkretno prije ili kasnije i za/iz BL.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2016, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
points je napisao:
Poletjeće nešto konkretno prije ili kasnije i za/iz BL.

To se cijeni, optimizam je uvijek pozeljan.!!! Nasi unuci ce sigurno jednog dana to dozivjet.
Uostalom sve je sad na njima i do unuka, djecu smo vec sje..li 100% !!! :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2016, 17:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Citiraj:
“Pregovori sa Wizz Airom su završeni i prvi let ove kompanije na relaciji Sarajevo- Budimpešta sa najvećeg i najfrekventijeg Aerodroma u BiH se očekuje početkom iduće godine”, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

A jaka im konkurencija aerodroma... :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2016, 17:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Od aprila...

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2016, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Iz budimpeste se wizzom dalje moze na svaki moguci kraj Evrope. Ni presjedanje nije losa kombinacija kada se dobro covjek organizuje.

Slika

Sa jedne strane vidis sta se radi pred izbore i odes u neko tiho nezadovljstvo zvano "ma neka ih, kakav god da je SNSD ovi su jos smjesniji", stanje u kojem je vecina naroda u RS.

I onda dodje nesto ovako i razbjesni te.

Sve su to lopovi ali bi u mojim ocima bio bas veliki plus da je neko iz vlasti bio samo malo mudriji.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2016, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
https://m.youtube.com/watch?v=2Xda4BUoZ3I

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2016, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BeckaSkola je napisao:
Iz budimpeste se wizzom dalje moze na svaki moguci kraj Evrope. Ni presjedanje nije losa kombinacija kada se dobro covjek organizuje.

Slika

Sa jedne strane vidis sta se radi pred izbore i odes u neko tiho nezadovljstvo zvano "ma neka ih, kakav god da je SNSD ovi su jos smjesniji", stanje u kojem je vecina naroda u RS.

I onda dodje nesto ovako i razbjesni te.

Sve su to lopovi ali bi u mojim ocima bio bas veliki plus da je neko iz vlasti bio samo malo mudriji.

:D
Becka, zbog spominjanja vlasti stavit te odmah na No fly List. :lol:

Ja bi da se ne proziva niko olako pogotovu Nedjo. I kad smo tu da Nedju razjasnimo u D. Rumsfeld stilu.

Nedjo je lijepo reko uvezi Aerodroma da ima nesto sto znamo da neznamo i toga smo svi mi svijesni da to postoji. Te stvari koce i Nedjo ne moze da ih rijesi, nije do njega.
Ali postoje i stvari koje mi a i Nedjo "Ne znamo da ne znamo" ili kako ih Nedjo u svom interviju definisio "Visi interesi" .

I sad pazi ovo kako moze nekog da boli glava za nesto sto i nezna da nezna ???
Pa brale, sta ocete vi od Nedje vise.!!!! :D :D

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2016, 15:30 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
http://www.nezavisne.com/ekonomija/priv ... eri/403157
Idemo dalje...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2016, 15:32 
Citiraj:
Klaus Marks, direktor saobraćaja na aerodromu "Paderborn", rekao nam je da je najveći šok za njih bio što im je "Sea Air" obećao da će letjeti boingom 737, ali da se ispostavilo da su koristili mnogo manji avion. "Ja sam 30 godina u ovom poslu, obrazovao sam se u 'Lufthansi', gdje sam radio preko 20 godina. Ono što sam doživio od njih ('Sea Air') nikada u životu nisam vidio kada je neprofesionalnost u pitanju", rekao je Marks. Slično nam je rekao i Domagoj Marinić, direktor osječkog aerodroma. Rekao nam je da im je "Sea Air" predložio saradnju na letovima koje su Osječani godinama željeli.

sve receno....

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2016, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Citiraj:
Klaus Marks, direktor saobraćaja na aerodromu "Paderborn", rekao nam je da je najveći šok za njih bio što im je "Sea Air" obećao da će letjeti boingom 737, ali da se ispostavilo da su koristili mnogo manji avion. "Ja sam 30 godina u ovom poslu, obrazovao sam se u 'Lufthansi', gdje sam radio preko 20 godina. Ono što sam doživio od njih ('Sea Air') nikada u životu nisam vidio kada je neprofesionalnost u pitanju", rekao je Marks. Slično nam je rekao i Domagoj Marinić, direktor osječkog aerodroma. Rekao nam je da im je "Sea Air" predložio saradnju na letovima koje su Osječani godinama željeli.

sve receno....

