despot777 je napisao:
Pitanja za budalu!
- da li se slažeš da je u redu da u ustavnom sudu sjede sudije, tri stranca i dva bivša SDA-ovca, koja zajedno donose odluke preglasavanjem sudija iz reda ostala dva naroda?
- da li je u redu da rad ustavnog suda nije regulisan nikakvim zakonom, već sam određuje svoju nadležnost po nahođenju i proizvoljnoj procjeni?
- da li je licemjerno da se sad poteže problem nepoštivanja odluke ustavnog suda a to nije urađeno za nemalo stotinjak neispoštovanih odluka tog istog suda koje su sve redom trebale da se izvrše u FBiH?
- da li ti je drago što u BiH postoji veliki broj vehabija kojih prije rata 90-ih nije bilo? I ko ih je doveo ovdje?
- da li ti je drago što se i arapi sad doseljavaju u BiH?
To oko sudija u U. sudu je propisano Daytonom, svi su na to pristali, tako da ne znam sta konkretno da ti odgovorim. 3 strane sudije niti su muslimani, niti su iz muslimanskih zemalja, sve kriscani, pa opet belaj, a zamisli da je bar 1 musliman kakva bi prica tek bila. Ako mislis da i njima Bakir upravlja, onda jbg. najbolje da stave 9 sudija iz SNSD-a i sve ce biti lijepo i posteno. Za zadnju odluku su glasali i Hrvati, tako da je bilo 7-2.
I Venecijanska komisija koja je pri UN-e je isto rekla za dan RS-a, nije valjda da i njima Bakir upravlja?
Sto se tice bivsih SDA-ovaca, ja cisto sumnjam da su dvojica srpskih sudija bivsi hdz-ovci, kao sto ni Hrvati u U. sudu nisu sigurno bivsi SDS-ovci.
Tako je, kako je, iako bi najbolje bilo da sudije nemaju nikakavu politicku istoriju i to bi trebalo promjeniti.
Tvoje drugo pitanje je citiranje Dodika od sinoc, a moj odgovor je da Dodik previse laprda bez da konkretno pojasni i pokaze na neki primjer.
Dodik kaze i da je u BiH nakon rata izgradjeno 1500 NOVIH dzamija... dovoljno je reci Dodik.
Jeste, licemjerno je, ali ovdje razumnoj osobi mora biti jasna razlika. Dodik je raspisao referendum da direktno ospori odluku vrhovnog organa, znaci nije vise nepostivanje, odugovlacenje, varanje, nego direkno stavljanja oduke U. suda van snage, sto je nemoguce i vodi u haos. To je i Covic rekao.
Slucaj Mostara je slican, samo sto je problem sto se tamo HDZ i SDA ne mogu dogovoriti kako da sprovedu odluku, ali ja bi ih opet sudio.
Naravno da mi nije drago, meni kao ateisti je prevelik i broj obicnih vjernika, razocaran sam popisom sto se toga tice.
Sve bi ih drzao pod prismotrom, zatvarao ove sto se vracaju iz Sirije, samo i tu se malkice prejeruje, ne sto se tice broja i toga da bi nekoj budali nesto moglo pasti na pameti, vec ta prica da su ovdje neki kampovi gdje se obucavaju i takva sranja. Zar neko ne bi do sada barem uslikao taj kamp, ono, ne zivimo u prasumama. Uglavnom, nemam uopste pozitivno misljenje o njima i realno najvecu stetu nanose Bosnjacima, a i zemlji samoj, sto je druga tema.
Joj, Arapi uhljupi. bezobrazno je reci da su dobri samo kad pare ostavljaju, ali je tako. Vecih uhljupa odavno nisam vidio.
Jezim se od saznanja da kupuju toliko zemlje ovdje, sve bih ja to na reviziju jer kupuju preko fiktivnih firmi, samo da dodju do zemlje, a i koji ce nam kurac.
Podrzavam investicije tipa Sunnyland na Trebevicu.
Ali kakve je situacija kod nas, ne mogu ni osudjivati ljude koji za neku tamo livadu dobiju velike pare, kupi 2 stana gdje hoce.
Dobri su kao turisti i dosta od njih, a i to naseljavanje je malo prenapuhano, lijepo je to pojasnio onaj Srbin iz poslova sa strancima na pinku neku noc, ne naseljava se tek tako bilo gdje.
Mozda vama nevjerovatno zvuci, ali u Sarajevu konktreno ni Arapi ni Turci nisu omiljeni, to sam jos negdje procitao da je neko napisao na ovom forumu, a sto je istina. Zamisli kad Fatmir Alispahic Sarajevo proglasi islamofobicnim gradom
A cujem da je Dodik izjavio da Bakir planira Arape uvesti u konstitutivne narode, pa zar to bas nije preglupo