banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
che.guevara je napisao:
Dzenita, odgovor je HAOS. Svijet je ogroman, u njemu nastaju polu izolovani podsistemi u kojima vlada haos. Ali zbog tog polu izolovanja haos opet ima neku formu jer je njegovo djelovanje polu ograničeno :)

Sve u svemu, broj čestica je ogroman - a ovo poluhaotično kretanje i polu izolovanje dovelo je do stvaranja galaksija u njima sistema u sistemima planeta etc i svi su oni u nekoj vezi ali imaju svoj nivo haosa. Tj slobode. A opet ne dovoljno da se izgubi forma.

Eeee, ako ima neka greška ili ako je nešto nejasno, pa nije ni meni, evo prvi put da nekom pričam svoju teoriju o nastanku života. Haos i poluhaos.

Ima logike, wow, možda postanem filozof jednog dana!

Hej,Che :D

Znaci nase misice,organe,nebeske svodove,kisu,prasinu ,zvjezde ,tebe ,mene i sve ljude i zivotinje je stvorio HAOS?
A nije ti jasno? :D Zasto ti nije jasno?
Ti si filozof vec sada,al te ipak nesto kopka,pitam se samo sta? :D :D

pozdrav i blagoslov

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2005, 22:29 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Zahvaljujem se na blagoslovu ;) evo uzvraćam ti : blagoslovena da si :)

Matematički, haos može da proizvede bilo šta. Ali opet je zanimljivo da je čitav svijet nastao iz haosa. Milina. A šta me kopka? Pa kopka me, bojim se da me nećete spaliti na lomači :) Pa nisam još uvijek siguran, moram da se prvo upoznam sa nekim istomišljenicima, da ne budem budala ili tako nešto :(

Al stvarno, moguće je to ... cijeli svijet učestvuje u toj "haos funkciji" ... Veliki broj faktora stvarno može da proizvede bilo šta. Bilo kakav "niz" vrijednosti. Pa i nas ljude. I računare, i um i sve. Zanimljivo ... barem meni. Haos-podsistem-haos-podsistem-haos ...

Pitanje je samo, odakle sve ovo? Odakle haos? E to je pitanje. Kad su nastale oscilacije, kad se haos stvorio, tad je počelo vrijeme. Tad, kad su oscilacije nastale. I onda hop-cup sudaraju se čestice, talasi, oscilacije, bezbroj njih, *pitaj boga* koliko dugo vremena (e, zbog relativnosti, pitam se da li uopšte ovdje treba pričati o vremenu???) nastade - ovo :)

Tralalalllaaa. Mislim, čak iako sve ovo djeluje nestvarno, mnogo je *stvarnije* od toga da je sa neba sišao Isus ili da je Alah sa brda slušao *komande* od *boga*. Mnooooogo vjerovatnije i jednostavnije. Jer - kaže se - najjednostavnije riješenje nekog problema je najvjerovatnije - ili tako nekako, to mi je rekao profesor matematike na jednom času, kad smo pričali o Frajmbergu i njegovoj determinističkoj teoriji haosa ... Vidiš, ko bi rekao da će to biti zanimljivo jednog dana o_O

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 00:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pozdrav Astor

Nisu to bili obicni ljudi,jer su propovjedali jedno te isto.
Ljudi su pisali ono sto im se objavljivalo,putem Andjela koje je slao Uzviseni Bog.
Nebih se slozila sa ovim da je covjek pisao zakone.

svako dobro

Poslednji put menjao Dzenita dana 17 Apr 2005, 00:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 00:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
che.guevara je napisao:
Zahvaljujem se na blagoslovu ;) evo uzvraćam ti : blagoslovena da si :)

Amin,i ti samnom zajdeno!

Citiraj:
Matematički, haos može da proizvede bilo šta. Ali opet je zanimljivo da je čitav svijet nastao iz haosa. Milina. A šta me kopka? Pa kopka me, bojim se da me nećete spaliti na lomači :) Pa nisam još uvijek siguran, moram da se prvo upoznam sa nekim istomišljenicima, da ne budem budala ili tako nešto :(

Ne boj se,od vjernika te nikakvo zlo nece zadesiti,zato sto se oni boje Boga,jer im Bog zabranjuje nasilje :D

Citiraj:
Al stvarno, moguće je to ... cijeli svijet učestvuje u toj "haos funkciji" ... Veliki broj faktora stvarno može da proizvede bilo šta. Bilo kakav "niz" vrijednosti. Pa i nas ljude. I računare, i um i sve. Zanimljivo ... barem meni. Haos-podsistem-haos-podsistem-haos ...