Ne pada mi na pamet da branim Sea Air ali kad procitam da neko kaze kao ovaj gore ...."Sea Air" obecao da ce letjeti boingom 737....

Ko imalo dila sa kontraktima i ugovorima zna da u svijetu biznisa nema "obecao", "rekao" ili slicno.
Ugovor je decidan i detaljan po svim pitanjima a pogotovu tim i takvim, zato i ovaj gore Klaus Marks malo "zaplice" jezikom(sram ga bilo prezimena). :D

Vidi se da je broj putnika i isplativost letova veliki problem na svakom aerodromu. Ako je broj putnika mali zasto je problem ako je i avion mali???
Za kratke letove duzne 1-2 sata (a to pokriva recimo skoro cijelu evropu) nikakve veze nema da li je avion mali ili malo veci. Bitnije je da li avion kasni je li redovan let i slicno.

Male kompanije ne mogu lako pokrivat ni "manje" gubitke i tu je problem tako da svaki mali poremecaj za njih je sa problem sa velikim posledicama.
Zato i ugovori i kontrakti sa takvim kompanijama nose velike rizike.

Da li zbog nesto "povoljnijih" uslova ili "boljih cijena" koje se mogu dobit u ugovorima sa njima(ovde ne mislim na komisn koji ce neko stavit u dzep to je nesto drugo) treba rizikovat i stavljat gradjane nepovoljan polozaj , sigurno da ne treba.

Ako hoces da prodjes skupo kupuj jeftino!!! :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2016, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koje su ovo budale :lol:
Sad se prave nevjesti, a pre koji dan je bilo dovodimo "ozbiljne operatere", dovodimo "Svabe" :D
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Is ... avi/403429

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2016, 17:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
http://www.nezavisne.com/ekonomija/privreda/Sea-Air-zbog-prevara-tuzili-bivsi-partneri/403157
Idemo dalje...

Izašao je i nastavak:
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sr ... uke/403402

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2016, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Forumasima je trebalo dvije minute :D, FB ekipi na Nezavisnim oko dva sata, novinarima je trebao proci vikend, a ministru i direktoru nece biti jasno ni kada zavrse mandat :D

http://www.nezavisne.com/index/nezavisn ... evo/403386

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2016, 21:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Posebno mi se svidja ovaj dio:

Citiraj:
Pogrešno bi bilo za sve probleme u vezi sa aerodromom kriviti uprave tog preduzeća, zato što bi država trebalo da jasno kaže želi li razvijati vazduhoplovni saobraćaj i da li je spremna u tom smislu ponuditi privremene subvencije strateškom partneru koji nam može garantovati letove na dnevnoj bazi ka jednoj od velikih evropskih destinacija, poput Beča, Minhena ili Frankfurta. Ako volje za subvencionisanjem nema, onda je jedino rješenje ključ u bravu, pa da Banjaluka (p)ostane slijepo crijevo.

Po mom misljenju, ovo iznad je sustina. Ukoliko smo totalno nesposobni da napravimo ono su uradili Tuzlaci, najbolje je staviti kljuc u bravu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2016, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Veoma je pogresno da se za sve ceka na jednu osobu. Ali hajd, tako je kako je. A taj klipan sa aerodroma je trebao naci nacina da zajasi Cubrilovica i Pavica kako bi oni zajasili gdje treba.

A ne da se Cubrilovic danas pere kako on ne ucestvuje u razvovorima ovo ono, a pre nekoliko sedmica se trpao kao predsjednik Skupstine (nidje veze, pored zive i zdrave predsjednice Vlade i nadleznog ministra) u neke razgovore sa BG aerodromom i Er Srbijom.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2016, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Krenuo let Tuzla - Berlin.

Dalje

Citiraj:
Novim linijama tu nije kraj. Podsjećamo da su od marta iduće godine planirani i letovi za Bratislavu, Köln, Friedrichshafen, Nürnberg i Växjö.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2016, 00:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Sve to radi na subvencije,a od wizzair dobijete sledece:
Spoiler:
Ripped off at every stage.

