Autsajder.
U Slozenoj piramidi korupcije i striktno kontrolirani odnosa ti govoris o necijem individualnom "odnosu prema uzoj zajednici".
Imam osjecaj da opet posredno uvodis dobre i lose - sposobne i nesposobne ljude u narativ.
Takvi pojedinci u Tuzli, BL,Cikagu, Becu ....svagdje su isti.
Njihov osnovi i prvenstveni motivacijoni nagon nikad nije bio blizu bilo kog filantropskog intelektualnog poriva i moralnog ubjedjenja ili kako ga ti nazivas "osjecaj za uzu zajednicu". To nije praksa ni u sporednom- usputnom pa ni u slucajnom dogadjanju. Nikad!!
Uvijek je bio i uvijek jeste prvenstveno i osnovno samo i samo cist licni interes.
Opet ponavljam iskljucivo licni inters.
Kazem opet uvodis pametnog - glupog covjeka u spregu novca i interesa kao faktor.
Kazes Tuzlaci su isto korumpirani i oni gledaju na sebe i samo svoj interes ali eto njihov interes se poklopilo sa interesom vecine, pa sto ne. Idu za onom: Vjerovat cu u Boga, ako Boga ima ja sam ok, ako Boga nema nista nisam izgubio.
A ovdje u BL ti pojedinci su "drugaciji" ljudi u sustini mi smo druga intelektualna rasa.
Po tebi ovde smo mi isto kao Tuzlaci korumpirani ali imamo jos jednan plus, mi smo ovdje pokvareni do ispod srzi.
Ovde "takvi" ljudi znaju da bi oni imali korisiti ali posto bi i vecina imala koristi oni su u stanju zrtvovat svoj licni interes!!??
U stvari spremni su da gube samo da se ne desi to: "Odnos prema uzoj zajednici".
U stvari to je osnovni razlog sto se ova epizoda oko aerodroma ovako odvija.
Moram opet da te pitam, jel ti u to vjerujes?