Mozda je moguce,a mozda i nije moguce.
Ja sam takvog razmisljanja da je Bog "sve" stvorio,da bi u stvari trazili,ucili razmisljali.
Prema matematici i fizici je poznato da je uvijek potrebna sila da bi nesto pokrenula?Jel tako?
Znaci ti da bi vjerovao trebaju ti dokazi.Bogu nije mizerno da za primjer navede najsitniju musicu :wink:
Ti vjerujes samo u ono sto mozes da opipas i vidis jel?
A kako bi se ti osjecao kada bi te neko uhvatio za nos i podrzao minut minut ipo?Dali bi imao potrebu za necim nevidljivim??
Da nije to mozda vazduh...nesto sto ti treba,ne vidis ga al ipak je tu.

Uzmimo primjer,osjecanja.Svaki organ je vidljiv i opipljiv,al`ima nesto sto svaki covjek posjeduje,(pa i logicari :D :D ),a to je psiha.Vidisli je ti?
Ja ne!Al`kad nas zaboli mi zaplacemo ,kad se radujemo,mi se smijemo....sta je to...opet haos?
Ako je haos,sta bi s matematikom i logikom?

Kod:
Pitanje je samo, odakle sve ovo? Odakle haos? E to je pitanje.

E , :D na to i takva pitanja ,odgovor ces naci u svetim knjigama :D ,pa onda na samome sebi,okolini,pa ces vidjeti ko je u stvari stvorio taj HAOS?

svako dobro i pozdrav :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 08:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Meni nije jasno zasto ljudi unistavaju Dzenitinu temu i onima koji bi htjeli da istu cizaju.

U ovoj temi Njegovo postojenje ne dovodimo u pitanje.

Tema za one koji imaju nesto lijepo i iz sebe da napisu o Njemu.

Za prave vijernika njegovo ime je nebitno.

Na vama je da se pokazujete u svijetlu koje vam je boje dusa.

Sretno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
boa je napisao:
Meni nije jasno zasto ljudi unistavaju Dzenitinu temu i onima koji bi htjeli da istu cizaju.
U ovoj temi Njegovo postojenje ne dovodimo u pitanje.
Tema za one koji imaju nesto lijepo i iz sebe da napisu o Njemu

Neka bude tako.

Ostale priče o haosu i pitanja o postojanju Boga neka se vode na drugim temama koje su tako definisane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Dzenita je napisao:
Pozdrav Astor

Nisu to bili obicni ljudi,jer su propovjedali jedno te isto.
Ljudi su pisali ono sto im se objavljivalo,putem Andjela koje je slao Uzviseni Bog.
Nebih se slozila sa ovim da je covjek pisao zakone.

svako dobro

Da ali svaka vjera ima svoje tumacenje andjela ili bozijih ljudi sto onda dovodi do zakljucka da postoji vise bogova,zar ne. A . ako bog postoji on je samo jedan to je sigurno ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ja cu reci da spadam u 5% ljudi koji smatra da ostalih 95% dozivljva neku vrstu masovne halucinacije.

No, Bog ako ne postoji, trebalo bi ga izmisliti, jer je to jedna divna ideja, koja je tokom decenija, vekova izvrgnuta ruglu i osramocena.Razlichite crkve, i razlichite vere su koristili Bozhje ime u lichne svrhe, propagirajuci krstashke ratove, masovna ubistva jevreja, progone roma itd,itd..

Ipak, ideja o Bogu, kao vishem bicu koje nas stalno posmatra i utiche na nash osecaj krivice i savest, je fantastichna.Koliko bi bilo samo vishe kriminala i zlodela da gore pomenutih 95% ljudi ne smatra da ih u svakom momentu neko gleda... ne zhelim ni da razmishljam o tome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Mi smo se sami porazdvajali.Bog nista nije izmjenio od samoga stvaranja pa do danas.Mi smo ljudi ti koji izvrcemo.

Ljudi odluchishe da dodju do njegovih visina i josh istog dana pocheshe da grade kulu, vecu od svih prethodnih, kulu koja je prkosila i shirinom i visinom.Bog je vise puta upozorio coveka da prestane sa tim sto radi, ali covek nije mario.Tada On ucini da ljudi postanu drugaciji, da se medjusobno ne razumiju te s toga obustave radove.

Biblija kazhe da nas je On razdvojio, zar ne ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Po stvaranju prvog covjeka,dobili smo upute ,kako i sta.Pa smo zgrijesili i pogazili Bozji zakon.Pa se Bog javio i rekao,da vise necemo biti u raju,vec taj raj treba djelima da zasluzimo.Znaci kaznjeni smo i istjerani iz raja.