At first, Wizzair seems like a great deal. Nice website, low prices. However, the airports they fly out of are difficult to get to, and their carry on luggage policies are ridiculous. You can only carry one bag that is the size of a small backpack, and if you try to pay for luggage at the airport, you will be penalized severely with a fee of 35 euros! Slow service, uncomfortable seats, ridiculous fees and policies. I am extremely unhappy with the way Wizzair cheats its customers, and have already warned friends and family about flying with Wizzair both in person and online.

Spoiler:
We would ONLY use them again if there was not other realistic choice. We flew from Luton to Burgas. I am 5' 10" - there was no way i could stretch my feet under the chair. My knees were at the back of the seat in front of me. Very uncomfortable. If you wanted to rest your head on the seat in front - no chance - solid plastic. There are no head rests either.
VERY UNCOMFORTABLE JOURNEY.

Now ot add salt to the wound - we had our online check in printed out. One couple hasn't and they charged a ridiculous amount to print out their boarding pass. BUT when travelling back at Burgas airport they DO NOT ACCEPT YOUR PRINTED OUT BOARDING CARD so (not known to us) we had to queue just the same at check in. Just image having to pay a fine for not printing out your boarding pass in advance and then not being able to use it anyway!!!!! Oh and the small notice telling you this is urrrrrr... at check out which you don't go to the the 1st place.

ALL IN ALL AVOID THEM ....

Spoiler:
I had to pay 1200 dkr in manual check-in fee, because Wizz-air had problems with the web-site. I was asked to contact costumer service (this is a 90 number and you have to pay alot pr. minut!!)
I have taken my last trip with Wizz-air ever!

a ovo je slag na tortu :lol: :lol:
Spoiler:
Unacceptable customer service experience

First they are no longer low cost, as the tickets are somewhat expensive considering one way SKP-Nuremberg is 50 - 100euros plus you have to pay for everything else.Including water, food , and so on in the plane.

I have booked for me a ticket , wizz discount, then purchased flexi, priority boarding and etc.However, then when booking for my partner , something went wrong , and even though I was logged in to my partner wizz account , it gave mixed information, but most importantly had booked the flight on my name again.I have purchased Wizz discount for him , turns out it came to my account one more time, plus same flight on my name twice. SO i tried to change the name, and customer service took over 50 euros to call, and issue is not resolved.Once they say you need to cancel ( 100 euro) and then book again 150 euros.Then they said ok we will reimburse the money, however no confirmation, and the flight is still on my name , and travel date is close.Their customer care is worthless.If this is not resolved I will never use them again ever.Will update if resolved.

Eine reine Abzocke, wieso soll man nicht den Namen ändern dürfen für einen Flug? Und das noch 1 Monat vor Abreise, mit welcher Fluggesellschaft ist das bitte nicht möglich? Dann wollte ich den Flug stornieren der 130€ gekostet hat und sie sagen mir ich bekomme 10€ zurück. Das ist wohl ein schlechter Scherz oder? Das Personal im Call-Center ist unglaublich inkompetent, sowas habe ich noch nie erlebt. Auf meine Fragen kam ein einfaches "keine Ahnung wieso das nicht geht, sorry." und das wars. Außerdem zahlt man 2€ pro Minute, so einen Preis habe ich auch bis jetzt noch nie gesehen um beim Kundenzenter jemanden zu erreichen.
Nie wieder!

tako to oni rade ko fol problemi sa web checkin,manual kosta,probaj customer service,i ne samo obicni ljudi nego i vlada daj gorivo bez poreza,bez airport fee i tak` to...dugaca je lista njihovih prevara
Ja licno sam 2 puta koristio Wizz i mada jesu najjeftiniji osjecaj je ono krkljanac ciganski

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2016, 01:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A šta vi očekujete za 20 eura?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2016, 01:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Usporedis cijenu autobuske karte za smrdljivi bus u kojem se truckas nekoliko sati da bi dosao do npr. Minhena i cijenu avio karte gdje na odrediste dodjes za sat vremena. Pa za tako kratko vrijeme i bezobraznu nisku cijenu mogu se prevesti i na drvenoj stolici :lol:

Za prtljag koji prelazi tezinu se zna da ce te opaliti po dzepu na aerodromu ako to nisi prilikom online rezervacije naznacio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 149  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]