Dzenita, zaista nebih zhelio da neko pomisli da sam ovde doshao sa namerom da prozivam ili etiketiram bilo koga, jer cu pokusati biti maksimalno objektivan, iako za sebe tvrdim da sam Srbin.

Ti govorish o stvaranju prvog choveka, a chinjenica je da si islamske veroispovesti.Izvini, ali kako mozhe jedan trgovac iz porodice Korejsh koji je da kazhem postao popularan Hidzom, da od jednom postane prosvetljen i u masi ljudi, bash on bude izabran da prenese Al`Lahove misli i zhelje.Dalje, zashto bi neko samo zbog toga jer je pripadnik islama bio oslobodjen placanja poreza u to vreme na arabijskom poluostrvu.Ne mislish li da je to pomalo i suvishe komercijalno za jednu veroispovest ?

Mozhda ti je iznenadjujuce shto sam prochitao Kur`An, ali sam takodje prochitao i Bibliju i Budistichki priruchnik, a tek mi je 17 godina.Ne zhelim da ispadne da pljujem po islamu, jer da nije vas islamaca, verovatno bi nam bilo dosadno, jer bi bilo strashno monotono da smo svi isti.Takodje sam svestan i svih propusta hriscanske veroispovesti, pochevshi od Krstashkih ratova, pa na dalje.Nemam nameru da sad pricham neke priche u stilu "Dajte ljudi, saberite se, kakav Bog, kakvi bakrachi?" ali ipak verujem da je chovek zasluzhan za sve pozitivno na svetu danas, na zhalost i za negativno, mada su nam neke stvari i nametnute od strane prirode, shto je dokaz nedavni tsunami u juzhnoj Aziji, ali su to sad neke druge stvari o kojima nebih raspravljao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2005, 13:45 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Vidim da ovdje nema mjesta za naučno razmišljanje, već samo za, ko što BlackHand pametno reče, halucinacije.

Mozak i način funkcionisanja neurona je dokaz da haos može sve da proizvede i da haos uopšte postoji! To sam zaključio među prvim stvarima.

Htio sam još nešto da citiram, ali izgubio sam volju, pre svega zbog negodovanja "mase" :) Pogotovo Vader-a i boa-e.

Uživajte u snovima, vjerujte ... ne branim nikome, niti hoću, niti mogu ... ali ostajem pri svom "haotičnom" zaključku/teoriji ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 00:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Dzenita, zaista nebih zhelio da neko pomisli da sam ovde doshao sa namerom da prozivam ili etiketiram bilo koga, jer cu pokusati biti maksimalno objektivan, iako za sebe tvrdim da sam Srbin.

Zasto bi mene trebalo da interesuje jesili ti srbin il bilo ko drugi?
A zamolila sam na samome pocetku da se zaborave takve parole.

Citiraj:
Ti govorish o stvaranju prvog choveka, a chinjenica je da si islamske veroispovesti.

Pa sta cemo sad sa ovim? :o

Citiraj:
Izvini, ali kako mozhe jedan trgovac iz porodice Korejsh koji je da kazhem postao popularan Hidzom, da od jednom postane prosvetljen i u masi ljudi, bash on bude izabran da prenese Al`Lahove misli i zhelje.Dalje, zashto bi neko samo zbog toga jer je pripadnik islama bio oslobodjen placanja poreza u to vreme na arabijskom poluostrvu.Ne mislish li da je to pomalo i suvishe komercijalno za jednu veroispovest ?

Izvini,zalutao si,tema nije Muhammed,vec Bog!

Citiraj:
Mozhda ti je iznenadjujuce shto sam prochitao Kur`An,

a,zasto bi to trebalo da mi bude?

Citiraj:
ali sam takodje prochitao i Bibliju i Budistichki priruchnik, a tek mi je 17 godina.

pa i nisi tako mali :D

Citiraj:
Ne zhelim da ispadne da pljujem po islamu, jer da nije vas islamaca, verovatno bi nam bilo dosadno, jer bi bilo strashno monotono da smo svi isti.

Ima puno takvih otvorenih tema i predlazem ti da se prebacis tamo,jer je ovdje tema Bog i pozvala sam sviju da se ujedinimo,jer je to rijec i vama i nama zajednicka.

Citiraj:
Takodje sam svestan i svih propusta hriscanske veroispovesti,

jos jednom,tema je Bog a ne "bilo koja religija"

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 00:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
che.guevara je napisao:
Vidim da ovdje nema mjesta za naučno razmišljanje, već samo za, ko što BlackHand pametno reče, halucinacije.

Naravno da imas mjesta Che,pitao si o Bogu,znaci nisi daleko od teme.
Razgovarali smo svo vrijeme o Njemu i ne vidim da smo bas puno odstupili.

Citiraj:
Htio sam još nešto da citiram, ali izgubio sam volju, pre svega zbog negodovanja "mase" :) Pogotovo Vader-a i boa-e.

samo ti citiraj :D ,jer ko zna,mozda i dodjes do Njega uz nasu pomoc,a uz Njegovu molist :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 01:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Milostivi

Hvala Tebi na Tvojoj milosti,jer
milosti bez Tvoje i nema,ni radosti
ako je Ti uskratis,
ni besjede ako Ti zacutis.

Pa i srcu kada bol zakuca,sve
uz Tebe,lakse me i prodje,ni
bol nije kao sto je bol,
niti boli kada tu si Ti.

Ali tmina duse,ima cudan kroj
i sapuce besjede,sto je se ne tice,
Da joj Tebe nije,ko bi ona bila,
Da joj Tebe nije,sta bi ona bila?

Neka milost Tvoja nikad ne presusi
bez miline takve ne zelim da zivim
kada zaboravim da si blizu Ti,
molim Te ne zaboravi da postojim ja.

B.Dzenita

Poslednji put menjao Dzenita dana 18 Apr 2005, 01:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 01:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mudri

Kome da se divim na ovom stvaranju
dali onom stablu il`njegovom listu?
Ili onoj ruzi ili njenom trnu,ili tmurnom nebu
,njegovom oblaku?

Kome da zahvalim na ovoj mudrosti
dali onoj ptici,ili njenom pticu,
dali onoj rijeci,il`njenom izvoru,ili sjajnom
suncu,svodu sto ga drzi?

Ko je Onaj Mudri,sto sve to izatka
koja je to ruka sto tako pozlati
jel to ona mustra,nikome neznana,ili je to
Mudrost nama dobro znana?

B.Dzenita

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 06:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, moguce da sam ja promashio sa temom, ali to su samo moji odgovori na neke vashe izjave.Tema nije Muhamed, ali sam pomenuo Muhameda kao jednog od retkin ljudi poznatih javnosti koji tvrdi da je razgovarao sa dotichnim, kako god se taj dotichni nazivao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 07:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Dzenita je napisao:
Zeljela bih da znam,sta je to sto tebe posebno ocarava sto se tice Bozijeg stvaranja.Cime te je posebno zadivio?

svako dobro

Gospodaru nas,Ti koji srca cinis meksim,ti koji na pravi put ukazujes,saberi nas medju dobrim robovima Tvojim i na pravi nam put ukazi!

Gdje god da se okrenem i na šta god oko da bacim ili misao da usmjerim, vidi se neizmjerna pažnja, ljubav i strpljenje našeg Tvorca.
Pa i kad mi nešto zabrljamo, počev od naših pojedinačnih životnih situacija, pa do sveobuhvatnih (istorijskih) događaja, Njegova Mudrost sve okreće na dobro, pa tako i iz najvećeg đubrišta izniču mirisni cvjetovi.
Slava Tvorcu Začetniku Svega Svedržitelju, hvala i blagoslov svima od najmanjih do najvećih koji se brinu i trude za Njegova djela!
Amin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 09:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Aragone sine cijeg naseg Tvorca?

Tebe je stvorio Nas tvorac, a Dzenitu nije???

Bog je ljubav, a ljubav je cjelina i nemoj je razdvajati.

Ako smo mi bozija dijeca, onda smo svi njegovi, svi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 09:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Boa, čini mi se da je posrijedi nesporazum, mada zaista ne vidim kako je nastao, odnosno šta te je navelo da pomisliš da kada govorim o našem Tvorcu bilo koga zaobilazim, Dženitu pogotovo.
Inače, slažem se sa onim što si rekla.

Dženita će vjerujem bolje razumjeti poentu onog što sam napisao odgovorivši na njeno ranije postavljeno pitanje. :D
Svako dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2005, 12:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

boa je napisao:
Aragone sine cijeg naseg Tvorca?

Tebe je stvorio Nas tvorac, a Dzenitu nije???

Bog je ljubav, a ljubav je cjelina i nemoj je razdvajati.

Ako smo mi bozija dijeca, onda smo svi njegovi, svi!

Pozdrav Boa

Mislim da je nesporazum sto se tice tvoga razgovora sa Aragornom.
Nevidim da je bilo koga zaboravio,niti vidim da si to ti ucinila.
Svi smo Njegovi i svi cemo se Njemu vratiti,to je zasigurno tako.
I mislim da mi je bio cilj u samome postavljanju ove teme,da obratimo paznju na to,da nema boljih i gorih,osim po djelima :)

svako dobro

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]